Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@07:19:35 GMT

تک‌فرزندی، ظلم به روحیه مسئولیت‌پذیری نوجوان است

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۱۴۳۱

تک‌فرزندی، ظلم به روحیه مسئولیت‌پذیری نوجوان است

زهرا قائمی گفت: متاسفانه در سایه تک‌فرزندی، روحیه مسئولیت‌پذیری در نهاد خانواده به درستی به تثبیت نمی‌رسد و نوجوان برای پذیرش مسئولیت در جامعه در جوانی با مشکل روبرو می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زهرا قائمی مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: والدین برای مسئولیت پذیری فرزندان خود به آنها کار و نه مسئولیت می سپارند به همین دلیل معمولا در واگذاری کارها دچار تنش می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: برای مسئولیت پذیری فرزندان، والدین کارهایی را به آنها واگذار کنند که اگر انجام شد یا نشد، فرقی نداشته باشد.   قائمی افزود: برای انجام کارهایی که به فرزند خود واگذار می کنید، سه برابر زمانی که خود آن کار را انجام می دهید به او زمان دهید.   این مشاور تصریح کرد: بعد از انجام دادن کار توسط نوجوان، اگر دو کار را پسندیدید و بقیه دلپسند نبود، آن کاری را که به نحو احسن انجام داده بسیار تشویق کنید، زیرا یک نوجوان کارورز است و تازه می خواهد مسئولیت را بپذیرد، به همین دلیل همراه با اشتباه و کم و کسری انجام می‌دهد.    وی گفت: برای مسئولیت پذیری فرزندان باید کارهای خوب آنها را بهانه و تشویق کنیم، با این مهارت بچه ها علاقمند می شوند که مسئولیت انجام کارهای بیشتری را بپذیرند.     قائمی افزود: فرزندان به شدت نیازمند تایید و تحسین از جانب والدین هستند و با ترفند واگذاری امور به فرزند و تشویق آن می توانید روحیه مسئولیت پذیری را در او به تثبیت برسانید.   این مشاور ادامه داد: مسئولیت پذیری فرزندان باید ابتدا در نهاد خانواده تثبیت شود و سپس در جامعه به اوج خود برسد.   وی بیان کرد: متاسفانه در سایه تک فرزندی، روحیه مسئولیت پذیری در نهاد خانواده به درستی به تثبیت نمی رسد و نوجوان برای پذیرش مسئولیت در جامعه در جوانی با مشکل روبرو می شود.    قائمی تاکید کرد: برخی از والدین با مهارت های تربیتی آشنایی ندارند، بنابراین برای مسئولیت پذیری فرزندان خود، اقداماتی را انجام می دهند که نتیجه عکس می دهد و یا چون یک فرزند دارند، مسئولیتی به آن واگذار نمی کنند.   این مشاور ادامه داد: اگر روحیه مسئولیت پذیری در نوجوانی در نهاد خانواده به تثبت نرسد، این نوجوان در آینده در جامعه با مشکل مواجه شده و در زمان تشکیل خانواده نیز از پذیرش مسئولیت همسر و فرزندان خود سر باز می زند.   وی در خاتمه خاطرنشان کرد: عدم مسئولیت پذیری در سایه تک فرزندی، ظلم به نوجوان محسوب می شود، بنابراین والدین از روی دلسوزی آینده فرزندان خود را به خطر نیندازند.   انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برای مسئولیت پذیری فرزندان روحیه مسئولیت پذیری مسئولیت پذیری نهاد خانواده فرزندان خود تک فرزندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۱۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت دریافت فرزندخوانده هستند

خسرو امیدوار گفت: همچنین کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی، از سال ۱۴۰۲ بر اساس شیوه نامه مراقبت موقت، به عنوان مهمان به خانواده‌های متقاضی میزبانی سپرده می‌شوند تا پیگیری‌ها جهت بازپیوند ایشان با خانواده نسبی یا ایجاد شرایط فرزندخواندگی این دسته از عزیزان، به عمل آید و این کار با هدف حمایت از اقامت کودکان و نوجوانان در محیط خانوادگی صورت می‌گیرد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان اردبیل افزود: نگرش جامعه به قبول سرپرستی کودکان در سنین بالاتر در سایه آموزش‌های فرهنگی و اجتماعی خوب شده است و از سال ۱۳۹۹ با راه اندازی سامانه فرزندخواندگی تاکنون ۴۷۱ درخواست فرزندخواندگی در سامانه فرزندخواندگی ثبت شده و تعداد زیادی از این درخواست‌ها به دلیل عدم احراز شرایط متقاضیان رد شده است.

به گفته او، انتظار داریم زوجین فرزند پذیر، حضانت فرزندان گروه‌های خاص (دارای معلولیت یا نیازمند درمان) را نیز برای فرزندپذیری در نظر بگیرند و در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۸ مورد حکم حضانت صادر شد که ۱۰ فرزند واگذار شده از بین آنها در سنین بالای ۶ سال قرار داشتند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اردبیل در تشریح چگونگی فرزندخواندگی گفت: فرایند فرزندخواندگی از زمان ثبت تقاضای زوجین در "سامانه فرزندخواندگی" شروع می‌شود و چنانچه زوجین پس از بررسی‌های کارشناسی، حائز شرایط باشند تا زمان تحویل کودک، تداوم خواهد داشت و پس از واگذاری کودک، نظارت‌های کارشناسی توسط کارشناسان مربوطه به صورت تماس تلفنی و بازدیدهای دوره ای تا سن ۱۸ سالگی فرزندان ادامه خواهد یافت.

امیدوار افزود: از مزایای این طرح این است که کودکان و نوجوانان علاوه بر بهره مندی از امکانات و خدمات خانواده میزبان، مجبور به اقامت در مراکز شبانه روزی نخواهند بود و از آنجایی که یکی از مهمترین کارکرد خانواده، تعاملات عاطفی بین اعضای خانواده در راستای رشد تربیتی و اجتماعی است، سیاست اصلی دفتر امور کودکان و نوجوانان تقویت برنامه مراقبت از فرزندان در درون خانواده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • جذب ۳ هزار و ۱۰۱ حامی جدید برای حمایت از فرزندان ایتام و محسنین
  • رئیسی مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرد
  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت سرپرستی فرزندخوانده هستند
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت دریافت فرزندخوانده هستند
  • زندگی با چندفرزند لذت بخش است
  • نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان
  • اردوی مهارتی دانش آموزان در آباده
  • آغاز کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی
  • اجرای کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی