Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-19@18:50:46 GMT

جزئیات تورم خوراکی ها در تیر ماه

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۷۷۱۳۷

جزئیات تورم خوراکی ها در تیر ماه

بررسی گزارش مرکز آمار از تورم تیر ماه در گروه خوراکی ها نشان می‌دهد که روغن بالاترین تورم را داشته است؛ به گونه ای که تورم سالانه ۹۱.۱ و تورم نقطه ای ۲۹۳.۱ درصدی را تجربه کرده است.

به گزارش ایران اکونومیست، بررسی گزارش مرکز آمار ایران از تورم تیر ماه در گروه کالاهای خوراکی نشان می‌دهد که در این ماه نرخ تورم سالانه (۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل) خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۵۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱ درصد، نرخ تورم ماهانه (نسبت به ماه خرداد) ۵.۷ درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه (نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۰) ۸۷ درصد بوده است.

در زیرمجموعه این گروه، نرخ تورم خوراکی‌ها در یک ماه ۵.۸ درصد، نرخ تورم نقطه به نقطه ۹۰.۲ درصد و نرخ تورم سالانه ۵۵.۹ درصد بوده است.

بررسی جزئیات بیشتر نشان می‌دهد که نرخ تورم در بخش نان و غلات در یک ماه ۵.۷ درصد و نسبت به ماه مشابه پارسال ۱۰۱.۱ درصد بود. همچنین نرخ تورم سالانه در نان و غلات ۵۸.۶ درصد ثبت شده است.

جزئیات تورم گوشت

نرخ تورم ماهانه در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آنها ۱۰.۲ درصد، نرخ تورم نسبت به ماه مشابه پارسال ۶۵.۷ درصد و نرخ تورم سالانه ۴۱.۹ درصد بوده است.

تورم گوشت قرمز و گوشت ماکیان در یک ماه ۱۱.۶ درصد، نسبت به ماه مشابه پارسال ۶۹.۶ درصد و در یک سال ۴۰.۱ درصد بوده است.

نرخ تورم ماهانه ماهی‌ها و صدف داران یک درصد، تورم نسبت به ماه مشابه پارسال ۴۱.۴ درصد و تورم سالانه ۵۳.۲ درصد ثبت شده است.

تورم لبنیات و روغن چقدر بود؟

در گروه شیر، پنیر و تخم مرغ نیز نرخ تورم ماهانه ۷.۷ درصد، نرخ تورم نقطه به نقطه ۱۱۹.۲ درصد و نرخ تورم سالانه ۶۵.۲ درصد بوده است.

نرخ تورم در بخش روغن‌ها و چربی‌ها در یک ماه ۳ درصد، نسبت به ماه مشابه پارسال ۲۹۳.۱ درصد و در یک سال ۹۱.۱ درصد بوده است.

تورم ۴۴.۷ درصدی میوه

تورم ماهانه میوه و خشکبار ۵.۱ درصد، نسبت به ماه مشابه پارسال ۵۰.۱ درصد و در طول یک سال ۴۴.۷ درصد بوده است.

نرخ تورم در بخش سبزیجات (سبزی‌ها و حبوبات) در یک ماه ۰.۳ درصد و نسبت به ماه مشابه پارسال ۷۱.۶ درصد بود. همچنین نرخ تورم سالانه در سبزیجات ۶۷.۶ درصد ثبت شده است.

نرخ تورم ماهانه شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی (قند، شکر و شیرینی‌ها) ۴.۹ درصد، نسبت به ماه مشابه پارسال ۷۵.۲ درصد و سالانه ۵۹.۷ درصد بوده است.

نرخ تورم محصولات خوراکی طبقه بندی نشده در جای دیگر در یک ماه ۵.۴ درصد، نسبت به ماه مشابه پارسال ۷۴.۴ درصد و سالانه ۵۷.۵ درصد بوده است.

نرخ تورم در بخش چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب میوه (نوشابه‌های غیرالکلی) در یک ماه ۳.۷ درصد و نسبت به ماه مشابه پارسال ۳۰.۲ درصد بود. همچنین نرخ تورم سالانه در این بخش ۳۹.۷ درصد ثبت شده است.

