Web Analytics Made Easy - Statcounter

پنجمین نمایشگاه تخصصى بین‌المللی کاغذ، مقوا، کارتن، فرآورده‌‌هاى سلولزى و ماشین‌آلات مربوطه با حضور ۱۲۰ شرکت داخلی و خارجی برگزار خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم‌، نشست خبری پنجمین نمایشگاه تخصصى بین‌المللی کاغذ و مقوا صبح امروز چهارشنبه، 15 تیر با حضور رضا امیدی، رئیس پنجمین نمایشگاه، علیقلی اعظمی مدیرعامل انجمن صنایع کارتن و ورق کشور و عضو شورای سیاستگذاری نمایشگاه همچنین غلامرضا شجاع مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان و مشاور عالی شورای سیاستگذاری نمایشگاه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا امیدی رئیس پنجمین نمایشگاه تتخصصی بین‌المللی کاغذ و مقوا در سخنانی با اشاره به برگزاری  این نمایشگاه از دوم تا پنجم مرداد در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، گفت: این نمایشگاه در پنجمین تجربه برگزاری وضعیت خوبی را در حوزه کمی و کیفی دارد و تاکنون 120 شرکت در بخش‌های مختلف سلولزی از تأمین‌کننده مواد اولیه، تامین کننده ملزومات مورد نیاز، ماشین‌آلات، تولیدکنندگان کاغذ و مقوا، تولیدکنندگان کارتن و سایر محصولات این حوزه ثبت‌نام کره‌اند. این نمایشگاه کاملاً تخصصی است و می‌توان گفت که 100 درصد مشارکت‌کنندگان مرتبط با موضوع نمایشگاه هستند و غرفه‌داران کاملاً تخصصی هستند.

وی با بیان اینکه از کشورهای چین، روسیه، هند و امارات نمایندگانی حضور دارند، اضافه کرد: این شرکت‌ها در حوزه‌های مختلف تولید کاغذ، تولید ماشین‌آلات مرتبط با صنایع کاغذ هستند و توانمندی‌های خود را به نمایش می‌گذارند. قرار است هیئت‌های تجاری از هندوستان، قزاقستان، عراق و ... برای بازدید از نمایشگاه حضور داشته باشند و از دستاوردهای سلولزی ایران دیدن کنند.

امیدی افزود: انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق، انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا و اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا با اعلام حمایت از نمایشگاه در این رویداد چهار روزه حضور خواهند داشت.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه طی دو دوره گذشته، اضافه کرد: در دو سال گذشته به دلیل شرایط سخت کرونایی نمایشگاه‌های زیادی برگزار نشد، اما ما با پایداری و همت فعالان این حوزه به برافراشته نگه داشتن پرچم نمایشگاه کمک کردند.

امیدی به برنامه‌های پیش‌بینی شده برای بازدیدکنندگان نمایشگاه اشاره کرد و گفت:‌ امسال تلاش داریم علاوه بر اینکه از نظر کمی تعداد غرفه‌ها را افزایش دهیم، روی کیفیت برگزاری نمایشگاه هم اصرار داریم و می‌خواهیم که نمایشگاه در یک سطح بین‌المللی برگزار شود و به همین دلیل امسال تیمی برای ارتباط بین غرفه‌داران و بازدیدکنندگان پیش‌بینی شده است. این تیم از ابتدا با ثبت‌نام از بازدیدکنندگان، به نوعی به تبادل اطلاعات میان غرفه‌دار، دستاورد و خدمات او به بازدیدکنندگان آن را بر عهده دارد، از سوی دیگر متوجه می‌شویم که بازدیدکننده به دنبال چه اطلاعات و خدماتی در نمایشگاه است، امیدواریم در سایه این ارتباط دوطرفه صنعت سلولزی رشد کند.

وی ادامه داد: حالا که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صمت به دنبال تامین و تولید کاغذ چاپ و تحریر هستند، امیدواریم که این نمایشگاه بتواند بستری خوبی را برای تحقق این وعده و شعار فراهم کند و در مدت کوتاهی این رویکرد عملی شود. همچنین قرار است چهارمین همایش ملی دانش و نوآوری در صنعت چوب و کاغذ چهارم مرداد در سالن خلیج فارس برگزار شود.

