Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@17:04:35 GMT

ریزگرد پدیده عادی شهر اصفهان شده است

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۱۸۱۰

ریزگرد پدیده عادی شهر اصفهان شده است

نوید حاجی بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه میانگین بارش استان از ابتدای سال زراعی (مهر ۱۴۰۰) تاکنون ۱۱۴ میلی متر بوده است، اظهار داشت: بارش‌های امسال استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تقریباً نرمال است اما نسبت به بلند مدت ۲۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: مقایسه آماری بارش‌های امسال در مناطق مرکزی و شرقی استان حاکی از کاهش ۵۰ تا ۷۰ درصدی بارندگی نسبت به بلند در این نواحی است اما عدد ۲۷ درصد کاهش بارندگی در برگیرنده آمار مناطق سراسر استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشدید خشکسالی کوتاه مدت و بلند مدت در اصفهان

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان میانگین بارشی در سرشاخه اصلی حوضه آبریز زاینده رود (کوهرنگ) از ابتدای سال زراعی تاکنون را یک هزار و ۲۰۹ میلیمتر اعلام کرد و افزود: میزان بارش‌ها در کوهرنگ امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۷ درصد افزایش و نسبت به بلندمدت ۱۱ درصد کاهش نشان می‌دهد.‌

حاجی بابایی با بیان اینکه بارش قابل ملاحظه‌ای در سطح استان در ۲ سال اخیر نداشتیم، ابراز داشت: این شرایط سبب شده شدت خشکسالی کوتاه مدت و بلند مدت استان افزایش یابد و اکنون نزدیک به ۹۰ درصد مساحت استان اصفهان درگیر خشکسالی است.

وی با اشاره به اینکه اصفهان شرایط خوبی به لحاظ بارش و خشکسالی ندارد، گفت: امسال علاوه بر کانون‌های داخلی ریزگرد، کانون‌های گردوغبار عراق نیز فعال شده و به سمت مناطق مرکزی کشور از جمله اصفهان منتشر می‌شود.

افزایش پدیده باد و گردوخاک طی یک ماه آینده

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه انتشار ریزگردهای خارجی دستکم چهار مرتبه طی ماه‌های اردیبهشت و خرداد استان اصفهان را تحت تأثیر قرار داد و باعث کاهش دید و افزایش آلودگی هوا شد، خاطرنشان کرد: طبق الگوهای هواشناسی طی یک ماه پیش رو، کاهش نسبی دما کانون‌های داخلی ریزگرد را در استان فعال خواهند کرد.

حاجی بابایی افزود: پدیده باد و گردوخاک در مناطق شرق، شمال شرق و مرکز استان از جمله شهرهای اصفهان، اردستان، ورزنه، خوروبیابانک و نائین طی یک ماه آینده نسبت به شرایط نرمال (طبیعی) خود بیشتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه پدیده ریزگرد و گردوخاک یکی از نتایج خشکسالی است، اظهار داشت: بارش در نیمه شرق استان طی دو سال اخیر تا حدود ۷۰ درصد کمتر از میانگین طبیعی بوده که سبب شده کانون‌های بحرانی گسترش یابد و هر وزش بادی گردوخاک ایجاد کند.

عادی شدن پدیده ریزگردها در شهر اصفهان

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: علاوه بر دلایل انسانی، کم بارشی و خشکسالی‌های مستمر باعث شده که در سال‌های اخیر به وفور شاهد خیزش گردوخاک در استان اصفهان باشیم؛ از ابتدای سال جاری تاکنون اعداد شاخص کیفی هوای شهر اصفهان بالا و در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس بوده است.

حاجی بابایی با بیان اینکه پدیده ریزگرد در اصفهان آزاردهنده شده، خاطرنشان کرد: برخی روزها که خیزش گردوخاک تشدید می‌شود، هواشناسی اطلاعیه هشدار صادر می‌کند اما برخی روزها نیز گردوخاک وجود دارد ولی به دلیل کم خطر بودن به مرحله صدور هشدار نمی‌رسد؛ از این رو می‌توان گفت ریزگرد پدیده عادی شهر اصفهان شده و هواشناسی سعی می‌کند برای موارد هایلایت (برجسته و مهم) این پدیده هشدار صادر کند.

گرمای تابستان به حالت عادی بازمی گردد

وی با بیان اینکه در اولین ماه تابستان با الگوهای زودرس تابستانه روبه رو شدیم، افزود: دمای هوای استان در هفته اول تیر ماه بین ۲ تا سه درجه سانتیگراد گرم‌تر از شرایط نرمال (عادی) بود و در مناطق مرکز و شرق استان حتی تا چهار درجه فراتر از نرمال رفت و شهرستانهای گرمسیر در نیمه شمالی استان بیشینه دمای قابل توجهی بین ۴۵ تا ۴۷ درجه سانتیگراد را تجربه کردند.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان ابراز داشت: با سپری شدن هفته اول تابستان، هم اکنون از هفته دوم تیرماه تا هفته اول مردادماه الگوهای تابستانه ضعیف‌تر می‌شود و انتظار داریم که گرمای قابل توجهی که هفته اول تیر در استان اصفهان تجربه کردیم، تعدیل یابد و دما به شرایط عادی در تابستان برسد.

حاجی بابایی افزود: پیش بینی می‌شود دمای هوای استان در هفته‌های پیش رو نسبت به بلند مدت یک تا ۲ درجه سانتیگراد فراتر از نرمال باشد با وجود این به صورت منطقه‌ای انتظار می‌رود در این مدت دما در مناطق شرقی استان بین یک تا ۲ درجه کمتر از میانگین نرمال، در نواحی مرکزی از جمله شهر اصفهان نزدیک به نرمال و در نیمه غرب یک درجه فراتر از نرمال باشد.

