Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور تحریم‌ها را ناقض حقوق بین‌الملل دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران به حمایت خود از سوریه با قدرت بیشتری ادامه می‌دهد چون استقلال سوریه اصلی خدشه‌ناپذیر است.

به گزارش مشرق، آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی شامگاه سه‌شنبه در آغاز هفتمین اجلاس سران کشورهای ضامن روند آستانه در سالن اجلاس سران گفت: حضور نامشروع نیروهای اشغالگر رژیم آمریکا به عاملی بی‌ثبات کننده برای سوریه و منطقه تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا ضمن افزایش پایگاه‌های نظامی غیرقانونی در حال غارت منابع طبیعی به ویژه نفت سوریه می‌باشد و تاکید می‌کنم ضروری است هر چه سریع‌تر نیروهای این کشور از کل منطقه از جمله سوریه خارج شوند.

متن کامل سخنان رئیس جمهور در این اجلاس به شرح زیر است؛

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین

در ابتدا لازم می‌دانم از روسای محترم جمهور جناب آقای پوتین رئیس محترم جمهوری کشور دوست، روسیه و جناب آقای اردوغان رئیس محترم جمهوری کشور دوست و برادر، ترکیه تقدیر و تشکر کنم از اینکه دعوت جمهوری اسلامی ایران را پذیرفتند و در نشست هفتم کشورهای ضامن روند آستانه شرکت کردند.

روند آستانه به عنوان چارچوبی برای حل مسالمت‌آمیز بحران سوریه دستاوردهای خوبی داشته است

معتقدم روند آستانه به عنوان چارچوبی موفق در حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران سوریه تاکنون دستاوردهای بسیار خوبی کسب نموده است که حفظ و توسعه آن در ابتدا وظیفه ما سه کشور دوست و همسایه به عنوان ضامنان آن می‌باشد.

مایلم در ابتدا بر اصول اساسی و تغییرناپذیر مشترک‌مان در موضوع سوریه یعنی لزوم حفظ یکپارچگی و تمامیت ارضی، احترام به حاکمیت ملی و استقلال جمهوری عربی سوریه و تعیین سرنوشت این کشور تنها به دست مردم آن از طریق گفتگوهای سوری- سوری و بدون مداخله خارجی تاکید نمایم.

امروز با گذشت حدود ۱۱ سال از آغاز بحران سوریه جمهوری اسلامی ایران همچنان معتقد است تنها راه حل بحران سوریه سیاسی بوده و اقدام نظامی نه تنها کارگشا نیست، بلکه بر وخامت اوضاع خواهد افزود.

از تمامی شهدای مبارزه با تروریسم و در راس آنها شهید سپهبد قاسم سلیمانی تجلیل می‌کنیم

ما از گذشته به عنوان کشورهای ضامن روند آستانه همواره از راه‌حل سیاسی در چارچوب توافقات انجام شده از جمله برگزاری مذاکرات قانون اساسی سوریه حمایت نموده‌ایم و بر عزم خود برای مبارزه با تروریسم در اشکال مختلف آن در تمامی منطقه از جمله سوریه تاکید کردیم و همچنان بر این باوریم که عزم روسای کشورهای ضامن روند آستانه بر پیش بردن توافقات گذشته می‌باشد.

این روزها در شرایطی با افتخار از مبارزه با تروریسم سخن می‌گوییم که فداکاری‌های زیادی در این راه صورت گرفته است لازم می‌دانم از تمامی شهدای مبارزه با تروریسم و در راس آنها شهید سپهبد قاسم سلیمانی یاد و تجلیل نمایم.

ضمن محکومیت هرگونه تحریم اعلام می‌کنیم به حمایت‌های خود از سوریه با قدرت بیشتری ادامه می‌دهیم

هم اکنون در حالی اجلاس سران روند آستانه را برگزار می‌کنیم که تحریم‌های یکجانبه به ویژه توسط آمریکا فشار مضاعفی را بر مردم سوریه وارد آورده و امکان زندگی عادی را از آنان سلب نموده و برای همگان مسجل شده است که طرف‌هایی که موفق نشدند با ناامن کردن و بی ثباتی در سوریه به اهداف سیاسی خود برسند، اکنون از روش‌های دیگر و با سیاست تحریم و فشار به دنبال برآورده کردن مطامع نامشروع خود می‌باشند.

