Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بیتوته»
2024-04-20@01:38:51 GMT

از گل استقلال تا تعویض پرسپولیس؛ سکوت داور دربی شکست

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۷۵۱۷۲

از گل استقلال تا تعویض پرسپولیس؛ سکوت داور دربی شکست



اگر قضاوت دیگری برای پرسپولیس یا آقای گل‌محمدی انجام بدهم، صحنه دربی هیچ تاثیری در سوتم نخواهد داشت اما با چند نفر سر پل صراط کار دارم، چون به من تهمت زدند.

به گزارش ورزش سه، سیدمهدی سیدعلی قدیمی‌ترین داور لیگ برتر است که همچنان در سطح اول فوتبال ایران قضاوت خود را ادامه می‌دهد. سیدعلی از لیگ دوم حرفه‌ای در لیگ برتر حضور دارد و در این مدت از فینال جام حذفی تا شهرآورد، تقریبا تمام بازی‌های مهم فوتبال ایران را سوت زده و سابقه چیزی حدود ۲۲۰ داوری در سطح اول فوتبال ایران دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که متولد شهرری است و دکترای مدیریت ورزشی با گرایش مدیریت استراتژیک در سازمان‌های ورزشی دارد و علاوه‌بر تدریس در دانشگاه، در رده مدیریتی سازمان ورزش شهرداری تهران هم حاضر است، این هفته با خبر رد 9 داور مشهور در تست آمادگی جسمانی بار دیگر به تیتر رسانه‌ها تبدیل شد و در این خصوص به سوالات خبرنگار ما در این‌باره پاسخ داد.

اما سوالات اصلی از داور آخرین دربی برگزار شده، در مورد حواشی پیرامونی این مسابقه بین پرسپولیس - استقلال است که اگرچه طرف پیروز نداشت اما به یکی از جنجالی‌ترین شهرآوردهای تاریخ تبدیل شد. دیداری که با خشم ناگهانی یحیی گل‌محمدی، او را تبدیل به چهره شماره یک مسابقه کرد و سیدعلی را به ضدقهرمان این مسابقه برای طرفداران پرسپولیس.

سیدعلی که در طول فصل برای انجام مصاحبه درباره بازی منع قانونی داشت، حالا در این گفت‌وگو، هرچند محتاطانه به برخی سوالات در مورد دربی پاسخ داده و توضیحات جالبی را ارائه کرده است:



* در ابتدا درباره کلاس‌هایی که برگزار شد؛ صحبت کنید.
این سمينار با کیفیت خوبی برگزار شد و برای اولین بار پس از دوره‌های اول لیگ برتر بود که برای داوران کت و شلوار در نظر گرفتند تا داوران به‌صورت متحدالشکل به محل برگزاری مسابقات بروند. مدرس اروپايی آوردند و شرايط اسكان و آموزش‌های خوبی مهيا شد كه باید این نکات مثبت را به فال نيک گرفت؛ عوامل مختلفی از قبيل حمايت‌های هيئت‌رئيسه فدراسيون، دبیرکل، سازمان لیگ، کمیته داوران، دپارتمان داوران و ... در آن نقش داشتند كه به نوبه خودم بابت ايجاد اين شرايط مطلوب از آنها تشكر می‌نمايم.

* شما هم با پاس نكردن آزمون آمادگی جسمانی در این کلاس خبرساز شدید.
در مورد خودم عرض كنم علاوه‌بر اينكه مصدوم بودم، متاسفانه محل تمرین مناسبی (چمن و پيست) در شهر تهران در اختيار داوران وجود ندارد و ما روی آسفالت و در بوستان‌ها تمرین می‌کنيم که متاسفانه باعث مصدومیت من شده است.

* پس علت رد شدن شما این مصدومیت بود.
بله. من مصدوم بودم و به‌خاطر مصدومیت از ناحیه زانو نتوانستم تست را با موفقيت پشت سر بگذارم.

* برخی داوران می‌گفتند تست‌ها بسیار دشوار بودند.
هر ساله قبل از شروع فصل از داوران آزمون آمادگی جسمانی گرفته می‌شود و علی‌رغم اينكه مسابقات در سطح ملی (داخلی) برگزار می‌شود آزمون ها بر اساس استانداردهای مسابقات بين المللی برگزار می‌شود.

