Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در اولین هم‌اندیشی تخصصی مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: بخش فرهنگ از طریق دستگاه دولتی نمی‌تواند با اقتصاد گره بخورد و این امر تنها از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان صورت می‌گیرد.

به گزارش ایران اکونومیست، پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی به منظور تعامل و هم‌اندیشی با شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد هم افزایی و استفاده از توانمندی‌های موجود‍، «اولین هم اندیشی تخصصی مدیران شرکت های دانش بنیان» را دوشنبه دهم مرداد ماه ۱۴۰۱ با حضور دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی؛ دکتر برزین ضرغامی، مشاور پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی؛ دکتر ابراهیم نبیونی، معاون فناوری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و مهرشاد کاظمی، رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لزوم توجه به فرهنگ دلیل تشکیل پارک تخصصی این حوزه

دکتر ایمانی خوشخو با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان در حوزه فرهنگ، هنر و علوم انسانی وجود دارد، بیان کرد: اما متاسفانه جمعی متفرق داریم، این درحالی است که باید شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی را مجتمع کرده و با انرژی مضاعفی پیش برویم؛ به واقع فلسفه وجودی تشکیل این هم اندیشی نیز همین است.

رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی همچنین مطرح کرد: من در این مدت درد مظلومیت فرهنگ را با  تمام وجودم درک کرده‌ام، فرهنگ بخش مولد است  و با وجود فعالیت پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، اکنون نوبت بنیان نهادن کارهای اساسی‌ تر است.

وی در ادامه تصریح کرد: بخش فرهنگ از طریق دستگاه دولتی نمی‌تواند با اقتصاد گره بخورد و این امر تنها از طریق شرکت‌های دانش بنیان صورت می‌گیرد؛ یکی از دلایل تشکیل پارک تخصصی حوزه فرهنگ نیز لزوم توجه بیشتر به این حوزه و همچنین رونق اقتصادی از طریق فرهنگ است.

دکتر ایمانی خوشخو در پایان گفت: یکی از برنامه‌های چهارساله دوم ما در پارک این است که تسهیلات را فراهم و موانع را برطرف کنیم تا شرکت‌های دانش بنیان حوزه فرهنگ و هنر بتوانند با بازارهای خارجی ارتباط بگیرند؛ این امر جزو برنامه‌ها و شاخص تولید ما در ۴۰ سال دوم انقلاب نیز هست.

نقش فرهنگ کمتر از نقش اقتصاد نیست

دکتر ضرغامی با اشاره به سابقه فعالیت خود در حوزه فرهنگ عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که با آن مواجه بودیم نحیف و ضعیف بودن حوزه فرهنگ است که از گذشته تاکنون نیز وجود دارد. در آینده نیز چنین خواهد بود و همیشه نیز در وصف آن بدیهه‌سرایی می‌کنند. به واقع نقش فرهنگ کمتر از نقش اقتصاد نیست، اما زمانی که  در عمل وارد می‌شویم چیز دیگری مطرح می‌شود.

وی افزود: عمده شرکت‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند شرکت‌های هوایی در حوزه فنی مهندسی و علوم پایه و… است و حرف اول را می‌زنند و اگر بودجه‌ای هم هست نیز برای آنهاست. آمارهایی هم که ارائه می‌شود در همین زمینه‌ها بوده و حوزه فرهنگ در اینجا نیز ضعیف و نحیف است. 

مشاور پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی عنوان کرد: می‌دانم که دغدغه شما فرهنگ است و ما در اینجا جمع شدیم تا به این سوال پاسخ دهیم که حال باید چه کرد؛ همچین  درتلاشیم تا  تعاملات خود را بیشتر کرده و با همفکری بتوانیم این حوزه را بیش از پیش تقویت کنیم.

شرکت‌های دانش بنیان گردشگری ایفاگر نقش اصلی در توسعه گردشگری

در ادامه این مراسم، مهرشاد کاظمی به برگزاری نمایشگاه فناوری کارآفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و استارتاپ صنعت گردشگری اشاره کرد و گفت: در پاییز امسال ستاد گردشگری شهرداری تهران این نمایشگاه را با همکاری پارک ملی علوم و فناوری صنایع نرم و فرهنگی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری برگزار کند. 

