Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/بوشهر مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر گفت: پارسال بیشترین فرزندآوری در شهرستان دَیِّر با ۱۳.۳ و کمترین میزان را در شهرستان تنگستان با ۱۰.۱ در هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت ثبت شد.

اسکندر پاسالار  در نشست ستاد جوانی جمعیت استان بوشهر با تسلیت ایام شهادت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام اظهار کرد: از ابتدای تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در استان بوشهر اقدامات خوب و موثری صورت گرفته که از مهمترین آن‌ها تشکیل قرارگاه‌های شهرستانی به ریاست فرمانداران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بر استفاده از ظرفیت ستادهای مردمی در شهرستان‌ها تاکید کرد و افزود: ظرفیت بخش عمومی، گروه‌های مردم نهاد و فعالین اجتماعی می‌توانند نقش تاثیرگذاری در بهبود شرایط جمعیتی استان داشته باشند که تا کنون این حوزه مغفول مانده است. امیدواریم در آینده ستادهای مردمی در شهرستان‌ها فعال شوند.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر به روند میزان عمومی ولادت طی ۱۰ سال گذشته اشاره و بیان کرد: میزان عمومی ولادت در استان بوشهر در سال ۹۰، ۲۰.۲ بوده است که این شاخص در سال ۱۴۰۰ به ۱۲.۲ کاهش پیدا کرده است و این عدد از میانگین کشوری که ۱۳.۶ به ثبت رسیده، پائین‌تر است.

اسکندر پاسالار، بیان کرد: پارسال بیشترین فرزندآوری در شهرستان دیر با ۱۳.۳ و کمترین میزان را در شهرستان تنگستان با ۱۰.۱ در هر هزار نفر جمعیت شاهد بودیم.

وی ادامه داد: در ۵ سال اخیر شاهد روند کاهش ولادت در کشور و استان هستیم که بیشترین کاهش در سال‌های ۹۸ و ۹۹ اتفاق افتاده است؛ در سال ۱۴۰۰ این شیب ملایم‌تر شده است.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر تصریح کرد: قانون جوانی جمعیت، برای عبور کشور از بحران فعلی جمعیت راهگشا است، در آن به شکل مصداقی و زمان‌مند بر مشوق‌های مالی و وظایف دستگاه‌ها تصریح شده، نیاز است خبرگزاری ها، رسانه‌ها و افراد تاثیرگذار جامعه هر دو عرصه مطالبه مالی و نیز مقوله اصلاح نگرش اجتماعی بر فرزندآوری را تشریح و تبیین کنند.

وی به مقایسه سن مادران در سال ۱۴۰۰ پرداخت و گفت: میانگین سن مادران در استان ۲۶.۹ سال ثبت شده که این شاخص در کشور ۲۷.۴ سال است؛ به عبارتی در استان بوشهر مادران جوان تری داریم.

اسکندر پاسالار با بیان اینکه تحولات جمعیتی هر کشور بیش از هر عاملی ریشه در باورها و نگرش زوجین به فرزندآوری دارد، تصریح کرد: تمایل به فرزندآوری ریشه در چند مسئله دارد؛ یکی مربوط به اعتقادات و باورهای افراد است یکی هم مربوط به سبک زندگی است که نیاز است در این زمینه گفتمان سازی شود.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر سبک زندگی جوانان تغییر کرده است افزود: تمایل به فرزندآوری در جوانان کاهش پیدا کرده است در واقع رفاه اقتصادی، تجمل گرایی، آسایش طلبی که در نسل جوان وجود دارد باعث شده که فرزند آوری را برای خود مقوله دشواری تصور کنند.

به گفته مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر، به دلایل مختلف از جمله سبک زندگی در دو دهه اخیر پیش ذهنیتی اولیه ایجاد شده که فرزند آوری را تنها با اقتصاد خانواده گره می‌زند و این باور هم از سوی اکثریت جامعه و هم از سوی برخی مسئولان وجود دارد. از همین رو نیاز است مشوق‌ها و تسهیلاتی که در قانون در نظر گرفته شده است برای مردم تشریح شوند.

