یک سال رفتن و نرسیدن
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۷۳۱۳۹
روزنامه آرمان ملی نوشت: يک سال پيش در چنين روزهايي بود که پس از برگزاري انتخابات و مشخص شدن رئيس جمهور جديد؛ مراسم تنفيذ سيد ابراهيم رئيسي به عنوان سيزدهمين رئيس جمهوري اسلامي ايران برگزار شد. شايد آن زمان بسياري از طرفداران و جريانات حامي رئيسي معتقد بودند که با روي کارآمدن رئيسجمهور جديد شرايط بسيار تغيير خواهد کرد و مشکلاتي که کشور در حوزه اقتصاد، سياست خارجي و… با آن مواجه است به سرعت مرتفع خواهد شد.
اما هر اندازه ماه به ماه جلو آمديم کاملا مشخص شد که شرايط به آن اندازه که تصور ميشد نيز آسان نيست و رئيس جمهور در آزموني سخت قرار گرفته و بايد به حل مشکلاتي بپردازد که پيش از اين قولش را به مردم داده بود. نگاهي به برخي وعدههاي رئيس جمهور و تطابق اين وعدهها با شرايط فعلي کشور به وضوح نشان ميدهد که دولت در اين قريب به يک سال تا چه ميزان توانسته موفقيت حاصل کرده و به وعدههاي خود جامه عمل بپوشاند. در اين ميان شايد يکي از مهمترين وعدههايي که شنيده شد و چندين بار نيز بر آن تاکيد رفت بحث «تغيير وضع موجود به نفع مردم» بود. قرار بود شرايطي که دولت روحاني در سال آخر خود رقم زده به نحو مطلوبي تغيير پيدا کند چنانکه مردم از اين تغييرات مثبت ميزاني از رضايتمندي را احساس کنند و حداقل در زمينه معيشت خود دچار زحمت نشوند و سفرهشان کوچک نشود. اما نه به گواه منتقدين دولت؛ بلکه به قرائت حاميان و موافقان دولت که عدهاي امروز انتقاداتي را نيز به دولت روانه ميکنند؛ دولت به رغم تلاشهاي شبانهروزي و خستگيناپذير در حل مشکلات اقتصادي و معيشتي مردم نتواسته آنطور که بايد عمل کند و نگاهي به افزايش قيمتها فقط در مايحتاج عمومي و ضروري مردم مويد اين مساله است که نه تنها برخلاف وعدهها هنوز تغييري در وضع موجود به نفع مردم رقم نخورده ؛ بلکه اقدام دولت براي جراحي اقتصادي باعث سخت شدن شرايط هم شده و افزايش يارانهها نيز تاثير خاصي در اين شرايط نگذاشته است. چه اينکه در همين راستا «کنترل گراني و مقابله با گرانسازي» نيز از وعدههاي رئيس جمهور بود که شرايط نشان ميدهد حداقل در ۱۱ ماه گذشته چه ميزان به آن جامه عمل پوشانده شده است. «ساخت ۴ ميليون مسکن در ۴ سال» و « ايجاد يک ميليون شغل در هر سال» نيز از ديگر وعدههايي بود که رئيس جمهور در ابتداي کار مطرح کرده بود. اما نگاهي به اظهارات مسئولان امر همچون وزير راه و شهرسازي بيانگر اين امر است که هنوز هم ترديدهايي در اين حوزه وجود دارد. حال وعده ايجاد گشت ارشاد براي مديران، رايگان شدن اينترنت براي دهکهاي پايين جامعه، داشتن برنامه ۷ هزار صفحهاي براي حل مشکلات اقتصادي و احياي برجام در جاي خود محفوظ. حال بايد ديد دولت در آستانه سالگرد يک سالگي خود چه برنامهها و تدابيري براي حل مشکلات موجود در جامعه دارد.
از صحن جامعه تا بهارستان
اگر تا ماههاي پيش از اين انتقادات به دولت سيزدهم از جانب اصلاحطلبان يا جريانات منتقد عملکردها و سياستهاي دولت بود وحاميان دولت انتقادات آنها را نسبت به عملکرد دولت برنميتابيدند؛ امروز شرايط به نحوي شده که موافقان و حاميان دولت نيز از در انتقاد به دولت برآمدهاند و عملکردها و اقدامات در حوزههاي مختلف را مورد نقد قرار ميدهند. از طرفي انتقادات به دولت چند ماهي است جداي از جامعه، منتقدين، اصلاحطلبان ،کارشناسان و تحليلگران سمت و سوي جديدي از انتقادات را شاهد هستيم که از صحن بهارستان بلند ميشود و نمايندگان دولت و وزرا را مخاطب انتقادات خود قرار ميدهند. چه اينکه همين نمايندگان برخي وزرا را تا مرز استيضاح پيش بردهاند. در همين راستا نيز روز گذشته مجتبي ذوالنوري، نماينده قم در مجلس در نطق ميان دستور خود خطاب به رئيس جمهور گفت:« تحرک، روحيه انقلابي و منش مردمي شما موجب تشکر است، ولي امروز حرکت دولت مثل حرکت کسي است که روي تردميل ميدود. مسافتي طي نميشود، امروز نقطه الف و ب شما کجاست که ما ارزيابي کنيم پيشرفتي در امور اتفاق افتاده است. آقاي رئيس جمهور، يک چهارم فرصت خدمت شما گذشت، آيا يک چهارم اهدافي که بايد طي کنيد، وصول شده و به آن رسيدهايد؟ فرصتها مثل ابر ميگذرد.» به نظر ميرسد عملکرد دولت به نحوي بوده که مجلس هم راستا و همسو نيز ديگر به جاي حمايت از در انتقاد وارد ميشود.
عملکردها با وعدهها همسو نيست
يک فعال سياسي اصلاحطلب در ارتباط با عملکرد يکساله دولت سيزدهم اظهار داشت: شايد بتوان از اين عملکرد يک ساله افق سه ساله را نيز پيش بيني کرد. نقطه ضعف دولت در واقع بيبرنامگي دولت است. البته در حيطه اقتصادي به تعبير خود دست به جراحي اقتصادي زدند اما تا جايي که من فکر ميکنم هيچ چشماندازي از اين برنامه خود ندارند. محمود صادقي به«آرمان ملي» گفت: به نظر ميآيد هماهنگي لازم در مجموعه دولت وجود ندارد و همين کنارهگيري يا کنار گذاشتن يکي از وزرا ظرف کمتر از يک سال و در مرز استيضاح قرار گرفتن چندين وزير از طرف مجلس همسو نشان ميدهد که دولت از يک تيم کارآمد و منسجمي برخوردار نيست. دبيرکل انجمن اسلامي مدرسين دانشگاهها افزود: آنچه در عرصه اقتصادي شاهد بوديم بر خلاف آنکه گفته ميشد فقط ۳ تا ۴ قلم از اجناس گران خواهند شد اما شاهد گراني چند برابري همه کالاها و خدمات هستيم که اين هم ناشي از فقدان برنامه بود. عضو فراکسيون اميد در مجلس دهم بيان کرد: در عرصه فرهنگي نوعي بي برنامگي ديده ميشود. بر خلاف اينکه آقاي رئيسي در تبليغات انتخاباتي گفتند گشت ارشاد را براي مسئولان ميگذاريم اما هنوز کمتر از يک سال از دولت گذشته که گشت ارشاد در جامعه فعال شده است. صادقي ادامه داد: طرحهايي مثل طرح صيانت نيز نشان ميدهد که بر خلاف وعدهها در مورد توسعه زيرساختهاي فناوري اطلاعات گفتند عملکردها اصلا با اين شعار همسو نيست. وي تصريح کرد: دولت نتوانسته چشم انداز اميدوار کنندهاي در عرصه سياست داخلي، اقتصاد و روابط بين الملل ايجاد کند.
***
وضعیت اقتصادی یکسال پس از تنفیذ سید ابراهیم رییسی
۱. دلار ۳۱۸۰۰ تومان
۲. سکه ۱۴ میلیون و ۸۳۳ هزار تومان
۳. شاخص کل یک میلیون و ۴۳۰ هزار
۴. ساینا ۲۱۵ میلیون تومان
۵. نقدینگی ۵۱۰۰ همت
۶. میانگین مسکن تهران حدود ۴۲ میلیون
۷. نان بربری ۳۵۰۰ تومان
وضعیت اقتصادی در روز تنفیذ رئیسی
۱. دلار ۲۵۷۰۰ تومان
۲. سکه ۱۱ میلیون و ۳۰۰هزار تومان
۳. شاخص کل یک میلیون و ۳۷۵ هزار
۴. ساینا ۱۵۰ میلیون
۵. نقدینگی ۳۷۰۰ همت
۶. میانگین مسکن تهران ۳۰ میلیون
۷. نان بربری ۲۸۰۰ تومان
حمید شجاعی

تبلیغات در خبربان
منبع: بیتوته
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۳۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
تعمیر فوری گوشی شیائومی
فروش کفش
ایستراگ ها و اشارات فیلم Thor Love And Thunder...
جرم منازعه و مجازات آن
اخبار فناوری
کلینیک بتن ایران
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
تفاوت کولر گازی و آبی
بهترین برند کولر چیست؟
بولتن خبری شماره دو ساختمان آنلاین - اردیبهشت 1401
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
اجاره کلبه چوبی
مقایسه بلاکچین و هش گراف؛ کدام دفتر کل توزیعشده...
رکورد تقاضای برق
گوشی وان پلاس 10T با شارژ ۱۵۰ وات معرفی...
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
کولر گازی 36000 گری
داربست
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
دومان سهند
افزودنی های بتن چیست؟
تهیه غذا
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
تریلر فصل دوم Cuphead منتشر شد؛ ادامه ماجراجوییهای کاپ...
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
کتاب صوتی
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
آخر هفته تهران کجا بریم؟
خبر هوشمند فهام
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
دوره دیجیتال مارکتینگ
خبر بعدی:
واکنش وزارت بهداشت به اظهارات رئیس جمهور سابق درباره خرید واکسن
پدرام پاک آیین در گفتوگو با ایسنا، با بیان این که تعداد کل واکسن وارد شده قبل ازتشکیل دولت سیزدهم در ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ فقط ۱۸ میلیون و ۷۵۴ هزار و ۶۱۰ دُز واکسن بوده است، افزود: این در حالی است که جمع کل واردات واکسن بعد از ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ و در دولت سیزدهم به رقم ۱۴۳ میلیون و ۲۴۵ هزارو ۳۹۰ دُز واکسن رسیده است.
وی با اشاره به رقم بالای قربانیان کرونا در روزهای پایانی دولت قبل گفت: در دولت سیزدهم واکسیناسیون سراسری و همگانی کرونا به میزان ۱۵۳ میلیون دُز صورت گرفت و در نتیجه آن آمار روزانه جانباختگان کرونا از ۷۰۰ نفر در زمان تحویل دولت سیزدهم به تک رقمی و در مقاطعی به صفر رسید و همچنین تعداد استانهای پرخطر این بیماری از ۲۸ استان در مقطع تحویل دولت سیزدهم به صفر رسید.
به گفته دستیار رسانه ای وزیر بهداشت، در وزارت بهداشت حمایت از تولید ۶ واکسن داخلی از دیگر اقداماتی بود که در دولت سیزدهم انجام شد.
وی افزود: میزان تزریق واکسن تا ۱۴ مرداد سال گذشته ۲۰۵۷۰۸۰۷ و تزریق واکسن تا ۱۴ مرداد سال امسال نیز
۱۸۸۱۰۹۴۷۹ بوده است. به عبارت دیگر ، سال قبل این موقع حدود ۱۴ درصد جمعیت واکسینه شده بودند ولی در حال حاضر ۷۷ درصد کل جمعیت واکسن دریافت کردهاند.
به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر حسن روحانی رئیس جمهور سابق در گزارشی از تلاشهای دولت قبل برای تامین واکسن کرونا اشاره کرد و گفت: ۶۰ میلیون دُز واکسن از روسیه خریدیم که چند میلیون دُز بیشتر به ما ندادند. ۵۰ میلیون دُز واکسن از تولیدکنندگان داخلی خریدیم که در دوره ما چند میلیون دُز بیشتر نتوانستند تحویل دهند. همچنین از چین و هند، اروپا و کوواکس واکسن خریدیم. شرایط به گونهای شد که حداقل حدود ۱۱۰ میلیون دُز واکسن، علاوه بر واکسن داخلی خریداری کردیم.