Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی کشور با غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری روز چهارشنبه پانزدهم تیر دیدار کرد.

در این دیدار محمد خزاعی از راه‌اندازی کمیسیون فرهنگ و هنر، شورای عالی سینما و شورای هنر به عنوان سه اقدام اساسی در حوزه فرهنگ و هنر کشور در طی فعالیت دولت سیزدهم نام برد و گفت: این سه نهاد فرهنگی زمینه‌ساز بهبود وضعیت هنری و سینمایی کشور در آینده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تعطیلی ۱۲ ساله شورای هنر و تغییر فعالیت‌های آن با عنوان کمیسیون هنر و معماری افزود: با فعال شدن دوباره این شورا گام مهمی در تعالی بخشی به این حوزه و تسریع در تصمیم‌گیری‌ها انجام می‌شود به طوری که تصمیمات این شورا پس از ۲ هفته و در صورت مخالفت شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان قانون، قابلیت اجرایی دارد.

خزاعی در ادامه به نگاه جدی مجموعه مدیریتی سازمان سینمایی برای بررسی میدانی و پیمایشی مسائل هنر سینما در استان‌ها تاکید و تصریح کرد: نتایج این سفرهای استانی که تاکنون با اولویت استان‌های کمتر برخوردار انجام شده است در پایان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس‌جمهوری اعلام می‌شود و در نهایت با ارائه در شورای عالی سینما تلاش خواهد شد برای حل آن‌ها در برنامه‌ریزی‌های سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مواردی لحاظ شود.

ساخت سالن های سینمایی و ضعف های قابل توجه

رئیس سازمان سینمایی، استاندار جهانی برای ایجاد سالن را به ازای هر ۱۰ هزار نفر دانست و ادامه داد: بر اساس این استاندار و با وجود ۶۰۰ سالن فعال سینما در کشور همچنان در ۲۳۲ شهرستان بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت، سالن سینمایی وجود نداشته و ضعف‌های قابل‌توجهی در این‌باره دیده می‌شود.

محمد خزاعی: سازمان سینمایی این آمادگی را دارد تا با کمک مسئولان استانی برای تولید پنج فیلم سینمایی ارزان‌قیمت تا ۵۰ درصد، هزینه‌ها را تقبل کند وی عقب‌ماندگی در توسعه زیرساخت‌های سینمایی به ویژه سالن را در مقایسه با کشورهای منطقه متذکر شد و گفت: این ضعفی است که با وجود صنعت سینما و فعالیت هنرمندان به نام، تحت شرایط مختلفی در کشور به وجود آمده است و باید با هم‌افزایی و مشارکت، هر چه زودتر جبران شود.

خزاعی به طرح برخی دیدگاه‌ها درباره ورود تکنولوژی‌های جدید و بی‌نیازی از سالن‌های سینما نیز اشاره کرد و افزود: بر اساس مطالعات انجام شده، مردم همچنان از حضور در سینما و دیدن فیلم به صورت گروهی استقبال می‌کنند و آن را به عنوانی تفریحی ارزان و همچنین فضایی آموزشی می‌شناسند. بنابراین تلاش خواهد شد با بهبود شرایط سالن‌های سینمایی در کشور تا سه سال آینده، اثری ماندگار از خدمات دولت سیزدهم به مردم هدیه شود.

قول حمایت پنجاه درصدی از تولید فیلم های ارزان قیمت

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود وجود تعداد قابل‌توجهی از هنرمندان فیلمساز در چهارمحال و بختیاری را به عنوان یکی از مزیت‌های مهم استان در حوزه نیروی انسانی بیان کرد و گفت: این تعداد هنرمند که موفق به کسب افتخارات در عرصه‌های ملی و بین‌المللی شده‌اند، نیاز به حمایت‌های ویژه دارند و سازمان سینمایی این آمادگی را دارد تا با کمک مسئولان استانی برای تولید پنج فیلم سینمایی ارزان‌قیمت تا ۵۰ درصد، هزینه‌ها را تقبل کند.

