Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز بازیافت زباله یاسوج علی‌رغم اینکه همه به آغاز فعالیتش تاکید دارند همچنان درگیر یک بام و دو هوای مدیریت جزیره‌ای است و خبری از طلا شدن زباله‌های مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد نیست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازیاسوج، زباله کالایی کثیف است که درصورت انجام برخی فرآیندها مثل بازیافت تبدیل به طلایی می‌شود که در دنیای امروز از جذابیت آن نمی‌توان چشم پوشی کرد و بسیاری از کشورها با فرآهم آوردن شرایطی این کالای دردسرساز را در کارخانه‌های بازیافت تبدیل به ارزش افزوده و اشتغال پایدار می‌کنند یا بجای گندیدن و هدر رفتن این منبع قابل توجه انرژی از آن تولید برق کرده و در صنایع و خانه‌ها بکار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته کارشناسان در دنیای امروزی حجم بالای تولید زباله و اهمیت بازیافت این کالا برهیچ کس پوشیده نیست و حتی برخی کشورها به دلیل عدم توانایی در مدیریت این پسماند کالای خود را با استفاده از شیوه‌های ابتدایی آماده صادرات می‌کنند و همانطور به صورت خام به سایر کشورها صادر می‌کنند تا در مقصد این کالای کثیف تبدیل به طلایی با ارزش شده و ارزش افزوده و اشتغالزا شود.

این درحالی است که متاسفانه فارغ از مشکلات زیست محیطی افزایش زباله‌ها در استان کهگیلویه و بویراحمد اهمیت اقتصادی و فرصت اقتصادی موجود برای بازیافت طلای کثیف از سوی مسئولان نادیده گرفته شده است.

در این زمینه سال‌هاست شهرداری یاسوج از احداث یک کارخانه بازیافت زباله سخن‌گفته و بعضاً تاریخی‌هایی نیز اعلام شده برای آغاز بکار مرکز بازیافت نیز اعلام شده است، اما از آنجا که سرمایه‌گذار آن  از سوی بخش دولتی آنچنان که باید حمایت نمی‌شود و شهرداری نگاه سود و زیانی به آن دارد، تاکنون زباله‌ها در شهر یاسوج "طلا" نشده که نشده است.

حمایت دولت تعیین کننده است

هدایت امیری، عضو شورای شهر یاسوج در همین زمینه به تسنیم گفت: بحث احداث کارخانه بازیافت زباله بیش از دو دهه در مرکز استان مطرح است اما اگر دنبال کار واقعی هستیم باید سرمایه‌گذار را با جدیت حمایت کنیم.

عضو شورای شهر یاسوج افزود: یک سرمایه‌گذار بومی پای کار است تا این کارخانه را در منطقه "دوپشته دشتروم" احداث کند و فعلا مشکل برق و آب آن حل نشده است.

وی با بیان اینکه شهرداری باید نگاه سود و درآمد را از این کارخانه بردارد، تصریح کرد: موضوع زباله‌ها علاوه بر تهدیدات زیست محیطی نیاز به فرهنگسازی برای تفکیک از مبدا دارند که یک خدمت مهم شهری است که شهرداری باید در این حوزه هزینه هم کند نه اینکه چشم به درآمد آن بدوزد.

امیری ادامه داد: سرانه تولید زباله در شهر یاسوج دو برابر استاندارد جهانی است و به ازای هر نفر حدود یک کیلو و 100 گرم زباله تولید می‌شود، اما جمعیت این شهر به حدی نیست که احداث کارخانه بازیافت را اقتصادی کند بنابراین باید سرمایه‌گذار این حوزه با تمام وجود حمایت شود.

عضو شورای شهر یاسوج گفت: در خصوص نفوذ شیرابه به منابع آبی نیز سرمایه‌گذار متعهد شده که شیرابه را به گونه‌ای هدایت کند که به منابع آبی زیرزمینی نفوذ نکند.

