Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مراسم تقدیر از شایستگان سی و نهمین دوره کتاب سال، امروز سه‌شنبه چهاردهم تیرماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از برگزیدگان، نویسندگان و پدیدآورندگان کشور در تالار رودکی برگزار شد.

حمید پارسانیا، دبیر علمی این دوره از جایزه کتاب سال ضمن خوشامدگویی به حضار، گزارش مختصری در خصوص سی و نهمین دوره داد و گفت: اجمالا ۷۷ هزار ساعت از ناحیه داوران وقت گذاشته شد که حدود ۵۷ اثر شایسته تقدیر و ۲۰ اثر هم برگزیده شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: قلم و کتاب در همه‌ مراحل هستی اثر خود را دارد. نظام هستی در تعبیر قرآنی قلم الهی است که به صورت کتابت ظاهر می‌شود. کتاب، مقدمه، مخزن و تجسم فرهنگ است و معنا تا زمانی که از قلب به کتابت نرسد، فرهنگ نخواهد شد.

دبیر علمی جایزه کتاب سال ادامه داد: ما مراکز و مجموعه‌های متعددی از تقدیر کتاب داریم که همپوشانی میان این‌ها وجود دارد؛ مثل جایزه فارابی و جایزه کتاب سال. بنابراین یک هماهنگی میان این‌ها نیاز است. البته تعدد خوب است، اما باید نظم و هماهنگی میان جوایز ایجاد شود که ان‌شاءالله تا سال آینده بازبینی در این خصوص انجام می‌شود.

در ادامه با پخش ویدیویی از سخنرانی رئیس جمهمور در خصوص اهمیت کتاب در فرهنگ و شناخت تمدن‌ها و پل ارتباطی بین تمدن‌ها پخش شد.

سپس یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با توضیحی مختصر درباره جایگاه جایزه کتاب سال که در راستای توجه به علم در کشور است، ادامه داد: اگر از حوزه علم و کتابت غافل شویم، مغلوب خواهیم شد و همت و اهتمام دولت و وزیر محترم بر تقویت این حوزه است.

وی در پایان روز قلم را به اهالی قلم تبریک گفت.

وزیر ارشاد: عدالت فرهنگی شعار و مبنای عملی دولت است

وزیر فرهنگ و ارشاد نیز در این نشست گفت: این حوزه یکی از حوزه‌های افتخار آمیز جمهوری اسلامی است. در فضای رسانه‌ای سیاه وقتی می‌خواهیم از افتخارات جمهوری اسلامی صحبت کنیم، چنان موضوع و فضا تنگ می‌شود که کارمان به لکنت می‌رسد.

محمدمهدی اسماعیلی افزود: حوزه نشر و کتاب در طول عمر بابرکت جمهوری اسلامی به یک بلوغ و رشد خیره کننده رسیده است. اگر اعداد و ارقام را مقایسه کنیم، خواهیم یافت که علی رغم همه مشکلاتی که در این حوزه داریم، رتبه قابل قبولی در میان کشورها و سطح بالایی در منطقه داریم.

وی خاطرنشان کرد: در همین نمایشگاه کتاب تهران که در اردیبهشت ماه برگزار شد، اعداد خوبی به دست آمد. میزان فروش ما به ۲۵۰ میلیارد تومان رسید؛ در حالی که در سال‌های گذشته این عدد ۹۰ میلیارد تومان بود. این کار مهمی است که دولت در عدالت فرهنگی پیش گرفته است. این بخشی است که باید در نهضت کتابخوانی گفته شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ما در یک برنامه متراکم در دولت قصد داریم از تمام ایستگاه‌های موجود در این فرآیند حمایت کنیم. آقای رئیس جمهور در روزهای آتی سفری به استان همدان خواهند داشت و ما در جلسه پیش سفری که داشتیم نزدیک به ۷۰ میلیارد تومان برای ارتقاء کتابخانه‌های عمومی استان بودجه مصوب کردیم.