 

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: مرکز آمار ایران ، نرخ تورم ، قیمت کالاهای اساسی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مرکز آمار ایران نرخ تورم قیمت کالاهای اساسی نسبت به ماه مشابه پارسال درصد ثبت شده نرخ تورم ماهانه نرخ تورم سالانه درصد و نرخ تورم نرخ تورم در بخش درصد بوده خوراکی ها تورم نقطه یک ماه ۷ درصد ۶ درصد ۱ درصد ۲ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۷۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی قیمت اجاره مسکن در دولت رئیسی

زی‌سان: با افزایش شدید قیمت ارز و تلاطم پیش آمده در بازار بسیاری از مستاجران به شدت نگران رشد سنگین قیمت‌های در بازار اجاره هستند. با نزدیک شدن به فصل نقل و انتقالات این نگرانی اوج گرفته است. اما به نظر می‌رسد دولت سیاست مشخصی برای آینده بازار مسکن ندارد و همچون گذشته به کنترل بازار با تاکتیک تنبیه و تشویق امید دارد.  

به گزارش زی‌سان، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در نشست خبری در مورد نوسانات نرخ طلا و ارز و تورم انتظاری و روانی ناشی از آن در بخش اجاره بهای مسکن گفت: «در دهه ۹۰ یکی از نقاط ضعف سیاستگذار این بود که با توجه به غیبت دولت در نقش تنظیم گری و رگولاتوری بازار مسکن، نوسانات سریعتر سرریز خود را در بازار مسکن نشان می‌داد، اما دولت سیزدهم این رویکرد را تغییر داده و سیاست‌های ناظر بر مدیریت و تنظیم گری در حوزه مسکن و اجاره بها را از طریق تصویب قوانین جدید  ومقررات و مصوبات شورا‌های عالی کنترل کند.»

او افزود: «مهمترین اقدامی که در این زمینه انجام شده ارایه لایحه ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی است که با فوریت به مجلس ارسال شد و همین روز‌ها منتظر آن هستیم که شورای نگهبان مصوبه نهایی لایحه مذکور را قبل از شروع فصل جابجایی ابلاغ کند که در آن اعمال مشوق برای موجرانی دیده شده است که اجاره بها را از حد مشخصی افزایش نمی‌دهند و موجرانی که از حدود تعیین شده، افزایش اجاره بها دهند به پرداخت مالیات و عوارض محکوم خواهند شد.»

به گفته خاندوزی، وزارت راه و شهرسازی با ابلاغ این قانون ظرفیت جدیدی پیدا خواهد کرد که نظارت خود را بر زنجیره بازار مسکن در حوزه بنگاه‌های معامله املاک گسترش دهد؛ در عین حال تکمیل پروژه‌های ساخت مسکن که سیاست‌های طرف عرضه است و طرح‌های نهضت ملی و عرضه زمین برای کسانی که علاقمند به ساخت و ساز هستند، کمک خواهد کرد تا انتظارات روانی و تورمی برای سال ۱۴۰۳ در بازار مسکن قابلیت مدیریت داشته باشد.

رکودشکنی اجاره بها

وزیر اقتصاد در حالی مدعی کنترل بازار اجاره شده است که آمار نشان می‌دهد دولت ابراهیم رئیسی در افزایش نرخ اجاره رکورددار است.  

رشد اجاره بها در سال گذشته مطابق تورم پیش رفت و در واقع شاهد صعود چشمگیر قیمت‌های بودیم. براساس گزارش‌ها  سال گذشته هزینه اجاره نشین‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره بها» در تاریخ ثبت آمار‌های اجاره، محسوب می‌شود.

روزنامه دنیای اقتصاد درباره رابطه نرخ تورم و افزایش اجاره بها نوشت: «بررسی‌ها از تغییر معنادار سطح نرخ رشد اجاره بهای مسکن طی سال‌های اخیر –نسبت به دوره قبل از عصر جهش قیمت‌ها- حاکی است، در فاصله سال‌های ۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره بها در کشور ۳ برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ شد. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. دو علت اصلی این جهش تورم اجاره، تغییر صعودی سطح تورم عمومی و تورم مسکن طی سال‌های اخیر بوده است که در نقش سکو‌های پرواز تند «هزینه اجاره نشینی» عمل کردند. اکنون، در بازار کشوری اجاره نشین ها، تورم عمومی و تورم سالانه اجاره با هم برابر شده اند و در تهران، تورم سالانه اجاره از تورم عمومی جلو زده است.»

