Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: لوازم و قطعات یدکی خودرو حدود ۱۱ و نیم میلیارد دلار گردش مالی دارد که بیش از دو میلیارد دلار آن قاچاق است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حمیدرضا دهقانی نیا با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه شب سیما با بیان اینکه موضوع لوازم و قطعات یدکی خودرو جزو اولویت‌های حوزه مقابله با قاچاق کالا و ارز است، افزود: زیرساخت‌های قانونی مقابله با قاچاق لوازم و قطعات یدکی فراهم شده و آموزش‌ها نیز ارائه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: با توجه به اراده منسجم و مصمم وزارت صمت، از ابتدای استقرار دولت تاکنون بیش از 50 میلیون کد رهگیری صرفا در لوازم و قطعات یدکی صادر شده است.

دهقانی نیا با بیان اینکه این ابزار برای تشخیص اصالت کالا در اختیار مردم، مصرف کننده نهایی، بازرسی و عرضه کننده سطح خرد قرار گرفته است، ادامه داد: پس از پایان مهلت دریافت این شناسه (کد رهگیری)، از 15 مرداد مقابله به صورت جدی در سطح عرضه شکل می‌گیرد و با این کار با کاهش قاچاق لوازم و قطعات یدکی خودرو مواجه خواهیم شد.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: باطری و کمک فنر خودرو کالا‌های اولویت دار مبارزه با قاچاق بودند و بقیه شامل 55 قلم می‌شوند و این اقلام از 15 مرداد به بعد آماج هدف و حملات مبارزه با قاچاق در سطح عرضه و دیگر گلوگاه‌ها قرار خواهند گرفت.

دهقانی نیا افزود: مردم در زمان خرید لوازم و قطعات یدکی به این نکته توجه می‌کنند که این کالا با سلامت خانواده و خودشان درگیر است به همین علت به اصالت آن دقت می‌کنند؛ این زیرساخت قانونی ابزاری را در اختیار مردم قرار داده است که بتوانند اصالت کالا را تشخیص دهند.

وی اضافه کرد: مردم از طریق کد‌های دستوری ستاره 4 ستاره 7777 مربع می‌توانند اصالت لوازم یدکی را بسنجند و یا کد را به شماره 7777 (سرشماره سامانه جامع تجارت) پیامک و در لحظه پاسخ پیامک و وضعیت کالا را دریافت کنند.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: با توجه به همکاری اتاق اصناف در حوزه‌های آموزشی، بازرسی و نظارت و با هماهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا، سازمان تعزیرات حکومتی و پلیس امنیت اقتصادی و دیگر ضابطان برای ناامن کردن عرضه کالا‌های قاچاق با محوریت لوازم و قطعات یدکی خودرو، این برخورد و مقابله به نتیجه می‌رسد.

دهقانی نیا با اشاره به اینکه این پذیرش و تغییر ذهنی برای فعال تجاری یکباره رخ نخواهد داد، افزود: به همین علت با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت به تدریج و به مرور این مراحل را طی می‌کنیم تا این موضوع، نهادینه و به تغییر رفتار تدریجی منجر و عملکرد بهینه حاصل شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خودرو خودرو ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا لوازم و قطعات یدکی خودرو قاچاق کالا و ارز دهقانی نیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۹۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۳ درصدی واردات قطعات و اجزای خودرو و موتور سیکلت


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس کل گمرک در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه تجارت خارجی، درباره میزان واردات و صادرات اجزا و قطعات مربوط به وسایل نقلیه گفت: از تعداد ۲۶۱ کد تعرفه گمرکی واردات قطعات و اجزای مربوط به وسایل نقلیه در سال گذشته، از نظر وزنی ۸۶۰ هزار تن و به ارزش ۸/۴ دهم میلیارد دلار بودند، که نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۳۳ درصدی در ارزش و ۲۴ درصدی در وزن داشته است.

رضوانی فر در ادامه افزود: در سال ۱۴۰۲ صادرات قطعات و تجهیزات خودرو و موتورسیکلت ۱۴۱ میلیون دلار بود، که بیش از ۲۵ درصد نسبت به ساله ۱۴۰۱ افزایش را نشان می‌دهد.

وی با تفکیک دو وسیله نقلیه خودرو و موتورسیکلت از هم، اظهار داشت: در بخش خودرو که حدود ۲۱۷ کد تعرفه گمرکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته، پارسال صادرات کشورمان حدود ۱۳۳ میلیون دلار بوده، که افزایش بیش از ۲۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته است. بزرگترین صادرکنندگان اجزا و قطعات خودرو شرکت‌های ایران خودرو، سپاهان خودرو و ایساکو بودند. مهمترین بازار‌های صادراتی این محصولات هم عراق، تاجیکستان، ونزوئلا و روسیه بودند.

رئیس کل گمرک درباره میزان واردات قطعات و اجزای خودرو هم بیان داشت: ۷۶۹ هزار تن قطعات و اجزای خودرو به ارزش ۷.۶ میلیارد دلار در سال گذشته وارد کشور شد، که از نظر ارزش ۳۲ درصد و از لحاظ وزنی ۲۴ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشت. کرمان موتور، مدیران خودرو و کوروش موتور آریا بالاترین آمار واردات قطعات و اجزای خودرو را به خود اختصاص دادند. چین با ۷۱ درصد، بزرگترین مبدا وارداتی این محصولات به کشورمان بود، امارات متحده عربی، ترکیه و آلمان در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.

وی درباره صادرات قطعات موتور سیکلت هم گفت: میزان صادرات قطعات موتور سیکلت در سال گذشته حدود ۱۴ درصد از نظر وزنی و ۱۲.۵ درصد از لحاظ ارزشی نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته، که این میزان حدود ۸.۶ میلیون دلار بوده است. بازار‌های اصلی این محصولات کشور‌های عراق، افغانستان و جمهوری آذربایجان بودند.

رئیس کل گمرک در ادامه افزود: واردات قطعات و اجزای موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ حدود ۷۸۲ میلیون دلار بود، که در مقایسه با سال قبلش افزایش ۴۱ درصدی داشته است. شرکت‌های کویر موتور، نیرو موتور سامان و نیرو موتور سهند بزرگترین واردکنندگان این محصولات بودند. مبادی اصلی واردات قطعات و اجزای موتور سیکلت چین، امارات و تایلند بودند. چین ۶۲ درصد، امارات متحده عربی ۳۳ درصد و تایلند ۳ درصد از واردات این اقلام را به خود اختصاص دادند.

دیگر خبرها

  • کشف لوازم یدکی لیفتراک قاچاق در یزد
  • واردات ۸.۴ میلیارد دلار قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲
  • کشف لوازم یدکی لیفتراک قاچاق در یزد 
  • فرق دیسک و صفحه اصلی و تقلبی در چیست؟
  • واردات ۸.۴ میلیارد دلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲
  • تأکید مسئولان استان بر برخورد جدی با خودرو‌های قاچاق بر
  • کشف کالای قاچاق ۸ میلیارد ریالی در زنجان
  • آلمان، فرانسه و آمریکا، مقصد اول صادرات قطعات خودرو ترکیه
  • واردات ۸۰۰ میلیون دلاری قطعات موتورسیکلت با رشد ۴۰ درصدی
  • افزایش ۳۳ درصدی واردات قطعات و اجزای خودرو و موتور سیکلت