غلامرضا شجاع، مشاور عالی شورای سیاستگذاری نمایشگاه، نیز در این نشست درباره وضعیت کنونی تولید کاغذ و تحریر گفت: ما در سال 1349 حرف اول را در تولید کاغذ در خاورمیانه می‌زدیم و زمانی که کارخانه کاغذ پارس در هفت‌تپه  شروع به کار کرد، نه کاغذ اندونزی و نه هندوستان و چین بود. در آن دوران کارخانه کاغذ پارس با بالاترین تکنولوژی و با دو خط تولید خوب با ماده اولیه باگاس شروع به کار کرد.

وی ادامه داد: در خوزستان سالانه حدود سه میلیون تن باگاس خودرو داریم و بدون کود و آب در کنار رودها و رودخانه‌های خوزستان می‌روید و در آن زمان به درستی تشخیص دادند که کجا باید کارخانه ساخته شود. پس از آن کارخانه چوب و کاغذ مازندران در سال 1376 راه‌اندازی شد‌، این کارخانه به امید چوب‌هایی که در جنگل‌های شمال است راه‌اندازی شد، زمان آغاز به کار مجهز به تکنولوژی روز بود اما امروز نمی‌تواند با دنیا رقابت کنیم؛ چرا که  اگر کارخانه‌ای در هر دقیقه هزار و 200 مترمربع تولید نداشته باشد، توجیه اقتصادی ندارد و مازندران در بهترین حالت حدود 600مترمربع می‌تواند تولید کند.

شجاع با بیان اینکه امروز تنها نقطه‌ای که تولید کاغذ در آن توجیه اقتصادی دارد، شمال خوزستان است، افزود: در این منطقه سه رودخانه پرآب کارون، دز و کرخه داریم که سالی یکبار طغیان می‌کنند و از نظر آب تأمین هستیم، در زمینه باگاس نیز یک‌سوم آن مصرف می‌شود و دو میلیون تن باگاس را به ناچار آتش می‌زنند.

چاپ کتاب‌های درسی 14 میلیون دانش‌آموز با کاغذ ایرانی/ آموزش و پرورش رکورددار شدچگونه می‌توان به حداکثر ظرفیت تولید کاغذ تحریر در کشور رسید؟/کارخانه مازندران در آستانه برداشت چوب از جنگل

وی در ادامه با طرح این موضوع که باید کارخانه کاغذ مازندران هم بر پایه باگاس شکل می‌گرفت و نه خمیر کاغذ، گفت: در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نماینده رئیس‌جمهور درباره پیگیری موضوع کاغذ، وی قول حمایت از تولید داخل را داده‌ است و امیدوارم اقداماتی در این زمینه صورت گیرد.

به گفته شجاع؛ در کارخانه کاغذ مازندران سرمایه‌گذاری زیادی انجام شده و نیاز به حمایت دارد و باید به آن بسته‌های حمایتی بدهند؛ زیرا آن‌ها برای واردات برخی از مواد اولیه موردنیازشان مالیات می‌دهند که باید این مالیات را از دوش آنها برداشت. در دوره‌های قبل بارها برای حمایت از این کارخانه با وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت رایزنی و برنامه‌ریزی شد، اما متاسفانه با تغییر وزرا بسته‌های حمایتی نیز به بایگانی‌ها رفتند.

وی همچنین درباره باکیفیت نبودن برخی کاغذهای تولید داخل، گفت: تکنولوژی تولید و ماشین‌آلات کارخانه‌ها به‌روز نیست و اغلب به 25 سال پیش تعلق دارد، البته این مشکل در حال برطرف شدن است. به عنوان مثال چندین سال پیش شرکت افست برای تولید کتاب‌های درسی بیش از 12 ایراد از کاغذ تولیدی کارخانه مازندران گرفت که این ایرادات اکنون به چهار مورد رسیده است و کاغذ این کارخانه تا 80 درصد برای چاپ کتاب‌های درسی استاندارد است.

شجاع با طرح این موضوع که برای بهبود کیفیت کاغذهای تولید داخل، سرمایه‌گذار خصوصی باید وارد شود، درباره توانمندی تولید کاغذ بالک در کشور یادآور شد: ماشین‌آلات کارخانه‌های داخلی توان تولید کاغذ بالک را ندارند، این درصورتی است که در تمام کشورهای پیشرفته یا در حال توسعه در صنعت چاپ و نشرشان از کاغذ بالک استفاده می‌کنند؛ زیرا هم سبک‌تر است و هم هنگام مطالعه چشم مخاطبان را اذیت نمی‌کند.

