Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-18@10:49:22 GMT

مردم حق دارند از دست مجلس عزای‌ عمومی اعلام کنند

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۸۱۴۰

مردم حق دارند از دست مجلس عزای‌ عمومی اعلام کنند

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، هرچند در یک ماه اخیر اظهارات مختلفی از نمایندگان درباره استیضاح برخی وزرا به گوش رسید اما وزیر صمت که از همان ماه های نخست دولت سیزدهم عملکردش مورد نقد بسیاری نمایندگان بود، با وجود اعلام وصول طرح استیضاح او، ظرف مدت چند روز امضاهای این طرح از نصاب افتاد و این طرح از دستورکار مجلس کنار رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا خباز در گفتگو با نامه نیوز درباره چرایی ناتوانی مجلس یازدهم در استیضاح وزرا گفت: حضرت امام (ره) فرمود «مجلس در رأس امور است». یکی از افراد دوراندیش جمله ای به این فرمایش امام اضافه و بیان کرد «مجلس در رأس امور است صلاحا و فسادا» یعنی مجلس در رأس امور است هم در را اصلاح کشور و هم در راه افساد کشور.

وی افزود: اگر دیدیم کشور رو به اصلاح می رود بدانیم که مجلس در حال ایفای درست نقش خود است اما اگر دیدیم کشور رو به فساد و تباهی می رود و مشکلات مردم روزافزون می شود، بدانیم که مجلس نقش خودش را درست ایفا نمی کند. درست است مجلس به حسب ظاهر مثل قوه مجریه اختیارات اجرایی و مدیریتی و پول و ثروت را در اختیار ندارد ولی همه آنها با نظر مجلس تنظیم می شود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به طیف وسیع اختیارات مجلس بیان کرد: مجلس حق دادن طرح دارد، کافی است ۱۰ نفر از نمایندگان طرحی را بنویسند و ارائه دهند؛ اگر این طرح در صحن علنی مجلس تصویب شود و به تأیید شورای نگهبان برسد، قانون خواهد شد. علاوه بر این، مجلس حق رد یا تصویب لوایح دولت را دارد. در حوزه نظارتی، سئوال، تذکر، تحقیق و تفحص و استیضاح از اختیارات مجلس است. حتی نمایندگان می توانند از رئیس جمهور سئوال یا او را استیضاح کنند. همچنین دیوان محاسبات مجلس بر همه اعتبارات قوه قضائیه و قوه مجریه نظارت می کند.

وی مجلس را همه کاره خواند و افزود: اگر مجلس از اختیاراتش استفاده نکرد یا بد استفاده کرد، جایی که باید سکوت کند حرف زد و جایی که باید حرف بزند سکوت کند حتما کشور رو به تباهی خواهد رفت. امروز اکثر مشکلات مردم ناشی از عملکرد مجلس است چون مجلس می توانست جلوی خیلی از مسائل را بگیرد.

عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی با اشاره به سابقه ۱۸ سال فعالیت و حضور خود در مجلس، یادآور شد: روزهایی که نمایندگان رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم را در دستورکار داشتند، از طریق رادیو به مشروح مذاکرات گوش می دادم. آن قدر نمایندگان نامناسب حرف می زدند که من با این سابقه حضور در مجلس متوجه نمی شدم ناطق در حال صحبت به عنوان موافق وزیر پیشنهادی است یا به عنوان مخالف چون آنها نمی خواستند درست حرف بزنند بلکه می خواستند فقط حرف بزنند تا تصویرشان از تلویزیون یا صدای شان از رادیو پخش شود.

وی افزود: در همان روزها از طریق رسانه ها خطاب به نمایندگان گفتم «اگر به این کابینه ضعیف رأی دادید مسئولیت دنیا و آخرتش به عهده شماست چون فردا رئیس جمهور می گوید اگر وزیر پیشنهادی من فقط مناسبی برای این مسئولیت نبود چرا مجلس رأی اعتماد به او داد؟». مجلس باید وظیفه خودش را انجام دهد نه آنکه هرچه دولت خواست به همان عمل کند.

خباز توضیح داد: مسئولیت وزرای پیشنهادی بعد از رأی اعتماد مجلس آغاز می شود، اینقدر در مجلس وادادگی اتفاق افتاد که وزرا تقریبا مسئولیت خودشان را تضمین شده تلقی می کردند. همان طور هم که دیدیم اکثریت آنها بالای 200 رأی موافق آوردند. بعد از آن هم طبیعی بود مجلسی که خودبدهکار و وامدار است قدرت استیضاح وزیر را ندارد.

وی افزود: مجلسی می تواند وزرا را استیضاح کند که دارای استقلال باشد. این آقایان نماینده امتحان خودشان را در قبال دولت گذشته و هم در قبال دولت فعلی پس دادند. در زمان دولت گذشته شاهد بودیم آقایان چقدر فریاد می کشیدند و حرف بی اساس می زدند؛ حتی آقای ظریف را خواستند و در صحن مجلس به او فحش های رکیک دادند اما الان طوری مهر سکوت بر لب زدند که گویا هیچ اتفاقی در کشور نمی افتد.

