Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست «مدل بهینه توسعه شهر هوشمند مبتنی بر توسعه شبکه فیبر نوری FTTx» با حضور رییس و معاونین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و روسای فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری کلانشهرها با هدف تدوین چارچوب همکاری بین اپراتورهای ارتباطات ثابت و شهرداری‌ها برگزار شد.

به گزارش روز پنج‌شنبه ایران اکونومیست از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، «صادق عباسی شاهکوه» در این نشست با تاکید بر ضرورت توسعه زیرساخت‌های ارتباطات ثابت گفت: در چند سال گذشته باوجد توسعه خوب در حوزه ارتباطات سیار، در حوزه ارتباطات ثابت عقب افتادگی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر براساس تکلیف شورای عالی فضای مجازی باید ظرف سه سال و نیم آینده ۸۰ درصد خانوارها به ارتباطات ثابت پرسرعت دسترسی داشته باشند. دولت سیزدهم مبتنی بر این تکلیف قانونی، توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر نوری (FTTx) را در اولویت اقدامات خود تعیین کرده است تا این حوزه را ساماندهی کند.

وی افزود: با توجه به طولانی بودن مدت زمان بازگشت سرمایه در این حوزه و ناتوانی اپراتورها برای سرمایه‌گذاری، دولت با پیشنهاد وزارت ارتباطات برای حمایت و کمک به اجرای این پروژه، مصوباتی را تصویب کرد که براساس آن دارندگان پروانه ارتباطات ثابت که در توسعه فیبرنوری مشارکت می‌کنند، از پرداخت سه درصد حق‌السهم دولت معاف شدند.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: همچنین براساس مصوبه دیگری هشت درصد از حق‌السهم دولت در اپراتورهای ارتباطات سیار نیز به توسعه فیبرنوری اختصاص داده شد، البته به شرطی که این موضوع ظرف ۳ سال آینده عملیاتی شود.

عباسی شاهکوه با بیان اینکه با وجود حمایت‌های دولت هنوز هم بازگشت سرمایه در این حوزه طولانی است، افزود: یکی دیگر از راهکارهای پیش رو در توسعه ارتباطات ثابت پرسرعت، شکل‌گیری همکاری‌های موثر بین دستگاهی است که هم کارها را با هزینه کمتر تسریع می‌کند و هم زمان بازگشت سرمایه را برای سرمایه‌گذاران کاهش می‌دهد.

وی تاکید کرد: در توسعه فیبرنوری در شهرها به طور طبیعی شهرداری‌ها اولین پله در تعامل دستگاهی هستند. ضمن آنکه این نهاد همزمان به دنبال تحقق و پیاده‌سازی شهر هوشمند به عنوان یکی از ضرورت های زندگی در عصر حاضر است. ما در وزارت ارتباطات و رگولاتوری خود را موظف می‌دانیم برای آغاز این تعامل و تحقق این موضوع بر بستر فیبرنوری همکاری لازم را انجام دهیم.

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با تاکید بر ضرورت همکاری بین اپراتورها و شهرداری برای تحقق توسعه ارتباطات ثابت و تحقق شهر هوشمند بر بستر آن گفت: رگولاتوری به عنوان نهاد مستقل از اپراتورها می‌تواند زمینه این همکاری و تعامل را شکل دهد تا هم انتظارات شهرداری و هم دغدغه های اپراتورهای متعهد بررسی شده و با فراهم کردن زمینه تدوین چارچوب مشارکت مطلوب مابین این دو بخش، پروژه توسعه فیبرنوری به بهترین روش پیش رفته و در نهایت شهروندان در سراسر کشور از مزایای آن بهره‌مند شوند.

مهدی روحانی‌نژاد، مشاور عالی رییس رگولاتوری نیز در این نشست گفت: هدف از برگزاری نشست‌های تعاملی با فاوای شهرداری کلانشهرها، تدوین چارچوب‌های همکاری برای تحقق توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبرنوری (FTTx) و ارایه خدمات شهر هوشمند بر این بستر است.


