ساماندهی جاماندگان سهام عدالت تا پایان شهریور انجام میشود
تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۹۹۱۲۸
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ساماندهی جاماندگان سهام عدالت در چند فاز انجام میشود و به نظر میرسد تا شهریور به سرانجام برسد. حدادی مشاور رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در امور سهام عدالت، حیدری سخنگوی کانون شرکتهای سرمایه گذاری استانی، میرزایی کارشناس بازار سرمایه و پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی با حضور در میز اقتصاد به بررسی مشکلات شرکتهای غیر بورس و واریز سود سهام این شرکتها پرداختند و به سوالات زیر پاسخ دادند:
در شورای عالی بورس چه تصمیمی در خصوص سود سهام عدالت اتخاذ شده است؟
حدادی مشاور رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در امور سهام عدالت: اولین تصمیم راجع به شرکتهای غیربورسی است که با توجه به افزایش درخواست سرمایه لازمه این است که شورای عالی بورس مصوباتی داشته باشد تا پس از برگزاری جلسات به سازمان خصوصی سازی اجازه داده شود که بعد از بررسی افزایش سرمایه را انجام دهد.
افزایش سرمایه بدان معناست که درصد سهام عدالت تغییری پیدا نمیکند و تنها مازاد سودی که از سالهای گذشته نزد سازمان خصوصی سازی است، در شهریور ماه به ۴۹ میلیون نفر که روش مستقیم و غیرمستقیم انتخاب کردند، پرداخت میشود.
سودی که قرار است واریز شود مبلغ آنچقدر است؟
حدادی: طبق مصوبه شورای عالی بورس، سازمان خصوصی سازی تا پایان شهریور باید سود را واریز کند و لازمه دریافت سود آن است که سهامداران در سامانه سجام ثبت نام و شماره حساب معرفی کرده باشند.
بحث شفافیت بسیار مهم است، شرکتهای غیربورسی سهام عدالت باید در هلدینگ ایرانیان تجمیع شود و در این راستا سازمان خصوصی سازی تمامی موارد را انجام داده و در مرحله ثبت این هلدینگ در اداره ثبت است.
شرکتها در بازار سرمایه پذیرش شدند و قیمت مشخص است و همواره با همکاری سازمان بورس تمهیدات لازم برای اینکه شرکتها در بازار بورس پذیرش شوند، انجام شده است.
۱۰ شرکت مابقی با توجه به جلساتی که در شرکتهای بورسی و فرابورسی انجام شده است، برآورد میشود که تا پایان سال مشخص شود که از ۱۰ شرکت باقیمانده کدامیک به هیچ عنوان قابلیت پذیرش در بازار بورس را ندارند.
آیا سودی از این ۱۳ شرکت تاکنون واریز شده است؟
حدادی: تاکنون سازمان خصوصی سازی سودی از محل ۱۳ شرکت غیربورسی واریز نکرده و تاالان سودی برای شرکتهای غیربورسی واریز نشده است که به نظر میرسد عدد قابل توجه خواهد بود و طبق مصوبه عالی بورس سود سهامداران باید در شهریور اتفاق بیفتد.
چرا شرکتهای غیربورسی در پرتفوی سهام عدالت آمدند و علت اینکه الان چرا بحث جاماندگان مطرح شده است؟
حدادی: مشمولان بدرستی شناسایی نشدند و به جای آنکه بر مبنای دهکهای طبقاتی شناسایی شوند، بر مبنای شغل این امر صورت گرفت، لذا در کارگروه ۱۰ نهاد مختلف وجود دارد و بدلیل آنکه طرح بزرگو مردمی است تا رسیدن به نتایج واحد در همه مسائل زمان بر خواهد بود.
ذات سهام عدالت در ماندگاری و استفاده از سود سالانه است که نصیب سهامدار میشود، در سال ۹۹ به نظر میرسد خیلی تصمیمات کارشناسی نبود چرا که اجازه فروش ۶۰ درصدی سهام عدالت و فشار فروش یکی از عوامل ریزش تاریخی بورس بود، چنانچه اجازه فروش بدهند باید این عدد تعدیل شود.
نظر شما راجع به صحبتهای آقای پورابراهیمی مبنی بر واگذاری مالکیت سهام عدالت چیست؟
حدادی: براساس ابلاغیه مقام معظم رهبری در سال ۹۹ مبنی بر آزادسازی سهام عدالت، آیین نامه وجود دارد و تنها نیاز به اصلاح دارد و تمامی نهادهای سهام عدالت به یکنتیجه واحد خواهند رسید که مردم نفع ببرند.
نظر شما راجع به تصمیمات شورای عالی بورس چیست؟
حیدری سخنگوی کانون شرکتهای سرمایه گذاری استان ها: چالشهایی که امروز صحبت نمیکنیم، بدان معناست که نمیدانیم سود عملکرد یک شرکت چقدر است، سال ۹۹ سازمان خصوصی سازی ۲۸۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد که این مبالغ با احتساب مبالغی که قبل از سال ۸۸ نزد شرکت خصوصی سازی مانده باید تعیین تکلیف شود.