خزاعی به اختصاص ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار برای حمایت از تولید فیلم‌های کوتاه در استان نیز اشاره کرد و افزود: در صورت حمایت مسئولان استانی این اعتبار تا ۸۰۰ میلیون تومان افزایش خواهد یافت.

وی، لزوم نوسازی سالن غدیر، فعال شدن دوباره سینما هفت‌تیر بروجن، اولویت راه‌اندازی سالن نمایش در اردل و لردگان و تقویت فرهنگسراهای موجود تا زمان ایجاد سالن، همکاری شهرداری در واگذاری زمین برای ساخت ساختمان انجمن سینمای جوانان استان و تجهیز این دفتر را از جمله موارد مهم در حوزه ارتقای زیرساخت‌های سینمایی در استان بیان کرد و ادامه داد: در زمینه تولید محتوا نیز سازمان سینمایی آمادگی حمایت از تولید ۲ فیلم بلند با موضوعات برگرفته از فرهنگ بومی و دفاع مقدس را دارد.

رئیس سازمان سینمایی کشور همچنین، تجربه همراهی شهرداری تهران در ارائه تخفیف ویژه به سرمایه‌گذار ساختمانی برای اختصاص بخشی از ساختمان در حال ساخت به مباحث فرهنگی را متذکر شد و گفت: این نمونه کار را می‌توان در استان‌ها نیز دنبال کرد تا مشکلات زیرساختی حوزه فرهنگ به نحوی کاهش یابد.

باید درجهاد تببین به مظلومیت هنر انقلاب توجه کرد

در ادامه این دیدار غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: بنابر فرمایش مقام معظم رهبری، زبان هنر از موثرترین زبان‌ها است و لازم است با ایجاد فرصت‌های مناسب از این زبان برای جهاد تبیین به خوبی استفاده شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: یکی از علل کاهش مخاطبان سینما و تعطیلی برخی از سالن‌های نمایش کم‌توجه‌ای در پرداختن به فرهنگ ایرانی اسلامی و تولید آثار فاخر است.

حیدری با بیان اینکه هنر سینما اثرگذارترین هنر در عرصه جهاد تبیین است، تصریح کرد: خدمات بی‌شماری از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون در کشور و به ویژه مناطق کمتر برخورداری چون چهارمحال و بختیاری ارائه شده است و وضعیت کنونی قابل مقایسه با قبل نیست اما به دلیل مظلومیت هنر انقلاب، کمتر به این خدمات در عرصه تصویر و سینما پرداخته شده است که باید در جهاد تبیین این موضوعات مدنظر قرار گیرد.

حیدری یادآور شد: با وجود آنکه کارهای مهمی در سینما در دوران پس از انقلاب انجام و آثار مهمی نیز تولید شد اما همچنان مظلومیت هنر انقلاب پا برجاست و آنطور که باید به هنرمندان انقلابی و این هنر بها داده نشده است.

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: کم‌توجه‌ای به هنر انقلاب باعث شکل‌گیری برخی بدسلیقگی‌ها همانند جسارت به ساحت مقدس امام رضا (ع) و نادیده گرفتن عشق و ارادت مردم می‌شود و باید به نفوذ برخی جریان‌های غیرفرهنگی به هنر سینمای کشور، دقت بیشتری صورت گیرد و این‌گونه مسایل به صورت ویژه دنبال شود تا امکان تکرار آن‌ها از بین برود.

زندگی شیرعلی مردان خان سریال می شود

وی با اشاره اینکه در سال‌های اخیر در حوزه سینمای کشور بیشتر به ارائه سبک زندگی غربی و بیگانه با فرهنگ ایرانی اسلامی پرداخته شده است، گفت: این مسائل همگی ناشی از مظلومیت هنر انقلاب است که امید می‌رود با تیم مدیریتی دولت سیزدهم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحولات قابل‌توجه‌ای در این حوزه به وجود آید و هنر مظلوم انقلاب احیا شود.