این در حالی است که در هر دو بازار اجاره –کشوری و تهران- تا پیش از سال ۹۷، همواره «نرخ رشد سالانه هزینه‌های زندگی یا همان تورم عمومی»، حدود ۱.۴ تا ۱.۵ برابر «رشد سالانه اجاره بها» بود.

از سال ۱۳۷۰ تا ۱۴۰۰، «بالاترین رشد سالانه اجاره بها، برای سال ۷۵ بود و به میزان ۴۱.۵درصد.» بنابراین، «ملتهب‌ترین دوره اجاره نشینی» برای سال‌های دولت سیزدهم بوده است و نه دولت‌های قبل تر. پس اگر از روی «داده رسمی»، قرار باشد کارنامه دولت رئیسی در بازار اجاره مسکن مورد قضاوت نسبی قرار بگیرد، این دولت در «تنظیم اجاره بها»، موفقیتی نداشته است.

کاهش ساخت و ساز و رکود تورمی در بازار

نکته مهم درباره وضعیت بازار اجاره، رکود موجود در بازار مسکن است که باعث شده میزان ساخت و ساز‌ها به میزان تقاضا نباشد. نزدیک به هفت سال رکود ساخت و ساز در تهران باشده حالا تعدادی فایل‌های اجاره به شدت کاهش یابد. افت عرضه مسکن هم در بازار فروش و هم در بازار اجاره، رشد چشمگیر قیمت را به دنبال داشته است.  

یافته‌های تحقیقاتی نشان می‌دهد، هم اکنون بیش از ۶۰درصد فایل‌های عرضه‌شده به بازار مسکن مناطق ۴ و ۵ تهران، آپارتمان‌های با عمربنای بیش از ۱۵ سال هستند.

ساخت آپارتمان به شدت کاهش یافته و آپارتمان‌های نوساز بخشی کمی از معاملات بازار مسکن را به خود اختصاص می‌دهند. عوامل متعددی برای کاهش ساخت و ساز مسکن ذکر می‌شود. نا اطمینانی سازنده‌های نسبت به آینده، افزایش هزینه‌های تولید مسکن و رکود در بازار، عملکرد ضعیف دولت در عرصه سیاستگذاری، به صرفه نبودن مشارکت در ساخت مسکن و ... از مهمترین عوامل کاهش تولید مسکن در کشور است.  

اظهارات روز گذشته وزیر اقتصاد هم نشان می‌دهد عملا هیچ سیاست مشخصی برای بازار مسکن در دولت وجود ندارد. تنها راهکاری که در این چند سال اخیر دولت برای بازار اجاره در پیش گرفته، گرفتن مالیات از خانه‌های خالی بوده است. طرحی پرسروصدا که آخرین آمار نشان می‌دهد عملا شکست خورده است. چرا که سال گذشته تنها ۵ میلیارد تومان مالیات از خانه‌های خالی اخذ شد.  

tags # مسکن ، بازار مسکن تهران سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • کاهش۶ درصدی تورم سالانه در زنجان
  • تورم نقطه به نقطه تولید گوشت قرمز در کشور چقدر است؟
  • تورم سالانه در زنجان ۶ درصد کاهش یافت
  • سالانه ۳ هزار و ۵۰۰ تن قارچ‌خوراکی در آذربایجان‌غربی تولید می‌شود
  • تولید سالانه سه هزار و 500 تن قارچ خوراکی در آذربایجان‌غربی
  • این کشور اروپایی بالاترین نرخ تورم را ثبت کرد
  • طرح نوروزی راهداری کردستان به روایت آمار
  • تولید سالانه ۳۵۰۰ تن قارچ خوراکی در آذربایجان‌غربی
  • کـارنامه خوراکی‌ها؛ رشد ۲۰۰ درصدی قیمت خوراکی‌ها در دو سال
  • رکوردشکنی قیمت اجاره مسکن در دولت رئیسی