Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها مشکلات دامداران با تشدید شرایط خشکسالی بسیار بیشتر شده است. تا جایی که اکنون دیگر نگهداری دام مقرون به صرفه نیست و این موضوع از آینده‌ای مبهم برای صنعت دام کشور خبر می دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، دامداران در حوزه امنیت غذایی کشور نقش آفرین هستند تا جایی که کاهش مشکلات آنها سبب بی نیازی کشور در تامین گوشت و فرآورده های دامی خواهد شد با این حال طی سال‌های اخیر و البته با تشدید خشکسالی شاهد افزایش مشکلات آنها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمبود نهاده های دامی، پایین بودن نرخ دام زنده با وجود گرانی گوشت قرمز در بازار سبب شده هم مصرف کنندگان گوشت از این شرایط ناراضی باشند و هم دامداران دیگر قادر به نگهداری دام و صد البته فروش آن نباشند برهمین مبنا حل و فصل مشکلات دامداران با قید فوریت امری ضروری و اجتناب ناپذیر است تا بیش از این شاهد متضرر شدن مردم و دامداران نباشیم.

پایین بودن قیمت احشام در حال تبدیل شدن به یک تراژدی است

رسول سیف در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: اگرچه دامداران از سنوات قبل با مشکلاتی مواجه بودند اما امسال این مشکلات بسیار تشدید شده است در واقع وقوع خشکسالی طی یکی دو سال اخیر به ویژه در مناطق غربی کشور سبب کمبود علوفه و افرایش قیمت های داخلی جو و غلات شده در نتیجه دامداران برای تهیه نهاده و علوفه برای دامداران با این قیمت با سختی روبرو هستند.

وی افزود: همچنین در مقطعی که نهاده های اختصاصی یارانه دار توزیع می شد، به اتحادیه دامداران از ابتدای سال ۳۹۰ تن نهاده برای توزیع میان ۵۳ هزار نفر دامدار با تعداد یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام تحویل شد که بسیار ناچیز بود.

سیف تصریح کرد: طی این چندسال خبری از خرید تضمینی دام و حمایت از دامدار نشده که دام را نیز نظیر گندم، جو یا سایر غلات به صورت تضمینی خریداری کنند، هرچند که از سال گذشته صحبتهایی راجع به انجام خرید تضمینی دام از طریق شرکت پشتیبانی امور دام صورت گرفته اما تاکنون هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است.

وی عنوان کرد: پایین بودن قیمت احشام نیز نسبت به قیمت تمام شده آن در حال تبدیل شدن به یک تراژدی است برهمین مبنا دامداران نمی توانند با این قیمت نهاده ها، دام هایشان را نگهداری کنند و از طرفی اگر بخواهند دام هایشان را به فروش برسانند نرخ آن حدود ۷۰ تا ۷۲  هزار تومان برای دام سبک و ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان برای دام سنگین است درحالی که قیمت تمام شده دام برای دامداران با این نرخ نهاده های دامی ۱۲۰ هزار تومان است.

رییس اتحادیه دامداران استان کرمانشاه گفت: استمرار وضع موجود سبب می شود دامداران از پا درآیند و دام هایشان را از دست دهند درنتیجه طی سال‌های آینده با کمبود شدید دام سبک و سنگین مواجه شویم زیرا نگهداری آن از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست.

سیف همچنین به مشکل عدم انجام صادرات دام اشاره و تصریح کرد: سال گذشته صادرات دام به صورت بسیار جزئی انجام گرفت تا جایی که در سطح کشور حدود  ۵۰ هزار راس دام صادر شد اما رقمی بسیار ناچیز بود.

وی افزود: صحبت هایی از سوی مسئولان امر به ویژه در شرکت پشتیبانی امور دام شنیده می شود که دام سبک به ازای هر کیلوگرم با قیمت ۹۰ هزار تومان و دام سنگین با نرخ هر کیلوگرم ۸۵ هزار تومان خریداری شود‌ اما زمان بازپرداخت مطالبات دامداران مشخص نیست هرچند که گفته اند دو ماه خواهد بود.

سیف خاطرنشان کرد: انتظار داریم مسئولان جهاد کشاورزی، شرکت پشتیبانی امور دام و معاونت امور دام از نظر تسهیلات و نیز تحویل نهاده های دامی، دامداران را حمایت کنند زیرا خشکسالی دامداران را از پا درآورده است همچنین صادرات دام انجام شود تا دامداران حداقل از  قیمت دام به میزان نرخ تمام شده آن بهره ببرند.

رییس اتحادیه دامداران استان کرمانشاه گفت: نرخ دام زنده کفاف تامین قیمت نهاده هایی را که یک راس دام طی سال مصرف می کند، نمی دهد، در نتیجه مسئولان باید برای رفع این مشکلات چاره اندیشی کنند.

ارائه پیشنهاد واردات گوشت در قبال صادرات دام زنده به وزارت جهاد کشاورزی

محمد رشیدی نیز در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد داده ایم در قبال انجام صادرات دام زنده که با قیمت‌های خوبی هم خریداری می شود، واردات گوشت صورت گیرد تا در داخل با کمبود گوشت قرمز مواجه نشویم.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در صورت واردات گوشت در قبال صادرات دام زنده، عده بسیاری آماده انجام هستند، گفت: در این صورت هم دامداران با ضرر مواجه نمی شوند و دام زنده آنها با قیمت خوبی به فروش می رود و هم مصرف کنندگان در داخل با کمبود گوشت مواجه نخواهند شد.

رشیدی خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی هم درحال پیگیری مشکلات دامداران است، البته موانعی وجود دارد و دولت هم باید مجوزات را صادر کند چه اینکه در مواقع خاصی، وزارت جهاد کشاورزی به تنهایی نمی تواند در امورات دخالت کند بلکه شورای اقتصاد هم باید نظر مثبت داشته باشد.

وی افزود: در نهایت به نظر می رسد به ازای صادرات هر واحد دام زنده که باید با کنترل و نظارت انجام شود، واردات گوشت نیز صورت گیرد تا در داخل با کمبود گوشت قرمز مواجه نشویم.

رشیدی همچنین با اشاره به ایجاد وقفه در توزیع نهاده های دامی طی سه هفته اخیر، از واردات نهاده های دامی به کشور و توزیع آن خبر داد.

به گزارش مرصادنیوز، به نظر می رسد با توجه به مشکلات دامداران و مصرف کنندگان گوشت قرمز، رفع مسائل مرتبط با تامین نهاده های دامی و صدور مجوز صادرات دام زنده در قبال واردات گوشت ارزان قیمت تا حدودی سبب بهبود اوضاع کنونی خواهد شد‌.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی مشکلات دامداران صادرات دام زنده نهاده های دامی واردات گوشت هزار تومان گوشت قرمز امور دام برای دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۸۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدون حمایت دولت نمی‌توانیم بازار برنج را مدیریت کنیم

رییس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران گفت: دولت با اعلام سیاست خود برای مدیریت بازار برنج در سال جدید، پرداخت مطالبات ارزی سال گذشته و حمایت از ادامه طرح خرید برنج توسط بخش خصوصی، به تداوم آرامش و ثبات بازار برنج کشور کمک کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران، محمد مختاریانی اظهار داشت: برای باقی ماندن برنج به عنوان دومین محصول غذایی پرمصرف کشور، در سفره تمامی هموطنانمان، بخش خصوصی نیازمند همراهی و همکاری دولت است.

وی با بیان اینکه به‌رغم درخواست‌های مکرر برای تشکیل جلسه همچنان وزارت جهاد کشاورزی سیاست‌های اتخاذ شده برای بازار برنج در سال جدید را اعلام نکرده است، ادامه داد: با توجه به اینکه بخشی از نیاز بازار کشور به برنج از محل واردات تامین می‌شود، وزارت جهاد کشاورزی باید سیاست‌های دولت در سال جدید را اعلام و بخش خصوصی را از بلاتکلیفی در بیاورد و وضعیت ثبت سفارش برنج را مشخص نماید.

آغاز پرداخت ارز کالاهای اساسی از 2 روز دیگر

*با تولید خوب برنج داخلی بازار با واردات یک میلیون تن متعادل می‌شود

مختاریانی با اشاره به مطالبات باقیمانده واردکنندگان از سال گذشته، تاکید کرد: بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی باید هرچه سریعتر در خصوص پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج که از قریب به 8 ماه پیش پرداخت نشده است، اقدام کنند تا ایشان سرمایه لازم برای واردات برنج در سال جدید را در اختیار داشته باشند.

