چرا برای زن از واژه «جنس دوم» استفاده میکنیم؟
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۰۵۳۶
سمیرا آزادنام هنرمند نمایشگاه چیدمان آثار «نیم» است. این نمایشگاه که بیشتر حاصل دغدغههای زنانه هنرمند محسوب میشود، در ادامه نمایشگاه قبلی او این روزها در خانه هنرمندان برپاست.
به گزارش ایسنا، سمیرا آزادنام که نمایشگاه چیدمان آثارش با عنوان «نیم» در گالری پاییز خانه هنرمندان ایران در حال برگزاری است، درباره آن توضیح داد: «این نمایشگاه ادامهای بر نمایشگاه قبلی من است، اما اختصاصاً در آن به دغدغه زنان پرداخته شده است؛ دغدغههایی که البته دغدغههای من است و با توجه به شخصیتها و تجربههای زیستی متفاوت آدمها، شاید شامل حال همه نشود.
با این حال همه ما زنان بهصورت ناخواسته به نوعی درگیر این دغدغهها شدهایم.»او اضافه کرد: «انگار یک الگوی از پیش طراحی شده داریم و همه مدام بر اساس همان کپی میشویم. در دورههای مختلف هم همین گونه بوده است و اینکه کجای این کره خاکی بهدنیا آمدهایم هم گویی چندان در این زمینه مهم نیست. از زیبایی ظاهر و شکل اندام گرفته تا هر آنچه از ما انتظار دارند؛ گویی مدام سرخطهایی به ما میدهند که ما باید در معرض آنها باشیم.»
او با انتقاد از کاربرد واژه «جنس دوم» برای زنان، تصریح کرد: «در شاهنامه میخوانیم که اولین خانهها را زنها بنا کردهاند و این واقعیتی است که در برخی جوامع روستایی امروز هم شاهدش هستیم؛ در این جوامع بسیاری از سختترین امور بر عهده زنان است و شاید کمترین قدردانی هم از آنها نشود. آیا یک زن یا دختر روستایی غیر از اموری که به او محول میشود، هیچ دغدغه، ایده و آرزوی دیگری ندارد؟ آیا هیچگاه دلش نخواسته بهصورت حرفهای یک ورزش را دنبال کند؟ اساساً استعداد این گروه در جایی کشف میشود؟ پرداختن به این سوالات همواره برایم جالب بوده است.»
آزادنام درباره المانهای بهکار رفته در نمایشگاه چیدمان «نیم» توضیح داد: «در نمایشگاه قبل هم شاهد چاقوها بودیم که در اینجا جای دو، سه تا از آنها خالی است. فشاری که باورها و در درجه اول جنسیت و زن بودن به ما وارد میکند، منجر به تغییر جهتها و برخی سنتهای اشتباه میشود. منظورم سنتهای درست نیست که در همه جای دنیا هم وجود دارد، بلکه منظورم قواعد عجیب و غریبی است که تعیین میکنند، زن چگونه باید باشد. همه اینها تبدیل به فشارهای آسیبزا میشود. این تجربه تبدیل به چیدمان نمایشگاه قبلی من شد که در این نمایشگاه هم آن را ادامه دادهام.»
او سپس به المان «کفش» در نمایشگاه آثار خود هم اشاره کرد و گفت: «مدام به ما میگویند اینگونه بپوش و زنانگی یعنی اینکه مدام باید اینگونه آرایش کنی و ... . اما واقعیت این است که خیلی به بدن خودمان فشار میآوریم. فارغ از همه این پوششها، اگر همه این عادتها را از ما بگیرند، آن موقع ما چه پوششی را انتخاب خواهیم کرد؟»
این هنرمند درباره تمرکز بر مسائل زنان در آثار خود بیان کرد: «شاید به این دلیل است که مدام به این فکر میکنم که این فشارها چرا باید وجود داشته باشد و لزوم آن چیست؟ چرا من جایی که میتوانم از خودم حرف بزنم، باید چیزهایی را جلوتر از خودم قرار دهم تا اول بهعنوان یک زن پذیرفته شوم؟ فکر میکنم خودم تجربه متفاوتی از این موضوع داشتهام و همواره به دنبال جواب برای آن بودهام؛ چیزی شبیه همان خالهبازی که در کودکی میکردیم و هیچ تفاوتی نکرده است. آن زمان دوست داشتیم کفشهای مادرمان را بپوشیم و حالا کامواهایی که در گوشهای از این چیدمان میبینید، یادآور اتفاقاتی است که شاید همه ما آن را تجربه کرده باشیم.»
او درباره عروسکهای قرار گرفته در چیدمان هم گفت: «خیلی زنها را دیدهام و میبینم که با اینکه بزرگسال هستند و حتی برخی صاحب نوه هم شدهاند اما همچنان در پی شیطنتها یا بازیگوشیهای کودکی هستند. هنوز میخواهند از آدمهای اطراف خود مانند عروسک مراقبت کنند و برایشان لالایی بگویند. دائم میخواهند زن بودن خود را با «مامان بودن» نمایش دهند. این دنیایی است که برخی آن را بهصورت ناقص رها کردهاند؛ حالا یا به واسطه ازدواجهای زودهنگام و یا به دلیل بارداریهای ناخواسته. زمانی کسی تصمیم میگیرد بهعنوان یک مادر، بچهای را به دنیا بیاورد اما برخی بهصورت ناخواسته در این موقعیت قرار میگیرند و البته خودشان هم همراه بچهشان رشد میکنند که این یک تحمیل است.»
آزادنام در پایان درباره بازخوردی که از مخاطبان نمایشگاه خود گرفته است، گفت: «اگر بخواهم درباره نمایشگاه قبلی بگویم، باید عنوان کنم خودم هم شگفتزده شدم؛ چرا که مردان و زنان بسیاری را دیدهام که بهواسطه یادآوری خاطراتشان با گریه میآمدند و درباره این آثار حرف میزدند. برای خود من هم چیزهایی یادآوری شد و برخی موارد را که از نگاه خودم هم پنهان بود، از زبان این مخاطبان میشنیدم. من شاید تنها بخشی از این موارد را دیده باشم اما مخاطبان هر یک زاویه نگاه خود را داشتند و تجربه مواجهه با این نگاههای متفاوت، برایم بسیار شگفتانگیز بود.»
نمایشگاه چیدمان آثار «نیم» تا ۱۴ مرداد ماه همه روزه به جز روزهای شنبه از ساعت ۱۵ تا ۲۰ در خانه هنرمندان ایران به نشانی تهران، خیابان طالقانی، خیابان موسوی شمالی (فرصت)، ضلع جنوبی باغ هنر میزبان علاقهمندان است.
انتهای پیام

تبلیغات در خبربان
منبع: ایسنا
کلیدواژه: نمایشگاه چیدمان نمایشگاه قبلی دغدغه ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۰۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
تهیه غذا
خبر هوشمند فهام
تفاوت کولر گازی و آبی
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
اخبار فناوری
مقایسه بلاکچین و هش گراف؛ کدام دفتر کل توزیعشده...
فروش کفش
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
کلینیک بتن ایران
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
دوره دیجیتال مارکتینگ
کولر گازی 36000 گری
آخر هفته تهران کجا بریم؟
اجاره کلبه چوبی
بهترین برند کولر چیست؟
تریلر فصل دوم Cuphead منتشر شد؛ ادامه ماجراجوییهای کاپ...
گوشی وان پلاس 10T با شارژ ۱۵۰ وات معرفی...
دومان سهند
بولتن خبری شماره دو ساختمان آنلاین - اردیبهشت 1401
تعمیر فوری گوشی شیائومی
بررسی و تحلیل فیلم Thor Love And Thunder +...
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
افزودنی های بتن چیست؟
کتاب صوتی
رکورد تقاضای برق
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
جرم منازعه و مجازات آن
داربست
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
خبر بعدی:
تلاشگران جهاد دانشگاهی دغدغه های رهبری را به خوبی پاسخ گفته اند
ایسنا/مرکزی معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری مرکزی گفت: تلاشگران جهاد دانشگاهی دغدغه های رهبری را به خوبی پاسخ گفته اند.
بهنام نظری در پیامی به مناسبت فرا رسیدن سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی اظهار کرد: یکی از نهادهای موفق علمی کشور که با بُن مایه های جهادی و انقلابی گری امروز در بسیاری عرصه های علمی، فن آوری، پزشکی و... پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته و ثابت کرده رسیدن به اوج قله های افتخار در گزاره های مختلف و مورد نیاز کشور برای حفظ اقتدار، رفع وابستگی، خصوصا اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبری عزیز است که ایثار گرانه و با کار جهادی و دانش پایه میدانداری میکنند تلاشگران غیور حوزه جهاد دانشگاهی هستند.
وی افزود: تلاشگران این نهاد حقا و انصافا دغدغه های مقام معظم رهبری و دلسوزان نظام را تا به امروز مطلوب پاسخ گفته و اعتماد سازی کرده اند .
انتهای پیام