* در این مدت استراحت خواهید کرد یا در لیگ استانی سوت می‌زنید؟
استراحت که نه؛ به موازات انجام امور مربوط به درمان مصدوميت، از هفته آینده تمریناتم را آغاز خواهم کرد تا آماده باشم و هر زمانی که كميته داوران اعلام كرد در تست مجدد شركت كنم.

* اینکه زمان مشخص اعلام نشده، باعث نمی‌شود نتوانید برنامه ریزی کنید؟
آقای افشاریان اعلام کردند زمان مشخص نیست اما مصوبه کمیته داوران برای نیم فصل است.

* شما قرار بود فصل گذشته خداحافظی کنید؟
این شایعه‌ای است که قبل از دربی در فضای فوتبال پیچید. از ابتدا هم قرار نبود خداحافظی کنم و نمی‌دانم این شایعه از کجا به‌وجود آمد. فیفا سن داوری را برداشته و آنها به این نتیجه رسیدند که داوران تا هر زمانی آمادگی جسمانی داشته باشند، بنا به ضرورت و نياز فيفا می‌توانند قضاوت کنند اما در فوتبال ایران قانون 45 سال هنوز وجود دارد و بنابراین من می‌توانم یک سال دیگر قضاوت کنم و اگر این قانون برداشته شود و آمادگی جسمانی داشته باشم و کمیته داوران به خدمات من نياز داشته باشد، قضاوت خواهم کرد.

* اگر موافقید از این فضای تست و خداحافظی کمی فاصله بگیریم. دوست داشتم درباره این دو دهه داوری‌تان صحبت کنید.
به نظرم داوری یک شغل نیست و یک حرفه‌ است. یک حرفه که بیش از حد توان و انرژی و زمان می‌گیرد؛ هم از بعد روانی و هم از بعد جسمانی. شاید عوام بگویند خب شما هفته‌ای 90 دقیقه را سوت می‌زنی و می‌روی اما واقعا اینطور نیست و ما هفته‌ای ٣ تا ۵ جلسه تمرین سخت داریم. بحث مالی که اصلا وجود ندارد و اگر مصدوم شويم كليه هزينه‌های درمان بر عهده خودمان است و در بعد روانی هم علی‌رغم اينكه پيشنهاد داديم اراده‌ای برای استخدام روانشناس در حوزه داوری وجود ندارد.

* بله، اما دوست داشتم بیشتر در مورد خود داوری صحبت کنید. چیزی که جلو چشم است؛ تهدیدها و تهمت‌ها و... .
ببینید در فوتبال ایران اگر یک بازیکن يا مربی يا مدير باشگاه به داور اتهام بزند آيا به آن نسبت جریمه می‌شود؟ مثلا کسی که 30 میلیارد قرارداد دارد، 30 میلیون جریمه می‌شود؛ این اصلا بازدارندگی ایجاد می‌کند؟ آقای حسن‌زاده (رئیس محترم کمیته داوران) در سمينار داوران حضور نداشتن تا از ايشان اين سوال را بپرسيم كه شما همیشه فرمودند خط قرمز ما داوران هستند اما خیلی‌‌ها به ما تهمت زدند، آیا کاری کردید؟ اگر تهمت‌هایی كه زدند واقعی بود چرا برخورد نكرديد و اگر واقعی نبود و فقط تهمت بود چرا رفتاری نكرديد كه همگان متوجه بشوند كه عواقب تهمت زدن چيست؟

* به نظرتان داوران چه جایگاهی در فوتبال ایران دارند؟
هیچکس به استادیوم نمی‌آید که داور را ببیند. در طول اين سال‌ها به این نتیجه رسیدم که داوران كم ارزش‌ترین آدم‌های فوتبال هستند؛ هیچکس داوران را دوست ندارد. همه فکر می‌کنند ما می‌رویم داخل زمین حق تیم‌شان را بخوریم. هر داوری دوست دارد بهترين عملكرد را داشته باشد که پیشرفت کند. می‌گویند فلان داور استقلالی است یا پرسپولیسی است. مگر می‌شود يک داور این میزان هجمه را در سطح کشور به خودش بخرد که مثلا فلان تيم سود ببرد؟ خود هوادار می‌آید در شغلش یک کاری کند که بدترین ضربه را بخورد تا تیم موردعلاقه‌اش سود ببرد؟ داوران به‌خاطر اين حرفه نه می‌توانند تفريح مناسب مثل بقيه داشته باشند نه تغذيه باب ميل نه حتی استراحت مناسب.