حیدری در ادامه الگوسازی در عرصه سینما را مهم خواند و افزود: در این حوزه می‌توان به شخصیت‌های برجسته ملی، چهره‌های شاخص فرهنگی و سرداران دوران دفاع مقدس و همچنین مبارزان با استکبار جهانی و آداب و فرهنگ بومی مناطق پرداخت و نسل سوم و چهارم انقلاب را با این مفاخر و ارزش‌ها آشنا ساخت و در قالب تصویر نشانه‌های ظلم استکبار به مردم در دوران مختلف را به عموم ارائه کرد.

وی با اشاره به تصویب اعتبار لازم برای ساخت سریال شیرعلی مردان در جریان سفر رییس‌جمهور به چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: زندگی‌نامه این مبارز به عنوان یکی از چهره‌های محبوب مردمی با کمک صداوسیما انجام خواهد شد.

انتظار آقای استاندار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

استاندار چهارمحال و بختیاری یادآور شد: مردم همواره از ساخت و نمایش آثاری که به فرهنگ ایرانی در ابعاد مختلف پرداخته شده است، استقبال کرده و سریال‌های مذهبی و ملی را با تمایل بیشتری دنبال می‌کنند از این رو لازم است در الگوسازی تولید این‌گونه آثار اهتمام بیشتری صورت گیرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری: یکی از علل کاهش مخاطبان سینما و تعطیلی برخی از سالن‌های نمایش کم‌توجه‌ای در پرداختن به فرهنگ ایرانی اسلامی و تولید آثار فاخر است وی ارائه کارهای ارزشمند در حوزه سینما را پاسخی محکم برای مقابله با آثار کم‌ارزش و توهین‌کننده به مقدسات، اعتقادات و فرهنگ مردم بیان کرد و ادامه داد: در توسعه فرهنگی و تولید آثار هنری باید به بحث آمایش نیز توجه شود و امکانات و تجهیزات به صورت عادلانه در تمامی مناطق توزیع شود.

حیدری با تاکید بر لزوم تمرکززدایی در حوزه فرهنگی یادآور شد: با توجه به سیاست‌های دولت سیزدهم در فراهم کردن عادلانه امکانات در تمامی مناطق به ویژه مناطق کمتر برخوردار این انتظار وجود دارد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تداوم این رویه، فرصت ظهور و بروز استعدادهای فیلم‌سازی و هنری را در استان‌هایی چون چهارمحال و بختیاری بیش از گذشته فراهم کند.

وی تجهیز سالن‌های سینمایی استان به ویژه سالن غدیر، حمایت از هنرمندان فیلم‌ساز استان برای تولید فیلم‌های مستند و بلند سینمایی و توزیع امکانات در دفتر انجمن سینمای جوانان استان را از جمله خواسته‌های جامعه هنری و اصحاب فرهنگ چهارمحال و بختیاری برشمرد و گفت: در این حوزه انتظار کار جهادی و جهشی از سمت وزارت خانه وجود دارد.

حیدری با تاکید بر اینکه باید در عرصه هنر فرصت تاخت‌وتاز از دشمن و ترویج‌دهندگان فرهنگ‌های ناپسند غربی گرفته شود، اظهار کرد: در این زمینه لازم است نیروهای جوان و انقلابی و هنرمند شناسایی و با کنار هم قرار دادن آن‌ها و برنامه‌ریزی کوتاه، میان و بلندمدت به اهداف مهم فرهنگی دست یافت.

امضای یک تفاهم نامه با رویکرد توسعه عدالت فرهنگی

محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در سفر به چهارمحال و بختیاری که در راستای برنامه‌های کلان وزارتخانه و با رویکرد توسعه عدالت فرهنگی، عمومی‌سازی دسترسی فرهنگی و رفع مشکلات و موانع حوزه سینما انجام شد، آخرین وضعیت طرح‌های فرهنگی و سینمایی این استان را نیز از نزدیک مورد بررسی قرار داد.