وی همچنین با بیان اینکه ما سالانه در کشور به 400 هزار تن کاغذ چاپ و تحریر نیاز داریم، گفت: کارخانه چوپ و کاغذ در بهترین حالت بین 85 تا 90 هزار تن کاغذ تولید می‌کند، یک کارخانه‌ هم که اکنون در استان فارس راه‌اندازی شده  اما به دلیل نبود نقدینگی هنوز به تولید نرسیده است، کاغذ پارس نیز اگر به این مجموعه اضافه شود می‌توان سالانه به تولید خوبی در این حوزه می‌رسیم.

مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان در پایان صحبت‌های خود درباره لزوم همکاری شهرداری‌ها در کشور، عنوان کرد: در همه جای دنیا شهرداری‌ها حامیان اصلی برگزاری نمایشگاه‌ها هستند و در زمینه تبلیغات به دست اندرکاران برگزاری نمایشگاه‌های مختلف می‌کنند، اما شهرداری‌ها در ایران هنوز به این درک نرسیده‌اند و برای تبلیغات هزینه‌های هنگفت طلب می‌کنند.

علیقلی اعظمی، به عنوان آخرین سخنران این نشست خبری نیز در سخنانی در زمینه فعالیت مقوا و کارتن در کشور، اضافه کرد: وضعیت تولیدات اکنون در کشور به‌گونه‌ای است که ما به واردات کاغذهای بسته‌بندی نیازی نداریم و حدود90 درصد آن را در داخل کشور تولید می‌کنیم.

وی افزود: افراد زیادی در این حوزه سرمایه‌گذاری کردند و 30 سال قبل در این بخش تولیدات زیادی نداشتیم، اما اکنون کیفیت این  تولیدات روز به روز بهتر می‌شود.

اعظمی با بیان اینکه اکنون در این عرصه 132 واحد کاغذسازی در این کشور فعال هستند، گفت: کاغذ بسته‌بندی باید کرافت‌دار باشد. چند سال قبل بهره برداری از جنگل‌ها ممنوع و برای دوره‌ای به این مناطق تنفس داده شد.

به گفته وی؛ کاغذ بسته‌بندی نیاز به تنه درخت دارد؛ بنابراین صنعت بازیافت و گرفتن آخال رونق گرفت و مقداری هم خمیر کاغذ وارد شد. اکنون دیگر کاغذ با 85 درصد خمیرکاغذ دیگر تولید نمی‌شود، اما به هرحال هم کاغذهای بسته‌بندی تولید داخل کیفیت مورد نیاز را دارند و در این بخش امیدوارم هیچ‌گاه محتاج واردات نشویم.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنعت کاغذ صنعت کاغذ برگزاری نمایشگاه پنجمین نمایشگاه کاغذ مازندران کتاب های درسی کارخانه کاغذ نمایشگاه ها کاغذ و مقوا ماشین آلات بین المللی تولید داخل تولید کاغذ بسته بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۴۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات و ساعت بازدید نمایشگاه کتاب اعلام شد/ چرا باز هم مصلی محل برگزاری شد؟

جلسه اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با مدیران سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور علی رمضانی، قائم مقام و سخنگو؛ سعید مجیدی، مدیر کمیته فعالیت‌های فرهنگی و حسین تیموری؛ مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران؛ علیرضا نادعلی شهرستانکی، عضو و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران و همچنین نمایندگان نمایندگان دستگاه‌های مختلف مشارکت کننده در برگزاری نمایشگاه کتاب برگزار شد. 

پیرنگ جدی نمایشگاه امسال موضوع فلسطین و غزه خواهد بود

در این جلسه علی رمضانی از دستگاه‌هایی که در برگزاری سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعه‌های دیگری که دل در گرو بزرگترین رویداد فرهنگی کشور دارند، کمک کردند تا این اتفاق در سطح کشور و بین‌الملل توانست خوش بدرخشد تشکر کرد و گفت: سی‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با تمهید ویژه‌ای که در حوزه ساخت و بهره‌برداری مصلی امام خمینی (ره) صورت گرفته، برگزار می‌شود. بخش‌هایی از پیشرفت این مجموعه در ایام برگزاری نماز عید فطر قابل مشاهده بود. ساعت کاری این دوره از نمایشگاه همانند سال‌های گذشته از ۱۰ تا ۲۰ است و در روز‌های پنج‌شنبه و جمعه به مدت یک ساعت تمدید می‌شود. روز‌های برگزاری این دوره از نمایشگاه همزمان با دهه کرامت و ایام جشن و سرور در فضای کلی کشور همراه است.

