Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@21:10:27 GMT

 ایجاد مرکز تحقیقات بلوط زاگرس ضروری است

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۹۸۴۵۹

 ایجاد مرکز تحقیقات بلوط زاگرس ضروری است

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد،سعید جاوید بخت عصر یکشنبه در جلسه بررسی مشکلات منابع طبیعی این استان که با حضور محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون آب و کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی و چند تن از مدیران کل استان در تهران برگزار شد،اظهار داشت:آفت برگ‌خوار و جوانه‌خوار بلوط‌های زاگرس مهمترین مشکل مدیریت عرصه  های طبیعی استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: حل این مشکل امروز به یک مطالبه مردمی تبدیل شده  و نیاز است هرچه سریع‌تر برای حل آن فکر اساسی و علمی صورت گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۶۰ هزار هکتار از جنگل‌های مناطق سردسیری و گرمسیری این استان دچار آفت پروانه برگ خوار سفید و جوانه خوار بلوط شده است.

جاوید بخت اظهار داشت: ۲۵ هزار هکتار از این جنگل‌ها در مناطق گرمسیری باشت، کهگیلویه و بهمئی دچار آفت پروانه برگ خوار سفید شده اند.

او تاکید کرد: خشکسالی، نوع سم پاشی و آلودگی‌های مرکبات و باغات گونه‌های ضد این آفت را از بین برده اند و کاهش بارندگی‌ها از جمله علت‌های ایجاد آفت برگ خوار هستند.

جاوید بخت با اشاره به توپوگرافی مناطق جنگلی کهگیلویه و بویراحمد، تصریح کرد: پاسداری و حفاظت منابع طبیعی استان  به دلیل کمبود نیروی انسانی از دیگر مشکلات این اداره کل است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: تامین اعتبار برای ایجاد پایگاه اطفای حریق، تامین اعتبار برای ایجاد پروژه‌های آبخیزداری و جنگل، تجهیز امکانات مورد نیاز نیروی یگان حفاظت و تبدیل وضعیت نیروی های انسانی که به طریق مختلف در این اداره کل مشغول به خدمت هستند، دیگر مطالبه حوزه منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد است.

در این نشست همچنین علی معتمدی‌پور رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد ضمن بیان مشکلات حوزه کشاورزی استان  توجه به ضرورت مبارزه با آفات برگخوار سفید بلوط را لازم دانست و بر رفع مشکلات حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری این استان تاکید کرد.

محمدجواد عسکری رییس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در این نشست ضمن توجه به وضعیت آفت بلوط و دیگر موارد مطرح شده منابع طبیعی  کهگیلویه و بویراحمد  گفت: مشکلات این حوزه بررسی و مهمترین آنان در برنامه‌های سفر رییس مجلس شورای اسلامی به این استان در اولویت قرار می‌گیرند.

استان کهگیلویه و بویراحمد با ۳۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار منطقه حفاظت شده و موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه‌ای که افزون بر ۲۰ درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود ۴۰ درصد گونه‌های دارویی کشور را در خود جای داده است.

برچسب‌ها کهگیلویه و بویراحمد یاسوج منابع طبیعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کهگیلویه و بویراحمد یاسوج منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد یاسوج منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد منابع طبیعی برگ خوار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۸۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت منابع طبیعی و آبخیزداری استان و مرکز آموزش قدس سپاه همدان برای تولید و کاشت نهال

به گزارش جام جم آنلاین همدان، اسفندیار خزائی اظهار داشت: در راستای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و به منظور جلب مشارکت دستگاه‌های اجرایی مرتبط با این طرح ارگان‌های نظامی و انتظامی که شرایط و پتانسیل تولید و کاشت نهال را در محوطه‌های خود دارند در این طرح با منابع طبیعی دارای همکاری هستند. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه در همین رابطه تفاهم‌نامه همکاری مشترک فی‌مابین اداره کل منابع طبیعی استان و مرکز آموزش قدس نیروی زمینی سپاه در استان منعقد شد، افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه از پتانسیل‌های موجود در این مرکز آموزشی برای  فرهنگ سازی ، آموزش و تولید نهال به شکل زمینی و گلدانی و نیز هنچنین توسعه فضای سبز و کاشت نهال استفاده خواهد شد. 

وی بیان کرد: همچنین در برگزاری پویش‌ها و کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی به منظور بالا بردن اطلاعات و آگاهی‌های پرسنل و نیروهای کادر و وظیفه این مرکز به برگزاری کارگاه‌های آموزشی اقدام می‌شود. 

خزائی ادامه داد: در زمان تولید و کاشت نهال نهاده‌های مورد نیاز شامل بذر و گلدان‌های تولید نهال و قلمه و نهاده‌های تولید نهال‌های زمینی هم برای این مرکز تامین خواهد  شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در پایان خاطرنشان کرد: در کنار این موارد راهنمایی فنی و اصولی که باید برای تولید و کاشت نهال مورد استفاده قرار گیرد، توسط کارشناسان منابع طبیعی به مرکز آموزش قدس سپاه ارائه می‌شود.

دیگر خبرها

  • مشارکت منابع طبیعی و آبخیزداری استان و مرکز آموزش قدس سپاه همدان برای تولید و کاشت نهال
  • برگزاری دوره‌های آموزشی کشاورزی تخصصی در استان مرکزی
  • اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در همدان
  • آغاز مبارزه بیولوژیکی با آفت برگ خوار بلوط
  • بهره مندی ۱۰ هزار و ۵۰۰ سخت درمان از خدمات بیمه سلامت
  • ۹ کانون آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های سردشت شناسایی شد
  • ۳۱ پروژه تحقیقاتی در مرکز پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد در حال اجرا است
  • خودنمایی بخشی از جنگل‌های بلوط زاگرس در روستای مله پنجاب + فیلم
  • ۹۰ طرح تحقیقات کشاورزی در دست اجرا
  • رفع تصرف پنج هکتار عرصه ملی شهرستان بویراحمد از سودجویان