Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: با استفاده از سامانه مودیان مالیاتی عملکرد مالی تمام فعالان اقتصادی به طور کامل در این سامانه در دسترس است و سوداگران و دلالان نیز باید مالیات پرداخت کرده و فرار مالیاتی کاهش می‌یابد.

محمد صالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری، درباره ظرفیت ها و معایب سیستم مالیاتی دهی کشور و راهکار حل این مشکلات گفت: سیستم مالیاتی فعلی در کشور ما ظرف هایی مثل عدم شفافیت و فرار های مالیاتی و همچنین ناعادلانه بودن مالیات برای بخش های شفاف اقتصاد را دارد و امروزه خیلی خوشحالیم که وزرا به فکر حل این مشکل افتاده اند و سامانه مودیان مالیاتی و پایانه‌های فروشگاهی را راه اندازی کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوکار در ادامه گفت: باید مودیان از بلاتکلیفی هر چه زودتر خارج می شدند. اگر سامانه مودیان به درستی کار خود را انجام دهد، مودیان خوش حساب اطمینان بیشتری پیدا کرده و همکاری انها با سیستم مالیاتی نیز بیشتر می شود و افرادی که مالیات پرداخت نمی کردند نیز شناسایی شده و نوعی عدالت برقرار و در عین حال از فرار مالیاتی نیز جلوگیری می شود.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در ادامه بیان کرد: با استفاده از سامانه مودیان مالیاتی عملکرد مالی تمام فعالان اقتصادی به طور کامل در این سامانه در دسترس است و سوداگران و دلالان نیز باید مالیات پرداخت کرده و فرار مالیاتی کاهش می‌یابد. اقتصاد زیرزمینی ما متوقف و جلوی پولشویی در کشور گرفته می شود. 

جوکار درباره تاثیر راه اندازی این سامانه بر شکل گیری درآمد پایدار برای دولت گفت: در آن چه که هر ساله دولت به عنوان لایحه بودجه تقدیم مجلس کرده و به قانون بودجه تبدیل می شود، میزان درآمدهای مالیاتی تعیین می شود، تحقق این درآمدهای مالیاتی بسیار مهم است و در صورت عدم وصول کامل این درآمد کشور با کسری بودجه مواجه می شود. اگر عدد و رقم مالیات در کشور کاملا روشن و شفاف باشد، هم منابع درآمدی پایداری برای دولت شکل گرفته و هم وصول این منابع قطعی می شود. 

این نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه سامانه مودیان مالیاتی در واقعی کردن بودجه سالانه کشور موثر است، ادامه داد: در حال حاضر مشکلی که ما در کشور داریم این است که بین درآمد ناخالص ملی و مالیات ها تعادلی وجود ندارد، درآمد فعلی کشور از فروش منابعی مثل نفت و گاز تامین می شود اما اگر این مالیات به درآمد ثابت دولت تبدیل می‌شود می‌تواند تاثیر به سزایی در رشد کشور بگذارد. نکته مهم دیگر اطلاع رسانی سازمان امور مالیاتی به مردم است؛ مردم باید بدانند این مالیاتی که توسط مودیان مالیاتی پرداخت می شود در کجا هزینه می شود. 

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با اشاره به اینکه با راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی درآمدی پایدار برای دولت ایجاد می شود تا به این وسیله صرف توسعه کشور شود ادامه داد: این آمار و ارقامی که از مالیات صرف امور کشور می شود، باید برای مردم بیان شود تا آنها هم در جریان قرار بگیرند و تصور این نباشد که مالیات مردم صرف مسایلی مثل حوزه نظامی کشور می شود. 

به گفته ی این مقام مسئول، سامانه مودیان مالیاتی می تواند با پول‌شویی، سفته‌بازی، اقتصاد دلالی و فرارهای مالیاتی که به دلیل عدم شفافیت اقتصادی بسیار زیاد هم هستند جلوگیری کند. 

جوکار گفت: وقتی این سامانه راه اندازی شود و تمام فرآیند اخذ مالیات الکترونیکی و دیجیتالی شود، نقش افراد یا همان ممیز های مالیاتی در تعیین مالیات حذف می‌شود و سامانه مودیان مالیاتی به طور خودکار مالیات مودیان را تعیین می‌کند. با این شیوه مودیان مالیاتی شفافیت در فرآیند اخذ مالیات را مشاهده می‌کند و اثرات آن به جامعه هم می‌رسد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بازی بودجه قانون مالیات مجلس رئیس کمیسیون امور داخلی کشور سامانه مودیان مالیاتی راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۵۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات فرار مالیاتی چیست؟

برخی افراد که اتفاقا درآمد خوبی هم دارند گاهی به فکر فرار مالیاتی می‌افتند و به دنبال راه‌هایی برای دورزدن قانون هستند. غافل از اینکه فرار مالیاتی برای شان دردسر‌های زیادی خواهد داشت. یک وکیل دادگستری از عواقب قانونی فرارمالیاتی می‌گوید.

به گزارش همشهری آنلاین، دولت‌ها این حق را برای خود محفوظ نگه داشته اند که بتوانند حساب ها، گردش حساب‌ها و تراکنش‌های بانکی اشخاص و شرکت‌ها را بررسی کرده و اگر متوجه فرار مالیاتی شدند، آن شخص یا شرکت را با مجازات‌هایی روبرو کنند.

محسن بختیاری، وکیل پایه یک دادگستری در این باره گفت: قانون گذار در مواد۱۹۹ به بعد قانون مالیات‌های مستقیم ضمانت اجرا‌ها و عواقب ناشی از فرار مالیاتی را مشخص و بدان تصریح کرده که البته حسب مورد نسبت به حقیقی یا حقوقی بودن و حتی سمت اشخاص و نحوه ایصال و وصول و رفتار ارتکابی شخص متفاوت بوده و به نحوی از انحاء متاثر از جایگاه اجتماعی و شهروندی فرد تعیین می‌شود.

