Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@12:53:57 GMT

سیاست دولت؛ تولید برنج در استان‌های شمالی است

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۳۱۵۷۵

سیاست دولت؛ تولید برنج در استان‌های شمالی است

ایسنا/مازندران رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با ذکر این نکته که سیاست دولت تولید برنج در سه استان مازندران، گیلان و گلستان است، تصریح کرد: برنج نیاز آبی بالایی دارد به همین دلیل کشت این گیاه در سایر استان ها مورد حمایت نیست و لازمه محدود ماندن کشت برنج در سه استان شمالی تعریف بسته های حمایتی جایگزینی کشت برنج برای دیگر استان های کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کامبیز عباسی در گردهمایی برداشت برنج کشور در ساری، با بیان این که دولت در امر کاهش هزینه تولید گام های اثربخشی برداشته است، گفت: باید قیمت سم و عملیات سم پاشی، قیمت کود و عملیات کودپاشی و قیمت ماشین و عملیات ماشینی کردن مراحل کشت در سال زراعی جاری مورد پایش و رسیدگی دقیق قرار گیرد.

وی با تاکید بر این که ماشینی شدن نقش اثرگذار در تولید محصولات کشاورزی دارد، افزود: اقتصادی کردن، کاهش هزینه تولید، کاهش سختی کار و انجام به موقع کشاورزی از مزایای به کارگیری ماشین آلات است.

این مقام مسئول از توسعه مکانیزاسیون به عنوان یکی از مصادیق دانش بنیان کردن کشاورزی نام برد و گفت: همسو با این رویکرد دولت امسال توجه ویژه ای به حوزه تسهیلات مکانیزاسیون نشان داده است.

عباسی توسعه مکانیزاسیو ن را برای خروج از کشاورزی سنتی ضروری دانست و افزود: امسال سطح مکانیزه کشت برنج در استان های مهم برنج خیز مازندران و گیلان به ۳۳۶ هزار هکتار رسیده است که نشانگر رشد سرمایه گذاری در توزیع یکنواخت تسهیلات مکانیزاسیون است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی توضیح داد: پیش بینی می شود امسال ۸۶ درصد از برنج این استان ها به صورت مکانیزه برداشت شود و طبق برنامه تا ۲ سال آینده کاشت و برداشت مکانیزه به ۹۵ درصد خواهد رسید.

وی با اعلام این که مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، فناوری نوین توسعه مکانیزاسیون را با بومی کردن دانش ماشین آلات برنجکاری در دست اجرا دارد، افزود: سال زراعی گذشته دانش فنی ساخت کمباین بومی‌سازی شد در حالی که قبلا ۱۰۰ درصد وابسته بودیم؛ امسال ۱۵۰ دستگاه کمباین مخصوص دروی شالی که در داخل کشور تولید شده است وارد شالیزارهای استان می شود.

عباسی با بیان اینکه تولید دستگاه نشاکار نیز برای نخستین بار در مازندران بومی‌سازی شده است اظهار کرد: همچنین امسال دستگاه وجین در مرحله بومی سازی قرار گرفته و محقق شده است.

این مقام مسئول یکی از مهمترین فناوری نوین در حوزه کشاورزی را به کارگیری پهپادها برای عملیات سمپاشی عنوان کرد و بیان کرد: حضور و ورود شرکت های دانش بنیان در این حوزه به درستی انجام شده است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد  کشاورزی کشور با بیان این که در سال زراعی جاری رشد ۲.۵ برابری در هوشمندسازی با محوریت استفاده از پهپاد ها تجربه شده است، گفت: در سال زراعی جاری بیش از ۲۰۰ دستگاه پهپاد به بخش کشاورزی اضافه شد، یعنی اکنون ۴۹۰ دستگاه پهپاد در کشور عملیات سمپاشی  و تغذیه محصولات کشاورزی را انجام می دهند.

عباسی با ذکر این نکته که سیاست دولت تولید برنج در سه استان مازندران، گیلان و گلستان است، تصریح کرد: برنج نیاز آبی بالایی دارد به همین دلیل کشت این گیاه در سایر استان ها مورد حمایت نیست اگر چه کشاورزان در دیگر استان ها برنج تولید می کنند اما حمایت نمی شوند.

وی تصریح کرد: لازمه محدود ماندن کشت برنج در سه استان شمالی تعریف بسته های حمایتی جایگزینی کشت برنج برای دیگر استان های کشور است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی از افزایش ۶۷ درصدی تسهیلات توسعه مکانیزاسیون در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: امسال ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای مکانیزاسیون کشاورزی کارسازی شده است در حالی که سال گذشته رقم این ردیف ۳۰۰۰ میلیارد تومان بود.

