Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – اکرم شعبانی؛ به گزارش اکونومیست، در طول ۱۸ ماه گذشته تعدادی از عوامل با هم ترکیب شده‌اند تا ترکیبی سمی برای اقتصاد جهانی ایجاد کند. در پاسخ به همه‌گیری کووید – ۱۹، آمریکا اقتصاد خود را بیش از حد تحریک کرد و تورم را نه تنها در داخل مرزهای خود بلکه فراتر از آنها برانگیخت چرا که تقاضای هولناک مصرف کنندگان برای کالا، زنجیره‌های تامین را مختل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلاش‌های چین برای از بین بردن کووید این مشکلات را تشدید کرده است. پس از آن حمله روسیه به اوکراین باعث افزایش قیمت کالاها شد. در واکنش به تورم پس از آن، تقریبا چهار پنجم بانک‌های مرکزی در سراسر جهان، نرخ بهره را تاکنون به صورت متوسط ۱.۵ درصد در سال جاری افزایش داده‌اند که باعث رکود بازارهای سهام شده است.

ترس از عواقب نهایی انقباض پولی، ریشه نگرانی‌های رکود است. واضح است که بانک‌های مرکزی باید نرخ بهره را افزایش دهد. با توجه به رشد ضعیف بهره‌وری، رشد دستمزدها در میان کشورهای ثروتمند واضح و مشخص بوده است. تورم بالاست اما در عین حال این خطر وجود دارد که نرخ‌های بهره بالاتر به جای کاهش تورم، به طور کلی پایانی بر بزم شکل گرفته، باشد. آنچه که تاریخ در این زمینه نشان می‌دهد چندان دلگرم کننده نیست. از سال ۱۹۵۵ سه دوره وجود داشته که نرخ بهره در آمریکا به همان اندازه که امسال انتظار می‌رود، افزایش یافته بود: در سال‌های ۱۹۷۳، ۱۹۷۹ و ۱۹۸۱. در هر کدام از این موارد در عرض شش ماه رکود اقتصادی اتفاق افتاد.

آیا بار دیگر رکود آغاز شده است؟ اقتصاد کشورهای ثروتمند که ۶۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می‌دهد، بدون تردید از روزهای سخت اواسط سال ۲۰۲۱ یعنی زمانی که محدودیت‌های کووید به سرعت حذف و خوش‌بینی به آینده در حال رشد بود، کوچکتر شده است. بانک گلدمن ساکس یک «شاخص فعالیت‌های جاری» دارد که معیاری با بسامد بالا برای سلامت اقتصادی بر اساس طیف وسیعی از نظرسنجی‌ها و داده‌هاست. همانطور که در نمودار زیر مشخص است، این معیار در هفته‌های اخیر به وضوح کاهش یافته است. نیکلاس وولوسکو اندازه‌گیری تولید ناخالص داخلی هفتگی باشگاه کشورهای ثروتمند و با درآمد متوسط را از داده‌های جستجوی گوگل به دست آورده است. او بر این اساس دریافت که در چند هفته گذشته، تولید ناخالص داخلی در میان کشورهای ثروتمند بسیار ضعیف‌تر به نظر می‌رسد. نظرسنجی‌هایی از کسب و کارها در منطقه یورو و آمریکا در روز ۲۲ جولای که توسط شرکت ارائه دهنده داده‌های اس‌اندپی گلوبال منتشر شد، نشان می‌دهد که تولیدکنندگان از هر زمان دیگری نسبت به روزهای ابتدایی همه‌گیری غمگین به نظر می‌رسند.

(شاخص فعالیت‌های جاری)

با این حال به نظر می‌رسد که اعلام رکود اقتصادی خیلی زود باشد – حتی اگر همانطور که برخی انتظار دارند، آماردانان آمریکا در روز ۲۸ جولای (پنجشنبه ۶ مرداد ماه) اعلام کنند که در بازه زمانی آپریل تا ژوئن، بزرگترین اقتصاد جهان برای دومین سه ماهه متوالی منقبض شده است. این به عنوان یک رکود اقتصادی محسوب می‌شود، اگرچه هنوز تمام شرایط آن را ندارد. تعدادی از اتفاقات عجیب و غریب منجر به کاهش تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه نخست شد، حتی اگر عملکرد زیربنایی اقتصاد قوی باشد. همچنین خیلی زود است که انقباضات فدرال رزرو تاثیری بر آن داشته باشد.