بنابر تبصره ۲ ماده ۳۴ قانون اساسی، اساسا نباید شرکتهای غیر بورسی به سبد سهام عدالت تخصیص پیدا میکرد؛ بنابرابن دولت باید سبد غیربورسی را از سهام عدالت پس میگرفت تا حساب و کتاب مردم مشخص شود چرا که از سال ۸۵ تا ۹۹ و از سال ۹۹ تاکنون مکرر در اجرای ابلاغیه و موارد قانون اساسی تخلفاتی رخ داده است، در حالیکه سال ۹۹ انتظار میرفت بعد از ابلاغیه شورای عالی بورس اقدام شود.
سال گذشته مجلس به این موضوع ورود پیدا کرد و تاکنون هم با استمرار این ۲ گانگیها شاهد این چالش هستیم.
نظر شما راجع به واگذاری مالکیت چیست؟
حیدری: در طول ۱۶ سال گذشته قانون اجرا نشده است، درحالیکه اگر به اجرای قانون بازگردیم موفق خواهیم بود.
نطرتان راجع به تصمیمات شورای عالی بورس چیست؟
میرزایی کارشناس بازار سرمایه: یکی از بزرگترین معضلات بخش سهام عدالت این است که اختیارات و حس مالکیت واگذار نشده و همین موضوع منجر به نارضایتی در جامعه ۵۰ میلیونی شده است. درحالیکه این موضوع تا حدودی قابل مدیریت است برای اینکه شیرینی سهام عدالت به طور کامل به کام سهامدار برسانیم.
اگر امروز تمام مشکلات حل شود و انتخابات هیئت مدیره استانی شفاف و پرشور برگزار شود، انتظار میرود که مردم خیلی شرکت نکنند.
سالهای طولانی این شرکتها فعالیت داشتند و شیرینی اینکه سهامدار احساس مالکیت کند تا به امروز نبوده است.
نظر شما راجع به واگذاری مالکیت سهامعدالت چیست؟
میرزایی: نکته اول فعال کردن شرکتهای سرمایه گذاری استانی است که سرمایه گذاری در طرحهای بزرگ استانی زیرنظر سازمان بورس انجام دهند، نکته دوم بحث بازارگردانی است که از ظرفیت بازار سرمایه استفاده شود و مشکل نقدشوندگی را باید حل کرد و این موضوع برای بحثهای سهام عدالت باید استفاده شود تا صفهای فروش را به خرید تبدیل کنیم.
نظر شما در خصوص بحث جاماندگان سهام عدالت و تعیین تکلیف شرکتهای غیربورسی سهام عدالت و پرداخت سود این شرکتها چیست؟
پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی: یک سری اتفاقات در گذشته بوده که نباید رخ میداد و هم اکنون یک سری کندیها وجود دارد، حال اینکه مجلس چطور در بحث جاماندگان ورود میکند، بنابر آخرین اطلاعات از وزارت اقتصاد افراد کمیته امداد و بهزیستی که ۴ میلیون نفر هستند، درمرحله نخست تصمیم گیری شده است و در بخش دوم به دهکهای بعدی باز میگردد که کار با ترتیب اولویت جلو میرود.
در فاز اول برای چند میلیون جامانده افراد کمیته امداد و بهزیستی و در فاز دوم افراد فاقد سهام عدالت در دهک اول و دوم تا دهک پنجم و ششم اطلاعات آنها شناسایی شده و به نظر میرسد بحث جاماندگان تا پایان شهریور انجام شود.
نگاه ما در مجلس این است که اختیارات مالکیتی و مدیریتی به مردم واگذار شود و در این راستا مراقبت صورت گیرد و پیشنهاداتی برای انتقال مالکیت از بخش دولتی به خصوصی مطرح کردیم.
کمیته امداد صاحب عمده بخش سهام عدالت که متعلق به افراد است، امکان دخالت از افراد تحت پوشش به مجموعه محول شود و پاسخگوی ذی نفعان خود راشد و مجموعه افرادبهزیستی شبیه کمیته امداد این ظرفیت را دارند.

تبلیغات در خبربان
منبع: پول نیوز
کلیدواژه: بورس سهام عدالت اوراق بهادار شورای عالی بورس سرمایه شرکت های غیربورسی سازمان خصوصی سازی شورای عالی بورس نظر شما راجع بحث جاماندگان نظر می رسد سرمایه گذاری بازار سرمایه کمیته امداد سازمان بورس سهام عدالت تا پایان شرکت ها سال ۹۹
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۹۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
معرفی ایردراپ های هفته؛ ایردراپ SpaceFi را چگونه دریافت...
آخر هفته تهران کجا بریم؟
گوگل از دسترس هزاران کاربر خارج شده است
افزودنی های بتن چیست؟
تهیه غذا
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
اجاره کلبه چوبی
کتاب صوتی
هوشنگ ابتهاج درگذشت ؛ «سایه ما با هفتهزارسالگان سربهسر...