وی گفت: تاخیر در پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج و کند یا متوقف شدن ثبت‌سفارش، این پیام را برای دلالان دارد که می‌توانند وارد بازار برنج شده و از شرایط سواستفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه سالانه 3 تا 3 و نیم میلیون تن برنج در کشور مصرف می‌شود، ادامه داد: باتوجه به بارندگی‌ها پیش‌بینی‌می‌شود امسال میزان تولید برنج رضایت بخش بوده و با واردات یک میلیون تا یک میلیون و 200هزار تن، نیاز بازار تامین و به ثبات و تعادل قیمت می‌رسیم.

*ضوابط واردات برنج برای سال جاری هنوز تعیین نشده است

مختاریانی اظهار داشت: علی‌رغم درخواست‌های مکرر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران برای برگزاری نشست با مسولان وزارت جهادکشاورزی برای تعیین تکلیف وضعیت واردات برنج در سال جاری و همچنین تعیین تکلیف مطالبات سال گذشته واردکنندگان بابت برنج‌هایی که 7 الی 8 ماه پیش در بازار عرضه شده، همچنان جلسه‌‌ای تشکیل نشده است.

وی با بیان اینکه بلاتکلیف ماندن ثبت سفارش نیز مشکلی جدی است، تصریح کرد: باید بپذیریم که بخش از نیاز کشور به برنج باید از محل واردات تامین شود، اما اردیبهشت ماه فرارسیده و هنوز وزارت جهادکشاورزی در این حوزه تعیین تکلیف نکرده است.

رییس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با یادآوری مشکلات شالیکاران و تولیدکنندگان برنج در سال 1401، توضیح داد: سال گذشته برنج زیادی از محصول سال 1401روی دست کشاورزان باقی مانده بود و به دلیل افزایش قیمت تا 150 هزارتومان بازار با کاهش تقاضا و رکود روبرو شده بود.

وی ادامه داد: سال گذشته در آستانه آغاز فصل کشت و برداشت برنج، این نگرانی وجود داشت که با وجود رکود، آیا کشاورز باز هم به کشت برنج و تولید ادامه خواهد داد.

مختاریانی با یادآوری اتفاقاتی که در ماه‌های ابتدایی سال گذشته رقم خورد، اظهارداشت: با درخواست استانداران استان‌های شمالی و وزارت جهاد کشاورزی، بخش خصوص به کمک شالیکاران آمد و با سرمایه خود و عرضه مستقیم برنج در فروشگاه زنجیره‌ای توانست، وضعیت بازار را مدیریت کرده و مانع متضرر شدن شالیکاران شود.

وی تاکید کرد: بازار پارسال بازاری بود که هم مصرف‌کننده توانست برنج را با قیمت مناسب خریداری کند و هم از آسیب دیدن کشاورزان جلوگیری شد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با تاکید براینکه باتوجه به تجربیات سال‌های گذشته پیش از بروز مشکل باید برای مدیریت بازار تدابیر لازم در نظر گرفته شود، گفت: سال گذشته وقتی کشاورزان با مشکلات جدی روبرو بودند، به صورت مستمر با مدیران وزارت جهاد کشاورزی و استانداران استان‌های شمالی در ارتباط بوده و در جلسات مکرر پیگیر رفع مشکلات کشاورزان بودیم.

وی با اشاره به اقدامات ویژه‌ای که بخش خصوصی انجام داد و با سرمایه خود اقدام به خرید محصول کشاورزان کرد، قول و وعده‌هایی برای حمایت از بخش خصوصی داده شد، افزود: اختصاص وام برای خریدهای بعدی و تعیین سهمیه واردات متناسب با میزان خرید محصول داخلی از جمله این وعده‌ها بود، اما به محض اینکه مشکلات حل شد، همه وعده‌ها به دست فراموشی سپرده شد و با این شرایط امسال بعید به نظر می‌رسد که بخش خصوصی تمایل داشته باشد با سرمایه خود و با وعده و وعید به این حوزه ورود کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضوابط تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد
  • ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر ۲۳ هزار تن نهاده دامی سیستان و بلوچستان انجام شد
  • بدون حمایت دولت نمی‌توانیم بازار برنج را مدیریت کنیم
  • بازار گوشت قرمز در مسیر نجومی شدن / قیمت جدید مرغ اعلام شد
  • گوشت قرمز وارداتی در راه بازار | سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور چقدر است؟
  • گوشت قرمز وارداتی در راه بازار/ سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور چقدر است؟
  • ۲ کشتارگاه دامی نیازی به حدفاصل با یکدیگر ندارند
  • ۷.۵میلیارد دلاری که بازار را تنظیم نکرد
  • ۹۵ هزارتن نهاده دامی در اختیار جامعه عشایر قرار گرفت