Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2023-10-04@06:48:00 GMT

قیمت‌گذاری تایر باید منطقی باشد

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۷۵۷۰۲

قیمت‌گذاری تایر باید منطقی باشد

رئیس هیئت مدیره انجمن صنعت تایر ایران با اشاره به زیان‌ده شدن صنعت تایر در سال جاری و با بیان اینکه فعالان این صنعت مخالف قیمت‌گذاری نیستند، تصریح کرد: خواسته ما این است که قیمت گذاری تایر کارشناسی، منطقی، منطبق بر واقعیت‌ها و بر اساس قیمت های روز مواد اولیه باشد.

به گزارش ایران اکونومیست، حمیدرضا عبدالمالکی امروز در نشست خبری با بیان اینکه قیمت‌گذاری دستوری منجر به کاهش سود صنعت تایر و زیان ده شدن این صنعت شده، اظهار کرد: بر اساس توافق تایرسازان با وزارت صمت در اواخر سال ۱۳۹۹،   مقرر شد شرکت‌های تولیدی آمار تولید و فروش خود را در سامانه جامع تجارت اعلام کنند، اما همه محصولات آنها از شمول قیمت گذاری خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اجرای این توافق در سال ۱۳۹۹ منجر به رشد ۲۰ درصدی تولید شد، تصریح کرد: در ۱۴۰۰ این روند برعکس شد. در سال گذشته وزارت صمت بدون اینکه با فعالان صنعت تایر مشورتی داشته باشد تایر خودرو را مشمول قیمت‌گذاری دستوری کرد و با درخواست افزایش قیمت تایرسازان موافقت نشد. این وضعیت باعث شد شرکت‌ها با حاشیه سود سه تا ۱۱ درصدی مواجه باشند، اما تورم مواد اولیه ۷۷ درصد بوده است.

عبدالمالکی با بیان اینکه در سه ماهه نخست امسال صنعت تایرسازی با زیان مواجه بوده، گفت: در این مدت هیچ واحد سوددهی در این صنعت نداشتیم. اطلاعات شرکت‌ها در سامانه کدال بورس به صورت شفاف وجود دارد. علت این وضعیت متاثر از قیمت‌گذاری دستوری است.

مخالف قیمت گذاری نیستیم، اما منطقی!

رئیس هیئت مدیره انجمن صنعت تایر ایران با بیان اینکه فعالان این صنعت مخالف قیمت‌گذاری نیستند، تصریح کرد: اما خواسته ما این است که قیمت گذاری تایر کارشناسی، منطقی، منطبق بر واقعیت‌ها و بر اساس قیمت های روز مواد اولیه باشد.

چرا تایر گران شد؟

وی با اشاره به صدور مجوز افزایش ۳۰ درصدی قیمت تایر در خرداد ماه امسال، اظهار کرد: این در حالی است که پیشنهاد تایرسازان رشد ۷۰ درصدی قیمت‌ها بوده است. با توجه به واردات ۳۰ درصد مواد اولیه از خارج از کشور که بر اساس قیمت‌های جهانی و با دلار نیمایی خریده می‌شود، جنگ روسیه و اوکراین که منجر به افزایش قیمت انرژی و مواد اولیه در جهان شده و در کنار آن تامین ۷۰ درصد مواد اولیه از بورس کالا با قیمت های شناور، نمی توان انتظار داشت قیمت نهایی محصولات ثابت باشد.

به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن صنعت تایر، سرمایه‌گذاری دومین مشکل این صنعت است. نیاز کشور سالانه ۴۵۰ هزار تن تایر است که ۳۰۰ هزارتن آن در داخل تولید و ۱۵۰ هزار تن از طریق واردات تأمین می‌شود. ارزبری تولید داخل یک دلار به ازای هر کیلوگرم تایر،   اما ارزبری واردات ۳.۵ دلار به ازای هر کیلوگرم است.

پیشرفت پروژه‌های صنعت تایر کند شد

عبدالمالکی با بیان اینکه ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در صنعت تایر با انجام پروژه‌های مختلفی تعریف شده است که بین ۲۰ تا ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، تصریح کرد: اما زیان‌ده شدن صنعت در دو سال گذشته باعث شده سرمایه‌گذاری‌ها دچار چالش شود و بانک‌ها نیز حاضر به تامین سرمایه در گردش این صنعت نباشند.

وی همچنین به مشکل صادرات به عنوان سومین چالش این صنعت اشاره کرد و گفت: مجوز صادرات  ۱۰ درصد تولید تایرهای سواری و ۳۰ درصد تولید تایرهای کشاورزی صادر شده، اما به شدت درگیر بروکراسی اداری است.

ادامه دارد

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: انجمن صنعت تایر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: انجمن صنعت تایر انجمن صنعت تایر قیمت گذاری مواد اولیه بر اساس قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۵۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذوب آهن خودکفایی در ریل را رقم زد

وزیر راه و شهرسازی گفت: در گذشته برای سوزن‌های صنعت ریلی هم وابسته بودیم... - اخبار بازار -

وزیر راه و شهرسازی گفت: در گذشته برای سوزن‌های صنعت ریلی هم وابسته بودیم اما اکنون در ریل ، با تولیدات ذوب آهن اصفهان به خودکفایی رسیده ایم.
مهرداد بذرپاش در حاشیه مراسم افتتاح دهمین نمایشگاه حمل و نقل ریلی گفت: نیاز بازار داخل در حوزه حمل و نقل ریلی زیاد است که در همین راستا شرکت‌های زیادی می‌توانند فعال شوند.
بذرپاش تاکید کرد: در ترمز واگن و ترمز لوکوموتیو به خود کفایی رسیده‌ایم و حتی در ریل هم به خود کفایی رسیده‌ایم و شرکت ذوب آهن در این حوزه موفق عمل کرد.
وی گفت: صنعت راه آهن و ریل به پیشرفت قابل توجهی رسیده اما کافی نیست چرا که ایران سرزمین فرصت لجستیکی و ترانزیتی است دورنمای خوبی برای این و موقعیت جغرافیایی قرار داده‌ایم و همه شرکت‌ها باید هرچه سریع‌تر اقدامات بالقوه خود را بالفعل کنند.
وی در پایان تاکید کرد: دست یاری را به سوی همه شرکت‌ها دراز می‌کنیم تا کمک کنند طی چند سال آینده فرصت‌ها را به عامل قدرت و تولید ثروت کنیم تا زیر ساخت‌ها توسعه یابند تا این این زیرساخت‌ها اقدام به تولید ثروت کنند.

دیگر خبرها

  • ذوب آهن خودکفایی در ریل را رقم زد
  • زنجان پایلوت طرح عرضه تایر و روغن موتور تنظیم بازار
  • برگزاری مراسم روز جهانی سالمند در شاهرود
  • انتظار مناسب بودن قیمت نفت در کوتاه‌مدت کوته‌بینانه است
  • عرضه تایر با قیمت تنظیم بازار در استان زنجان
  • بلاتکلیفی واردات و قیمت‌گذاری خودرو
  • سالانه ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است
  • انتقادات بی‌سابقه آملی لاریجانی: چرا آنقدر دروغ می‌گویید؟ | حرف منطقی چرا آتش به جان شما انداخته؟
  • شیخ نعیم قاسم: وحدت مسلمانان باعث شد محور مقاومت شکل منطقی به خود بگیرد
  • یک جفت تایر ۵۰ میلیون تومان! | خودرویی که لاستیک‌هایش قیمت نجومی پیدا کرد | گران‌ترین تایر بازار ایران را ببینید