اکثر اقتصاددانان به دفتر ملی تحقیقات اقتصادی آمریکا NBER مراجعه می‌کنند تا دریابند که آیا واقعا اقتصاد دررکود است؟ کمیته تاریخ‌گذاری چرخه تجاری شاخص‌هایی فراتر از تولید ناخالص داخلی از جمله تعداد مشاغل و تولید صنعتی را در نظر می‌گیرد. تصور بر این است که این کمیته برخی از عوامل را سنگین‌تر از سایر عوامل ارزیابی می‌کند. همانطور که در نمودار زیر مشخص است، اکونومیست از رویکرد مشابهی با کمی حدس و گمان برای قضاوت در مورد سلامت کشورهای ثروتمند به عنوان یک کل استفاده کرده است. این مساله نشان می‌دهد که بحث در مورد فرا رسیدن رکود سخت است.

(تاریخچه چرخه تجاری اکونومیست)

با این حال، با کاهش آشکار رشد، سوال بزرگ این است که اوضاع تا چه اندازه بد خواهد شد. معدود افراد خوش بینی باقی مانده‌اند که به قدرت خانوارها و شرکت‌ها اشاره می‌کنند. همانطور که در نمودار بعدی مشخص است مردم حتی نسبت به زمان بحران مالی جهانی و همه‌گیری کرونا هم نسبت به اقتصاد نگران‌تر هستند. اما طبق برآوردهای ما، خانوارها در سراسر کشورهای ثروتمند احتمالا هنوز حدود ۳ تریلیون دلار یا بیشتر پس‌انداز دارند که در طول همه‌گیری انباشته شده است. به گفته موسسه جی‌پی‌مورگان چیس اندیشکده وابسته به بانک جی‌پی مورگان، در مارچ ۲۰۲۲ در آمریکا، آخرین داده‌های موجود، موجودی نقدی خانوارهای کم درآمد ۷۰درصد بیشتر از سال ۲۰۱۹ باقی مانده است.

(شاخص اعتماد مصرف کننده در میان کشورهای OECD)

علاوه بر این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که مردم در مورد امور مالی شخصی خود بیشتر از وضعیت اقتصاد اطمینان دارند. در کل اتحادیه اروپا، خانوارها تقریبا یک سوم بیشتر از زمانی که داده‌ها در اواسط دهه ۱۹۸۰ آغاز شد، به طور متوسط نسبت به وضعیت مالی خود دید مثبت داشته‌اند. بر اساس نظرسنجی فدرال رزرو نیویورک در آمریکا، سهم افرادی که تصور می‌کنند نمی‌توانند تعهدات بدهی خود را طی سه ماه آینده انجام دهند، کمتر از میانگین بلندمدت خود باقی می‌ماند. ردیاب‌های مختلف مصرف کننده، از جمله بانک انگلستان (برای بریتانیا) و جی‌پی‌مورگان چیس (برای آمریکا) هنوز نسبتا قوی به نظر می‌رسند.

دولت‌ها در سراسر کشورهای ثروتمند نیز برای کمک به مردم فقیرتر برای مقابله با افزایش قیمت انرژی پول می‌دهند. در منطقه یورو، دولت‌ها اقتصاد خود را با حدود ۱ درصد تولید ناخالص داخلی تحریک می‌کنند. بریتانیا از حمایت مالی اعمال شده در طول همه‌گیری، که رشد را به تعویق می‌اندازد در حال فرار است اما با این وجود کمک‌هایی هم به خانواده‌های کم درآمد تخصیص داده است. در ماه می، اندیشکده موسسه مطالعات مالی محاسبه کرد که چنین هزینه‌هایی تا حدود زیادی افزایش هزینه زندگی فقیرترین خانوارها را جبران می‌کند (اگرچه قیمت‌های خرده‌فروشی انرژی در حال حاضر احتمالا همچنان روند افزایشی خود را ادامه خواهد داد.)

رفتار کسب و کارها نیز به طور منطقی اطمینان بخش است. نرخی که شرکت‌ها با آن پست‌های خالی جدید را اعلام می‌کنند تا حدودی کاهش یافته است. اپل و تیک تاک آخرین شرکت‌هایی هستند که طبق گزارش‌ها برنامه‌های استخدام خود را متوقف کرده‌اند. اما در میان اقتصادهای ثروتمند، تعداد موقعیت‌های خالی هنوز نزدیک به رکورد بالایی است. به عنوان مثال، طبق داده‌های بلادرنگ وبسایت ایندید برای مثال در استرالیا آنها بیش از دو برابر سطح قبل از همه‌گیری موقعیت شغلی خالی دارند. در آمریکا هم برای هر فرد بیکار بیش از دو موقعیت شغلی وجود دارد.

