Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد قاسمی‌نژاد روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در بهار سال جاری حدود ۲۵ هزار هکتار ذرت در منطقه خوزستان کشت شده که اغلب به صورت علوفه ای برداشت می‌شوند.

وی ادامه داد: با توجه به قیمت و حمایتی که از ذرت دانه‌ای داشته‌ایم پیش بینی می‌شود حدود هفت هزار هکتار از این اراضی به صورت دانه ای برداشت شوند که با توجه به وضعیت خوب مزارع پیش بینی می‌شود حدود ۵۰ هزار تن دانه تولید و به بازار عرضه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسمی‌نژاد اظهارداشت: با توجه به الگوی کشت پیشنهادی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان و استقبال کشاورزان از کشت ذرت پیش بینی می‌شود درصورت بسترسازی و برنامه ریزی مناسب ذخایر آبی استان سطح زیر کشت ذرت استان به حدود ۸۵ هزار هکتار در سال جاری افزایش یابد تا نسبت به سال قبل از افزایش حدود ۲۹ درصدی برخوردار شود.

مدیر شرکت توسعه کشت ذرت نمایندگی خوزستان گفت: بخش کشاورزی به دلیل تامین امنیت غذایی جایگاه ویژه ای در کشور دارد و ذرت پس از گندم و برنج مهمترین محصول زراعی و مورد توجه خوزستان هستند.

وی ادامه داد: ذرت استفاده زیادی برای انسان، دام، صنعت، داروسازی، صنایع غذایی و غیره دارد و پرمحصول‌ترین غله دنیا به حساب می‌آید به طوریکه لقب سلطان غلات را به خود اختصاص داده است.
مدیر صادرات شرکت توسعه کشت ذرت به نقش مهم این محصول در امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: ذرت حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد غذای انسان، ۷۰ تا ۷۵ درصد غذای دام و طیور و حدود پنج درصد مصارف صنعتی را به خود اختصاص داده ولی با وجود اهمیت این محصول طبق آمار سالانه حدود ۹ میلیون تن ذرت دانه ای وارد کشور می‌شود.

وی افزود: واردات کالاهای راهبردی و نهاده‌های اساسی بخش کشاورزی منجر به تهدیدهای سیاسی، اقتصادی و جغرافیایی و افزایش وابستگی، کاهش قدرت سیاسی، هدر رفت منابع ملی، کاهش سرمایه اجتماعی و تهدید صنایع تبدیلی و تکمیلی می‌شود.
قاسمی‌نژاد بیان کرد: محصول راهبردی ذرت در چند سال اخیر به بهانه مصرف آب بالا مورد بی‌مهری قرار گرفته و سطح زیر کشت و تولید آن در کشور نه تنها رشد نداشته بلکه به شدت کاهش یافته است.

وی افزود: می‌توان با تدوین الگوی کاشت، استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری (آبیاری‌های میکرو)، تغییر آرایش کاشت، استفاده از ارقام میان رس و زودرس، تغییر در فصل و تاریخ کاشت، تغذیه متعادل، روش‌های کم آبیاری و افزایش مواد آلی خاک، مصرف آب را به حداقل و عملکرد کمی و کیفی را به حداکثر رساند و در نهایت اقدام به توسعه سطح زیر کشت و تولید این محصول کلیدی و موثر در امنیت غذایی کرد.

مدیر شرکت توسعه کشت ذرت نمایندگی خوزستان اظهارداشت: با اقدامات یادشده می‌توان واردات کالاهای راهبردی و نهاده های اساسی کشاورزی را در راستای تحقق بند هفت از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی کاهش داد.

وی افزود:  شرکت توسعه کشت ذرت در راستای توسعه کشت و ارتقای تولید ذرت به ویژه ذرت دانه‌ای در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ اقدام به توزیع بیش از یکهزار تن بذر ذرت در پنج  رقم پرمحصول، اجرای کشاورزی قراردادی از طریق عوامل توزیع بذر و کود، گردهمایی‌ها و کارگاه‌های آموزشی، بازدیدهای مستمر فنی و کارشناسی در سطح استان و خرید دانه و ذرت علوفه‌ای کرده است.
قاسمی نژاد گفت: شرکت توسعه کشت ذرت نمایندگی خوزستان در برداشت بهاره سال جاری به منظور حمایت از توسعه ذرت دانه ای، تثبیت قیمت مناسب و تعدیل دلالی و حمایت از کشاورزان منطقه خوزستان که بیش از ۳۷ درصد ذرت دانه ای کشور را تولید می‌کنند اقدام به راه اندازی کارخانه ذرت خشک کنی ذرت با پنج دستگاه خشک کن کرده است.