بختیاری افزود: به عنوان مثال در مواردی که به موجب مقررات وظیفه‌ای به عهده دفاتر اسناد رسمی قرار گیرد، درصورت تخلف، علاوه بر مسئولیت تضامنی سردفتر بامودی در پرداخت مالیات‌های متعلق مربوط، مشمول جریمه‌ای معادل ۲۰ درصد آن نیز خواهد بود و در مورد تکرار نیز به مجازات حبس تعزیری درجه ۶ محکوم خواهد شد.

این حقوقدان ادامه داد: یا اگر مودی با قصد فرار از مالیات و از روی علم و عمد به ترازنامه و سود و زیان یا به دفاتر و اسناد و مدارکی که برای تشخیص مالیات ملاک عمل است و برخلاف حقیقت تهیه و تنظیم شده است استناد کند یا ۳ سال متوالی از تسلیم اظهارنامه مالیاتی و ترازنامه و حساب سود و زیان خودداری کند. علاوه بر جریمه‌ها و مجازات مقرر در قانون مالیات‌های مستقیم از معافیت‌ها و بخشودگی‌های قانونی در مدت مزبور محروم خواهد شد.

او افزود: البته سازمان مالیاتی می‌تواند مدیران اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی اعم از تولیدی و سایر را باشرایطی که در قانون مالیات‌های مسقیم آن هارا تصریح کرده مانع خروج بدهکاران مالیاتی شود. همچنین در صورتی که مودیان مالیاتی به قصد فرار از پرداخت مالیات اقدام به نقل و انتقال اموال خود به نام همسر و یا فرزندان کنند، سازمان امور مالیاتی کشور می‌تواند نسبت به ابطال سند مذکور از طریق مراجع قضایی اقدام کند.

وکیل پایه یک دادگستری گفت: مستند قانونی جرم فرار مالیاتی اشخاص حقیقی، ماده ۲۷۴ قانون مالیات‌های مستقیم است. اگر شخصی یکی از اقدامات زیر را انجام دهد، به مجازات درجه ۶ محکوم خواهد شد:
چنانچه مؤدی اسناد، مدارک و دفاتر را بر خلاف واقعیت تنظیم و به آن‌ها استناد کند، به عنوان مجرم شناخته می‌شود.

اگر شخصی فعالیت اقتصادی خود را مخفی کرده باشد یا درآمد حاصل از آن را کتمان کند، به عنوان مجرم محسوب خواهد شد. اگر مؤدی از دسترسی ماموران مالیاتی به اطلاعات اقتصادی یا مالی خود ممانعت کند، قابل مجازات خواهد بود. در مواقعی که مؤدی تکالیف قانونی خود را در رابطه با مالیات‌های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده انجام ندهد، مرتکب جرم شده است.

اگر مؤدی معاملات و قرارداد‌های خودش را با نام دیگران تنظیم کند یا معاملات و قرارداد‌های دیگران را بر خلاف واقعیت به نام خودش تنظیم کرده باشد، مشمول مجازات این جرم می‌شود. عدم تنظیم و تسلیم اظهارنامه در خصوص درآمد و هزینه‌ها به مدت ۳ سال متوالی و انجام ندادن تکالیف قانونی نیز موجب مجازات مؤدی خواهد شد.

اگر مؤدی برای فرار از پرداخت مالیات از کارت بازرگانی اشخاص دیگر استفاده کند، به‌عنوان متهم این عمل غیرقانونی شناخته می‌شود.

این حقوقدان تاکید کرد: مواردی که بیان شد مجازات شخص حقیقی است. مجازات درجه ۶ حبس بیش از ۶ ماه تا ۲ سال، جزای نقدی از ۲ تا ۸ میلیون تومان، شلاق از ۳۱ تا ۷۴ ضربه، محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از ۶ ماه تا ۵ سال و انتشار حکم قطعی در رسانه‌ها را شامل می‌شود. این مجازات‌ها درجه ۶ هستند و شخص حقیقی در صورت ارتکاب این جرم، به این مجازات محکوم خواهد شد.

مستند قانونی جرم فرار مالیاتی اشخاص حقوقی ماده ۲۷۵ قانون مالیات‌های مستقیم است. اگر شخص حقوقی مرتکب این جرم شود، مجازات آن برای ۶ ماه تا ۲ سال ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی و ممنوعیت از صدور بعضی اسناد تجاری خواهد بود.

دیگر خبرها

  • مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد
  • نرخ جدید مالیات بر ارزش افزوده اعلام شد
  • انتقال پرونده مالیاتی ۹ شرکت تولیدی به اداره مالیات استان قزوین
  • امیر منصور آریا به تور مالیات افتاد | ۶۵ هزار متر زمین در تهران به تملک دولت درآمد
  • مالیات افزایش می‌یابد/وزیر اقتصاد: رسما مخالفت خود را با تصمیم مجلس برای افزایش بار مالیاتی اعلام کردیم
  • کاربردهای بالقوه بازخورد لمسی| انتقال حس مجازی به تجربه‌ای واقعی
  • این کشور چهار آتشبار آمریکایی سفارش داد
  • ۱۱۰ هزار میلیارد تومان از ابر بدهکاران مالیاتی اخذ شد/ پرداخت کالابرگ و مطالبات گندمکاران با مالیات مردم
  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد مالیات معوق از بدهکاران مالیاتی
  • مجازات فرار مالیاتی چیست؟