همچنین در پایان این نشست، تفاهم‌نامه‌ای میان استاندار چهارمحال و بختیاری و سازمان سینمایی با هدف توسعه ابعاد هنری و تقویت حمایت‌ها در راستای پرورش استعدادها و هنرمندان و تولید آثار به امضا رسید.

در این سفر حبیب ایل بیگی معاون ارزشیابی و نظارت، محمدرضا سوقندی مدیرکل استان ها و حقوقی سازمان سینمایی، مهدی اذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و هاشم میرزاخانی مدیرعامل موسسه سینماشهر، رئیس سازمان سینمایی را همراهی کردند.

کد خبر 5532888 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری محمد خزاعی سازمان سینمایی شهرکرد تئاتر ایران فیلم کوتاه حوزه هنری هنرمندان تئاتر شبکه دو سیما کارگردان تئاتر خانه هنرمندان ایران آلبوم موسیقی شبکه مستند سیما تئاتر شهر برنامه تلویزیونی عکاسی کارگردان سینما فیلم سینمایی استاندار چهارمحال و بختیاری فرهنگ و ارشاد اسلامی رئیس سازمان سینمایی مظلومیت هنر انقلاب تولید فیلم سالن های سینما فرهنگ ایرانی تولید آثار دولت سیزدهم محمد خزاعی قابل توجه خواهد شد استان ها توجه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۱۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت برای رام کردن اژدهای سینما

  چین پرجمعیت‌ترین کشور دنیاست که مردمش اشتیاق فراوانی برای پرکردن سالن‌های تاریک سینما دارند. اهل فن عقیده دارد جنب و جوش اهالی سینمای آسیا چندان هم بی‌دلیل نیست: بازار اکران عمومی فیلم‌ها در چین به شکل گسترده‌ای ادامه دارد و مسئولان‌شان درهای کشور را روی تولیدات خارجی گشوده‌اند و تماشاگران بومی هم استقبال بسیار زیادی از محصولات روی پرده سینماها می‌کنند.سیاست درهای باز که چند سالی است در چین اجرا می‌شود و رفع ممنوعیت و محدودیت از نمایش عمومی تولیدات خارجی (حتی هالیوود)، سالن‌های نمایش فیلم را در این کشور به‌عنوان مکانی برای فروش بیشتر و بالاتر تولیدات سینمایی درآورده و بازار متنوع و پرسود جذابی برای صنعت سینمای دیگر کشورها فراهم کرده است.حالا با حضور بازار چین، تهیه و تولیدکنندگان محصولات سینمایی می‌توانند روی سود بیشتر خود دراین بازار جدید حساب کنند.این درحالی است که نوع استقبال تماشاگران چینی از فیلم‌ها هم متفاوت از بقیه جهان است و آنها در صورت لذت بردن و پسندیدن فیلم‌ها، توانایی دارند که این تولیدات را به بلاک باسترهایی بسیار پرفروش تبدیل کنند. 
 