قائم مقام سی‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه بیان کرد: میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کشور هند است. جمهوری اسلامی ایران مذاکرات مربوط به میهمان ویژه را از دو تا سه سال قبل انجام می‌دهد. با کشور هند از سال ۱۴۰۱ برای حضور در دوره سی‌وپنجم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفتگو شده بود. ایران هم در نمایشگاه کتاب آتی دهلی نو میهمان ویژه این کشور خواهد بود. کشور‌های مختلفی برای حضور در بخش ناشران خارجی و بین‌المللی ثبت‌نام کردند.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در ادامه درباره میزان استقبال ناشران از این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توضیح داد و گفت: ثبت‌نام ناشران در حوزه داخلی و خارجی از اسفند ماه ۱۴۰۲ آغاز شده بود. همچنین عملیات اجرایی نمایشگاه آغاز شده و نقشه جانمایی ناشران در مرحله نهایی‌سازی است. ناشران سراسر کشور استقبال بسیار خوبی برای حضور در نمایشگاه دارند و باید بیش از سال‌های گذشته برای حضور ناشران ظرفیت اختصاص دهیم. شبستان مصلی امام خمینی (ره) به عنوان بخش ناشران عمومی با بیشترین تقاضا رو به رو است و با افزایش تقاضای حدود ۷ هزار متری برای غرفه مواجه هستیم. تلاش می‌کنیم با اصلاح نقشه این مطالبه را پاسخ دهیم. فعالیت‌های فرهنگی در این دوره از نمایشگاه پیگیری مفصل‌تری شده و خواهد شد تا دستگاه‌های مختلف در ایام نمایشگاه به بازدیدکنندگان خدمات فرهنگی ارائه دهند. 

رمضانی با بیان اینکه پیرنگ جدی نمایشگاه امسال موضوع فلسطین و غزه خواهد بود. گروه‌های فلسطینی و گروه‌های داخلی فعال در حوزه فلسطین با مردم در مورد مسائل فلسطین و مقاومت صحبت و از این ظرفیت تبیینی استفاده می‌کنند. 

وی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را یک فعالیت و همگرایی جمعی دانست و گفت: این نمایشگاه الگوی مدیریت مشارکت در بین رویداد‌های کشور است که برای برگزاری آن قریب به ۷۰ دستگاه دخیل هستند. بخش مجازی این دوره از نمایشگاه همچنان فعال است و مردم از سراسر کشور می‌توانند از نمایشگاه استفاده کنند.

قائم مقام و سخنگوی سی‌وپنچمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به شعار «بخوانیم و بسازیم» افزود: ساختن آینده و امید در شعار نمایشگاه در نظر گرفته شده و پایه آن آگاهی و خواندن است. این شعار تا پایان سال در تمام مجموعه فعالیت‌های کتابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده می‌شود. از شعار سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با عنوان «آینده خواندنی است» نیز در طول سال استفاده شد. 

رمضانی با بیان اینکه پیمانکاران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مستقر هستند، گفت: مجموعه‌های مدیریت بحران، اورژانس، آتش نشانی، کمیته ایمنی و سلامت و... با بازدید زود هنگام از نمایشگاه می‌توانند تدارکات لازم را در نظر بگیرند. بیمه نمایشگاه و بیمه کلی در مورد افراد مانند سال گذشته انجام خواهد شد. 

وی درخصوص حضور رسانه‌ها برای پوشش اخبار سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توضیح داد و گفت: حجم بالایی از رسانه‌ها تقاضای حضور در این دوره از نمایشگاه را داشتند. رسانه‌های خارجی نیز در این دوره از طریق نمایشگاه و معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مستقر هستند. با توجه به اجتماع بسیار قابل توجه حضور مردم در نمایشگاه مجموعه پیشنهاد می‌شود فرمانداری و استانداری موضوع استقرار صندوق‌های رای را در دستور کار قرار دهند. 

علی رمضانی در پایان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را یک نمایشگاه خانوادگی عنوان کرد و گفت: این ویژگی برای نمایشگاه کتاب یک مزیت است و در دو سال گذشته تلاش شد در این حوزه فعالیت‌هایی داشته باشیم. همچنین در بخش کودک و نوجوان با بیشترین حجم مراجعه بازدیدکنندگان رو به رو خواهد بود. مجموع این ویژگی‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یک مزیت است. برگزاری ۳۵ دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در بین نمایشگاه‌های دنیا ممتاز است و جزو چند نمایشگاه پر پیشینه و مستمری است که برگزار می‌شود. 