نیازمند همکاری آبفا هستیم
هادی سینایی، سخنگوی محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد نیز در همین زمینه به تسنیم گفت: برای تعیین میزان خطرات ناشی از نفوذ شیرابه در محل دفن زباله‌های شهر یاسوج نیاز به همکاری امور آب منطقه‌ای داریم تا اطراف جایگاه دفن زباله چاه‌های گمانه‌زنی حفر کند و پس از استحصال آب از این چاه‌ها و انجام آزمایش‌های میکروب شناسی مشخص شود آیا شیرابه‌ها به این آب‌های زیرزمینی نفوذ می‌کنند یا نه؟ آن را آلوده کرده است یا نه؟

 سینایی افزود: محیط زیست برای سلامت مردم با هیچ دستگاه اجرایی، شخص حقیقی و حقوقی مماشاتی نخواهد داشت و در این زمینه اگر جایی لازم باشد مطالبه‌گری می‌کند که موضوع آلوده شدن محیط زیست با شیرابه‌های زباله یکی از مهمترین نکات است که نباید از آن ساده عبور کرد، چون درصورت آلوده شدن خاک و منابع آب احیای مجدد آنها نه تنها هزینه‌های هنگفتی دارد بلکه تبعات اجتماعی و انسانی آن بسیار سنگین خواهد شد. 

50 میلیارد تومان بدون دلیل زمینگیر شده است

این در حالی است که سرمایه‌گذار کارخانه بازیافت زباله در کهگیلویه و بویراحمد با سرمایه‌گذاری شخصی بیش از 50 میلیارد تومان بدون تسهیلات پای کار آمده و برخلاف بسیاری از سرمایه‌گذاران که یا زمین منابع ملی می‌گیرند و تسهیلات ارزان‌قیمت و کاری هم نمی‌کنند، او سرمایه‌اش را به بیابان دشتروم برده تا به قول خودش از زباله کثیف، طلا بسازد و شغل و درآمد ایجاد کند.

عدالتخواه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: عاشق کارم هستم و با اطلاع از ریسک‌های این مسیر آمدم اما انتظار حمایت جدی دارم هرچند تا الان کوتاهی نشده است.

وی افزود: مسئولان مربوط قول دادند در چند روز آینده مشکل آب، برق و گاز کارخانه را حل کنند چرا که کارخانه آماده شروع به کار است.

سید مهدی عدالتخواه با بیان اینکه روزانه حدود 150 تن زباله وارد سایت دوپشته دشتروم می‌شود که این حجم زباله، اقتصادی نیست، اما نیاز مهم شهر یاسوج بوده و به سفارش بزرگان وارد این سرمایه‌گذاری شدم و با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده درصورت نیاز حتی می‌توانیم برنامه‌ریزی برای دریافت زباله از شهرهای نزدیک هم انجام شود تا با افزایش ظرفیت بازیافت اقتصادی شود.

سرمایه‌گذار کارخانه بازیافت زباله یاسوج تصریح کرد: در فاز اول تفکیک و پایش و بعد از آن اولین محصول تولیدی ما کود کمپوست است اما در ادامه تولیدات دیگری از جمله کندر و در صورت حمایت مسئولان دیگر تولیدات نیز اضافه می‌شود. 

هفته دولت کارخانه افتتاح می‌شود 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد به تسنیم گفت: هیچ کاری در منطقه دوپشته دشتروم قبل از آمدن من در این مسئولیت انجام نشد اما اکنون یک‌ کارخانه مجهز بازیافت زباله احداث شده که برنامه داریم در هفته دولت آن را افتتاح کنیم.

کیومرث حاجی‌زاده با بیان اینکه همه مدیران مرتبط پای کارند و از سرمایه‌گذار حمایت می‌شود، تصریح کرد: پول تابلو برق از سوی شهرداری پرداخت شده و مشکل برق کارخانه به زودی حل می‌شود و آب و فاضلاب نیز برای تامین آب این کارخانه در حال همکاری است.

نظام پزشکی به موضوع دفع زباله‌های عفونی در شاهرود و دامغان ورود می‌کند/ شهرداری‌ها تفکیک زباله از مبدأ در استان سمنان را جدی بگیرندطلای کثیفی که در دهدشت دود می‌شود/ زباله‌‌سوزانی 11 سال است مردم را آزار می‌دهدورود دادستانی به زباله‌گردی در شیراز؛ کارگروه ویژه‌ای برای پیشگیری و ساماندهی تشکیل شد

وی مهم‌ترین مشکل این کارخانه را به ویژه در حوزه تامین آب مربوط به معارضات محلی و مردمی دانست و گفت: رفع مشکلات موجود بر سر اجرای این طرح جزو اولیت‌های مسئولان و متولیان امر است.