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
دومان سهند
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
کولر گازی 36000 گری
داربست
بولتن خبری شماره دو ساختمان آنلاین - اردیبهشت 1401
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
تعمیر فوری گوشی شیائومی
۱۵ کودک در میان ۴۴ شهید فلسطینی
تفاوت کولر گازی و آبی
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
محمدرضا علیمردانی از دیرین دیرین خداحافظی کرد + [استوری...
فروش کفش
بطلان معامله به دلیل حجر
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
کلینیک بتن ایران
دوره دیجیتال مارکتینگ
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
بهترین برند کولر چیست؟
خبر هوشمند فهام
اخبار فناوری
خبر بعدی:
افزایش ۲برابری سود سهام عدالت
دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت گفت: پیشبینی میشود سود سهام عدالت که در پایان سال جاری پرداخت خواهد شد نسبت به سال گذشته دو برابر شود. ناطقان: محمد خزائی کوهپر در مورد سود سهام عدالت برای عملکرد سال ۱۴۰۰ گفت: پیشبینی میشود سودی که امسال برای سهامداران عدالت جمعآوری و پرداخت میشود نسبت به سال گذشته حداقل دو برابر شود و با تلاش اعضای کمیته سه نفره سهام عدالت امسال تلاش میشود که شرکتهای سرمایهپذیر عدالت که طرح توجیهی قابل قبولی ندارند بتوانند سود حداکثری را بین سهامداران عدالت توزیع کنند و پیشبینی میشود میزان سود سهام عدالت نسبت به سال گذشته صددرصد افزایش یابد. یعنی سود سهام عدالت حداقل دو برابر سال قبل شود.
دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت افزود: طبق تأکید مقام معظم رهبری در آییننامه آزادسازی سهام عدالت مردم به ماندگاری در سهام عدالت باید تشویق شوند و باید شرایط ماندگاری مردم در این سهام فراهم شود تا مردم سهام ارزشمند خود را نفروشند و یکی از این شرایط پرداخت سود نقدی به سهامداران است که امسال دو برابر میشود.
وی در مورد اینکه پرتفوی و ترکیب سبد سهام عدالت امسال چه تغییری پیدا کرده است، گفت: وقتی یک شرکت سود پرداخت میکند بخشی از سود کسب شده را به سهامداران میدهد و بخش دیگری صرف افزایش سرمایه در شرکت میشود که در نتیجه قیمت سهام آن در بازار افزایش مییابد یعنی علاوه بر اینکه سود عدالت امسال دو برابر میشود قیمت سهام عدالت نیز به طور میانگین ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش مییابد. بنابراین از مردم میخواهیم سهام عدالت خود را نگه دارند و این سهام طی یکی دو سال آینده بسیار بهتر میشود.
خزائی خاطرنشان کرد: هنوز سهامداران عدالت در روش مستقیم دسترسی به سیستمی ندارند که بتوانند سهام عدالت را در پرتفوی خود ببینند بنابراین سود سهام عدالت مانند سال قبل تجمیع شده و برای همه سهامداران روش مدیریت مستقیم و غیر مستقیم به صورت متمرکز واریز میشود.
به گفته وی، نماینده سهامداران عدالت که توسط کمیته سه نفره انتخاب میشود به نمایندگی از حدود ۳۰ میلیون سهامدار عدالت در روش غیر مستقیم است که در مجامع شرکتهای سرمایهپذیر حضور پیدا میکنند.
دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت در مورد گفته سخنگوی دولت مبنی بر اختصاص سهام به متولدان ۱۴۰۰-۱۴۰۱ گفت: این طرحی است که از سوی دولت مصوب شده و سهام برای سهامداران جدید در اختیار دولت است. در دولت گذشته هم تصمیم گرفته شد مبالغ نقدی به متولدان جدید بدهند و این سیاستها برای تشویق فرزندآوری تصویب میشود بنابراین دولت مشکلی ندارد چون سهام و اختیار آن دست دولت است و ما از این طرح استقبال میکنیم.
خزائی در مورد طرح اختصاص سهام عدالت به جا ماندگان دو دهک کم درآمدی گفت: کارهای مقدماتی این طرح در حال انجام است. وزارت رفاه و تأمین اجتماعی با سازمان خصوصیسازی در حال جمعبندی اسناد و مدارک است و تلاش بر این است که بدون کوچکترین دغدغه و بدون مراجعه مردم سهام عدالت به شکل مستقیم به جا ماندگان دو دهک کم درآمد اختصاص پیدا کند.
وی عنوان کرد: همچنین برای تعیین تکلیف سهام عدالت فوت شدگان براساس آنچه شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام کرده است قرار است تا پایان شهریور امسال تکلیف ورثه متوفیان سهام عدالت روشن شود و به صورت متمرکز سهام عدالت متوفیان به صورت متمرکز بین وراث تقسیم شود.
منبع: مشرق برچسب ها: افزایش سود ، سهام عدالت ، سرمایه گذاری