Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان‌ها، جعفر عسگری حسنلوند در نطق پیش از دستور خود در هفتمین اجلاس شورای عالی استان‌ها با انتقاد از انتقال بی رویه آب استان چهارمحال و بختیاری افزود: این استان سرچشمه سه رودخانه زاینده رود، دز و کارون است اما متاسفانه اکنون در حداقل ۶ شهرستان این استان امکان تخصیص آب برای طرح‌های سرمایه گذاری وجود ندارد،  مردم چهارمحال و بختیاری خواستار رفع تبعیض و اجرای عدالت در توزیع آب هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تنش آبی در چهارمحال و بختیاری به بحرانی‌ترین وضعیت خود رسیده است گفت: بیش از نیمی از جمعیت این استان برای تامین آب شرب با مشکل مواجه هستند و به بسیاری از شهرها و روستاهای استان با تانکر آبرسانی می‌شود، این استان در حال تبدیل شدن به یک بیابان بی‌آب و علف بوده، اما متاسفانه تاکنون تدبیری برای حل مشکلات آبی در این استان اندیشیده نشده است.

عسگری حسنوند تصریح کرد: صدای اعتراض مردم چهار محال و بختیاری در خصوص اجرای پروژه‌های انتقال آب و بدون مجوز زیست محیطی مانند بهشت آباد به آسمان بلند شده است، باید حقوق و حقابه  مردم در سرچشمه مدنظر قرار بگیرد و آب مازاد با توجه به رعایت مسائل زیست محیطی انتقال پیدا کند.

نماینده استان چهارمحال و بختیاری در شورای عالی استان‌ها ادامه داد: چهار محال و بختیاری با توجه به کاهش نزولات آسمانی و اتمام یخچال‌های طبیعی با مشکلات بسیاری در حوزه تامین آب مواجه شده است، وزارت نیرو باید در بحث اجرای پروژه‌های انتقال آب به این مسئله توجه داشته باشد تا این استان بیش‌تر از این متضرر نشود.

وی با بیان اینکه اولین زخم بر پیکره کارون و زرد کوه با اجرای تونل اول کوهرنگ زده شد، توضیح داد: با اجرای این تونل ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب از کارون به زاینده رود جهت انتقال به استان اصفهان برای تامین آب صنعت و برنج کاری منتقل شد.

عسگری حسنوند افزود: سپس تونل دوم کوهرنگ با هدف انتقال ۲۵۰ میلیون متر مکعب برای کمبود آب اصفهان اجرایی شد، اما این سوال مطرح می‌شود که با اجرای این دو طرح مشکل کم آبی در این استان حل شد؟ آیا ساکنان حاشیه زاینده رود در شهرستان بن که فاصله کمی با این رودخانه دارند توانستند از این آب بهره کافی را ببرند؟ این استان رتبه بالایی در بیکاری دارد، با وجود این مشکلات عملیات اجرایی تونل کوهرنگ ۳ برای انتقال آب به استان مجاور بر خلاف نظرات کارشناسان حوزه آب و محیط زیست مبنی بر تبعات اجرای این پروژه آغاز شد و نتیجه آن خشک شدن چشمه‌های منطقه بیرگان و مهاجرت مردم از این منطقه بود.

نماینده استان چهارمحال و بختیاری در شورای عالی استان‌ها اظهار داشت: در منطقه‌ای که سد و تونل کوهرنگ ۳ در حال اجر بوده، چهار گسل فعال وجود دارد، با وجود تعهدات آب منطقه‌ای اصفهان برای تامین آب در منطقه بیرگان این مسئله عملیاتی نشده و هم چنین هیچ خسارتی به مردم این منطقه پرداخت نشده است.

