تمام داروهای درمان بیماریهای مغز و اعصاب در ایران موجود هستند/ کرونا سکتههای مغزی را افزایش داد
تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۲۶۰۰۵
رئیس بیست و نهمین کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی گفت: میزان مبتلایان به ویروس کرونا روزانه رو به افزایش است و تمام افراد در همه رده سنی درگیر آن میشوند. از آن جایی که وقوع پیک هفتم سریع است؛ باید مراقب بود.
قینی گفت: ۲ بخش کووید و نورولوژی در ارتباط با سکته مغزی قرار میگیرند. عوارض بالینی و سکتههای مغزی جرء عوارض برجسته کووید هستند و قرار است که در این کنگره مورد بحث قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
رئیس بیست و نهمین کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی گفت: وقتی کرونا شایع شد، خیلی از بیمارستانهای دنیا گزارش کرده اند که سکته مغزی و قلبی کاهش یافته است؛ اما بعدا متوجه شدند که چنین نظریهای وجود ندارد.
قینی گفت: کرونا نقش پیشگیری کننده از سکتهها را نداشت و با فعال کردن سیستم انعقادی بدن شرایط ایجاد سکته در افراد را ایجاد خواهد کرد. درمان، سکتهها را به تعویق میاندازد.
او گفت: طبق پروتکل بهداشتی جهانی باید تمام افراد جامعه واکسینه شوند. برخی واکسنها در افراد جوان سیستم ایمنی را درگیر میکنند و لختههای خون به خصوص در مغز را افزایش میدهند که این تزریق این مورد برای افراد به ویژه خانمها ممنوع است.
رئیس بیست و نهمین کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی گفت: از ۳۴ میلیون نفر در انگلستان که این نوع واکسن را تزریق کرده اند حدود ۳۱۴ نفر دچار لخته مغزی شده اند و اگر واکسن نمیزدند، قطعا مرگ و میر آنها بیش از تعداد گزارش شده میشد. در چنین شرایطی که واکسن وجود ندارد، به هیچ عنوان منع تزریق واکسن را تایید نمیکنیم.
قینی گفت: افراد مبتلا به دیابت، فشار خون و ... ممکن است که استرس و کمی خوابی در آنها سکته ایجاد کند. ثابت شده است که کم خوابی و ایست تنفسی خواب، افت حافظه را به همراه خواهند داشت.
او گفت: ایران جزء کشورهایی بود که قبل از کرونا در هر ۱۰۰ هزار نفر سالیانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر سکته مغزی داشت. در خراسان رضوی بررسی شد که سن سکتههای مغزی در ایران کمتر از جهان است؛ اما باید در تمام کشور مورد بررسی قرار بگیرد و در طول دو سال اخیر میزان سکتههای مغزی افرایش یافته است.
قینی گفت: کم شدن آب بدن و غلط شدن جریان خون و افزایش لختگی خون باعث افزایش سکته در گرما میشود. بروز سکته در قسمت خاصی از مغز به علت عوارض پیشینه و سابقه باز می گردد.
او گفت: درمان سکته مغزی دو قسمت است. یکی افرادی که پس از سکته وارد بیمارستان میشوند و یکی هم مرحلهای است که رگ بسته شده است. بهترین زمان وقتی است که فرد ۳ ساعت پس از سکته به دکتر مراجعه میکند. بیمارستانهایی که مرکز درمان سکته مغزی هستند، داروی مورد نیاز را موجود دارند.
قینی گفت: پس از سکته نیاز به دارو و قرص افزایش مییابد که سادهترین داروی آن آسپرین است. جدیدا در برند داروها دچار مشکل شده ایم و برخی افراد میخواهند داروهای خارجی مصرف کنند. هم اکنون در حیطه سکته مغزی دارویی نداریم که موجود نباشد.