در نتیجه، بازارهای کار همچنان در تنگنا قرار دارند. اگر نگاه کنید، می‌توانید شواهدی از افزایش بیکاری در جمهوری چک پیدا کنید. با این حال به طور کلی، نرخ بیکاری OECD در حال حاضر کمتر از همه‌گیری است. در نیمی از کشورهای OECD سهم افراد در سن کار که در یک شغل هستند – که معیاری وسیع‌تر از سلامت بازار کار است – در بالاترین حد خود قرار دارد. اگر تاریخ را به عنوان راهنما در نظر بگیریم، این ارقام با یک رکود در حال وقوع ناسازگار هستند.

کاهش سرمایه‌گذاری در گذشته نقش مهمی در رکود داشته است: در دوره‌های رکود اقتصادی گروه ۷ از اقتصادهای بزرگ از دهه ۱۹۸۰، حدود نیمی از کاهش تولید ناخالص داخلی ترکیبی در فصل‌های منفی ناشی از کاهش هزینه‌های سرمایه است. بر اساس داده‌های مربوط به آمریکا، منطقه یورو و ژاپن که توسط جی‌پی مورگان گردآوری شده است، این بار داده‌های سرمایه‌گذاری اگرچه ضعیف شده اما فاجعه بار نیست.

تا قبل از این هزینه‌های سرمایه‌ای به این دلیل رونق گرفت که شرکت‌ها هزینه‌های زیادی برای فناوری کار از راه دور و تقویت زنجیره تامین اختصاص دادند. اکنون برخی از شرکت‌ها بر این باورند که در ظرفیت عرضه اضافی بیش از حد سرمایه‌گذاری کرده‌اند. دیگران قصد دارند پول نقد خود را ذخیره کنند. تجزیه و تحلیل شواهد نظرسنجی بازارهای مالی، شرایط اعتباری و نقدینگی شرکت‌ها که توسط موسسه مشاوره آکسفورد اکونومیکس انجام شده، نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری در گروه ۷ می‌تواند با سرعت سالانه حدود ۰.۵ درصد در نیمه دوم سال جاری کاهش یابد. اگرچه این نقطه مطلوبی نیست اما برای ایجاد رکود به خودی خود کافی نیست. به عنوان مثال کاهش سرمایه‌گذاری در دوره‌های رکودی گذشته، سریع‌تر اتفاق افتاد.

متاسفانه زمانی که ترس اساسی سرمایه‌گذاران انقباض پولی است، اطمینانی که می‌توان از داده‌های مطلوب اقتصادی گرفت، دارای محدودیت‌هایی است. به نظر می‌رسد امروزه اخبار از هر نوع که باشد می‌تواند منتقل کننده خبرهایی در مورد رکود باشد. داده‌های ضعیف تایید می‌کند که یک رکود در حال فرا رسیدن است. داده‌های قوی اقتصادی، از جمله افزایش دستمزدها نشان می‌دهد که بانک‌های مرکزی در حال کاهش سرعت موفقیت آمیز نیستند، بلکه نیازمند انقباضی‌تر شدن هستند که به نوبه خود باعث تحریک رکود می‌شود. هر اندازه که مصرف کنندگان و شرکت‌ها قوی به نظر می‌رسند، تنها نشانه‌هایی که بیانگر کاهش تورم هستند، واقعا ترس از رکود را از بین می‌برد.

درست است، به نظر می‌رسد افق پیش رو کمی تسکین دهنده است. همانطور که در نمودار زیر مشخص است شاخصی از مشکلات زنجیره تامین که توسط فدرال رزرو نیویورک گردآوری شده، شامل هزینه‌های حمل و نقل جهانی و نظرات مدیران خرید، در میان چیزهای دیگر، به وضوح کاهش یافته، اگرچه بسیار بالاتر از هنجار پیش از همه‌گیری است. قیمت کالاها از ژوئن کاهش یافته است. قیمت بنزین در آمریکا در پمپ‌های بنزین در حال حاضر حدود ۳ درصد در هفته کاهش می‌یابد. یک شرکت مشاوره در این باره میلیون‌ها مقاله خبری را از طریق مدلی برای ایجاد «شاخص فشار تورم خبری» اجرا می‌کند که نشان می‌دهد آیا جریان اخبار حاکی از افزایش فشار قیمت‌هاست یا خیر؟ شاخص‌های آمریکا و انگلیس هم در روزهای اخیر کاهش یافته است.

