Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایران آنلاین،با وجود اینکه کشور طی یکی دو دهه اخیر با مشکل جدی محدودیت منابع آبی و استمرار خشکسالی روبروست، اما دولت سیزدهم با اقدامات موثر و زیربنایی خود توانست در افزایش تولید گندم موفق عمل کند، به‌طوری که اکنون تولید و خرید تضمینی گندم کشور نسبت به سال گذشته رشد خوبی را نشان می‌دهد.

 طبق آمارها مجموع نیاز گندم خوراکی کشور سالانه بیش از  ۱۲ میلیون تن است که از این میزان ۱۰ میلیون تن برای مصرف نان و دو میلیون تن برای صنایع غذایی مرتبط با آرد و نان اختصاص دارد که طی سال‌های گذشته با توجه به وضعیت بارندگی‌ها، تولید داخل در دهه‌های گذشته کفاف نیاز داخل را تامین می‌کرد، اما طی سال‌های اخیر بخصوص در ۶ سال گذشته با تداوم خشکسالی‌ها و محدودیت منابع آبی به‌شدت رقم تولید افت داشت تا جایی که سال گذشته حدود ۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شد.

در بیش از ۱۸ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور ۶ میلیون هکتار به‌طور مستقیم زیرکشت گندم به صورت آبی و دیم قرار دارد که انتظار می‌رود سالانه حدود ۱۴ میلیون تن گندم تولید و حداقل نزدیک ۱۰ میلیون تن آن توسط دولت به صورت تضمینی خریداری شود و مابقی تولید به خودمصرفی کشاورزان و تولید بذر برسد، اما طی سال‌های اخیر در سایه شوم خشکسالی‌ها و سیاست‌های دولت گذشته میزان تولید روند کاهشی یافت تا جایی که کشور را به یک واردکننده گندم تبدیل کرد، به‌طوری که اکنون برای تامین نیاز داخلی کشور بیش از ۸ میلیون تن گندم از طریق وارد تامین می‌شود.

البته با توجه به جنگ روسیه و اوکراین و افزایش تقاضا برای غلات در جهان و علیرغم تحریم‌های علیه ایران خرید گندم توسط دولت سیزدهم به میزان کافی صورت گرفته است و کمبودی در این زمینه در کشور وجود ندارد اما دولت سیزدهم سیاست‌ها خود را معطوف به حمایت از کشاورزان ایرانی و تولید داخل کرد.

در سال‌های گذشته در کنار خشکسالی، سیاست‌های دولت قبل باعث شد که کشاورزان انگیزه کافی برای کشت گندم و حتی فروش آن به دولت را نداشته باشند.

دولت سیزدهم برای افزایش تولید گندم و حمایت از کشاورزان، در روزهای نخست سال جاری به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه، قیمت خرید تضمینی گندم برای سال ۱۴۰۱ را مبلغ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرد در حالی که این رقم برای سال ۱۴۰۰ معادل ۷ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم بود.

این اقدام دولت در افزایش تولید گندم و خودکفایی، همچنین ایجاد امید در کشاورزان موثر واقع شد.

پیش‌بینی می‌شد که امسال ۶‌.۵ میلیون تن نیاز کشور، از گندمکاران داخلی کشور تامین می‌شود؛ این در حالی است که سال گذشته برخلاف وعده‌های دولت قبل مبنی بر خرید تضمینی ۹ میلیون تن گندم، تنها ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم در پایان زمان خرید تضمینی گندم خرید شد.

حال دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود با اقدامات موثر خود در تامین نهاده‌های موردنیاز تولید، افزایش قیمت نرخ خرید تضمینی و اعلام به‌موقع این نرخ در سایه تحریم‌ها، برای خودکفایی در تولید این محصول راهبردی، عملکرد مطلوبی داشته است و با ایجاد درآمدزایی و انگیزه برای تولیدکنندگان، تولید بالا و مستمر این محصول را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهد، به نحوی که تاکنون با وجود اینکه خرید گندم تا پایان شهریورماه ادامه دارد، بیش از ۴.۵ میلیون تن از این محصول را از کشاورزان خریداری و تحویل گرفته شد. این رقم معادل کل خرید تضمینی در سال زراعی گذشته است که البته پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که امسال رقم خرید تضمینی گندم به بیش از  ۶.۵ میلیون تن برسد.