وی با بیان اینکه در تعامل بین اپراتورها به عنوان ارایه‌دهندگان خدمات و ایجادکنندگان زیرساخت‌های ارتباطی در سطح شهرها و شهرداری ها هر کدام از طرفین دغدغه‌ها و انتظاراتی دارند، افزود: رعایت مقررات ابلاغی شورای شهر، ایجاد نکردن انحصار برای اپراتورها در ارایه خدمات مبتنی بر فیبرنوری در شهرها، حفاری نکردن مجدد در معابری که امکانات فیبرنوری دارد، پرداخت تعرفه‌های مصوب شورای شهر، رعایت استانداردهای شهرداری، تعیین تکلیف مالکیت زیرساخت‌های ایجاد شده در سطح شهرها، رعایت عدالت در پوشش کامل اپراتورها در مناطق برخوردار و کم برخوردار در سطح شهرها، ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری از مهمترین دغدغه‌ها و انتظارات شهرداری‌ها است.

روحانی‌نژاد تاکید کرد: در مورد موضوع درآمد شهرداری ها در استفاده از زیرساخت‌های شهری شیوه‌های مختلفی مانند دریافت هزینه حفاری، استفاده از امکانات زیرساختی موجود شهرداری با تعرفه مصوب، اختصاص تسهیم درآمد اپراتورها و ... وجود دارد که چارچوب عملیاتی شدن آنها باید در تعامل با شهرداری ها و اپراتورها تعیین شود.

وی زمان و مدل قرارداد، مدل نگهداری و به روز رسانی، نحوه بهره‌برداری از زیرساخت‌های ایجاد شده از سوی اپراتورها و ... را از عمده‌ترین دغدغه‌های تحقق مشارکت بین شهرداری ها و اپراتورها عنوان کرد.

مشاور عالی رییس رگولاتوری، تصریح کرد: امید است در این تعامل مقررات و مدل کاری استفاده از امکانات عمومی براساس پیشنهادهای اجرایی شهرداری ها، مطابق با مفاد قانون بودجه سال ۱۴۰۱ تا پایان تیرماه جاری تدوین و برای طرح در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ارسال شود.

در این نشست، که با حضور مسئولین فاوای شهرهای مشهد، اصفهان، قم، قزوین، اردبیل، رشت، یزد، کرج، همدان، ارومیه، تبریز، اهواز، اراک، زاهدان، زنجان، کرمان، شیراز و تهران برگزار شد، برخی از روسای فاوای شهرداریها نیز مشکلات موجود در تعامل با اپراتورها برای اجرای پروژه فیبرنوری در سطح شهرها و راهکارهای پیشنهادی برای رفع آن را مطرح کردند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: ارتباطات و فناوری اطلاعات ، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ، شهر هوشمند

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شهر هوشمند سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی توسعه ارتباطات ثابت توسعه فیبرنوری سطح شهرها شهر هوشمند شهرداری ها دغدغه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۰۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین اقدامات ایرانسل در پژوه ملی فیبر نوری در سال ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی ایرانسل، ایرانسل، اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، در سال ۱۴۰۲، با دریافت موافقت‌نامه پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی (UNSP)، به جمع ارائه‌دهندگان اینترنت پرسرعت ثابت پیوست و پروژه احداث شبکه دسترسی اینترنت فیبرنوری به منازل و کسب‌وکارها (FTTx) را در شهرهای مختلف کشور آغاز کرد.

بابل، نخستین شهری بود که پوشش فیبرنوری ایرانسل، با حضور وزیر ارتباطات، در آن تکمیل شد.

این ویدیو، خلاصه‌ای از فعالیت‌های ایرانسل در سال ۱۴۰۲ در پروژه فیبرنوری است.

کد خبر 6081912

دیگر خبرها

  • بازدید وزیر ارتباطات از اجرای طرح فیبر نوری شاهرود و دامغان
  • اپراتورها متعهد به افزایش ۵۰ درصدی سرعت اینترنت شدند
  • وزیر ارتباطات: اپراتورها متعهد به افزایش ۵۰ درصدی سرعت اینترنت شدند
  • ‌تعهد اپراتورها برای افزایش ۵۰ درصدی سرعت اینترنت
  • وزیر ارتباطات از اجرای پروژه فیبرنوری در استان سمنان بازدید کرد
  • مهمترین اقدامات ایرانسل در پژوه ملی فیبر نوری در سال ۱۴۰۲
  • وزیر ارتباطات به استان سمنان سفر می‌کند
  • اگر اپراتورها پولی دارند خرج توسعه شبکه کنند
  • اجرای بیش از ۶۴ هزار متر شبکه فیبرنوری در کردستان
  • آخرین وضعیت فیبرنوری در کشور