نخستوزیر فرانسه از رای عدم اعتماد جان سالم به در برد
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۶۵۸۶۹
نخستوزیر فرانسه از طرح عدم اعتمادی که ائتلاف گستردهای از مخالفان جناح چپگرا علیه او به راه انداخته بودند، به سادگی عبور کرد.
به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از خبرگزاری رویترز، شمارش رسمی آرا نشان میدهد که ۱۴۶ قانونگذار فرانسوی از این طرح ضد الیزابت بورن، نخستوزیر فرانسه حمایت کردند. اما برای اینکه چنین طرحی بتواند سقوط دولت فرانسه را تسریع کند، به اکثریت مطلق ۲۸۹ رای نیاز دارد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
الیزابت بورن هفته گذشته در جریان سخنرانی اعلام سیاستهای کلی دولتش در پارلمان برخلاف سنت سیاسی رایج در این کشور حاضر به درخواست برای کسب رای اعتماد نمایندگان نشده بود. ائتلاف احزاب چپ در مجمع ملی در همین راستا طرح رای اعتماد به دولت را ارائه کرده بود.
از پیش مشخص بود که این طرح ضد الیزابت بورن در روز دوشنبه راه به جایی نمیبرد، اما هدف از آن نمایش عزم ائتلاف گروههای چپ موسوم به «نوپس» (Nupes) بود تا کار رئیسجمهوری فرانسه را در پارلمان سخت کنند. نوپس بزرگترین بلوک اپوزیسیون علیه ائتلاف طرفداران امانوئل ماکرون تحت عنوان «با هم» (Ensemble) به شمار میرود.
ائتلاف حامیان امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه در جریان انتخابات پارلمانی ماه گذشته نتوانست اکثریت مطلق کرسیهای مجمع ملی را کسب کند، هرچند همچنان بزرگترین فراکسیون این مجلس را در اختیار دارد. ائتلاف حامیان امانوئل ماکرون کنترل ۲۵۰ کرسی پارلمان را در دست دارد.
از آنجایی که ائتلاف نوپس از ۱۵۱ قانونگذار فرانسوی تشکیل شده، مشخص میشود که پنج تن از آنان دوشنبه به طرح رای عدم اعتماد به نخستوزیر رای ندادند؛ امری که از سوی خانم بورن و دولتش نشانه مثبتی دیده میشود.
نخستوزیر فرانسه اندکی پیش از رایگیری خطاب به پارلمان کشورش گفت: ما باید درباره مسائلی که فرانسویها با آنها مواجه هستند، بحث کنیم و این رای عدم اعتماد، غیر منصفانه است. این رای عدم اعتماد صرفا تاکتیکهای سیاسی است... بیایید در کنار هم به سمت فرهنگ سازش حرکت کنیم.
ماکرون در اولین دور ریاست جمهوری خود از اکثریت کافی و بی دردسری در مجمع ملی فرانسه برخوردار بود، اما در دور دوم ریاستش، اکثریت مطلق پارلمانی را بعد از انتخابات قانونگذاری ژوئن از دست داد و دیگر نمیتواند روی این مجلس برای تایید دستورکار اصلاحاتش حساب کند. در عوض ماکرون و دولتش باید لوایح را تک به تک به مذاکره بگذارند و همین موجب میشود این فرایند تا حدی از کنترلش خارج شود.
پیشتر انتظار میرفت که رای عدم اعتماد به بورن راه به جایی نبرد چون حزب محافظهکار جمهوریخواه و حزب راست افراطی مارین لوپن موسوم به اجتماع ملی گفته بودند که رای ممتنع میدهند. حال که این طرح ضد دولت الیزابت بورن از دستور خارج شد، پارلمان فرانسه به زودی گفتوگوها درباره بسته ۲۰ میلیارد یورویی برای مقابله با تورم را که دولت به تازگی رونمایی کرده است، در دستورکار قرار میدهد.
انتقادها از رئیسجمهوری فرانسه در آستانه رایگیری روز دوشنبه در مجمع ملی و همزمان با انتشار گزارش تحقیقی گروهی از روزنامهنگاران بینالمللی درباره ارتباط امانوئل ماکرون با سران شرکت آمریکایی اوبر افزایش یافته بود.
منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: فرانسه ، امانوئل ماکرون
منبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: فرانسه امانوئل ماکرون نخست وزیر فرانسه امانوئل ماکرون رای عدم اعتماد الیزابت بورن مجمع ملی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۵۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
تنش در مناسبات تلآویو و پاریس/ لغو ویزای ۲۷ نماینده فرانسوی
یک روزنامه صهیونیستی از تنش ایجاد شده در مناسبات تلآویو و پاریس و لغو ویزای ۲۷ نماینده فرانسوی خبر داد. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت از شکاف بزرگ ایجاد شده در روابط دیپلماتیک بین رژیم اسرائیل و فرانسه خبر داد. این تنش پس از آن رخ داد که رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد، قصد دارد کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.
این رسانه اسرائیلی از لغو روادید 27 نماینده چپگرای فرانسوی که قصد داشتند از کرانه باختری دیدن کنند، خبر داد. در این گزارش آمده است که این اقدام رژیم اسرائیل در پاسخ به اظهارات رئیس جمهور فرانسه است.
این روزنامه صهیونیستی نوشت که اعضای هیئت فرانسوی تنها دو روز قبل از ورودشان به سرزمینهای اشغالی با این اقدام رژیم اسرائیل مواجه شدند و از این اقدام خشمگین شده و از رئیس جمهور فرانسه خواستند موضع قاطعی اتخاذ کند.
فرانسه دولت فلسطین را به رسمیت میشناسدامانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در مصاحبهای که روز 20 فروردین با شبکه فرانس 5 پخش شد، گفت که فرانسه می خواهد ریاست کنفرانسی را با عربستان سعودی درباره راه حل دو دولتی که میتواند منجر به رسمیت شناختن متقابل فلسطین و رژیم صهیونیستی توسط سایر کشورها شود، برگزار کند.
به گفته امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، پاریس میتواند کشور فلسطین را در کنفرانسی در ژوئن به رسمیت بشناسد.
«گدعون ساعر» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهارات ماکرون در خصوص احتمال به رسمیت شناختن کشور فلسطین به عنوان کشور مستقل در ژوئن آینده در توئیتی نوشت: به رسمیت شناختن یک جانبه کشور فلسطین با توجه به شرایط موجود، اقدامی نمادین از سوی یک کشور است که نتیجه آن اعطای جایزه به تروریسم و تقویت حماس است.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر 2023 (15 مهر 1402) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابیهای گسترده و تلفات انسانی زیادی بر جا گذاشت، اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابودی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» و آزادی اسیران صهیونیست دست نیافت.
انتهای پیام/