وی همچنین عنوان کرد: شاخص گردشگری کشور ما در دنیا مطرح است و سازمان جهانی گردشگری ایران را به عنوان دهمین کشور از لحاظ جاذبه های تاریخی معرفی کرده است و دیگر جاذبه‌های کشورمان نیز در رتبه‌های بالایی قرار دارند اما متاسفانه ورود گردشگر با این آمار تناسبی ندارد.

رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران تصریح کرد: بنابراین این نمایشگاه فرصتی است تا شرکت‌ های‌ دانش بنیانی که در زمینه گردشگری فعالیت کرده‌اند؛ وارد میدان شوند و فرصت‌های بیشتری برای آنها فراهم شود  و بتوانند در توسعه گردشگری نقش اصلی ایفا کنند.

در پایان «اولین هم اندیشی تخصصی مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان» برخی از شرکت‌های خلاق حاضر در برنامه پس از معرفی فعالیت‌های خود به بیان چالش‌ها و نظرات خود پرداختند و مسائلی چون لزوم توجه ویژه به طراحی بازی‌های تولید داخلی و حمایت از خلاقیت در این حوزه، توجه به حوزه علوم انسانی و جداسازی آن در میان شرکت‌های دانش‌بنیان، ورود پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در فضای واقعی کسب و کار و جهت‌گیری بین‌المللی، توجه به پایداری حوزه فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، شکل‌ گیری فضای گفتگو بین گروههای علوم انسانی و نرم‌ افزاری، اهمیت بحث مالی و اقتصادی شرکت‌های دانش بنیان، وجود گروه مارکتینگ و ارائه مشاوره به شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان به ویژه در حوزه فرهنگ، فرهنگسازی در خصوص بازی ایرانی، تربیت نیروهای متخصص در زمینه بازی و… را مطرح کردند.

 

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: جهاد دانشگاهی ، شرکت‌های دانش‌بنیان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی شرکت های دانش بنیان پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی شرکت های دانش بنیان حوزه فرهنگ هم اندیشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۸۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات

حجت‌الاسلام عبدالله هادیان، استاد حوزه، مبلغ دینی و کارشناس حوزه وقف در رابطه با حمایت سازمان اوقاف و امور خیریه از شرکت‌های دانش‌بنیان با بیان اینکه حمایت این سازمان از شرکت‌های دانش‌بنیان اقدامی مثبت و قابل تقدیر است، اظهار کرد: کاری که عالمانه انجام شود، اثر بیشتری از اقدامات یا منافع مقطعی دارد. یکی از مهمترین اعمال انسان همان وقف به عنوان صدقه جاریه است که به صورت دائمی و مستمر دیگر افراد جامعه را نیز منتفع می‌کند. 

وی با اشاره به اینکه گر چه تعریف وقف شامل حبس مال و هزینه منفعت آن با توجه به نیات واقفان در راهی مشخص است، گفت: ورود سازمان اوقاف به حوزه فعالیت‌های دانش‌بنیان خیلی خوب است. رشد این حوزه همچنین از نظر سخت‌افزاری برای نگهداری، بهینه‌سازی و بروزرسانی موقوفات هم اثرگذار خواهد بود؛ چون به هر حال کار علمی انجام می‌شود. 

این استاد حوزه و مبلغ دینی تصریح کرد: استفاده‌ از این نوع خدمات نیز به روز است. برای مثال نیاز کشور در حال حاضر فعالیت‌های اقتصادی است که اگر شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه ویژه به منویات مقام معظم رهبری به این حوزه ورود کنند، باعث رشد اقتصادی کشور و اشتغال‌زایی می‌شوند.  

هادیان اظهار کرد: فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان باعث شفافیت در مناصب اقتصادی می‌شود و زیرساخت‌های لازم برای انجام فعالیت‌های اقتصادی مردم از طریق فناوری‌های روز را تسهیل می‌کند. در مجموع توجه به اقدامات علمی این شرکت‌ها در نهایت باعث رونق تمام جامعه می‌شود. 