وی افزود: پس از آن پروژه انتقال آب تونل گلاب برای تامین آب اصفهان در دستور کار قرار گرفت، با توجه به اینکه صنایع آب بر مانند فولاد در استان کویری اصفهان احداث شده است، این صنعت آب‌بری بالایی دارد و با افزایش تولید تا سال ۱۶۲۰ مشکل تامین آب در این استان چند برابر می‌شود و تاوان این مشکلات را مردم استان چهار محال و بختیاری باید بپردازند. بنابراین درخواست می شود به‌ منظور رعایت عدالت و انصاف، بخشی از درآمد حاصل از صنایع آب‌بر استان‌های همجوار چهار محال و بختیاری که از آب این استان استفاده می‌کنند به عنوان حقابه پرداخت شود.

عسگری حسنوند توضیح داد: تونل جهنمی بهشت آباد نیز که طول آن ۶۵ کیلومتر و قطر آن ۶ متر است و کارشناسان استان مجاور معتقد هستند از طریق این تونل مقرر است ۱۵۲ میلیون متر مکعب آب منتقل شود و هزینه بالایی برای اجرای آن برآورد شده، در صورت اجرا ۱۴۰ چشمه، ۱۲۰۰ قنات و ۴۰۰ حلقه چاه در چهارمحال و بختیاری خشک می‌شود، لذا اجازه نمی‌دهیم تجربه سد گتوند در کشور تکرار شود، علاوه بر خشک شدن منطقه بهشت آباد شهرستان‌های فلاورجان و النجان نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرند و با اجرای این تونل چهارمحال و بختیاری به جهنم تبدیل می‌شود.

نماینده استان چهارمحال و بختیاری در شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: پیشنهاد می شود این هزینه را صرف اجرای شبکه‌های آبیاری نوین در اراضی کشاورزی اصفهان کنند. اگر می‌خواهیم مردم با شنیدن کلمه عدالت حس ناخوشایندی نداشته باشند، باید در مقام عمل اجرای عدالت را شاهد باشند، عدالت نباید در مصاحبه و دستورالعمل خلاصه شود، باید به اصل آمایش سرزمین در مدیریت کشور توجه ویژه صورت بگیرد، اگر این دو اصل اجرایی شود، التهابات در حوضه آب کاهش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه افرادی که باعث شدند زاینده رود به این وضعیت دچار شود باید مورد بازخواست قرار گیرند، گفت: باید حقابه های حوضه زاینده رود مجددا بررسی شود، استان مجاور تعداد بالایی چاه غیر مجاز دارد و دلیل اصلی فرونشست در اصفهان همین چاه‌ها هستند. بزرگترین مشکل دیگری که مردم استان چهارمحال و بختیاری با آن دست و پنجه نرم می‌کنند نامطلوب بودن جاده‌های مواصلاتی استان است و بیشتر راه‌های روستایی این استان خاکی و مشکل دار هستند، بسیاری از پروژه‌های چهارخطه از جمله شهر کرد - شلمزار، لردگان - خوزستان و تکمیل خطوط ریلی استان و ... در انتظار دریافت اعتبارند و برخی از راه‌های روستایی از جمله منطقه موگویی ۶ ماه از سال مصدود است که توجه ویژه مسئولان را می‌طلبد.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست شورای عالی استان ها کم آبی وزارت کشور چهارمحال وبختیاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست شورای عالی استان ها کم آبی سازمان حفاظت محیط زیست شورای عالی استان ها کم آبی وزارت کشور چهارمحال وبختیاری استان چهارمحال و بختیاری چهار محال و بختیاری شورای عالی استان ها محال و بختیاری برای تامین آب زاینده رود استان چهار انتقال آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۱۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به تفاهم همکاری امضا شده میان شش استان منطقه ۵ گفت: در چهارمحال‌وبختیاری ۱۰روستا و ۵ شهر به عنوان مناطق آزمایشی اجرای طرح مدیریت اجتماعی پسماند انتخاب شدند که تلاش داریم این طرح در سایر استان‎های منطقه ۵ نیز اجرا شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال و بختیاری، سعید یوسف‌پور _امروز سه‌شنبه چهارم فروردین _در جلسه نشست هم‌اندیشی مدیران محیط زیست با اعضای شورای اسلامی استان کشور به مناسب هفته زمین پاک اظهار کرد: منطقه ۵ در کشور با شش استان شامل کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، همدان، کرمانشاه، لرستان، چهارمحال و بختیاری بخش بزرگی از پهنه زاگرس را در کشور در بر می‌گیرند، منطقه زاگرس با تولید ۴۰ درصد منابع آب شیرین کشور نقش بی‌بدیلی در تمدن ایران و زیست بسیاری از استان‌ها و کلانشهرهای کشور را بر عهده دارد.

