Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@04:43:48 GMT

ایران رتبه شانزدهم اقتصاد دانش بنیان را داراست

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۸۸۴۸۴

ایران رتبه شانزدهم اقتصاد دانش بنیان را داراست

به گزارش خبرنگار جامعه خبرگزاری فارس،شاخصه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان از موضوعات مطرح شده در صبح پارسی امروز شبکه جام جم بود.

محمد ابراهیم دهدشتی، کارشناس مشاغل دانش‌بنیان مهمان امروز صبح‌پارسی بود؛ وی در این برنامه از شاخصه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان صحبت کرد و به حوزه‌های مختلف این شرکت‌ها پرداخت.

وی در ادامه از جایگاه شرکت‌های دانش‌بنیان ایران در جهان گفت و اقدامات کشور برای توسعه حوزه‌های مختلف را مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس مشاغل دانش‌بنیان گفت: شاخصه اصلی برای دانش‌بنیان شدن یک کسب‌وکار پیچیدگی و نوع محصول آن کسب و کار است. محصول یک کسب‌وکار دانش‌بنیان باید فناوری پیچیده‌ای داشته باشد و قابل کپی نباشد تا هر کسی نتواند آن را در مدت زمان کوتاه بازسازی کند.

دهدشتی ادامه داد: طی سال‌های گذشته نزدیک به هفت هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور به ثبت رسیده که عموما در حوزه فناوری اطلاعات، برق و الکترونیک و رشته‌های زیرساخت بوده‌اند. طی پنج سال گذشته ما توانایی مقایسه و اندازه‌گیری برتری شرکت‌های دانش‌بنیان خود با کشورهای دیگر را نداشته‌ایم اما می‌توانیم با مقایسه اقتصاد مبتنی بر شرکت‌های دانش‌بنیان بین کشورها به نتیجه برسیم. 

وی افزود: ایران توانسته طی پنج سال گذشته از رتبه بیست‌ونهم در دنیا به رتبه شانزدهم اقتصاد دانش‌بنیان در بین تمام کشورها برسیم. در مقایسه اقتصادی شرکت‌های دانش بنیان میزان فروش و پیچیدگی محصولات آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

این کارشناس دانش بنیان خاطرنشان کرد:دسته بندی‌های این شرکت‌ها شامل صنایع فرهنگی، فناوری اطلاعات، برق و الکترونیک و ماشین‌آلات می‌شود.

دهدشتی تصریح کرد: امسال دسته‌بندی جدیدی به عنوان صنایع خلاق نیز در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان اضافه شده تا در بخش فرهنگی شرکت‌های بیشتری را داشته باشیم. 

وی اظهار داشت: لازمه تاسیس یک شرکت دانش‌بنیان داشتن یک کسب‌وکار است؛ افراد باید ابتدا یک کسب‌وکار داشته باشند تا بتوانند آن را به شرکت دانش‌بنیان تبدیل کنند. زمانی که صاحبان مشاغل تصمیم به توسعه شرکت خود می‌گیرند می‌توانند پارامترهای کسب‌وکار دانش‌بنیان را پشت سر بگذارند و در این حوزه قدم بگذارند.

وی ابراز کرد:صاحبان مشاغل می‌توانند با جابه‌جایی فناوری بین کشورها یا انتخاب یک مسئله و ارائه راه حل برای آن شرکت خود را در مسیر دانش‌بنیان شدن قرار دهند. 

کارشناس مشاغل دانش‌بنیان گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان انواع مختلفی دارند و هر دو سال مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرند تا دانش‌بنیان بودن آن‌ها مورد تایید قرار بگیرند. شرکتی که یک بار دانش‌بنیان نام گذاری شده است قرار نیست تا ابد به این نام شناسایی شود و باید همواره خود را در این مسیر ثابت کند. 

دهدشتی اظهار کرد: معاونت علمی فناوری تقریبا صد و بیست نوع حمایت برای شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه کرده که شامل معافیت‌های مختلف مانند معافیت از مالیات می‌شود. شرکت‌های دانش‌بنیان نیز می‌توانند یک نیروی خود را به عنوان کارمند اصلی خود معرفی کند و معافیت خدمت سربازی آن را بگیرد. همچنین برای هر پانصد میلیون تومان گردش مالی شرکت یک نفر بیشتر می‌تواند امریه سربازی در این شرکت دانش‌بنیان بگیرد.

انتهای پیام/

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: کارشناس اقتصاد دانش بنیان شرکت دانش بنیان معافیت از مالیات شرکت های دانش بنیان شرکت دانش بنیان یک کسب وکار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۸۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور

پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به همراه شماری از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور شرکت می‌کند.

به گزارش شانا به نقل از پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، پاویون شرکت‌های عضو خانواده پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ برپا می‌شود.

ششمین دوره این نمایشگاه از هشتم تا دوازدهم اردیبهشت امسال در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

این نمایشگاه، بزرگ‌ترین رویداد صادراتی جمهوری اسلامی ایران است که در آن بیش از ۲ هزار بازرگان از ۱۰۰ کشور جهان برای حضور در آن دعوت شده‌اند.

پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت نیز به همراه تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، در سالن ۳۸B نمایشگاه میزبان بازرگانان، متخصصان و صادرکنندگان فعال در این حوزه خواهد بود.

از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان که در پاویون پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور دارند می توان به شرکت  ارگ تجهیز پارسیان، شریف نانو پارس، پارس پرداز، پیک فرزانه پویا، پارت آریا نیرو پانیر، داتیس لیان آریا و تجارت اکسیر انرژی کیان اشاره کرد.

این نمایشگاه به‌عنوان بزرگترین رویداد نمایشگاهی در حوزه صادرات ایران می‌تواند زمینه را برای صادرات محصولات دانش‌بنیان و خدمات فنی-مهندسی در صنعت نفت و به ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم کند.

دیگر خبرها

  • استان قزوین رتبه نخست توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • وجود ۱۲۶۰ کسب‌وکار دارای نماد اعتماد الکترونیک در کردستان
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • نمایشگاه دستاوردهای وقف؛ روایتی از نشانه های رشد اقتصاد دانش بنیان در ایران
  • اتصال زیست‌بوم فناوری به عرصه آبادانی با «آبادیران»
  • پیشرفت‌های چشمگیر ایران در منطقه و جهان با کاربست های فناوری
  • نقش پررنگ علم و فناوری در دیپلماسی ایران