این فعال سیاسی گفت: کمر مردم زیر بار تورم، این فشارهای اقتصادی و گرانی ها شکسته است اما مجلس سکوت کرده و با سکوتش دارد عملکرد نامناسب دولت را تأیید می کند. از این مجلس اصلا نباید انتظار استیضاح داشت چون توان، قدرت و استقلال لازم برای این کار را ندارد. یکی از نمایندگان می گفت «کافی است از دولت انتقاد کنیم، فورا مورد انتقاد قرار می گیریم که چرا از دولت انقلابی انتقاد کردیم». این خیلی بدنما است که نمایندگان مردم حتی جرأت انتقاد ندارند.

وی افزود: وقتی مجلس نظارت نکند، وقتی قانون خوب تصویب نکند بلکه قانون بدتصویب کند، بود و نبود این مجلس علی السویه است و جا دارد مردم از دست این مجلس عزای عمومی اعلام کنند چون این مجلس رفت که بار از روی دوش مردم بردارد اما بارهای فراوانی روی دوش مردم گذاشت.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات دوحه کنکور زلزله هرمزگان فائزه هاشمی خباز فعال سیاسی مجلس یازدهم نمایندگان مجلس مذاکرات دوحه کنکور زلزله هرمزگان فائزه هاشمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۸۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است

«قدرتعلی حشمتیان» رییس دوره‌ای خانه احزاب ایران درگفت‌وگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر اینکه انتظار ما در دور اول انتخابات مجلس بابت مشارکت مردم برآورده نشد اظهار کرد: ما می‌خواستیم مانند مجلس پنجم، فراکسیون‌های مختلفی از هر کدام از جریانات سیاسی اعم از اصول‌گرا، اصلاح‌طلب، اعتدال‌گرا و مستقل شکل بگیرد و مجلس از حالت یک‌دستی خارج شود اما این اتفاق نیفتاد.

وی افزود: امیدواریم در دور دوم انتخابات، مشارکت خوبی رقم بخورد و افراد با رأی بالا وارد مجلس بشوند.

حشمتیان اضافه کرد: ان‌شاءالله مردم برای پیشرفت امور کشور و تقویت نظام، با پشتیبانی از غیورمردان سپاه و ارتش پای صندوق رأی بیایند و این تعداد نماینده باقی‌مانده را با رأی بیشتر به مجلس بفرستند؛ این مشارکت به نفع کشور و نظام جمهوری اسلامی است.

رئیس دوره‌ای خانه احزاب ایران همچنین با تاکید بر توجه و حمایت از سپاه و حمایت از نیروهای مسلح گفت: در حال حاضر توجه‌ها عمدتاً به عملیات نیروهای مسلح است و فضای کشور متوجه انتخابات پیش‌رو نیست.

وی افزود: از این رو، رسانه‌ها خصوصاً سازمان صداوسیما با برگزاری مناظره و گفت‌وگو و با دعوت از هر چهار گروه اصولگرا، اصلاح‌طلب، مستقل و اعتدالگرا می‌تواند این فضاسازی را انجام بدهد تا مردم با آگاهی بیشتر، کاندیدای مورد نظر خود را به مجلس بفرستند.

حشمتیان با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی و تورم مساله اصلی مردم است اظهار کرد: علاوه بر کاهش تورم و گرانی‌ها باید حقوق برخی اقشار جامعه افزایش یابد تا از زیر خط قرمز خارج شوند و تحقق این امر، مستلزم تلاش است؛ متأسفانه با وجود اینکه نیروهای مسلخ خوب عمل می‌کنند، مسؤولین در بدنه دولت و مجلس عملکرد خوبی نداشته‌اند.

رئیس دوره‌ای خانه احزاب ایران اضافه کرد: مجلس آینده باید بتواند دولت را به تحرک بیشتر وادار کند و نافرمانی‌ها در بدنه دولت را از بین ببرد؛ همچنین رئیس‌جمهور محترم باید از وزرا بخواهد اولویت اول خود را توجه به معیشت مردم و اقتصاد قرار بدهند.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ در ۲۰۸ حوزه انتخابیه سراسر کشور برگزار شد که انتخابات ۲۱ حوزه به مرحله دوم کشیده شد. قرار است دور دوم انتخابات مجلس روز ۲۱ اردیبهشت برگزار شود.

کد خبر 6080138

دیگر خبرها

  • ۵ وزیر دولت در صفِ اول «اصلاح کابینه» از نگاه محمودزاده /رئیسی با این وزرای ضعیف و ناکارآمد نمی تواند کاری از پیش ببرد
  • وعده نائب رئیس مجلس برای برخورد با بی‌حجابی
  • ذوالنوری: زنانی که حجاب غیرکاملی دارند، داغ و درفش نمی‌شوند
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است
  • مساله بحرین و استیضاح دولت هویدا + عکس های تاریخی
  • نماینده مجلس: کاش رئیسی، بلوچ بود
  • معین الدین سعیدی: کاش رئیسی، بلوچ بود؛ انتظار دارند صرفا مجیزگوی دوستان باشیم
  • معین الدین سعیدی: کاش رئیسی، بلوچ بود / با دلار ۶۷، ۶۸ هزار تومانی چه بلایی سر سفره مردم می آید؟
  • مجلس جدید قوانینی را وضع کند که تحولات اقتصادی را به دنبال داشته باشد
  • دلیل طرح سوال از وزیر کار نحوه افزایش حقوق کارگران است