وی با اشاره به ارزش‌های طبیعی شش استان منطقه ۵ افزود: هم اکنون در منطقه ۵ کشور ۳۲ منطقه حفاظت شده، چهار پارک ملی، ۳۶ منطقه شکار ممنوع، ۵۰ تالاب، ۱۱ هزار واحد صنعتی در حوزه کشاورزی و تولید ۹۰۰ گرم پسماند سرانه شهری را داراست که نشان از اهمیت بالای این منطقه است.

مدیرکل اداره حفاظت از محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری گفت: هفته گذشته همایش ملی دانش سنتی در شهرکرد با هدف مستمرسازی دانش بومی محیط زیست برگزار شد و اعضای شورای اسلامی شهرها و روستاها با ظرفیت بزرگی که دارا هستند، در راستای مستمرسازی و کاربردی‌سازی این دانش ما را یاری کنند.

یوسف‌پور با اشاره به چالش‌های دیگری که در استان وجود دارد، اضافه کرد: مسئله سگ‌های بی‌صاحب در مناطقی از استان چالش جدی برای سلامت و بهداشت مردم استان است، همچنین مدیریت پسماند، ترافیک شهرها، افزایش سرانه فضای سبز و کمربندی شهرها سازماندهی صنف‌های آلاینده‌ساز داخل حریم شهرها نیز از مهم‌ترین موضوعات و چالش‌های مورد بررسی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان است.

وی گفت: تسهیل روند تأمین بودجه برای مدیریت اصولی پسماندها و تخصیص تسهیلات لازم جهت مدیریت پسماند به ویژه برای طرح مدیریت اجتماعی پسماند شهری که سنگ بنای آن تفکیک زباله از مبدا است، حل مشکلات زیست‌محیطی این منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست استان در پایان با اشاره به تفاهم همکاری امضا شده میان شش استان منطقه ۵ گفت: در چهارمحال‌وبختیاری ۱۰ روستا و ۵ شهر به عنوان مناطق آزمایشی اجرای طرح مدیریت اجتماعی پسماند انتخاب شدند که تلاش داریم این طرح در سایر استان‌های منطقه ۵ نیز اجرا شود.

یوسف‌پور گفت: بحث‌های دیگری نظیر تخلفات شکار و صید در حریم جنگل و مراتب، تعارض باغداران با حیات وحش، تصرفات اراضی، تخریب جنگل‌ها که در تفاهم‌نامه‌های بعدی نیز در نظر گرفته خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین همکاری‌های مشترک شورای استان در جهت حفظ کاربری، افزایش سرانه فضای سبز در شهرها، ایستگاه‌های سنجش آب و هوا و توانمندسازی تشکل‌های محیط زیستی نیز مدنظر است.

کد خبر 747268

دیگر خبرها

  • اعتماد به نیروهای داخلی؛ پیامد مهم اجرای طرح ملی ایران قوی
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • افتتاح ۷ طرح برق رسانی در چهارمحال و بختیاری
  • بهره برداری ۷ طرح برق رسانی در چهارمحال و بختیاری
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • کشف کالاي قاچاق به ارزش ۳ ميليارد ريال در بروجن
  • اجرای ۷ طرح برق‌رسانی در استان چهارمحال و بختیاری
  • اجرای پویش بگذارید کتاب‌ها نفس بکشند در چهارمحال و بختیاری
  • اجرای طرح کوله پشتی کتاب در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  •  اجرای طرح «کوله پشتی کتاب» در چهارمحال و بختیاری