وی اضافه کرد: مطمئنیم که با همه محدودیت‌های مالی، اراده جدی دولتمردان و نمایندگان مجلس بر تحقق تسهیلات و مشوق‌هایی است که در قانون جوانی جمعیت پیش بینی شده است؛ رویکرد اصلی ما در برنامه ریزی ها، تأکید برگفتمان سازی مسائل جمعیتی به ویژه آن بخشی است که مستقیما مرتبط با کارکردها و وظایف خدمتگزاران دولت است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فرزندآوری مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر جوانی جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۲۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف شیب نزولی فرزندآوری در زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ رفیعی با اشاره به نگرانی‌ها در خصوص فرزندآوری و اجرای قانون جوانی جمعیت، گفت: تأکید رهبر معظم انقلاب و شکل گیری گفتمانی در این خصوص، تاثیر مثبتی را در جامعه برجای گذاشت.

وی افزود: تعداد ولادت‌ها در استان در سال ۹۷، هشت درصد و در سال ۹۸ نیز ۱۱ درصد نسبت به قبل کاهش یافت.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان ادامه داد: از سال ۹۸ به بعد شیب نزولی ولادت در استان متوقف شد که نشانگر توجه مردم به سیاست‌های جوانی جمعیت است و باید اهتمام بیشتری در این خصوص از سوی دستگاه‌ها صورت گیرد.

رفیعی گفت: در سال ۹۸ در شرایط کرونایی ۱۶ هزار و ۳۳۲ ولادت به وقوع پیوست و در سال ۹۹ هم ۱۵ هزار و ۱۴۶ ولادت در استان ثبت شد که این میزان ولادت، کاهش هفت درصدی را نسبت به مدت مشابه قبل نشان می‌داد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ در استان ۱۴ هزار و ۱۵۲ مورد ولادت با کاهش ۵.۵ درصد ثبت شد، افزود: طی سال گذشته نیز ۱۳ هزار و ۹۲۳ مورد واقعه ولادت گزارش شد که کاهش یک و نیم درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.

وی با بیان اینکه اتخاذ سیاست‌های تشویقی و وقوع برخی شرایط موجب بروز این مهم شد، گفت: اقدامات خوبی در اجرای سیاست‌های فرزندآوری در استان انجام گرفت.

معاون استاندار زنجان با بیان اینکه کار‌های فرهنگی در قالب تشکل‌های مردم نهاد درخصوص ازدواج و فرزندآوری انجام می‌شود، افزود: فعالیت خیریه‌های استانی نیز در این زمینه اثرگذار بوده است.

رفیعی با بیان اینکه دستگاه‌های متولی باید با نگاه حمایتی، تسهیلگر فعالیت‌های تشکل‌های مردمی در این حوزه باشند، ادامه داد: به منظور پیشگیری از سقط جنین در استان، کارگروهی تشکیل شد که برنامه‌های آن به صورت جدی در کنار اجرای طرح نفس (نجات فرزندان سالم از سقط) پیگیری می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه این کارگروه با اقدامات سلبی و به صورت جدی با تمامی مراکز و افرادی که به صورت غیرقانونی در این حوزه فعالیت دارند، برخورد می‌کند، خاطر نشان کرد: مقامات قضائی استان نیز پشتیبانی لازم را دارند که امیدواریم با مجموعه این اقدامات، توقف شیب نزولی جمعیت و افزایش نرخ باروری و جایگزینی جمعیت را در استان شاهد باشیم.

دیگر خبرها

  • رفع موانع ازدواج و فرزندآوری مقدمه جوان سازی و ازدیاد جمعیت
  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • ۲۷.۳ سالگی میانگین سن مادران ایرانی در تولد اولین فرزند؛ پدر ۳۲.۱ سالگی
  • آثار غیرشعاری می تواند ذهنیت جوانان را به فرزندآوری مثبت کند
  • آموزش‌های مرتبط با آبزیان در استان بوشهر گسترش می‌یابد
  • تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است
  • هنر می‌تواند تقویت کننده روحیه جوانی جمعیت باشد
  • توقف شیب نزولی فرزندآوری در زنجان
  • برگزاری جشن سلامت با نمایش عروسک‌های دادا و کاکا+عکس
  • برگزاری جشن سلامت با نمایش عروسک‌های دادا و کاکا