اما امیدها برای کاهش سریع تورم تقریبا قطعی است. افزایش‌های گذشته در قیمت مواد غذایی و انرژی هنوز به طور کامل در نرخ‌های تورم اصلی فیلتر نشده است: مورگان استنلی بر این باور است که تورم کشورهای ثروتمند در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۲ به ۸ درصد خواهد رسید. به غیر از داده‌های ماهانه پرنوسان آمریکا، رشد دستمزدها نشانه کمی از کاهش را نشان می‌دهد. شرکت‌ها هنوز در مورد بهترین روش برای انتقال هزینه‌های بالاتر به مشتریان خود صحبت می‌کنند. در روز بیست و یکم جولای به نظر می‌رسید روسیه به نوعی نشان داد که شیرهای گاز را به روی اروپا نمی‌بندد و اگر این کار را انجام دهد بدون شک باعث رکود اقتصادی در این قاره خواهد شد.

انبوه داده‌هایی که اقتصاددانان با آن مواجه هستند، مفید است اما یک درس قدیمی ممکن است همچنان حفظ شود: اینکه رکود در زمان واقعی به سختی قابل تشخیص است. تاریخ شروع رکود آمریکا مرتبط با بحران مالی جهانی در دسامبر ۲۰۰۷ است. حتی  در آگوست ۲۰۰۸ کارکنان فدرال رزرو فکر می‌کردند که اقتصاد همچنان با سرعت سالانه حدود ۲ درصدی به رشد خود ادامه می‌دهد. حتی پس از سقوط لمان برادرز در اواخر سال، صندوق بین‌المللی پول گفت که آمریکا «لزوما» به سمت یک رکود عمیق پیش نمی‌رود. درک اقتصاد در بهترین زمان به اندازه کافی دشوار است. تصویر اقتصاد پس از قرنطینه به سختی قابل تفسیر است. عملا هیچکس پیش‌بینی نمی‌کرد که کمبود نیروی کار در سال گذشته تبدیل به معضل شود و یا تورم در سال ۲۰۲۲ به معضلی سخت‌تر تبدیل شود.

این موردی برای بدبینی است. مساله‌ای که می‌توان به آن خوش‌بین بود این است که دوره کنونی انقباض پولی به تازگی آغاز شده است. پیش از این که یک اقتصاد جهانی بی ثبات روی بد خود را نشان دهد، فرصتی برای ارائه شگفتی‌های بیشتر – شاید حتی مثبت – وجود دارد.

لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر رکود اقتصادی اخبار اقتصاد کلان اخبار مرتبط افرایش حقوق بازنشستگان کی عملیاتی می شود؟ ۱۴۰۱/۵/۱۴ سیاست ارزی جدید کالاهای وارداتی مصر را کمیاب کرد ۱۴۰۱/۵/۱۴ اپیزود پانزدهم اقتصادینو؛ «نویز: نقصی در قضاوت انسان» ۱۴۰۱/۵/۱۴ سامانه مودیان به تنهایی برای شناسایی فرار مالیاتی کافی نیست ۱۴۰۱/۵/۱۴ افزایش ٣٨درصدی حقوق بازنشستگان به کجا رسید؟ ۱۴۰۱/۵/۱۳ سود بین بانکی به ۲۰ درصد برگشت ۱۴۰۱/۵/۱۳ آخرین ویدیو ها حمل عجیب بار با پژو پارس + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۴ ۱۸:۵۰ حرکت جنون آمیز روی شیشه خودرو + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۴ ۱۸:۱۴ کوتاه ترین انیمیشن برنده اسکار + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۴ ۱۷:۲۴ زندگی در مریخ چگونه است؟ + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۴ ۱۶:۱۳ خوانندگی نیکی کریمی در یاغی سوژ خنده شد! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۴ ۱۴:۴۸ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۹:۲۳ چرا برای اعلام رکود اقتصادی جهان هنوز زود است؟ ۱۹:۱۲ رهبر معظم انقلاب: مردم قدر هیئات را باید بدانند ۱۹:۱۰ آشنایی با گیاهان آپارتمانی مناسب تابستان با نگهداری آسان ۱۸:۵۳ نرمش های مخصوص کارمندان به ویژه زنان ۱۸:۵۰ حمل عجیب بار با پژو پارس + فیلم ۱۸:۴۰ پیش بینی بورس؛ برجام، نرخ بهره و صندوق تثبیت / منتظر صعود پر قدرت شاخص کل باشیم؟ ۱۸:۳۶ باج گیرهای عاطفی را شناسایی کنید + راه های مقابله ۱۸:۱۴ حرکت جنون آمیز روی شیشه خودرو + فیلم ۱۸:۱۱ مالیات نقل و انتقال خودروهای صفر کیلومتر با چه کسی است؛ خودروساز یا خریدار؟ ۱۸:۰۳ عزاداری در شهرهای قرمز و نارنجی چگونه برگزار می شود؟ ۱۷:۴۶ افرایش حقوق بازنشستگان کی عملیاتی می شود؟ ۱۷:۳۷ در انتظار تصویب قانون ماینینگ در کمیسیون اقتصادی دولت هستیم / برگزاری کنفرانس هایی مانند تکنوبلاک کمک به بالا رفتن دانش است ۱۷:۲۴ کوتاه ترین انیمیشن برنده اسکار + فیلم ۱۷:۲۰ خبر ضرب الاجل ۷۲ ساعته کذب است ۱۷:۰۶ سیاست ارزی جدید کالاهای وارداتی مصر را کمیاب کرد ۱۷:۰۰ امیرعبداللهیان: در مذاکرات به ۳ اصل مهم توجه داریم ۱۶:۴۶ چین سفرای کشورهای عضو گروه هفت را احضار کرد ۱۶:۴۴ با این گیاه به راحتی سرفه را درمان کنید ۱۶:۳۱ ‎پشت پرده کمبود عرضه شکر، قند و برنج در سایت های فروش آنلاین ۱۶:۱۳ زندگی در مریخ چگونه است؟ + فیلم ۱۶:۰۴ با میوه ای خاصی به جنگ آلزایمر بروید ۱۵:۳۱ حذف ویژگی خرید زنده فیسبوک به نفع ریلز اینستاگرام ۱۵:۲۶ اپیزود پانزدهم اقتصادینو؛ «نویز: نقصی در قضاوت انسان» ۱۵:۱۷ چرا قیمت خودرو کاهش نمی ‎‌یابد؟ ۱۵:۰۸ نرخ پایین زعفران در بورس اجحاف در حق کشاورزان است ۱۵:۰۶ آمریکا سفیر چین را احضار کرد ۱۵:۰۴ شیوه نامه صادرات دام اشکالات فراوان دارد ۱۵:۰۲ خطیب جمعه تهران: آمریکا به توافق با ایران نیاز دارد ۱۴:۵۲ نقش راهبردی فولاد مبارکه در تحقق سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ ۱۴:۴۷ ساز و کار پامپ و دامپ رمزارز چگونه است؟ ۱۴:۲۷ آخرین آمار کرونا در ایران / ۴۷ نفر فوت شدند ۱۴:۲۲ معدنی ها چقدر برای کشور ارزآوری کردند؟ ۱۴:۱۷ تلاش توییتر برای احیای Spaces با برخی تغییرات ۱۴:۱۴ ویدیویی خارق العاده از موزه آینده در دبی ۱۴:۰۶ علائم، راه های تشخیص و درمان کم آبی بدن ۱۴:۰۰ قیمت یخچال فریزر بوش چند؟ (جدول) ۱۳:۵۴ شکایت از بانک هایی که برای پرداخت تسهیلات مسکن همکاری نکنند ۱۳:۴۶ رونمایی از اسب ۱۵ میلیاردی آزمون تا اولین قهرمانی در استرالیا ۱۳:۳۹ یک مقام اروپایی: برای نهایی کردن متن توافق در وین هستیم ۱۳:۳۵ ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور ۱۳:۳۳ سامانه مودیان به تنهایی برای شناسایی فرار مالیاتی کافی نیست ۱۳:۲۹ برنامه ساخت اپلیکیشن اندروید بدون برنامه نویسی ۱۳:۲۳ ایران و آمریکا هر دو خواهان احیای برجام هستند ۱۳:۰۸ وزارت ارتباطات بسته اینترنتی رایگان به خبرنگاران می دهد ۱۲:۴۳ تمسخر مهاجم پرسپولیس از سوی پیشکسوت جنجالی + عکس ۱۲:۳۹ علائم و خطراب کم آبی در بدن نوزادان + عکس ۱۲:۳۵ یک میلیارد دلار ارز دولتی برای واردات خودرو یعنی رانت و فساد ۱۲:۱۶ آب باران در هیچ کجای جهان آشامیدنی نیست ۱۲:۰۱ دلایل و راهکار‌های بالا نیامدن گوشی ۱۱:۵۹ دستاورد کنفرانس بین المللی تکنوبلاک چه بود؟ اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رکود اقتصادی تولید ناخالص داخلی کشورهای ثروتمند کاهش یافته نشان می دهد نظر می رسد سرمایه گذاری رکود اقتصادی جی پی مورگان فدرال رزرو ۱۴۰۱ ۵ ۱۴ نرخ بهره همه گیری یک رکود شرکت ها داده ها سه ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۹۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد

ایسنا/هرمزگان عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان گفت: وقتی اقتصاد کشور دولتی مدیریت می‌شود یعنی آمار و ارقام در حوزه‌های نرخ بیکاری و اشتغال و در شاخص‌های اقتصادی نیز توسط خود دولت ارائه می‌شود.

احمد مرادی در حاشیه یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی‌ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اهمیت و جایگاه استان هرمزگان در اقتصاد دریامحور، اظهار کرد: استان هرمزگان پایه اقتصاد دریامحور محسوب می‌شود و بیش از ۶۰ درصد از فعالیت‌های مرتبط با اقتصاد دریا محور در استان هرمزگان شکل می‌گیرد. به همین جهت باید با یک نگاه ویژه به این فرصت‌ها برای توسعه متوازن اقدام شود.

وی، با اشاره به ارزش افزوده عظیم فعالیت‌های اقتصادی دریا از جمله صید و صیادی، گردشگری، حمل ونقل و ...، عنوان کرد: تنها نباید مسائل امنیتی و استراتژیک دریا را در نظر داشته باشیم بلکه می‌توان بهره‌های عظیم اقتصادی از آن برد.

عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان، بیان کرد: در اغلب برنامه‌های توسعه، درآمدهای حاصل از فعالیت‌های دریایی پیش‌بینی شده است که اگر بتوانیم آن را محقق کنیم، به راحتی می‌توان برای ایجاد پالایشگاه‌های مختلف در راستای جبران ناترازی انرژی در کشور گام برداشت که اقدامی بسیار مهم و توسعه‌ای محسوب می‌شود.

مرادی خاطرنشان کرد: مجلس به دولت تکلیف کرده بود که ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس پرورش داده شود. با بررسی‌های بنده در بهترین حال ۲۰ هزار تن حاصل شد که نشان دهنده فاصله عظیم و گسترده عمل تا هدفگذاری است. وقتی این موضوع از وزیر جهاد کشاورزی سوال شد، مسائلی مانند وابستگی صنعت شیلاتی کشور از جمله قفس، تور و بچه‌ماهی به کشورهای خارجی را از جمله این مطرح شد.اعلام کردم که شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های جوان کشور توانایی ساخت قفس و تور را در داخل کشور را دارند که مورد توجه قرار نمی‌گیرند.

وی، با ذکر این نکته که نباید اقتصاد کشور را دولتی مدیریت کرد، گفت: دلیل بروز این چالش‌ها، مدیریت دولتی اقتصاد است. مقام معظم رهبری در شعار سال به جلب مشارکت مردم در فعالیت‌های اقتصادی اشاره کردند و اگر می‌خواهیم این چالش‌ها در حوزه اقتصاد برطرف شود باید با عمل فرمایشات مقام معظم رهبری، دولت‌ها از تصدی‌گری در اقتصاد فاصله بگیرند.

عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان بیان کرد: وقتی اقتصاد کشور دولتی مدیریت می‌شود یعنی آمار و ارقام در حوزه‌های نرخ بیکاری واشتغال و در شاخص‌های اقتصادی نیز توسط خود دولت ارائه می‌شود. در چندین برنامه توسعه‌ای، رشد اقتصادی ۸ درصد هدفگذاری شد که این رشد اقتصادی صرفا با برگزاری جلسه و کنفرانس محقق نمی‌شود بلکه باید این باور را در سطوح مختلف جامعه بگسترانیم.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • دنیای اقتصاد : در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت
  • رشد اقتصادی روسیه رقم خورد
  • رکود در ساخت‌وساز موجب افزایش جرایم اجتماعی می‌شود
  • قالی‌بافان دلسردی می‌بافند / سایه‌اندازی رکود و کاهش صادرات بر فرش اردبیل
  • اقتصاد اسلامی بدون وضو!
  • قیمت طلای جهانی دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