وی تأکید کرد: در زمان‌های گذشته اگر وقفی انجام می‌شد، یک نیت فردی بود ولی اکنون با گذشت یک هزار و ۴۰۰ سال از تشکیل حکومت اسلامی باید نیات فردی را کنار گذاشته و با گفتمان‌سازی برای اجرای وقف در حوزه اجتماعی تلاش کرد؛ یعنی باید نیازهای جامعه را بررسی و براساس شاخص‌های آن موقوفات را درنظر بگیریم. 

این استاد حوزه و مبلغ دینی بیان کرد: البته در نهایت باید به فکر حکومت تمدن‌ساز باشیم؛ یعنی باید در مسیر حرکت به سمت حکومت جهانی وجود مبارک امام زمان (عج) این موضوع را درنظر بگیریم که به عنوان حکومت زمینه‌ساز، موقوفات نیز باید در این مسیر باشند و لاجرم از حوزه علم و فناوری باید این زمینه‌سازی را انجام دهیم.

هادیان اضافه کرد: خود علم به تنهایی کاری نمی‌کند و باید در حوزه تحول، اجرایی و تجاری‌سازی وارد شود. بنابراین، باید سرمایه‌ها به این سمت سوق پیدا کند. اوقاف هم به عنوان سازمانی که دارای سرمایه‌های زیاد مردمی است و با نیات خیر برای اعتلای دین و جامعه اقدام کرده است، مسئولیت سنگینی از این نظر دارد. 

وی تشریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند به حوزه تبلیغات دین از طریق فناوری اطلاعات و آی ‌تی ورود کنند. اکنون دنیای داده‌ها مطرح شده و حوزه تحلیل داده‌ها با مبنای علوم انسانی حوزه بسیار بکری است.

این استاد حوزه و مبلغ دینی افزود: در حوزه فنی و دیگر حوزه‌های اقتصادی زمینه‌سازی انجام شده ولی در حوزه علوم انسانی که منشأ تبلیغات دینی است کم‌کاری شده است. این اقدامات بسیار مثمرثمر و جزء واجبات برای سازمان اوقاف است که باید انجام دهد. 

هادیان در مورد ظرفیت‌های سازمان اوقاف برای حمایت از علم و دانش و همچنین، رابطه علم و وقف بیان کرد: این سازمان به عنوان یکی از نهادهای مهم می‌تواند در حوزه توسعه علم و فناوری کشور مطرح شود. سازمان اوقاف ضمن ارائه خدمات می‌تواند از بهره‌های ایجاد شده خود شرکت‌ها نیز به آن‌ها پاداش دهد و از طرح‌های مولد و نوآورانه حمایت کرده و از ظرفیت‌های وقف برای ارتقای سطح دانش و فناوری استفاده کند. 

این استاد حوزه و مبلّغ دینی تصریح کرد: علم و وقف می‌توانند رابطه متقابل و مکملی داشته باشند. وقف می‌تواند منابع مالی و مادی برای توسعه علم ایجاد و از طرفی دیگر علم و فناوری می‌تواند ارزش‌ افزوده بیشتری برای موقوفات ایجاد کند. 

هادیان گفت: وقتی در حوزه اجتماعی ورود می‌کنیم، شاید نیت واقف عام‌المنفعه باشد ولی می‌توان با حفظ نیت واقف نسبت به سرمایه‌گذاری در علم و فناوری با حمایت از نخبگان اقدام کرد. نگاه تمدنی به حفظ، بهینه‌سازی و آینده موقوفات بسیار مهم است و باید موقوفات را با یک الگوی خاص به سمت رفع نیازهای جامعه هدایت کرد.

دیگر خبرها

  • شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند
  • ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد
  • ۱۶ شرکت دانش بنیان کردستان در حوزه فناوری اطلاعات فعال است
  • اتصال زیست‌بوم فناوری به عرصه آبادانی با «آبادیران»
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • شرکت‌های دانش‌بنیان بوشهر برای حل مسائل زیست محیطی پای کار هستند
  • اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات