Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا - برخی ماهواره‌ها بیش از دو کیلومتر در سال سقوط می‌کنند و سفینه‌های کوچک‌تر در معرض خطر بزرگ‌تری قرار دارند.
دانشمندان باور دارند که طوفان‌های خورشیدی باعث می‌شود ماهواره‌ها از مدارشان خارج شوند.

در سال گذشته، صورت فلکی سوارم (Swarm) سازمان فضایی اروپا- که میدان‌های مغناطیسی اطراف زمین را اندازه‌گیری می‌کند- ۱۰ برابر سریع‌تر از قبل شروع به سقوط در جو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایتنا از ایندیپندنت، آنیا استروم، مدیر ماموریت سوارم ئی‌اس‌ای، به اسپیس دات کام (Space.com) گفت: «در پنج شش سال اخیر، ماهواره‌ها حدودا ۲.۵ کیلومتر در سال سقوط کردند.»

«اما از دسامبر سال گذشته (۲۰۲۱)، عملا شیرجه رفته‌اند. میزان سقوط آن‌ها بین ماه‌های دسامبر تا آوریل، ۲۰ کیلومتر ۱۲ مایل در سال بود.»

تصور می‌شود چرخه خورشیدی جدید- که هم‌زمان با این پدیده‌ها آغاز شد- مسبب آن باشد. فعالیت بادهای خورشیدی بیشتر، همین‌طور لکه‌های خورشیدی، شعله‌های خورشیدی و پرتاب‌های جرم تاجی با سرعت فزاینده‌ای انجام می‌شوند.

به گفته دکتر استروم، «فیزیک بسیار پیچیده‌ای وجود دارد که هنوز دقیق نمی‌دانیم در لایه‌های بالایی جو که با باد خورشیدی تعامل دارد، چه رخ می‌دهد. بدیهی است که این تعامل به بالا آمدن جو منجر می‌شود. این بدان معنی است که هوای متراکم‌تر به سمت بالا می‌آید و به ارتفاع‌های بالاتر می‌رسد.»

دکتر استروم گفت: «هوای متراکم‌تر نیروی کشش بیشتری برای ماهواره‌ها ایجاد می‌کند؛ چیزی شبیه دویدن خلاف جهت باد. سخت‌تر است، کاهنده است- بنابراین سرعت ماهواره‌ها را کند می‌کند و سرعتشان که کم ‌شود، سقوط می‌کنند.»

ماهواره‌ها طوری سقوط کردند که در ماه مه، اپراتورها به‌اجبار با استفاده از پیشرانه داخلی، ارتفاع را افزایش دادند. اگر ماهواره‌ها زیاد پایین بیایند، ممکن است سازمان‌ها (فضایی) آن‌ها را کاملا از دست بدهند.

پیش‌بینی دکتر استروم این است که هر فضاپیمایی در فاصله حدود ۴۰۲ کیلومتری زمین، از جمله ایستگاه فضایی بین‌المللی احتمالا با مشکلاتی مواجه می‌شود. به علاوه، ماهواره‌های کوچک و کم‌مصرف معروف به کیوب‌ست را به میزان فزاینده‌ای به فضا فرستاده‌اند و این فضاپیماها به شدت آسیب‌پذیرند.    

دکتر استروم گفت: «بسیاری از این (ماهواره‌های جدید) سیستم‌های پیش‌رانش ندارند. قادر به بالا رفتن نیستند و اساسا به این معنی است که در مدار، عمر کوتاه‌تری خواهند داشت. آن‌ها زودتر از زمان حداقل خورشیدی دوباره برمی‌گردند.»

خوشبختانه یکی از مزایای افزایش فعالیت خورشیدی این است که به پاکسازی زباله‌های فضایی کمک می‌کند و سنگ‌ریزه‌هایی را که دور زمین می‌چرخند، پایین می‌فرستد تا در جو متلاشی ‌شوند.

تقریبا ۲۲۸ میلیون قطعه زباله فضایی در سراسر جهان وجود دارد که ما را با خطر به دام افتادن در این سیاره مواجه می کند؛ اما کارشناسان معتقدند دولت‌ها برای مقابله با آن‌ها اقدام کافی انجام نداده‌اند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: طوفان های خورشیدی فضا ناسا ماهواره ماهواره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۴۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاه خورشیدی برای مناطق عشایری ۵۰ خانواری استان نصب می شود

به گزارش خبرنگار مهر، فضل الله آذرفر ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: قابل حمل بودن و نصب آسان و وزن کم از مهمترین مزایای پنل‌های خورشیدی است.

وی بیان داشت: توزیع پنل‌های خورشیدی یکی از راهکارهای ارزان تأمین برق عشایر و کاهش سوخت‌های فسیلی است و مصرف کننده نیز بدون نیاز به متخصص، به راحتی می‌تواند این سیستم خورشیدی را نصب و از آن استفاده کند.

آذر فر تصریح کرد: خانوارهای عشایری واجد شرایط در مناطق ییلاق و قشلاق که برق پایدار ندارند، باید در سامانه عشایری ثبت نام و برای دریافت پنل خورشیدی، کد دریافت کنند.

وی افزود: دوهزار و ۴۰۰ پنل خورشیدی برای تأمین برق پایدار بین عشایر مناطق مختلف این استان در دولت سیزدهم توزیع شد.

آذرفر با بیان اینکه ۸۰ درصد از جمعیت ۱۲ هزار نفری عشایر این استان از برق پایدار محروم هستند، گفت: با برنامه ریزی‌های انجام شده، در سال جاری، یکهزار و ۲۰۰ پنل خورشیدی بین خانوارهای عشایری این استان توزیع می‌شود و عشایر تنها ۱۰ درصد قیمت تمام شده پنل‌ها را پرداخت می‌کنند و مابقی آن از سوی دولت تأمین اعتبار می‌شود.

وی سهم آورده هر عشایر را ۱۰ میلیون ریال عنوان کرد و گفت: برای هر پنل خورشدی ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون اعتبار هزینه می‌شود.

کد خبر 6085350

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی پیشگام است
  • ۶ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • نرخ سکه در مدار نزولی قرار گرفت
  • تولید زباله فضایی هند صفر می‌شود
  • ژاپن برق خورشیدی را از فضا تامین می‌کند
  • مدل‌های آب‌وهوایی تغییر مکان ماهواره‌ها را هم پیش‌بینی می‌کنند
  • ایلان ماسک: با ۶۰۰۰ ماهواره در مدار زمین، هیچ مدرکی برای بیگانگان ندیده‌ام
  • نیروگاه خورشیدی برای مناطق عشایری ۵۰ خانواری استان نصب می شود