تحریم‌های یکجانبه و تروریسم اقتصادی ناقض حقوق بین‌الملل و حاکمیت کشورهاست و جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن هرگونه تحریم علیه ملت‌ها خصوصا ملت سوریه اعلام می‌کند که به حمایت‌های خود از مردم و دولت سوریه با قدرت بیشتری ادامه خواهد داد.

مشروط نمودن کمک‌های انسان‌دوستانه به تحقق اهداف سیاسی روند حل مسائل سوریه را مختل خواهد کرد

مسئله آوارگان داخلی و پناه‌جویان سوریه موضوع بسیار مهمی است و کشورهای منطقه و جامعه بین‌المللی می‌بایست به بازگشت آوارگان به خانه و موطن خود کمک کنند. ما به خوبی از مشکلات و نگرانی‌های کشورهای همسایه سوریه در این زمینه آگاهی داریم و از هر گونه تلاش و ابتکار در این باره حمایت می‌کنیم.

معتقدیم مشروط نمودن کمک‌های انسان‌دوستانه به تحقق اهداف سیاسی برخی از کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی این روند را مختل خواهد کرد و در این رابطه خواستار توجه و اقدام جدی‌تر جامعه بین‌المللی هستیم.

تجربه نشان داده نقض تمامیت ارضی سوریه کمکی به برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم نمی‌کند

تنها راه برقراری ثبات و امنیت در مرزهای سوریه با کشورهای همسایه، حضور پرقدرت ارتش این کشور در مرزها و همکاری آن با دولت‌های پیرامونی‌ است. تجربه‌های متعدد نشان داده است که نقض تمامیت ارضی سوریه هیچ کمکی به برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم نکرده، لذا احترام به حاکمیت ملی و استقلال سوریه اصلی خدشه‌ناپذیر است.

سوریه‌ای متحد، مستقل و بدون حضور نامشروع خارجی نه تنها منجر به بازگشت آرامش پس از سالها رنج به مردم این کشور می‌گردد، بلکه به ثبات و امنیت همسایگان آن نیز کمک خواهد نمود. حضور نامشروع نیروهای اشغالگر رژیم آمریکا به عاملی بی‌ثبات کننده برای سوریه و منطقه تبدیل شده است. آمریکا ضمن افزایش پایگاه‌های نظامی غیرقانونی در حال غارت منابع طبیعی به ویژه نفت سوریه می‌باشد و تاکید می‌کنم ضروری است هر چه سریع‌تر نیروهای این کشور از کل منطقه از جمله سوریه خارج شوند.

پیامدهای ایجاد بی‌ثباتی و تهدید صلح و امنیت در منطقه و جهان متوجه رژیم صهیونیستی خواهد بود

همچنین افزایش دامنه تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه و هدف قرار دادن زیرساخت‌های اساسی این کشور از جمله فرودگاه‌ها و بنادر را قویاً محکوم می‌کنیم. بر همگان عیان شده که این رژیم بقای خود را به تجاوز و ناامنی در منطقه ما پیوند زده است و اینگونه اقدامات در کنار اشغال منطقه جولان، نقض حاکمیت کشور سوریه و عامل بی ثباتی و تهدیدکننده صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی به شمار می‌آیند که البته پیامدهای آن متوجه این رژیم اشغالگر خواهد بود.

شورای امنیت سازمان ملل متحد و دبیرکل محترم باید قبل از اینکه تجاوزات رژیم صهیونیستی به یک معضل بزرگ امنیتی تبدیل شود به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

در پایان امیدوارم تصمیمات سازنده و مفیدی در این نشست اتخاذ شوند که در سایه آن بتوانیم شاهد ادامه و تقویت روند صلح در سوریه و سعادتی پایدار برای مردم شریف آن باشیم.

از توجه شما صمیمانه سپاسگزارم.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت روسیه شهر تهران آیت الله سید ابراهیم رئیسی تروریسم سوریه دولت سیزدهم کشورهای ضامن روند آستانه خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت کشورهای ضامن روند آستانه جمهوری اسلامی ایران مبارزه با تروریسم رژیم صهیونیستی سوریه با قدرت بحران سوریه تحریم ها بی ثبات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۱۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایم‌لاین تقابل ایران و اسرائیل

الجزیره در یک تایم‌لاین تلاش کرد تا نشان دهد که چگونه از ۷اکتبر و در سیر رویداد‌ها تنش‌ها میان ایران و (رژیم) اسرائیل بالا گرفته است. به اعتقاد این شبکه خبری، درحالی‌که (رژیم) اسرائیل و ایران برای دهه‌ها درگیر «جنگ در سایه» بوده‌اند، تنش هایشان در ماه‌های اخیر به نقطه جوش رسید.

به گزارش دنیای اقتصاد، رسانه‌های دولتی ایران روز جمعه گزارش دادند که این کشور سامانه‌های پدافند هوایی خود را بر فراز شهر مرکزی اصفهان برای سرنگونی سه شیء پرنده در میان صدا‌های انفجار فعال کرده است. قبل از لغو هشدار، پرواز‌ها در بسیاری از نقاط کشور برای مدت کوتاهی به حالت تعلیق درآمدند. الجزیره در گزارشی به روند تحولات بین تهران و تل آویو از آغاز جنگ (رژیم) اسرائیل و حماس پرداخته است.

در این گزارش آمده است که در آخرین تنش بین دو طرف، شبکه‌های تلویزیونی آمریکا به نقل از مقامات ارشد آمریکایی از اصابت موشک‌های اسرائیلی به اصفهان خبر دادند. مقامات ایرانی گفتند هنوز در حال تایید منبع حمله ظاهری هواپیما‌های بدون سرنشین هستند، در حالی که اسرائیل درباره این حادثه اظهارنظری نکرده است.

در همین حال، خبرگزاری دولتی سانا سوریه به نقل از یک مقام نظامی اعلام کرد که حملات موشکی در ساعات اولیه صبح به سایت‌های پدافند هوایی در منطقه جنوبی این کشور آسیب رسانده است.

این گزارش (رژیم) اسرائیل را مقصر دانست. انفجار‌های اصفهان و حملات در سوریه در بحبوحه تشدید تنش‌ها بین تهران و تل آویو، از زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه رخ می‌دهد. در حالی که اسرائیل و ایران برای دهه‌ها درگیر یک «جنگ در سایه» بوده اند، ماه‌های اخیر تنش‌ها را به نقطه جوش رسانده اند و نگرانی‌ها را در مورد یک درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر برانگیخته اند. در زیر سیر زمانی تشدید اخیر از زمان آغاز جنگ غزه پس از حمله ۷ اکتبر به (رژیم) اسرائیل توسط گروه فلسطینی حماس ارائه شده است.

۷ اکتبر: حمله حماس به اسرائیل

در هفتم اکتبر، حماس حمله غافلگیرانه‌ای به نام عملیات طوفان‌الاقصی را در جنوب (رژیم) اسرائیل آغاز کرد. ساعاتی پس از این حملات، اسرائیل بمباران غزه را آغاز کرد و متعهد شد که حماس را شکست دهد، اما عمدتا غیرنظامیان را هدف قرار داد؛ هم از طریق بمب‌ها و هم محاصره‌ای سخت‌تر که این منطقه را در مرز قحطی قرار داده است. از آن زمان تاکنون بیش از ۳۳هزار نفر در غزه جان باخته‌اند که بیشتر آن‌ها زن و کودک بوده اند.

ایران هرگونه اطلاع قبلی از حمله حماس یا هرگونه دخالت در آن را تکذیب کرده است؛ اما (رژیم) اسرائیل همواره ایران را به دلیل حمایت از گروه فلسطینی حماس که یکی از شاخه‌های محور مقاومت است، مقصر دانسته است. بازیگران مختلف در منطقه این محور را شامل می‌شوند؛ از جمله حزب‌الله لبنان، گروه‌های حوثی یمن، دولت سوریه و گروه‌هایی در عراق. اسرائیل در طول جنگ خود با غزه با چند گروه در این محور دچار اصطکاک شده است.

۱۷ اکتبر: ایران درباره «اقدام پیشگیرانه» علیه اسرائیل هشدار داد

در حالی که هفته‌ها بود که حزب الله و (رژیم) اسرائیل در سراسر مرز لبنان و اسرائیل در حال تبادل آتش بودند، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران به تلویزیون دولتی گفت: «به طور طبیعی، رهبران مقاومت اجازه نمی‌دهند رژیم صهیونیستی در غزه اقدامی انجام دهد تا هنگامی که در مورد غزه احساس اطمینان کرد، به سمت دیگر مناطق مقاومت در منطقه حرکت کند.»

وی افزود: «بنابراین هرگونه اقدام پیشگیرانه در ساعات آینده قابل تصور است.» این گفتگو یک روز پس از دیدار امیرعبداللهیان با حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله بود. همچنین در ۱۷ اکتبر، رهبر ایران، اسرائیل را به دلیل جنگ با غزه محکوم و تهدید کردند که به آن پاسخ خواهند داد. رهبر ایران هشدار دادند: «اگر جنایات رژیم صهیونیستی ادامه یابد، مسلمانان و نیرو‌های مقاومت بی تاب می‌شوند و هیچ‌کس نمی‌تواند جلوی آن‌ها را بگیرد. بمباران غزه باید فورا متوقف شود.»

۱۹ نوامبر: حوثی‌های یمن یک کشتی دریای سرخ را توقیف کردند

گروه حوثی یمن، متحد ایران، در تاریخ ۱۹ نوامبر کنترل یک کشتی باری را در جنوب دریای سرخ به دست گرفت. یحیی سریع، سخنگوی ارتش حوثی‌ها گفت که توقیف این کشتی در پاسخ به «اقدامات شنیع علیه برادران فلسطینی ما در غزه و کرانه باختری» بوده است. در حالی که حوثی‌ها می‌گفتند این کشتی اسرائیلی است، (رژیم) اسرائیل اعلام کرد این کشتی باری متعلق به بریتانیا و ژاپن بوده و هیچ تبعه اسرائیلی در آن وجود ندارد. از آن زمان، حوثی‌ها به طور مداوم کشتی‌های مرتبط با اسرائیل یا ایالات متحده را در دریای سرخ هدف قرار داده اند.

۱۸ دسامبر: ایران، اسرائیل را به حمله سایبری متهم کرد

در تاریخ ۱۸ دسامبر یک حمله سایبری فعالیت حدود ۷۰‌درصد از جایگاه‌های سوخت ایران را متوقف کرد. تلویزیون دولتی ایران و رسانه‌های اسرائیلی هر دو گزارش دادند که گروه مرتبط با اسرائیل، گنجشک غارتگر یا به فارسی گنجشک درنده، پشت این اخلال بوده است.

۲۵ دسامبر: حمله اسرائیل، فرمانده ارشد ایرانی را در سوریه هدف قرار داد

رسانه دولتی ایران در تاریخ ۲۵ دسامبر گزارش داد که در حمله هوایی (رژیم) اسرائیل در خارج از دمشق، پایتخت سوریه، سید‌رضی موسوی، یکی از فرماندهان ارشد و مشاور ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در سوریه به شهادت رسیده است. موسوی مسوول هماهنگی ائتلاف نظامی سوریه و ایران بود.

۱۵ژانویه: ایران به «مرکز موساد» در شمال عراق حمله کرد

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ۱۵ ژانویه، موشک‌های بالستیک را از پایگاهی به سمت پایگاه سازمان جاسوسی موساد اسرائیل در اربیل در منطقه کردستان شمال عراق پرتاب کرد. دست کم هشت انفجار در اربیل شنیده شد که بر اثر آن چهار نفر کشته و شش نفر زخمی شدند. تقریبا همزمان، ایران همچنین اهدافی را که گفته می‌شود با گروه داعش در شمال سوریه مرتبط بودند، هدف قرار داد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت که از امنیت خود دفاع می‌کند و با «تروریسم» مقابله می‌کند.

۲۰ژانویه: ایران، اسرائیل را به بمباران ساختمانی در دمشق و شهادت پنج عضو سپاه متهم کرد

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۰ ژانویه اعلام کرد که پنج تن از مستشاران نظامی آن در حمله هوایی اسرائیل به یک ساختمان مسکونی در دمشق، پایتخت سوریه جان باختند. رسانه دولتی سوریه سانا اعلام کرد که «تجاوز اسرائیل» ساختمانی در محله المزه را هدف قرار داده است.

۱۰ فوریه: ایران نسبت به حمله تمام‌عیار اسرائیل به لبنان هشدار داد

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در تاریخ ۱۰ فوریه در جریان سفر به لبنان گفت که ایران هرگز به دنبال گسترش جنگ در منطقه نبوده است. با این حال، او هشدار داد که هرگونه حمله گسترده (رژیم) اسرائیل به لبنان، «آخرین روز» نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو خواهد بود. وی افزود: «تهران به حمایت قاطع خود از مقاومت در لبنان ادامه خواهد داد، زیرا ما امنیت لبنان را امنیت ایران و منطقه می‌دانیم.»

۲۱ فوریه: ایران، اسرائیل را مسوول انفجار خط لوله گاز اعلام کرد

در تاریخ ۲۱ فوریه، خط لوله اصلی گاز جنوب به شمال ایران دو بار مورد حمله قرار گرفت و باعث اختلال در عرضه در چند استان شد. جواد اوجی، وزیر نفت ایران اعلام کرد که «انفجار خط لوله گاز توطئه (رژیم) اسرائیل بوده است».

۱ مارس: یک فرمانده سپاه و دو تن دیگر در حمله مشکوک اسرائیل در سوریه به شهادت رسیدند

در یکم مارس، طی حمله‌ای در شهر بندری بانیاس سوریه یک عضو سپاه و دو تن دیگر به شهادت رسیدند. خبرگزاری دولتی ایران «ایرنا» اعلام کرد که رضا زارعی از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی «سحرگاه امروز توسط رژیم غاصب صهیونیستی به شهادت رسید». رضا زارعی، مردی که در بانیاس به شهادت رسید، مسوول حمل‌ونقل نفت ایران به سوریه بود. به گفته تحلیلگران، اسرائیل این اهداف با ارزش را هدف قرار می‌دهد تا ارتباط بین فرماندهی در تهران و بازیگران محلی سوریه وابسته به ایران را قطع کند.

۱ آوریل: اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق حمله کرد

در تاریخ یکم آوریل، کنسولگری ایران در دمشق سوریه در حمله هوایی مشکوک (رژیم) اسرائیل تخریب شد. در این حمله ۱۳ نفر از جمله سردار سرتیپ محمدرضا زاهدی از فرماندهان ارشد سپاه قدس و سرلشکر محمدهادی حاج‌رحیمی جانشین وی به شهادت رسیدند. وزیر امور خارجه ایران، این حمله را «نقض کلیه تعهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی» توصیف کرد و اسرائیل را مقصر دانست. چند مقام ایرانی گفتند که ایران حق دارد نسبت به این حمله واکنش نشان دهد.

۱۳ آوریل: سپاه پاسداران یک کشتی مرتبط با اسرائیل را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کرد

نیرو‌های مسلح ایران در تاریخ ۱۳ آوریل، کشتی ««ام اس سی آریز» MSC Aries با پرچم پرتغال را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کردند. بر اساس گزارش ها، کشتی MSC Aries از بندری در امارات متحده عربی در مسیر هند حرکت کرد. این کشتی مرتبط با شرکت «زودیاک مریتایم» مستقر در لندن است که مالک آن یک میلیاردر اسرائیلی به نام «ایال اُفر» است. یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه (رژیم) اسرائیل در پست ایکس مدعی شد که اقدام ایران «یک عملیات دزدان دریایی در نقض قوانین بین‌المللی» است.

۱۳آوریل: ایران برای اولین بار صد‌ها موشک و پهپاد را به سوی اسرائیل پرتاب کرد

در یک تشدید تنش یک‌شبه که از واپسین ساعات ۱۳ آوریل آغاز شد، ایران بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک را طی حمله‌ای که ایران آن را عملیات وعده صادق نامید، به سمت اسرائیل پرتاب کرد؛ این اولین حمله مستقیم به (رژیم) اسرائیل از خاک ایران بود. ارتش اسرائیل مدعی شد که بیشتر این موشک‌ها در خارج از مرز‌های اسرائیل با کمک آمریکا، بریتانیا و فرانسه سرنگون شدند. اردن همچنین برخی از موشک‌هایی را که به سمت (رژیم) اسرائیل هدف گرفته بودند، در حالی که از حریم هوایی اردن در حال پرواز بودند، سرنگون کرد.

دیگر خبرها

  • ایران؛ ظهور یک ابر قدرت در عرصه بین الملل
  • ضرورت تقویت جبهه فرهنگی در سطح بین‌الملل برای مقابله با تهاجم رژیم صهیونیستی
  • تثبیت قدرت ایران در خاورمیانه/ هیچ اقدامی علیه منافع ملی ما بی پاسخ نخواهد ماند
  • توافق اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم های بیشتر علیه ایران
  • ندیمی در گفت و گو با قدس: دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرد که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم
  • بورل: شورای اروپا درباره تشدید تحریم ایران رایزنی می‌کند
  • دولت سیزدهم در دیپلماسی اقتصادی موفق عمل کرده است
  • تایم‌لاین تقابل ایران و اسرائیل