مدیر شرکت توسعه کشت ذرت نمایندگی خوزستان بیان کرد: این شرکت خرید دانه را از دهه اول تیرماه در سطح استان خوزستان آغاز کرده و آمادگی خرید ذرت دانه‌ای ذرتکاران خوزستانی را دارد.

استان خوزستان با تولید سالانه حدود ۱۷.۸ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، مقام نخست کشور را دارد

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی دزفول خوزستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی دزفول وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی دزفول خوزستان ذرت دانه ای قاسمی نژاد پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۵۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزی در توسعه اقتصاد همدان سهم ۳۰ درصدی دارد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با بیان اینکه کشاورزی در توسعه اقتصاد همدان سهم ۳۰ درصدی دارد، گفت: کشاورزی مسیری برای مردمی‌سازی پروژه‌های اقتصادی همدان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، سیدمجتبی حسینی ظهر امروز در مراسم عملیاتی‌سازی جهش تولیدات کشاورزی با ایده مولد‌سازی روستاها‌ اظهار‌ داشت: تأمین امنیت غذایی، اشتغال‌زایی تولید مواد خام صنایع تکمیلی و تبدیلی، ثروت آفرینی از ویژگی‌های بخش کشاورزی استان است که اثر‌گذاری 30 درصدی بر توسعه اقتصادی همدان دارد.

وی اصلاح الگوی کشت را در استان همدان ضروری دانست و با تأکید بر تکمیل زنجیره تولید و توسعه صنعت فرآوری محصولات بیان کرد: امسال ادبیات اقتصادی ما در استان همدان با کارشناسی شدن فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی اصولی برای تحقق شعار سال تقویت خواهد شد.

مقام ارشد اقتصادی استان همدان با بیان اینکه استفاده از یافته‌های نوین تحقیقاتی در کمیت و کیفیت محصولات تولیدی کشاورزی استان نقش به سزایی دارد، گفت: استفاده از توان شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان برای توسعه اقتصادی در بخش کشاورزی اهمیت بسیار دارد و برون سپاری بخشی از فعالیت‌های این حوزه از جمله راه‌های چابک سازی در دولت محسوب می‌شود.

حسینی با اشاره به اینکه نام‌گذاری اقتصادی سال از سوی مقام معظم رهبری نشان از اهمیت این مهم دارد افزود: مردمی سازی اقتصاد از راه‌های برون رفت اقتصاد دولتی و در هم تنیده موجود است به نحوی که تصدی‌گری مردم در امور اقتصادی می‌تواند راهگشا باشد.

وی افزود: ارتباط واحد تحقیقات با سازمان جهاد کشاورزی در راستای اجرای سیاست‌های اتخاذ شده اقتصادی استان نقش پررنگی در تولید با کیفیت محصولات کشاورزی استان دارد.

معاون اقتصادی استاندار همدان همچنین عنوان کرد: توجه به زیربخش‌های مختلف از جمله گلخانه‌ها، صنایع تبدیلی و توسعه واحدهای دام و طیور همچنین پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون از راه‌های تحقق سهمیه 17670 نفری اشتغال سال جاری در استان است.

حسینی مردمی شدن اقتصاد را دارای ملاحظاتی از جمله قدرت تدبیر در جهان‌سکولاری دانست و گفت: در تلاشیم با استفاده از توان بخش خصوصی و حمایت‌های دولت اتفاقات خوبی را در استان شاهد باشیم بر همین اساس برای رسیدن به این هدف ضرورت دارد فرصت خطا را از میان برداشته و با نقطه‌زنی دقیق عمل کنیم.

 وی در پایان تاکید کرد: استان همدان در کشاورزی متفاوت با سایر مناطق ایران است و شرایط آب و هوایی، توانایی، دانش، علاقمندی و تلاش کشاورزان در همدان می‌تواند موجب ارتقاء کشاورزی مبتنی بر شرایط آبی موجود و تغییر الگوی کشتی استان شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا حاضرید آیفون را ارزان‌تر بخرید، ولی با بدنه پلاستیکی؟
  • پیش‌بینی برداشت دانه‌های روغنی در کنگاور بیش از چهار هزار تن است
  • پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تُن برنج در مازندران
  • پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هزار تن گندم در استان اردبیل
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان
  • پیش‌بینی تولید ۳۳۰ هزار تن گندم در شهرستان کرمانشاه
  • کشاورزی در توسعه اقتصاد همدان سهم ۳۰ درصدی دارد
  • تولید سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی در مرکزی
  • رکورد ۱۳ ساله شکست/ فارس سال گذشته ۱۰ درصد گندم کشور را تولید کرد
  • عرضه بیش از ۱۱۰۰ اشتراک رایگان گاز به مددجویان قزوینی