Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، ‎۴۴۵رآکتور اتمی ۱۰درصد برق جهان را تولید می‌کنند. انرژی‌ای که پس از جنگ جهانی دوم در کانون توجه قرار گرفت و در دهه ۹۰ میلادی به اوج خودش رسید. با وجود این ‎پس از فاجعه فوکوشیما در سال ۲۰۱۱، ژاپن تصمیم گرفت نیروگاه‌های هسته‌ای باقیمانده خود را تعطیل کند. آلمان نیز قصد دارد آخرین رآکتور فعال خود را در سال ۲۰۲۲ تعطیل کند اما فرانسه درصدد افزایش ظرفیت هسته‌ای خود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش به ۱۰قدرت هسته‌ای جهان می‌پردازیم.

۱- آمریکا

مجموع ظرفیت تولید انرژی هسته‌ای در ایالات‌متحده ۹۱.۵ گیگاوات است. این انرژی توسط ۹۳ رآکتور در ۳۰ ایالت تولید می‌شود. ایالات‌متحده بیش از ۳۰درصد انرژی هسته‌ای جهان را تولید می‌کند. رآکتورهای هسته‌ای نزدیک به ۲۰درصد از سبد تولید برق ایالات‌متحده را تشکیل می‌دهند.

۲- فرانسه

فرانسه تقریبا دوسوم برق خود را از منابع هسته‌ای تولید می‌کند که این مقدار بیشتر از هر کشور دیگری است. این کشور درحال‌حاضر حدود ۷۰درصد از برق خود را به کمک انرژی هسته‌ای تولید و مقدار زیادی از برق تولیدشده را به کشورهای همسایه صادر می‌کند. ‎این کشور درحال‌حاضر ۵۶ رآکتور فعال دارد که مجموعا ۳۳۸.۷ تراوات ساعت انرژی در سال ۲۰۲۰ تولید کردند. در سال ۲۰۲۰، دو نیروگاه هسته‌ای قدیمی در این کشور به‌دلیل نگرانی‌های زیست‌محیطی بسته شد اما رآکتور Flamanville ۳ در سال ۲۰۲۳ افتتاح می‌شود. 

۳- چین

این کشور با ظرفیت تولید انرژی هسته‌ای ۸/۵۰ گیگاواتی به سومین ‌کشور بزرگ تولیدکننده انرژی هسته‌ای در جهان تبدیل شده است. چین دارای ۵۱ رآکتور هسته‌ای است. صنعت هسته‌ای این کشور، با تولید ۳۴۸.۱ تراوات در ساعت انرژی، سهم ۴.۹درصد از کل تولید برق چین در سال ۲۰۱۹ را به خود اختصاص داده است. چین قصد دارد ۱۵۰رآکتور جدید با ۲۰ گیگاوات انرژی هسته‌ای تا سال ۲۰۳۵ تولید کند که این میزان بیش از تولید سایر کشورها در۳۵ سال اخیر  می‌شود.

۴- ژاپن

ژاپن دارای ۳۳ رآکتور هسته‌ای با ظرفیت خالص نصب‌شده ۳۱.۷ گیگاوات است، درحالی‌که دو رآکتور (اوهما یک و شیمان۳) با ظرفیت خالص ۲.۶ گیگاوات در دست ساخت است. قبل از فروپاشی نیروگاه فوکوشیما دایچی در مارس۲۰۱۱، ژاپن تقریبا ۳۰درصد از انرژی مورد نیاز خود را از انرژی هسته‌ای تامین می‌کرد. در آن زمان، ژاپن در رتبه سوم این فهرست قرار می‌گرفت. پس از این حادثه، دولت ژاپن تمام تولیدات هسته‌ای را به مدت دو سال متوقف کرد اما در سال‌های اخیر مشاهده می‌شود که با فروکش‌کردن اعتراضات اجتماعی، انرژی هسته‌ای در حال بازپس‌گیری سهم خود از سبد تامین برق ژاپن است.

۵- روسیه

روسیه ۳۸ رآکتور فعال دارد با ظرفیت خالص ۲۹.۶ گیگاوات. همزمان، دو رآکتور دیگر با ظرفیت خالص ترکیبی ۲.۳گیگاوات به‌عنوان بخشی از پروژه Kursk II در دست ساخت است. در سال ۲۰۱۹، روسیه ۱۹۵.۵ تراوات ساعت انرژی هسته‌ای تولید کرد که تقریبا ۱۹.۷درصد از کل برق تولیدی آن را تشکیل می‌داد. در زمان اتحاد جماهیر شوروی این کشور یکی از پیشروان اصلی فناوری هسته‌ای بود. امروز روسیه در زمینه فناوری رآکتورهای سریع نوترونی در جهان پیشرو است.

۶- کره‌جنوبی

‎کره‌جنوبی دارای ۲۴ رآکتور هسته‌ای در حال فعالیت است که مجموعا ۲۴.۵ گیگاوات ظرفیت دارند. سه رآکتور از چهار رآکتور عملیاتی کشور در امتداد سواحل جنوب‌شرقی کشور، در نزدیکی شهرهای بوسان و اوسان قرار دارند.

۷- کانادا

کانادا در مجموع ۱۹ رآکتور هسته‌ای عملیاتی دارد که در چهار نیروگاه برق پراکنده شده‌اند البته بیشتر آنها در ایالت انتاریو قرار دارند. درمجموع، این رآکتورها ظرفیت نصب خالص ۱۳.۶ گیگاواتی به کشور می‌دهند. در سال ۲۰۱۹، کانادا ۹۴.۹ تراوات ساعت انرژی هسته‌ای تولید کرد.