این در حالی است که به دلیل کاهش بارندگی‌ها و تداوم خشکسالی در بخش زیادی از دیمزارهای کشور به‌ویژه در استان‌هایی همچون خوزستان، ایلام و بوشهر با تنش خشکی در تولید محصولات ازجمله گندم روبرو هستیم.

حال به نظر می ر سد با توجه به اینکه دولت سیزدهم تامین امنیت غذایی مردم را در اولویت فعالیت‌های خود قرار داده با ایجاد شرایط مناسب برای سال‌های آینده شاهد افزایش تولید گندم که قوت اصلی مردم کشور است، باشیم تا به مرحله خودکفایی در این محصول برسیم.


انتهای پیام/


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: افزایش تولید گندم خرید تضمینی گندم میلیون تن گندم دولت سیزدهم ۵ میلیون تن سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۶۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی

به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر زند شامگاه چهارشنبه در همایش سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی، پیاده سازی، راهکارها و چالش‌ها توضیحاتی از روند تدوین این سند ملی مطرح کرد و گفت: امنیت غذایی موضوعی فرابخشی است که نیازمند همکاری همه دستگاه‌های اجرایی دخیل این امر در کشور است.

وی در ادامه تصریح کرد: مشکلات پیش روی تأمین امنیت غذایی کشور باید بررسی شود که در این مسیر موضوعاتی همچون نداشتن تئوریسین و نپرداختن به تئوری‌ها، تدوین شاخص‌های امنیت غذایی کشور بر پایه شاخص‌های بین المللی، برقراری ارتباط بین همه اندیشکده ها و پژوهشکده‌های فعال در زمینه امنیت غذایی و ارائه مدل سالم سازی مواد غذایی قابلیت بررسی و اقدام را دارد.

بابک مؤمنی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تقدیر از همراهی و دغدغه مندی سازمان مدیریت و برنامه ریزی در محور قرار دادن سیاست‌ها و برنامه‌های بخش کشاورزی در استان و همچنین بیان نقش اساسی دانشگاه در تربیت نیروهای انسانی نخبه برای بخش کشاورزی، اظهار داشت: در استان مازندران توسعه همه زیربخش ها عملاً مرتبط با توسعه بخش کشاورزی است و جایگاه نخست کشاورزی مازندران از لحاظ ارزش افزوده محصولات کشاورزی تولیدی بیانگر جایگاه ویژه این بخش در اقتصاد استان و کشور است.

تهیه ۵ برنامه جهش تولید

وی در ادامه خاطرنشان کرد: شعار امسال مقام معظم رهبری که بر روی جهش تولید تأکید دارد و مشارکت مردم را به عنوان یک قید بسیار مهم برای این جهش معرفی کرده است، به عنوان مسیر و چراغ راه راه این سازمان تعریف شده و ۵ برنامه با موضوعات جهش تولید گوشت قرمز، شناسنامه دار کردن واحدهای تولیدی، تولید محصول سالم با محوریت برنج، توسعه کشت محصولات کم آب بر و گلخانه‌ای و تقویت اقتصاد دریاپایه به عنوان اهداف اصلی سازمان جهاد کشاورزی در سال جاری تعیین شده است.

فرج الله فتح الله پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران، نقش بخش کشاورزی استان در اقتصاد کشور را قابل توجه دانست و افزود: در جلسات کارگروه برنامه ریزی و توسعه استان چهار موضوع زراعت و باغبانی، صنایع تبدیلی و غذایی، حمل و نقل و لجستیک، آب و انرژی برای توسعه اقتصاد کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته و با نگاه برنامه ریزی مسأله محور، مسائل و مشکلاتی از جمله پایین بودن کیفیت و سلامت غذایی و استاندارد تولید محصولات کشاورزی، عدم ثبات بازار محصولات کشاورزی، پایین بودن توان بازاریابی و رقابت واحدهای کوچک صنایع تبدیلی و غذایی، ناترازی آب و انرژی و ضعف در لجستیک و حمل و نقل را به عنوان مسائل اصلی حول محور رشد اقتصادی مطرح کرد.

کد خبر 6088170

دیگر خبرها

  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • هشدار به کشاورزان ، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است
  • افزایش ضریب امنیت غذایی ایرانیان با خودکفایی در تولید لاین مرغ آمین
  • افزایش تولید ۹ میلیون تنی محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم
  • افزایش ۹ میلیون تنی تولید گندم در دولت سیزدهم