الان استراحت بین فصل بوده، اما ما رفتیم که فشار تمرینات را زیاد کنیم چون تست آمادگی جسمانی داشتيم. من در طول ۳۶۵ روز سال یک هفته نیست که تمرین نکرده باشم. نمی‌گویم ناراضی‌ام؛ اینها عجز و لابه هم نیست، واقعیت است.

* به عقب برگردید دوباره داور می‌شوید؟
بله. من از داوری فوتبال ممنونم چون داوری فوتبال باعث شد در سطح کشور شناخته شوم و در كنار آن به دنبال تحصیلات عالیه بروم، در دانشگاه تدريس كنم و موقعيت اجتماعی مناسبي داشته باشم. اگر به عقب برگردم باز هم داوري را انتخاب خواهم كرد اما از کسانی که باید از داوری حمایت شایسته کنند، گله مندم. پرکارترین داوران ایران در فصل گذشته 11 بازی قضاوت كرده‌اند كه با افزايش چشمگير دستمزد داوران (به نسبت حق الزحمه سنوات قبل) حمعا حدود ۵۰ ميليون تومان می‌شود. تازه این دستمزدِ فعال‌ترین داوران وسط است و حق الزحمه كمک داوران و داوران چهارم كمتر از اين مبلغ است.

* موافقید برویم سراغ جزئیات؟ مثلا بازی پرسپولیس - استقلال که قضاوت کردید.
سر جریان پرسپولیس - استقلال چرا هیچکس از آقایان زحمت عذرخواهی به خودش نداد؟ آنها که فهمیدند خودشان برگه تعویض را دیر دادند. می‌خواهم بگویم مسئولان باشگاه خودشان را از تک و تا نمی‌اندازند چون هوادار از آنها انتظار نتيجه دارد و چه ديواری بهتر از ديوار كوتاه داوری؟ چون داور اجازه ندارد مصاحبه كند و به همين دليل نمی‌تواند از خودش و عملكردش دفاع كند. نتيجه چه مي‌شود؟ داور می‌ماند و هجمه رسانه‌ای باشگاه‌ها. از طرف دیگر هوادار هم چون معيارش اطلاعاتی است كه از تريبون باشگاه به دست می‌آورد شروع به حمله به داور در فضای مجازی و گاها در فضای واقعی می‌کند. البته به كرات اتفاق افتاده که وقتی واقعيت موضوع را می‌شنوند بابت رفتار و هتاكی‌ها و تهمت‌هاي‌شان عذرخواهی می‌كنند.

* به نظرتان در آن بازی قضاوت خوبی داشتید؟
درباره آن بازی سعی کردم قضاوت خوب و عادلانه‌ای داشته باشم. وسط زمین خطاهایی بود که شاید از چشم داور دور بماند؛ مثلا آوانتاژ ندهی یا از این دست اشتباهات سهوی. معیار برای ما نظر کمیته داوران و ناظر مسابقه است كه همگی اذعان داشتند اشتباهات در داوری دربی، در نتیجه مسابقه تاثیرگذار نبوده است. شاید وسط زمین یکی دو صحنه بوده که از دست ما در رفته اما خدا را صد هزار مرتبه شکر در کنار نمایش زیبایی که تيم ها ارائه كردند با توجه به پارامترهایی که عرض کردم، ما اشتباه تاثیرگذار نداشتیم.

* اما آن تعویض در لحظه گل پرسپولیس باعث شد تا پرسپولیسی‌ها نظر دیگری داشته باشند.
قبلا كارشناسان هم به دفعات توضيح داده‌اند كه پروسه تعويض يک تشريفاتی دارد. از نظر قانون اين تشريفات تا قبل از آخرين توقف قبل از گل تيم استقلال انجام نشده بود. از منظر قانون بايد: ١- كارت تعويض به مسئول مسابقه داده شود ٢- اسم بازيكن در ليست تيم توسط ناظر مسابقه چو و تاييد شود ٣- داور چهارم بعد از چك كردن بازيكن و آماده كردن تابلو تعويض به همراه بازيكنی كه قصد ورود به زمين را دارد كنار زمين بیاید. از اينجا به بعد در اولين توقف، تعويض انجام مي‌شود.

* چرا وقتی تشریفات انجام شد اجازه تعویض ندادید؟
وقتی انجام شد که بازی در یک سوم دفاعی پرسپولیس در جریان بود؛ من بازی را متوقف کنم که تعویض انجام شود؟ بازی زمانی از توقف افتاد که پرسپولیس گل خورد و من اجازه تعویض دادم. اگر توپ به کرنر می‌رفت یا اوت می‌شد یا هر اتفاق دیگری رخ می‌داد که بازی از جریان بیفتد، من اجازه تعویض را می‌دادم.

* بعد هم که اعتراض شدید آقای گل‌محمدی؛ یادم هست که یک لبخندی هم روی صورت شما بود.
نمی‌دانستم بابت چه چیزی اعتراض می‌کند و بسیار متعجب بودم؛ حالت صورتم هم به همین خاطر بود و لبخند یا خنده خاصی نبود. زمانی هست که به تصمیمت شک می‌کنی که شاید اشتباه کردی اما آن زمان اصلا نمی‌دانستم به چه چیزی اعتراض می‌کند... اول گفت آفساید است، گفتم کمک داور روی خط تشخیص داده که نیست؛ واقعا هم آقای مروجی روی آن صحنه عالی كار کرد و خوب تشخیص داد و حق به حق‌دار رسید. بعد در فاز بعدی گفتند نگذاشتی ما تعویض کنیم، گفتم کدام تعویض؟ پس از آن من دیگر حرف نزدم چون واقعا بايد از تجربه‌ام در آرامش فضای مسابقه استفاده می‌كردم.

* اما رفتار آقای گل‌محمدی چیزی بیشتر از اعتراض بود؛ وارد زمین شد و ماجراهایی که دیدیم. شما عصبانی نشدید که واکنشی نشان بدهید؟
بالاخره باید یک فرقی بین داور باتجربه و آدم معمولی باشد. فکر می‌کنم لطف خدا بود که از تجربه‌ام برای آرامش داشتن استفاده کردم. البته شما حرف‌های ایشان را نشنیدید...

* یعنی حرف رکیک زدند؟
من گزارشم را نوشتم و کمیته انضباطی هم حکمش را داد!

* آخر آقای گل‌محمدی شاید کسی نباشد که همچین کاری کند و یا حرفی بزند...
این برداشت شما است. آدم‌ها در عصبانیت و شاید آن جنون آنی خودشان را نشان می‌دهند. من یک کلمه از حرف‌هایش را جواب ندادم و الفاظی که گفت را هم نمی‌توانم بگویم.

* شما او را درک کردید که به هر حال شاید چون تیمش نتیجه را از دست داده اینطور عصبانی است؟
من چون با کفش ایشان راه نرفته‌ام نمی‌توانم قضاوتش کنم اما امیدوار بودم وقتی آدم‌ها آرام شدند حداقل با خودشان رو راست باشند.

* یعنی از او گله دارید که بعدا هم روی موضعش ماند. در فضای مجازی اوضاع از نگاه شما به‌عنوان داور بازی چطور بود؟
به هر حال آدم‌ها در عصبانیت خیلی با شما بد صحبت می‌کنند اما خیلی‌ها بودند که آمدند حلالیت گرفتند. البته جالب اینجاست شماره تماس و موبایل و خانه ما در فضای مجازی دست به دست می‌شد که این بی تقوایی است. هیچ داوری عمدا هیچ اشتباهی را نمی‌کند؛ من که این کار را هیچوقت نکردم... برخی گفتند دو سال بعد می‌آیی اعتراف می‌کنی اما من از خودم مطمئنم هیچ اشتباهی را عمدا انجام ندادم. شاید در یک بازی صحنه‌ای را ندیدم یا بد دیدم یا اشتباه تشخیص دادم اما هیچ اشتباهی را عمدا انجام ندادم.

* اما خیلی تهمت شنیدید، هم از فرهاد مجیدی و هم از یحیی گل‌محمدی.
این یک موهبت است که شاید هیچوقت نمی‌توانم عمدی اشتباه کنم. من هیچوقت با هیچ تیمی با هیچ مربی‌ای مغرضانه رفتار نکردم. سال پیش بازی استقلال - آلومینیوم را برای آقای مجیدی قضاوت کردم و دیدید که آن اتفاقات بازی فولاد هیچ اثری نداشت. برای من هر بازی تمام شود پرونده‌اش در بایگانی می‌رود و من آدم‌ها را به خاطر رفتار قبلی قضاوت نمی‌کنم.

* یعنی برای پرسپولیس هم سوت بزنید آن بازی هیچ اثری در ذهن‌تان نخواهد داشت؟
به هیچ وجه. زندگی جریان دارد و داوری تمام زندگی نیست. ممکن است در خیابان با آقای گل‌محمدی همدیگر را ببینیم و سلام علیک کنیم. در فوتبال هم مطمئن باشید مغرضانه قضاوت نخواهم کرد.

* گفتید اگر در خیابان همدیگر را ببینیم... بعد از بازی تماسی با او نداشتید؟
نه؛ هیچ صحبتی نداشتیم و نه ایشان تماسی داشت و نه من چون دلیلی برای این کار وجود نداشت. هر کسی در این فوتبال است می‌داند من سعی کردم فاصله‌ام را با مربیان و بازیکنان و مدیران حفظ کنم چون تا با کسی سلام و علیک کنی، یک عده داستان می‌سازند.

* شما می‌گویید مطمئنید که اشتباه نکردید یا بهتر بگویم اشتباه عمدی نکردید. بنابراین در ذهن‌تان یحیی گل‌محمدی را می‌بخشید؟
من آقای گل محمدی را... ببین بگذار اینطور بگویم من اگر قضاوت دیگری برای پرسپولیس یا آقای گل‌محمدی انجام بدهم آن صحنه دربی هیچ تاثیری در سوتم نخواهد داشت. من با چند نفر سر پل صراط کار دارم چون به من تهمت زدند و از سوی دیگر نه اجازه مصاحبه داشتم و نه به غیر از یکی دو نفر کسی از من دفاع کرد؛ من ماندم و یک هجمه گسترده‌ای. مردم هم چیزی را باور می‌کنند که می‌بینند و از تریبون باشگاه‌شان می‌شنوند در حالی‌که من اجازه نداشتم چیزی که واقعیت است و در ذهنم بود را جهت تنویر اذهان عمومی بازگو کنم.

* به نظر خیلی دل پری دارید.
من ۲۷ سال از شیرین‌ترین لحظات زندگی‌ام را برای داوری گذاشتم؛ لذت بردم، دوستان زیادی پیدا کردم و شهرهای زیادی دیدم. الان به هر شهری بروم یک ربع بعد یک آشنا دارم. شاید داوری در شغلی هم که دارم بی تاثیر نبوده و همینطور تحصیلات عالیه. اما در چند بازی واقعا رفتار منصفانه‌ای با من نکردند؛ نه فقط با من، بلکه جامعه داوری مبتلا به این موضوع است.

* آقای کرمانشاهی هم از داوری خداحافظی کرد.
باور کنید سر چند بازی شاید ماه‌ها زندگی من مختل شد. آقای زاهدی‌فر، رضا عادل، صفایی، رحیم‌زاده، داماد آقای افشاریان، میرزابیگی، داوودزاده در تست رد شدند. نمی‌شود همه را بگویی آمادگی جسمانی، یک بخشی بحث روانی است. همانطور که گفتم هیچکس نمی‌آید استادیوم تا داور را ببیند و در یک کلام ما داوران در فوتبال محبوب نیستیم.

