Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس شورای تامین دام با تاکید بر اینکه دامداران با مازاد جمعیت دامی ضعیف و کم وزن به دلیل تشدید خشکسالی روبه‌رو هستند، گفت: تنها راهکار رفع این مشکل، صادرات دام زنده به کشورهای حاشیه خلیج فارس است تا تولید به حیات خود ادامه دهد.

«منصور پوریان» روز سه شنبه در گفت و گو با ایران اکونومیست درباره وضعیت تولید دام زنده و مشکلات این بخش، افزود: با توجه به افزایش چند برابری قیمت نهاده‌های دامی و استمرار خشکسالی در برخی استان‌ها از جمله خوزستان، ایلام، کرمانشاه و فارس با کمبود علوفه در مراتع و کم آبی و بی آبی روبه‌رو هستند که همین امر باعث ضعف دام ها و غیر اقتصادی شدن این تولیدات شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، طبق آمارها  کشور دارای چهار میلیون راس دام زنده سبک و سنگین است.

رییس شورای تامین دام با بیان اینکه دامداران به‌طور جدی با کمبود سرمایه و تامین نقدینگی روبه‌رو هستند، اظهار داشت: اکنون برای نجات صنعت دامی کشور دو راهکار خرید تضمینی دام زنده و صادرات وجود دارد که مغفول ماندن این دو فرایند دامداران را تحت فشار قرار داده است.

وی تصریح‌کرد: در بحث خرید تضمینی دام توسط شرکت پشتیبانی امور دام، طبق دستور العمل باید دام چاق با وزن بالا خریداری شود و دامداران همه هزینه‌های فرایند تولید گوشت قرمز (کشتار، قطعه بندی، انجماد و غیره) را تا زمان تحویل به انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام بپردازند؛ این درحالی است که اکنون دامداران با مشکل جدی دام‌های ضعیف و عدم توان پرداخت هزینه‌های فرایند کشتار دام تا تحویل گوشت درب شرکت مواجه اند.

پوریان اضافه‌کرد: پس از فرایند خرید، پول دو ماه بعد به دست تولیدکنندگان می رسد این درحالی است که قیمت دام زنده در استان ها توافقی انجام می‌شود.

رییس شورای تامین دام با بیان اینکه هیچ‌وقت صادرات دام زنده بر قیمت عرضه گوشت قرمز داخلی تاثیر چندانی نداشته است، گفت: در بحث صادرات دام زنده، اکثر کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله کویت، عمان، عراق، امارات و قطر به ترتیب خواستار دام زنده ضعیف و  کم وزن هستند که این موقعیت خوبی برای صادرات دام زنده کشور و ایجاد دوره تنفس برای دامداران است تا بتوانند با خروج بخشی از دام های خود از مراکز تولید، شرایط را برای تولیدات جدید یا حفظ پرواربندی فراهم کنند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: وزارت جهاد کشاورزی ، دفتر امور طیور ، گوشت قرمز

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی گوشت قرمز صادرات دام زنده روبه رو هستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۹۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت ها در بازار مرغ | مرغداران با ضرر می‌ فروشند

به گزارش همشهری آنلاین، در بازار مرغ، روند قیمت‌ها نزولی است و به دلیل وضعیت مساعد تولید و رشد عرضه، بازار با کم و کاستی مواجه نیست.

علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور، جوجه ریزی و تولید بی‌سابقه مرغ در ماه‌های اخیر را دلیل حال خوب بازار عنوان می‌کند و می‌گوید: در ۴ ماهه پایانی سال گذشته ماهانه از ۱۴۴ تا ۱۵۲ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده که در تاریخ صنعت مرغ ایران بی‌سابقه است و برای جبران مازاد تولید، نیازمند این هستیم که ذخایر مرغ شرکت پشتیبانی از محل تولید داخلی تأمین شود و بخشی از گوشت مرغ مازاد کشور به صادرات اختصاص یابد.

ابراهیمی می‌افزاید: از اواسط زمستان گذشته تاکنون، به دلیل فراوانی تولید، قیمت مرغ زنده کاهشی بوده که باعث ضرر و زیان واحدهای تولیدکننده مرغ گوشتی شده است و برای جلوگیری از دلسردی واحدهای تولیدی و کاهش تولید آنها در آینده، باید تمهیدات ویژه اندیشیده شود تا از مسیر خرید تضمینی و صادرات، منافع تولیدکنندگان نیز محقق شود.

نکته جالبی که ابراهیمی درباره شرایط مساعد بازار گوشت مرغ می‌گوید این است که این آرامش، بدون قیمت‌گذاری دستوری و تعیین قیمت مصوب بوده است.

او قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم مرغ زنده را ۶۴ هزار تومان اعلام می‌کند که در بازار ۵۳ تا ۵۶ هزار تومان به فروش می‌رسد و عملاً به تولیدکنندگان خسارت می‌زند.

ابراهیمی، با اشاره به اینکه میزان جوجه ریزی در فرودین امسال حدود ۱۳۵ میلیون قطعه برآورد شده، می‌افزاید: کاهش حجم جوجه ریزی ناشی از شرایط خاص فروردین و نیمه تعطیل بودن این ماه است و نمی‌تواند روی مناسبات بازار اثر بگذارد؛ اما برای تداوم تولید باید برای تنظیم بازار و حمایت از تولیدکننده برنامه‌ریزی شود.

طبق اظهارات مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور، نرخ خرید یک کیلوگرم مرغ از سوی شرکت پشتیبانی امور دام ۸۵ هزار تومان است که جذابیت کمی برای مرغدار دارد و البته حجمی هم که از سوی این شرکت خریداری می‌شود، نسبت به مازاد تولید داخلی، کافی نیست.

کد خبر 844988 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها قیمت - تنظیم بازار مرغ بازار تهران

دیگر خبرها

  • مرغ چند نرخی شد/ اعلام تازه‌ترین قیمت مرغ در مغازه‌ها
  • قیمت هر شانه تخم‌مرغ به ۶۵ هزار تومان رسید
  • توجه به گسترش کشاورزی دانش‌بنیان، زمینه صادرات مازاد نیاز داخلی را فراهم می‌کند
  • ۲۰ تن‌ ماهی قزل‌آلا از لرستان به خارج از کشور صادر شد
  • صادرات ۷۵ تن خوراک آبزیان از لرستان به عراق
  • محدودیتی برای خرید مازاد تولید مرغ نداریم
  • ۴۷ هزار و ۶۸۶ تن محصولات دامی در خمین تولید شد
  • ضرورت جمع آوری ماهانه ۲۰ هزارتن مرغ از سطح بازار
  • صادرات سیب و پرتقال مازاد در راستای حمایت از تولید داخل امری ضروری است
  • کاهش قیمت ها در بازار مرغ | مرغداران با ضرر می‌ فروشند