اسماعیلی گفت: ما نهضت کتابخوانی را بنا به فرمایش رهبری در دستور کار قرار دادیم و خودمان را متعهد می‌دانیم در همه بخش‌ها کمک کنیم تا این مسیر اعتلاء پیدا کند؛ علی رغم همه مشکلاتی که الان وجود دارد.

وی در خصوص کمبود و گرانی کاغذ بیان کرد: کارگروه حمایت از تولید داخلی کاغذ را با حضور معاون اول رئیس جمهور برقرار کردیم و پنج مجموعه بزرگ کشور را نیز مورد حمایت قرار دادیم تا به شعار راهبردی ملی شدن صنعت نشر که در ابتدای دولت عنوان کردیم، برسیم.

عالی‌ترین مقام فرهنگی کشور اظهار داشت: در همین وضعیت اقتصادی و حذف ارز ترجیحی با حمایت شخص رئیس جمهور واردات کاغذ با نرخ ارز قبلی صورت گرفت. این کار مهمی است که دولت با وجود همه مشکلات اقتصادی برای این بخش انجام می‌دهد. رویکرد دولت در بخش‌های مختلف، نگاه حمایتی است و من این را ماموریت برخود می‌دانم تا با همه توان به انجام برسانم.

اسماعیلی در پایان با بیان این که عدالت فرهنگی شعار دولت و مبنای عملی دولت است، گفت: ما نگاه جزیره‌ای نداریم و همه مسئول هستیم و افراد اصلی در این بخش اصحاب قلم هستند؛ ما هیچ ابایی نداریم از انجام کارهایی که باعث پیشرفت شود، البته نافی مشکلات نیستیم و یاد گرفته‌ایم از امید و امیدواری صحبت کنیم.

این برنامه همزمان به صورت برخط از فضای مجازی هم پخش شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب سال جمهوری اسلامی وزیر فرهنگ و ارشاد جایزه کتاب سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۳۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش میرسلیم به ادعای تذکر رهبری به برخی مسئولان درباره گشت ارشاد /هرکسی در مقابل احکام الهی بایستد آدم فاسقی است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدمصطفی میرسلیم، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که در روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر تذکر رهبری به برخی مسئولان در حوزه گشت ارشاد از سوی عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب منتشر شد که با واکنش‌هایی همراه شد. تحلیل شما درباره این موضوع چیست، گفت:‌ ما با یک موضوع ساده یک‌بعدی مواجه نیستیم. بعضی‌ها فکر می‌کنند که وقتی رهبر انقلاب درباره مسأله حجاب تذکر دادند، یک موضوع ساده اولیه است. در حالی که نه، این یک موضوع پیچیده با طراحی دقیق برای اهداف بسیار مشخصی است که فقط به حجاب برنمی‌گردد، بلکه هدف‌ دشمن، فروپاشی فرهنگی، تهدید کیان خانواده در جمهوری اسلامی و تضعیف نسل آینده است. طراحی به این صورت انجام گرفت که ظرف ۱۰-۲۰ سال آینده، تبدیل به کشوری شویم که نسل جوان آن رو به انقراض است و دیگر قدرتی ندارد تا بتواند از آرمان‌هایش دفاع کند.

هرکسی در مقابل احکام الهی بایستد آدم فاسقی است

بنابر گزارش ایلنا، وی افزود:‌ راه‌حلی که پیش‌بینی کردند آن است که کانون خانواده تضعیف شود. برای تضعیف کانون خانواده راه‌هایی وجود دارد از جمله این که موضوع بی‌بند و باری و لاابالی‌گری در جامعه رایج شود. از ابزارهای بی‌بندوباری و لاابالی‌گری هم تضعیف حجاب و عفاف است. بنابراین باید خیلی دقیق با موضوع مواجه شد. این موضوعی نیست که به دو تار مویی که مطرح می‌کنند برگردیم، نخیر. امروزه احکام الهی باید محترم شمارده شده و اصلا کسی نمی‌تواند در مقابل احکام الهی بایستد. این توصیه اکید مقام معظم رهبری است که ما باید مراعات کنیم، همه هم باید مراعات کنند. هرکسی در مقابل احکام الهی بایستد آدم فاسقی است. آدمی که با نافرمانی از احکام می‌خواهد خودنمایی کند، چنین چیزی قابل‌قبول نیست و ما باید اهتمام داشته باشیم. کسانی که در این زمینه ناآگاه هستند باید دقت کنند و خودشان را اصلاح کنند. آنهایی هم که سرمنشأ این کار هستند فکر نکنند تا ابد می‌توانند این برنامه‌ها را ادامه بدهند. قطعا گرفتار خواهند شد و به سزای اعمال‌شان رسیدگی خواهد شد.

گرایش عمومی مجلس آینده هم گرایش جبهه انقلاب خواهد بود

میرسلیم در ارزیابی خود از ترکیب آینده مجلس دوازدهم که نسبت به مجلس گذشته گفت: هنوز ترکیب قطعی مجلس روشن نشده است برای اینکه تعدادی از نمایندگان در دور دوم انتخاب خواهند شد. لکن می‌شود حدس زد همان گرایشی که در دور اول انتخابات وجود داشت در دور دوم هم وجود خواهد داشت و این مسئله از نظر جامعه‌شناسی تقریبا اثبات شده است. گرایش عمومی مجلس آینده هم گرایش جبهه انقلاب خواهد بود و من امیدوار هستم با تفاهمی که بین نمایندگان برقرار می‌شود، بتوانند با یک مدیریت خوب، مدیریت قوی و بهتر از مجلس یازدهم به مسائل اساسی کشور برسند مخصوصا نسبت به آن مسائلی که در طول ۴ دهه گذشته سهل‌انگاری صورت گرفته و همه هم قابل حل است.
باید از معاملات داخلی که با طلا یا ارز انجام می‌گیرد، جلوگیری شود

وی افزود: به طور مثال از مسائل مهمی که ما با آن مواجه هستیم سقوط ارزش پول ملی است. در حالی که جمهوری اسلامی یک کشور قوی با پشتوانه محکم است، دلیلی ندارد که پول ملی سقوط کند. مگر اینکه یک برنامه‌ریزی به صورت هجوم اقتصادی صورت گرفته باشد تا کشور را از نظر اقتصادی فلج کرده و به زانو دربیاورند. اما پول ما پشتوانه قوی دارد و می‌تواند ثابت باشد. ارزش آن خیلی دقیق و خوب است. باید یک برنامه‌ریزی خوبی در داخل کشور داشته باشیم که معامله ریالی باشد و از معاملاتی که با طلا یا ارز انجام می‌گیرد جلوگیری شود البته جرم هم است و نباید این کار انجام بگیرد.

همه باید نسبت به سرنوشت و آینده کشور غیرت به خرج دهیم

وی تصریح کرد: با توجه به تحریم‌های ارزی که داریم باید ارز موجود را برای موارد کاملا ضروری صرف کنیم؛ موارد دسته دوم و حتی حاشیه‌ای باید کنار گذاشته شود و هیچ تعارفی هم نداریم. باید به آینده کشور فکر کنیم و به خوشایند بعضی‌ها که به دنبال هوا و هوس خودشان هستند نباید اعتنا کرد و همه باید نسبت به سرنوشت و آینده کشور غیرتی به خرج دهیم و سعی کنیم پای آن بایستیم.

شبکه فساد از سهل‌انگاری‌ها و ریخت‌ و پاش‌های ارزی و مالی سوء‌استفاده کرده و دست‌بردار نیست

میرسلیم در پاسخ به این سوال که دولت در مسائل معیشتی شعارهایی داده است که همچنان انتقادهایی نسبت به آن وجود دارد و عملکرد قابل قبولی نداشته است از نظر شما دولت در طول یک سال باقی مانده تا پایان دوره خود باید چه برنامه‌ای را مورد توجه قرار دهد، گفت: این انتقادها، تخریبی است و باید آن را کنار گذاشت. برخی از انتقادها هم از روی دلسوزی انجام می‌گیرد که دولت باید در زمینه‌هایی که به اقتصاد کلان کشور مربوط می‌شود، به آنها توجه کند. اقتصاد کلان کشور مشکلاتی دارد و اگر این مشکلات حل نشود ما نمی‌توانیم راه‌حل‌های پیشرفت را هموار کنیم. نمی‌توانیم تولید را رونق بدهیم. بنابراین مسائل اقتصاد کلان کشور حتما باید حل شود.

وی افزود: از جمله مسائل اقتصاد کلان کشور این است که ما در مسئله بودجه با کسری مواجه هستیم. این کسری قابل اهتراز است، روش دارد و روش‌های خوبی هم دارد. یک مقداری جرأت عمل می‌خواهد که دولت می‌توانست در سال اول استقرار قویا به این مسأله بپردازد. متأسفانه تأخیر پیدا کردند و فرصت را از دست دادند. امیدواریم که در این یکسال و نیمی باقی مانده از عمر دولت صرف این موضوع شود. برای اینکه اگر یکی از مشکلاتی که به تثبیت ارزش پول ملی برمی‌گردد حل شود، بسیاری از مسائل از جمله تورم، افزایش نقدینگی، بهره بانکی و... که خیلی از این موارد که تابع ارزش پول ملی است، حل خواهد شد. به موازات این کار، یکی از کارهای مهمی که باید صورت بگیرد جلوگیری از فساد است. شبکه فساد از سهل‌انگاری‌هایی که صورت گرفته استفاده کرده و از ریخت‌ و پاش‌هایی که در زمینه ارزی و مالی در کشور وجود داشته سوء‌استفاده کرده و دست‌بردار هم نیست.

رئیسی در فرصت باقی‌مانده تدبیر مناسبی بیندیشد؛ وگرنه همه ما ضرر می‌بینیم

این نماینده مجلس یادآور شد: ما باید برای به جا گذاشتن راه‌حل‌های منطقی مناسب برای پیشرفت، قطعا جلوی کسانی که در کشور فساد آفریدند را بگیریم. قطعا جلوی فرآیندهای تخریبی و انحرافی را بگیریم تا بتوانیم کارهای مفید و مثبت را به ثمر برسانیم.

میرسلیم در پاسخ به این سوال که آیا شما نیاز به تغییر در کابینه اقتصادی دولت را احساس می‌کنید، گفت: به نظر من همیشه امکان بهبود وجود دارد. نیروهای با تجربه و فهمیده‌ای که قدرت برخورد با شرایط بحرانی را داشته باشند باید در این زمان به کار گرفته شوند. آقای رئیسی باید تدبیر مناسبی در این قضیه بیندیشند تا از فرصت باقی‌مانده بهترین استفاده شود؛ وگرنه مشکلاتی در جامعه پدید می‌آید که ضررش را همه ما خواهیم دید.

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898548

دیگر خبرها

  • اصولگرایانِ منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده اند؟ /دولت رئیسی همچنان مدافع رویکردهای تند و سلبی در موضوع حجاب
  • نگاه مطالبه‌گر در حوزه فرهنگ و هنر تحول‌ آفرین است
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • اظهارات جدید وزیر کشور درباره گشت ارشاد، حجاب و توجیه نیروهای فراجا
  • خبر ویژه برای متقاضیان خودروی وارداتی دست دوم/ دولت مخالف است؟
  • واکنش میرسلیم به ادعای تذکر رهبری به برخی مسئولان درباره گشت ارشاد /هرکسی در مقابل احکام الهی بایستد آدم فاسقی است
  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی
  • فیلم| گفت‌وگوی بی‌پرده ده‌نمکی در برنامه برمودا/وقتی مسعود ده‌نمکی قرار بود وزیر ارشاد شود
  • کلاف سر در گم واردات خودروهای کارکرده/ چرا کسی اجرای قانون را گردن نمی‌گیرد؟
  • وزیر صمت: منتظر ابلاغ آیین نامه واردات خودرو هستیم