موفقیت عجیب ژاپنی
جدیدترین نمونه از این دست، انیمیشن تازه هایائو میازاکی «پسر و مرغ ماهیخوار» است که نوع برخورد تماشاگران چینی با آن، این کارتون تحسین شده را به یکی از موفق‌ترین محصولات صنعت سینمای ژاپن تبدیل کرده است. فیلم که ۳آوریل در چین اکران شد، چند هفته است که صدرنشین جدول گیشه فروش سینماهای این کشور است و تاکنون به رقم فروش عالی ۹۴ میلیون دلاری دست یافته است. منتقدان چینی از فیلم به‌عنوان یک اثر دوستانه خانوادگی اسم می‌برند که محبوب تماشاگران بومی و از آن دسته کارهایی است که کاملا به دل مردم چین می‌نشیند. تحلیلگران اقتصادی در این مکان هم به این نکته بسیار مهم اشاره می‌کنند که با این رقم فروش، پسر و مرغ ماهیخوار، بالاترین رقم فروش را در میان تمام کشورهایی کسب کند که آن‌ را به نمایش عمومی گذاشته‌اند. یعنی این انیمیشن در چین فروشی بالاتر از سرزمین مادری‌‌اش، ژاپن داشته است! فروش کلی ساخته جدید میازاکی در ژاپن ۶۱میلیون دلار بوده است.بی‌دلیل نیست که توزیع کنندگان سینمایی در ژاپن، سخت در تلاشند تا زمانی برای اکران عمومی فیلم‌های‌شان در سالن‌های سینمای چین پیدا کنند. به گفته تحلیلگران اقتصادی سینما، موفقیت در این زمینه به معنی دستیابی به یک گنج بزرگ است که هیچ‌گاه تمام نمی‌شود. این درحالی است که همین تحلیلگران به توزیع کنندگان ژاپنی و غیرژاپنی هشدار می‌دهند که برای کسب بازار سینمایی در چین به‌دنبال توزیع هر نوع فیلمی نباشند و تلاش خود را معطوف به درام‌های خانوادگی و جوان پسند و اکشن‌های پرتنش اجتماعی با پیام‌هایی روشن و مردم پسند کنند. براین اساس، تماشاگران چینی، میانه چندان خوبی با تولیدات ژانر چاقوکشی و قلع و قمع کردن آدم‌ها و لت و پار کردن دست و پا و این‌گونه چیزها ندارند. این نکته به معنی آن است که بخش مهمی از تولیدات ژاپنی که اختصاص به قطع کردن اعضای بدن و به راه انداختن خون و خونریزی روی پرده می‌شود، جایی روی پرده سینماهای چین ندارند و به‌جای آن، باید سراغ انیمیشن‌های خود بروند که محبوبیت بالایی در میان تماشاگران چینی دارد. 
     
«برقراری ارتباط» متفاوت کره‌ای
کره جنوبی کشور دیگری است که با وجود موانع سیاسی موجود بین روابط دو کشور و سردی این روابط، تلاش دارد از سینما به‌عنوان وسیله آشتی بهره‌‌گیری کرده و جایگاه ویژه‌ای برای خود در سالن‌ سینماهای چین فراهم کند. طی چند هفته گذشته سازندگان درام ترسناک «برقراری ارتباط» تلاش کرده‌اند تا امکان اکران عمومی آن را درچین فراهم کنند. این فیلم با داستانی که می‌تواند مورد پسند عموم تماشاگران چینی باشد و به فرهنگ بومی‌شان بسیار نزدیک است، یکی ازموفق‌ترین تولیدات سال جاری میلادی کره جنوبی بوده و تاکنون توانسته رقم فروش عالی ۸۲میلیون دلاری را در سرزمین مادری از آن خود کند.داستان فیلم درباره تلاش گروهی از افراد برای نبش قبر یکی از عزیزان درگذشته خود است تا پرده از رمزورازی بردارند که زندگی همه آنها را تحت تأثیر خود قرار داده است. محصولات کره‌ای در سینماهای داخلی معمولا با استقبال بالای تماشاگران قرار می‌گیرد و حالا هنرمندان کره‌ای به دنبال دومین بازار بزرگ و وسیع برای تولیدات‌شان  هستند. 
     