عباسی با اعلام خبر فوق، سهم مازندران را از ردیف تسهیلات مکانیزاسیون ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برای کاهش مناسب هزینه های تولید برنج، نهاده های کشاورزی، ماشین آلات باید به درستی مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی استان های شمالی کشت برنج در مازندران گیلان گلستان کشت برنج رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد سال زراعی جاری برنج در سه استان تولید برنج کشت برنج استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۱۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسرویان: جهش تولید با جهش مهارت در کشور محقق می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، عرفان خسرویان، رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای در افتتاحیه اولین کنفرانس ملی مهارتی ایران که امروز در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد گفت: هدف اصلی کنفرانس شکل‌دهی و سیاست‌گذاری به اکوسیستم حوزه مهارتی کشور است.

وی ادامه داد: در ابتدای برنامه هفتم توسعه کشور قرار داریم و این کنفرانس می‌تواند چراغ راهی برای مجریان و برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران برای تحقق اهداف مهارتی کشور باشد.

رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای خاطرنشان کرد: یکی از اصلی‌ترین سوالاتی که مطرح می‌شود نوع، نحوه و کنش نهاد‌های دولتی و خصوصی در حوزه آموزش‌ها و توسعه برنامه‌های فنی‌حرفه‌ای است.

وی ادامه داد: دولت‌ها برای افزایش نرخ رشد و توسعه و پیشرفت برنامه‌ریزی‌ها می‌کنند یک دولتی اگر بتواند کم‌تر از دو دهم درصد جی دی پی را افزایش دهد می‌توان گفت دولت موفقی است و این شاخص‌ها شاخص‌هایی است که دائماً مقایسه می‌شوند و محاسبه می‌شوند.

خسرویان تاکید کرد: سیاست‌ها باید ارزیابی شوند سیاست‌های اقتصادی، صنعتی و برنامه‌های توسعه‌ای کشور یکی از این برنامه ها، برنامه حوزه کارآفرینی و مهارت است.

وی افزود: مدل‌های مختلفی در دنیا کار شده است که در طول کنفرانس مقالات ارزشمندی در این زمینه در پنل‌ها ارائه می‌شود معروف‌ترین مدل فنی و حرفه ای، مدل کشور آلمان است کشوری که اقتصاد قدرتمند و پایدار دارد و برنامه‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای را دنبال می‌کند.

خسرویان افزود: در کشور چین یک چرخش راهبردی اتفاق افتاده است بازی و برنامه‌های آموزشی نخبه پرورانی به برنامه‌های آموزشی انبوه تغییر یافته است که محور آن کالج‌های فنی و حرفه‌ای هستند. کشور چین برنامه‌های جدی در حوزه فنی و حرفه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌است و چند ده میلیارد به این حوزه اختصاص داده است.

وی ادامه داد: کشور هند نیز به‌عنوان یک اقتصاد نوظهور، برنامه‌های مفصلی را در حوزه آموزش مهارتی و توسعه برنامه مهارتی طراحی کرده در حقیقت هند خود را پایتخت مهارت جهان معرفی کرده‌است می‌بینیم که همه کشور‌ها برنامه‌های گوناگون دارند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای افزود: ما در ابتدای برنامه هفتم توسعه هستیم مقام معظم رهبری شعار امسال را بحث تولید با مشارکت مردم قرار داده‌اند اگر جهش تولید بخواهیم یکی از محور‌های آن جهش حوزه مهارت در کشور است و باید با همکاری بین دستگاهی و سیاست‌گذاری‌های دقیق در بالادست بتوانیم برنامه‌های حوزه مهارتی و فنی‌حرفه‌ای را در کشور طراحی کنیم.

وی افزود: امیدواریم در این دو روز به این اتفاقات پرداخته شود افتخار ما این است که از ابتدای دولت سیزدهم در دوره جدید وزارت علوم با توجه وزیر علوم دانشگاه فنی‌ و حرفه‌ای ارتقای خوبی یافته است و دانشگاه فنی‌حرفه‌ای در نظام آموزش عالی کشور در شاخص‌های مختلف رشد خوبی داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم
  • آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم
  • تحقق جهش تولید با جهش مهارت در کشور
  • خسرویان: جهش تولید با جهش مهارت در کشور محقق می‌شود
  • جهش تولید با جهش مهارت در کشور محقق می‌شود
  • پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تُن برنج در مازندران
  • مکانیزاسیون ‌بخش کشاورزی چه مزیت‌هایی برای کشاورزان دارد؟
  • ارقام پرمحصول برنج جایگزین ارقام فعلی می‌شوند
  • ایران غنی‌ترین بانک ژن ذخایر ژنتیک گندم را دارد