Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی تغییرات کنکور ۱۴۰۲ و حذف درس‌های عمومی از جمله ادبیات از کنکور سال آینده، کارزاری برای «درخواست تجدیدنظر در حذف ادبیات فارسی از کنکور» راه‌اندازی شده است.

سمانه عابدینی، پژوهشگر و دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی که این کارزار را با هشتگ #درخواست_تجدیدنظر_در_حذف_ادبیات_فارسی_از_کنکور راه‌انداخته است، درباره این کارزار به ایران اکونومیست می‌گوید: ما در این درخواست توضیح داده‌ایم که بر اساس اصل ۱۵ قانون اساسی زبان و ادبیات  فارسی رکن اصلی  مردم ایران است و مکاتبات اداری هم با این  زبان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها جایی که می‌شود زبان را به صورت علمی به بچه‌ها یاد داد مدرسه است و زمانی که از کنکور حذف شود، کمرنگ خواهد شد، زیرا اقوام مختلفی داریم که زبان مادری‌شان ادبیات فارسی است و تنها راه برقراری ارتباط  هم این زبان است و با این تصمیم بیم آن می‌رود که به اتحاد  مردم و در نهایت خود به زبان و ادبیات فارسی  ضربه  وارد کند و بعدها در جامعه تبعات ناخوشایندی را به دنبال داشته باشد. کما این‌که حفظ زبان و ادبیات فارسی وظیفه‌ای است که دولت بر عهده دارد . این کارزار را  ۳۱ خرداد ثبت کردیم  و تا ۳۱ مردادماه ادامه خواهد داشت.  تاکنون بیش از ۷۰۰ نفر این کارزار را به امضا رسانده‌اند. 

در متن نامه  این کارزار خطاب به  حجت الاسلام والمسلمین رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور آمده است: همان‌طور که مستحضرید طرح تغییرات کنکور در جلسه ۸۴۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است. یکی از ضوابط این طرح حذف دروس عمومی و سنجش داوطلبان بر اساس « فرآیند ارزیابی میزان دانش، توانایی و پیشرفت تحصیلی متقاضیان برای ورود به دانشگاه است که از طریق «نمره­ کل سابقه تحصیلی» و «نمره ­کل آزمون اختصاصی» انجام می­شود».
با تصویب و اجرای این طرح درس زبان و ادبیات فارسی که جزو دروس عمومی رشته‌های مختلف محسوب می‌شود، حذف خواهد شد. با توجه به جایگاه زبان و ادبیات فارسی در اعتلای فرهنگ و هنر ایرانی و ایجاد یکپارچگی و اتحاد در میان اقوام مختلف و بر اساس اصل ۱۵ قانون اساسی که طبق آن، زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است.
اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد، ولی استفاده از زبان‌های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه‌های گروهی و تدریس ادبیات آن‌ها در مدارس در کنار زبان فارسی آزاد است»، انتظار می‌رود در حفظ و نگهداری این میراث کهن و تاریخی و عامل مهم پیوند بین اقوام تصمیمات مدبرانه‌تری اتخاذ شود و از آنجایی که تنها راه حفظ این مهم، آموزش درست و اهتمام به فراگیری آن در مدارس است، حذف آن ممکن است باعث کمرنگ شدن و بی‌اهمیتی آن در میان دانش آموزان گردد و در آینده خسارات جبران ناپذیری را بر پیکره فرهنگ و اتحاد و همدلی و از همه مهتر حفظ این میراث کهن وارد نماید. به همین جهت از شما درخواست می‌کنیم تا با عنایت به اصل ۱۵ قانون اساسی در حذف درس ادبیات فارسی تجدید نظر کنید و یا تدابیر مناسبی برای حفظ جایگاه زبان و ادبیات فارسی در میان نسل جدید و دانش‌آموختگان رشته‌های مختلف اعمال کنید.

  

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: درخواست تجدیدنظر در حذف ادبیات فارسی از کنکور ، تغییرات کنکور 1402 ، خذف ادبیات از کنکور

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تغییرات کنکور 1402 زبان و ادبیات فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۹۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) ترس و وحشت مانع از کارزار انتخاباتی در مانیپور

فرارو- خیابان‌های مانیپور، ایالت کوچک و خشونت‌آمیز در شرق دور هند علی‌رغم اینکه پرجمعیت‌ترین کشور جهان به سمت انتخابات عمومی می‌رود، ساکت است.

به گزارش فرارو، ۳.۶ میلیون ساکن مانیپور از اولین کسانی خواهند بود که در انتخابات هفت مرحله‌ای روز جمعه (۱۹ آوریل) رای می‌دهند، اما مبارزات انتخاباتی به دلیل ترس از خشونت پشت در‌های بسته برگزار می‌شود.

درگیری در این ایالت ابتدا بر سر تمدید بالقوه حقوق اقلیت «کوکی‌ها» که ۱۶ درصد از جمعیت ایالت را تشکیل می‌دهند، رخ داد که باعث ناراحتی اکثریت «میتی‌ها» شد که ۵۳ درصد را تشکیل می‌دهند.

ساکنانی مانند فرانسیس کیشام از دولت نارندرا مودی به دلیل شکست در پایان دادن به آنچه که منتقدان ترکیبی از هرج و مرج و جنگ داخلی می‌نامند ناامید هستند.

او به همراه همسر و دو فرزندش در یک اردوگاه پناهندگان زندگی می‌کند که به دلیل درگیری که در آن حداقل ۲۲۰ نفر از ماه می‌ کشته شدند، آواره شده‌اند.

کیشام گفت: (نارندرا مودی، نخست وزیر هند) در حال حاضر چه می‌کند؟ آیا مانیپور بخشی از هند نیست؟ آیا ما شهروند هند نیستیم یا چه؟

جنگ بین میتی‌ها و کوکی‌ها، منطقه را به دو منطقه تحت محاصره تقسیم کرده است.

دولت مودی ناآرامی‌ها را ناشی از هجوم پناهجویان از کشور همسایه میانمار می‌داند.

در حالی که نظرسنجی‌ها حاکی از پیروزی مودی است، منتقدان می‌گویند مانیپور، که توسط حزب BJP مودی اداره می‌شود، یک شکست امنیتی و تصویری نادر برای او است.

دیگر خبرها

  • سعدی، زبان هویت انسان مسلمان ایرانی است
  • استاندار فارس: سعدی، زبان هویت انسان مسلمان ایرانی است
  • (تصاویر) ترس و وحشت مانع از کارزار انتخاباتی در مانیپور
  • فرمانده انتظامی کشور: ۵۰ کلاهبردار کنکوری برای فروش سوالات درخواست سکه تمام عیار کردند
  • دانشگاه آزاد آبادان میزبان نشست سراسری مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان
  • راه‌اندازی سامانه پایش درخواست‌های خرید کالا در شرکت نفت فلات قاره
  • رییس هیأت داوران بخش زبان‌های فارسی و گیلکی در ایران انتخاب شد
  • اما و اگرها برای جامع‌ترین فرهنگ زبان فارسی
  • در راستای حفظ قند پارسی / شکر بودن شرط دارد
  • ادمین اکانت‌های فارسی زبان صهیونیست‌ها چه کسی است؟