تلاش سینمایی «دوازدهم ردی» هندی
هند کشور دیگر قاره آسیاست که چشم امید زیادی به سالن‌های نمایش چین دارد و آن‌را ظرفیتی بزرگ برای تولیداتش تصور می‌کند. ویدهو وینود چوپرا، تهیه کننده و فیلمساز قدیمی هند بعد از موفقیت فراوان درام خانوادگی و اجتماعی خود «دوازدهم ردی» در هند، حالا امیدوار به تکرار این موفقیت بالا در سینماهای چین است. فیلم که با نگاهی به رمانی پرخواننده ساخته شده، داستان واقعی جوانی فقیر از یک دهکده دور را تعریف می‌کند که با سماجت در امتحانات ورودی اداره پلیس شرکت و در آن قبول می‌شود. او که دل خوشی از افسران فاسد اداره پلیس ندارد، می‌خواهد افسری شرافتمند و مدافع حقوق مردم فقیر باشد. داستان فیلم که با زبانی ملودرام تعریف می‌شود از آن دسته داستان‌هایی است که به قول رسانه‌های چینی خوراک تماشاگران بومی است!
به گفته چوپرا:«داستان فیلم و نوع ساخت آن به‌گونه‌ای است که کاملا موردرضایت مخاطبان چینی هم خواهدبود.همیشه داستان‌هایی که وجوه مشترک فراوانی با کشورهای همسایه و به‌ویژه چین دارند، می‌تواند مورد توجه آنها قرار ‌گیرد. دوازدهم ردی در اصل برای مخاطب هندی ساخته شده اما تماشاچی چینی هم می‌تواند به اندازه بیننده هندی ار دیدن آن لذت ببرد. علت را باید در مشابهات فرهنگی و اجتماعی دوطرف جست‌وجو کرد.هردوملت هندوچین دارای خصوصیات فرهنگی خانوادگی همسانی هستند که داستان‌های‌شان را به یکدیگر نزدیک می‌کند ومرزهارادرهم می‌شکند.»دوازدهم ردی تا کنون نزدیک ۹ میلیون دلار در هند فروش کرده که سه برابر رقم هزینه‌های تولید آن است و چوپرا امیدوار است بتواند همین رقم موفقیت فروش را در چین هم تجربه کند. او دلیل خوبی هم برای این خوشبینی دارد. سه تولید قبلی او «سه احمق»، «پی کی» (هر دو با بازی عامر خان) و «مونا بهای» با بازی سانجی دات نمایش عمومی بسیار موفقیت آمیزی در جدول گیشه نمایش سینماهای چین داشته‌اند. 

دورخیز حسابگرانه آسیایی
دورخیز صنعت سینمای سه کشور بزرگ قاره آسیا برای فتح جدول گیشه سینماهای چین در شرایطی است که اعداد و ارقام خبر از افت بسیار شدید موفقیت تولیدات هالیوودی در سینماهای چین در دو سال اخیر می‌دهد. عدم استقبال تماشاگران این کشور از بلاک باسترهای هالیوودی، باعث شکست تجاری شدید اکثر این محصولات شده و تولید و توزیع کنندگان هالیوودی در کمال حیرت شاهد آن هستند که فیلم‌های‌شان از سوی بخش بسیار بزرگی از تماشاگران پس زده می‌شود. در دورانی که بلاک باسترهای هالیوودی از چشم چینی‌ها افتاده‌اند و تولیدات کره‌ای، هندی و ژاپنی قرابت و نزدیکی‌های بیشتری با فرهنگ و سنن چینی‌ها دارند، طبیعی است که هنرمندان این کشورها به‌دنبال کسب جایگاه ویژه خود در سالن‌های سینماهای این کشور باشند. با چنین اوضاع و احوالی، این پرسش مطرح است که تولیدات سینمای ایران در کجای این معادله قرار می‌گیرد و سهم محصولات ایرانی در سالن‌های انبوه نمایش فیلم چین (که روز به‌روز گسترش بیشتری یافته و بر تعدادشان افزوده می‌شود) چقدر است. 

دیگر خبرها

  • لزوم فرهنگ سازی مناسب برای مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه
  • هشت فیلم کوتاه خراسان شمالی به مرحله تولید رسید
  • جشن احیای ۲۰۱ واحد راکد صنعتی در استان سمنان
  • تسهیلات وزارت ارشاد در برگزاری برخی کنسرت‌ها
  • مسعود نجابتی به‌عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی انتخاب شد
  • تسهیلات وزارت ارشاد در برگزاری برخی کنسرت‌ها/ پاسخ به چند حاشیه
  • بلیط کنسرت ارزان می‌شود
  • تلویزیون و سازمان‌های سینمایی آثار برتر رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی را تولید کنند
  • بلیط کنسرت‌ ارزان می‌شود
  • رقابت برای رام کردن اژدهای سینما