گرمای هفته اول تیر در اصفهان طی ۱۰ سال اخیر کم سابقه بود

وی با بیان اینکه اصفهان هفته اول تیرماه، گرم‌ترین هفته تابستان را سپری کرد، ابراز داشت: دمای ۴۳ درجه سانتیگراد برای شهر اصفهان عمدتاً در اواخر ماه تیر شاهد بودیم و در واقع با یک گرمای زودرس تابستانه رو به رو شدیم.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه گرما در هفته‌ها و ماه‌های پیش رو در تابستان به حالت عادی خود بازمی گردد، ادامه داد: هفته‌ای که گذشت تابستانی غیرعادی و در ۱۰ سال اخیر در اصفهان کم سابقه بود که هفت روز متوالی دما بالای ۴۰ درجه تداوم داشت اما این روند را طی تابستان امسال انتظار نداریم.

کد خبر 5530260

منبع: مهر

کلیدواژه: هواشناسی اصفهان گرد و خاک بوشهر زلزله هرمزگان کرمانشاه خطبه های نماز جمعه زمین لرزه خراسان رضوی ویروس کرونا مشهد کنکور زلزله آمار کرونا شیراز سانحه تصادف اردبیل درجه سانتیگراد هفته اول تیر نسبت به بلند حاجی بابایی شهر اصفهان سال اخیر بلند مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۱۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم شدت ناپایداری‌های همرفتی همراه با رگبار و تندباد در اصفهان / هوا گرم‌تر می‌شود

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان گفت: شدت ناپایداری‌های بیشتر به صورت افزایش ابر، رگبار و رعدوبرق، احتمال تگرگ، گاهی وزش باد شدید و توفان لحظه‌ای در ساعات بعدازظهر و اوایل شب و طی روز یکشنبه مورد انتظار است.

لیلا امینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره پیش‌بینی وضعیت جوی هوای استان اصفهان، اظهار کرد: بررسی خروجی مدل‌های هواشناسی نشان می‌دهد از امروز بعدازظهر با گذر امواج ناپایدار شاهد ناپایداری‌هایی خواهیم بود که این شرایط در ساعاتی و اوایل شب تا روز یکشنبه دوم اردیبهشت، ادامه خواهد داشت.

وی افزود: بر این اساس از روز دوشنبه با ورود سامانه ناپایدار به تدریج تا پایان هفته آینده جوی ناپایدار خواهیم داشت، از این‌رو امروز وضعیت جو صاف از بعدازظهر افزایش ابر، گاهی وزش باد به نسبت شدید و رگبار پراکنده و رعدوبرق و احتمال تگرگ در مناطق مستعد پیش‌بینی می‌شود.

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: این شرایط تا روز یکشنبه بدین منوال است و از روز یکشنبه شرایط افزایش ابر، گاهی وزش تندباد لحظه‌ای و رگبار و رعدوبرق و در نواحی غربی و شمالی احتمال پیش‌بینی می‌شود.

وی درباره هشدار زرد هواشناسی با ورود سامانه ناپایداری‌های همرفتی در ساعات بعدازظهر و اوایل امشب تا پایان وقت شنبه یکم اردیبهشت در استان گفت: این سامانه با رگبار باران، رعدوبرق، وقوع صاعقه، وزش باد شدید موقتی در مناطق مستعد گردوخاک همراه است.

امینی ادامه داد: طی این مدت مناطق جنوبی و غربی استان به ویژه بویین میاندشت، سمیرم، خوانسار، چادگان، فریدن (داران)، دهاقان، شهرضا، فریدونشهر، گلپایگان، کبوترآباد، لنجان (زرین‌شهر)، مبارکه، مورچه خورت، شاهین‌شهر و میمه، نجف‌آباد، نائین، اصفهان، نطنز، دهق تحت تأثیر این سامانه است.

وی از مخاطرات احتمال آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان آب، احتمال تگرگ، وزش باد به نسبت شدید، لغزندگی و کاهش دید به ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، خسارت به سازه‌های موقت و صنایع کشاورزی و نهال و درختان آسیب‌پذیر، محصولات باغی و زراعی هشدار داده است.

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان افزود: احتیاط در سفرهای برون شهری، نداشتن توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، خودداری از عبور یا توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌های فصلی، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و تمهیدات لازم جهت حفظ صنعت کشاورزی، توصیه می‌شود.

وی با بیان اینکه دما در ۲۴ ساعت آینده یک تا سه درجه افزایش خواهد داشت، گفت: بیشینه دمای هوای کلان‌شهر اصفهان در گرم‌ترین ساعات امروز به ۲۸ درجه سانتی‌گراد و کمینه آن بامداد فردا به ۱۱ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

امینی خاطرنشان کرد: خوروبیابانک با دمای ۳۲ درجه سانتی‌گراد و بویین میاندشت با دمای دو درجه سانتی‌گراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین مناطق استان هستند.

کد خبر 745980

دیگر خبرها

  • تداوم شدت ناپایداری‌های همرفتی همراه با رگبار و تندباد در اصفهان / هوا گرم‌تر می‌شود
  • وزش باد در خراسان رضوی شدت می‌گیرد
  • پیش بینی وزش باد در خراسان رضوی
  • رگبار باران و بارش تگرگ اردبیل میهمان عصرگاهی اردبیلی ها
  • افزایش دمای هوا در آذربایجان‌غربی
  • روند افزایشی دمای ‌خوزستان‌
  • هوای قم هفته آینده بارانی می‌شود
  • بارش‌های رگباری نیمه جنوبی خراسان رضوی را فرا می‌گیرد
  • پدیده جوی خاصی برای کرمانشاه پیش بینی نمی‌شود
  • هوای گلستان گرم و تابستانی می‌شود