۸- اوکراین

اوکراین ۱۵رآکتور هسته‌ای قابل‌بهره‌برداری با ظرفیت خالص نصب شده ۱۳.۱گیگاوات دارد. دو رآکتور (خملنیتسکی۳و۴) نیز در دست ساخت است. اوکراین در سال ۲۰۱۹ ۷۸.۱ تراوات ساعت انرژی هسته‌ای تولید کرد که ۵۳.۹ درصد از کل برق تولیدشده در این کشور را تشکیل می‌داد.

۹- انگلستان

‎۱۳رآکتور هسته‌ای انگلستان حدود ۹ گیگاوات برق تولید می‌کند که تقریبا ۱۶درصد از کل تولید برق کشور را تشکیل می‌داد. تقریبا نیمی از رآکتورهای انرژی هسته‌ای موجود در این کشور تا سال ۲۰۳۵ بازنشسته خواهند شد. دولت بریتانیا در نظر دارد از توسعه رآکتور هسته‌ای جدید حمایت کند اما قوانین و بودجه پیرامون این موضوع واکنش متفاوتی را از سوی توسعه‌دهندگان هسته‌ای به همراه داشته است.

۱۰- اسپانیا

انرژی هسته‌ای درحال‌حاضر تقریبا ۲۲درصد از برق اسپانیا را تولید می‌کند. این کشور دارای ظرفیت نصب‌شده ۷.۱ گیگاوات است که این مقدار انرژی توسط هفت رآکتور تولید می‌شود.  دولت اسپانیا در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که طرح حذف انرژی هسته‌ای یک «تصمیم‌اجتماعی» است و تکمیل آن دهه‌ها طول خواهد کشید. اسپانیا درحال‌حاضر دارای سه رآکتور از کار افتاده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کشورهای پیشرفته برق هسته ای انرژی هسته ای انرژی هسته ای تولید تراوات ساعت انرژی انرژی هسته ای رآکتور هسته ای ظرفیت خالص سال ۲۰۱۹ درحال حاضر برق تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۹۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، در نزدیک به یک قرنی که بشر با واکنش‌های همجوشی کار کرده است، تنها چند فناوری به دمای همجوشی پلاسما بالاتر از ۲۷ میلیون درجه فارنهایت (۱۵ میلیون درجه سانتی گراد) رسیده‌اند؛ این میزان، دمای هسته خورشید است.

با توجه به اینکه اکنون جهان به دنبال راه‌های پاک‌تر برای تامین نیاز‌های انرژی خود است، همجوشی هسته‌ای روشی پاسخگو برای تولید مقادیر زیادی انرژی شناخته می‌شود.

پلاسما و همجوشی هسته‌ای

اولین مرحله از این فرآیند، تولید پلاسما است. حالت چهارم ماده که در آن هسته‌ها و الکترون‌ها حالت اتمی خود را حفظ نمی‌کنند بلکه آزادانه شناور می‌شوند.

این همجوشی اتم‌ها ۱۰ میلیون برابر بیشتر از سوزاندن همان مقدار زغال سنگ در هر اونس، انرژی تولید می‌کند. با این حال، از آنجایی که پلاسمای همجوشی از دو جزء (هسته و الکترون) تشکیل شده است که به طور قابل توجهی جرم متفاوتی دارند پس با سرعت‌های مختلفی گرم و سرد می‌شوند.

الکترون‌هایی که به سرعت سرد می‌شوند می‌توانند گرم شدن پلاسما را محدود کنند، که مانعی در توسعه راکتور‌های همجوشی است.

اکنون شرکت دانش‌بنیان همجوشی «Zap Energy» «زَپ انرژی» از یک طرح محصورسازی پلاسما به نام آزمایش فیوژن (FuZe) استفاده می‌کند تا اطمینان حاصل شود الکترون‌ها به سرعت سرد نمی‌شوند.

در این روش، جریان‌های الکتریکی بزرگ از طریق رشته‌های نازک پلاسما هدایت می‌شوند و میدان‌های الکترومغناطیسی پلاسما را ایجاد می‌کنند که در حین فشرده سازی آن، آن را گرم می‌کنند. اما مشکل این شیوه درکوتاهی عمر پلاسما‌های به دست آمده بود. زپ انرژی با اعمال یک جریان دینامیکی در پلاسما، فرآیندی به نام تثبیت جریان برشی، این مشکل را حل کرده است.

تنظیم آزمایشی FuZe بدون استفاده از آهنربا‌ها یا لیزر‌های ابررسانا به دمای ۳۰ میلیون درجه و بالاتر رسیده است.

برخلاف سایر فناوری‌های همجوشی که با آنها آزمایش می‌شوند، FuZe برای تولید پلاسمای خود به آهن ربا‌های ابررسانا یا لیزر‌های قدرتمند نیاز ندارد و روشی بسیار مقرون به صرفه است.

نتایج FuZe در جدیدترین شماره نشریه Physical Review Letters منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک 
  • اسلامی: تعداد نیروگاه‌های اتمی ایران افزایش می‌یا‌بد
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یابد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش خواهد یافت
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: امنیت نیروگاه‌ها و مراکز هسته‎‌ای کشور به طور صددرصد برقرار است/ با عبور از سال ۱۴۰۰ تا به امروز ظرفیت فعال در سایت‌های ۲ و ۳ سه نیروگاه اتمی بوشهر در مقایسه با پیش از آن ۱۲ برابر شده است
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»