* در آینده وارد شغل مدیریتی فوتبال خواهید شد؟
من تجربه کار مدیریتی در ورزش کلان‌شهر تهران را دارم ولی فعلا در حوزه فوتبال چون داور فعال هستم امکان این کار وجود ندارد.

* در آینده چطور؟
در آینده احتمال هرچیزی وجود دارد.

* حرف پایانی دارید؟
سیدعلی: در خاتمه ضمن تبریک به تیم داوری فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ امیدوارم دوستان عزیزم آقایان دکتر علیرضا فغانی، دکتر محمدرضا منصوری و مهندس محمدرضا ابوالفضلی که از همکاران شهرداری تهران هستند در این مسابقات موفق بوده و باعث سرافرازی جامعه داوری فوتبال کشور باشند. همچنین امیدوارم با حمایت مضاعف مسئولین، داوری فوتبال به جایگاه واقعی خود برسد و احترام متقابل بین تمام اجزای فوتبال به وجود بیاد.


منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۵۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناسی داوری دیدار استقلال و شمس آذر

کارشناس داوری با بیان اینکه پنالتی اعلام شده برای تیم فوتبال استقلال تهران در دیدار برابر شمس آذر درست بود، گفت: مدافع تیم شمس باید کارت قرمز دریافت می کرد.

به گزارش مشرق، تیم‌های فوتبال استقلال تهران و شمس آذر در هفته بیست و چهارم لیگ برتر و با قضاوت وحید کاظمی امروز جمعه ۳۱ فروردین در ورزشگاه آزادی به مصاف هم رفتند که این بازی در پایان با نتیجه ۳ بر ۲ به سود استقلال به پایان رسید تا این تیم کماکان به یکه تازی خود در صدر جدول ادامه دهد.

تورج حق وردی کارشناس داوری در رابطه با قضاوت داور در این بازی اظهار داشت: کاظمی در چند صحنه دچار اشتباهاتی شد اما اشتباهات او تأثیری بر نتیجه بازی نداشت و به طور کل قضاوت قابل قبولی داشت.

او در رابطه با صحنه‌ای که مهرداد محمدی در محوطه جریمه شمس آذر نقش بر زمین شد و داور پنالتی اعلام کرد، گفت: پنالتی کاملاً درست بود و مدافع شمس آذر مانع از حرکت مهاجم استقلال شد و داور باید بازیکن شمس آذر را اخراج می‌کرد.

کارشناس داوری در خصوص اتفاقی که در نیمه اول بازی رخ داد و داور پس از مشورت با کمک خود تصمیم خود را عوض کرد، گفت: در آن صحنه بازیکن شمس آذر مرتکب خطای هند نشده بود و به نظرم داور تمرکز کافی را نداشت و کمک کاظمی توانست اشتباه او را به وی اعلام کند. همچنین در نیمه اول گلر شمس آذر در یک صحنه قصد زود آغاز کردن بازی را داشت که بازیکن استقلال مانع او شد و داور باید به او تذکر می‌داد و اعتراض بازیکنان شمس آذر به داور در این صحنه درست بود.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • کارشناسی داوری دیدار استقلال و شمس آذر
  • خطر از بیخ گوش استقلال گذشت/ بازیکنان تمرکزشان را از دست دادند
  • توهین دیاز به داوران زن: توانایی داوری ندارند!
  • مسعود مرادی: شخصیت داوران را تخریب نکنید
  • اتفاق غیرمنتظره در دربی اصفهان
  • جدال سرنوشت‌ساز صنعت نفت و پرسپولیس در روز دربی تهران
  • اعلام داور بازی نساجی با تراکتور
  • داوران هفته بیست و چهارم لیگ برتر فوتبال کشور مشخص شدند
  • اسامی داوران هفته بیست و چهارم لیگ برتر فوتبال | داور جوان برای بازی پرسپولیس
  • داوران هفته بیست‌وچهارم لیگ برتر؛ پرسپولیس به مومنی رسید، استقلال به کاظمی!