انتهای پیام/544

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بهداشت و درمان آلودگی های زیست محیطی بهداشت و درمان آلودگی های زیست محیطی کارخانه بازیافت زباله کهگیلویه و بویراحمد سرمایه گذار شهر یاسوج تسنیم گفت زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۸۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهسازي راه‌هاي روستايي اهر و هريس در پيچ‌وخم بروکراسي اداري معطل مانده است

خبرگزاری آریا - نماینده مردم اهر و هریس در مجلس، ضمن تشریح وضعیت نامناسب راه‌های این منطقه و روند کند اجرای پروژه‌های این حوزه، از بی‌تفاوتی دولتمردان نسبت به مشکلات مطرح شده پیرامون حوزه‌های انتخابیه انتقاد کرد.


بیت‌اله عبدالهی ، در انتقاد به بی‌توجهی مسئولان مربوطه در دولت جدید نسبت به تذکر نمایندگان پیرامون حوزه‌های انتخابیه، گفت: ما در دوره دهم مجلس وقتی به مسئولان تذکر می‌دادیم بلافاصله معاون پارلمانی وزارتخانه مربوطه موضوع را پیگیری می‌کرد اما در شرایط کنونی هیچ کدام از وزارتخانه‌ها پاسخگو نیستند و هیچ تحرکی در آنها برای پیگیری رفع مشکلات مشاهده نمی‌شود.
نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به وضعیت نامطلوب راه‌های این منطقه، تصریح کرد: متاسفانه اغلب راه‌های حوزه انتخابیه بخصوص در روستاها قابل استفاده نیستند تا جایی که مردم ناچار هستند از کنار جاده عبور کنند و بهسازی راه‌های تعدادی از روستاهای این منطقه نیز بعد از گذشت 20 سال از اجرای پروژه بهسازی راه‌های آنها هنوز تکمیل نشده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: بنده این موضوع را از طریق مسئولان مربوطه در سطح کلان پیگیری کردم اما اجرای دستوری که برای رفع این مشکل اخذ کردم، در پیچ و خم بروکراسی اداری معطل مانده است.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، یادآور شد: بزرگراه اهر-مشکین شهر که از سال 98 آغاز شده است حتی یک کیلومتر از آن به بهره‌برداری نرسیده است، همچنین جاده تبریز-اهر از سال 98 تاکنون که پیگیر آن بودیم، حتی یک متر از آن نیز زیر بار ترافیکی نرفته است.
عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: بنده در خصوص جاده تبریز-اهر با دکتر پزشکیان مکاتبه کردم اما تاکنون هیچ پیگیری از سوی دفتر ریاست‌جمهوری صورت نگرفته است و این در حالی است که در دولت‌های گذشته حداقل رییس دفتر رییس‌جمهور، نامه نمایندگان را به وزارتخانه‌های مربوطه ارجاع می‌داد./
پایان پیام

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی مجتمع جذب سرمایه‌گذاران در کهگیلویه و بویراحمد
  • تجلیل ستاد امر به معروف و نهی از منکر از پرستاران گمنام شهر یاسوج
  • استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر تأمین سرمایه در گردش صنایع استان تأکید کرد
  • ۷۰ درصد آب مخزن سد تنگ سرخ سهم استان کهگیلویه و بویراحمد است
  • فیلم|دشتروم در محاصره زباله؛ دفن غیر اصولی زباله و مهاجرت مردم از دهستان
  • جویندگان طلای کثیف، بلای جان تمیزی کوچه و خیابان‌ها
  • پیشرفت پروژه پتروشیمی گچساران یکی از طرح‌های برجسته در حوزه نفت و گاز
  • بهسازي راه‌هاي روستايي اهر و هريس در پيچ‌وخم بروکراسي اداري معطل مانده است
  • شناسایی و توقیف طلای فاقد کد استاندارد در بازار شهر یاسوج
  • شناسایی و توقیف طلای فاقد کد استاندارد در بازار یاسوج