او گفت: ملیت تمام سخنرانان کنگره ایرانی است. در ایران دارویی برای درمان پارکینسون یا حتی کند کردن روند آن نداریم، اما طبق نظر بنده این بیماری در کشور خوش خیمتر خواهد بود.
باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان
منبع: باشگاه خبرنگاران
کلیدواژه: سکته مغزی پارکینسون قرص سکته های مغزی سکته مغزی سکته ها او گفت
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۶۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
علائم سردردهای میگرنی/ میگرن چگونه تشدید میشود؟
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، فرزاد اشرافی فوق تخصص بیماریهای مغز و اعصاب و استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره انواع سردرد بیان کرد: دو مدل سردرد داریم؛ یکی سردرد اولیه و دیگری سردرد ثانویه، سردرد اولیه “میگرن” و سردرد ثانویه “تنشی” نام دارد. سردردهای میگرنی، بیشتر یک سمت سر یا دو طرف سر است یا میتواند در ناحیه گیجگاه، شقیقه، پشت سر، دور چشم باشد.
وی اضافه کرد: فرم سردرد بدین شکل است که حالت ضربان دارد. مدت درد بین ۶ الی ۷۲ ساعت میتواند باشد که اگر فرد درمان نشود، امکان دارد به صورت استاتوس یا دائم باشد که تا یک هفته طول بکشد. بنابراین این نوع سردردها خیلی شدید و ناتوانکننده است، جزء ۱۰ علت سردرهای شایع است که شخص به پزشک مراجعه میکند و یکی از علل شایع، مرخصیهای استعلاجی است که فرد نمیتواند به محل کار برود و همچنین ناتوان میشود.
فوق تخصص بیماریهای مغز و اعصاب درباره علائم سردرد میگرنی عنوان کرد: این نوع سردرد یک سری علائم همراه دارد که با نور، صدا، بو، سردردها تشدید میشود. این دسته از افراد ترجیح میدهند که در محیط تاریک و بیصدا قرار بگیرند و همچنین حالت تهوع و استفراغ از علائم میگرن است.
مدرس دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: یکی از خصوصیات میگرن اینکه معمولاً این دسته از افراد سابقهفامیلی مثبتی دارند، یعنی اگر کسی در خانواده سردرد داشته، ۷۵ درصد احتمالش وجود دارد که اطرافیان هم سردرد داشته باشند. این سابقهفامیلی، شامل پدر، مادر، عمه، خاله، دایی نیز میشود.
اشرافی فوق تخصص بیماریهای مغز و اعصاب در برنامه ساختمان پزشکان رادیو جوان درباره سردردهای میگرنی توضیح داد: سردردهای میگرنی به چند دسته میشوند؛ معمولاً همراه با علائم عصبی یا چشمی است که فرد قبل از سردرد، دچار برق گرفتگی جلوی چشم یا اینکه دچار تاری دید میشود. اشیاء را زیگزاگی میبیند و این علائم که از بین برود، سردرد ظاهر میشود. به سردردهایی که همراه با علائم عصبی باشد، میگرن با اورا میگویند.
وی درباره علتهای سردرد میگرنی اشاره کرد: گرما یا سرمای زیاد، استرس، کار بامانیتور به مدت طولانی، شلوغی و… سردردهای میگرنی را تشدید میکند. به افرادی که میگرن دارند؛ توصیه میکنیم که در دورههای بین حملات، ورزش را انجام دهند، ورزش امکان کمک به درمان میگرن را خواهد داشت.
فوق تخصص بیماریهای مغز و اعصاب و استاد دانشگاه شهید بهشتی در پایان یادآور شد: برای درمان حمله میگرنی؛ باید داروهای خاصی مصرف گردد. کسانی که به صورت مزمن سردرد دارند و حملات آنقدر شدید است که فرد را ناتوان کند، برای این افراد درمان پیشگیریکننده را لحاظ میکنیم و داروهای مرتبط به آن را تجویز میکنیم.
پایان پیام/