شهر آفتاب نتوانست مساحت مورد نیاز نمایشگاه کتاب را تأمین کند

علی‌رضا نادعلی نیز در این نشست گفت: این جلسه به خاطر هماهنگی دستگاه‌هایی که در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مشارکت دارند، برپا شده است. به خاطر میزان مساحتی که نمایشگاه کتاب تهران نیاز داشت، مجبور هستیم این دوره را نیز در مصلی برگزار کنیم و مجموعه شهرآفتاب آن میزان مساحت را که مورد نیاز نمایشگاه کتاب بود، نتوانست تامین کند. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با درخواست از همه نهاد‌های همکار در برپایی نمایشگاه برای هماهنگی‌های حداکثری با همدیگر، اشاره کرد: موضوع نمایشگاه یک موضوع ملی است. به همین دلیل کمیته‌های نهاد‌های همکار و مشارکت کننده در نمایشگاه کتاب هرچه زودتر تشکیل بشود.

نادعلی ادامه داد: همه دستگاه‌ها نقایص و آسیب‌های کار‌های خودشان را بررسی کنند تا نسبت به رفع آن اقدام شود. همگی ما باید تردد روان و راحتی مردم را در اولویت برنامه‌ها بگذاریم. از همه نهاد‌ها و دستگاه‌های همکار تقاضا دارم تا از مصلی امام خمینی (ره) بازدید حضوری داشته باشند تا جلسه بعدی برای تقسیم کار برگزار شود. 

در ادامه این جلسه، حاضران درباره تعیین زمان مشخص برای ورود و خروج کتاب‌ها، دوری از فعالیت‌های یکنواخت و روی آوردن به فعالیت‌های خلاقیت محور، هماهنگی محتوای تبلیغات داخل نمایشگاه، هماهنگی برای کنترل حجم عبور و مرور در ایام برگزاری نمایشگاه، نظارت بر غرفه‌های بهداشتی و غذایی نمایشگاه، تاکید بر بیمه بازدیدکنندگان و مجریان برگزاری نمایشگاه، آمادگی سازمان زیباسازی شهر تهران برای اکران تبلیغات محیطی نمایشگاه، هماهنگی شرکت‌های خدمات حمل و نقل عمومی برای ارائه خدمات به بازدیدکنندگان، تقویت مشارکت استادان و دانشجویان برای حضور در نمایشگاه، ارائه خدمات کمی و کیفی از سوی سازمان تاکسیرانی به بازدیدکنندگان نمایشگاه، خدمات‌رسانی بهتر به مردم در نمایشگاه با تقویت خطوط منتهی به مصلی، خدمات‌رسانی بهتر از سوی شرکت واحد به معلولان و جانبازان، آمادگی شرکت ملی پست برای ارائه خدمات به بازدیدکنندگان حضوری و مجازی، الزام غرفه داران به نصب خاموش کننده در محل غرفه، پررنگ شدن فعالیت‌های فرهنگی در نمایشگاه با توجه به مناسبت‌های پیش رو و شعار نمایشگاه، برگزاری برنامه‌های مشترک بین ایران و هند با توجه به زبان و فرهنگ مشترک، تدارک برنامه‌های متنوع در حوزه کودک و نوجوان و... بحث و گفتگو کردند. 

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • اتخاذ تمهیدات امنیتی و انتظامی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران
  • دیپلماسی فرهنگی می‌تواند پیوست برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد
  • صد و پنجاه و پنجمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • پیرنگ جدی نمایشگاه امسال موضوع فلسطین و غزه خواهد بود
  • ساعت کار نمایشگاه کتاب و پیشنهاد گذاشتن صندوق رأی
  • شهرآفتاب مساحت لازم برای نمایشگاه کتاب را ندارد
  • اعلام جزییات و ساعت بازدید نمایشگاه کتاب
  • چرا شهر آفتاب محل برگزاری سی و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب نشد؟
  • جزئیات و ساعت بازدید نمایشگاه کتاب اعلام شد
  • جزئیات و ساعت بازدید نمایشگاه کتاب اعلام شد/ چرا باز هم مصلی محل برگزاری شد؟