Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهشگر حیات وحش و فعال محیط زیست با ابراز تأسف از سانحه تصادف منجر به تلف شدن توله یوز آسیایی در محور میامی-عباس آباد، افزایش دوربین‌های نظارتی کنترل سرعت در زیستگاه توران در این محور را خواستار شد. - اخبار استانها -

کامبیز برادرانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، اظهار داشت: این هشتمین یوزی است که در یک دهه اخیر در کشور بر اثر تصادف از بین رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این یوز تلف شده نگون بخت، نابالغ بوده است افزود: بر اساس شناسایی خال‌ها توسط انجمن یوزپلنگ ایرانی احتمالا از افراد شناسایی شده منطقه توران نبوده است.

این پژوهشگر حیات وحش با اشاره به اینکه به دلیل له شدگی ناحیه زیر دم حیوان، شناسایی جنسیت هنوز ممکن نیست تصریح کرد: بنا به گزارش رسیده محل تصادف از سمت تهران به مشهد، بعد از میامی در فاصله 15 کیلومتری فنسی است که برای کنترل تصادفات جاده‌ای یوزها در محل کشیده شده است.

برادرانی عنوان کرد: فنس‌کشی ها مسیرهایی که یوز از آن عبور کرده و وارد جاده می‌شود را مسدود می‌کند و در واقع یوز را به روگذرها (پل) و زیرگذرهایی که وجود دارد، هدایت می‌کند و این همان کاری است که در همه دنیا پیش‌بینی و برای جلوگیری از تلفات جاده‌ای حیات وحش پیشنهاد می‌شود.

وی اضافه کرد: البته در برخی کشورها دیوار را مناسب تر می‌دانند؛ چرا که برخی حیوانات توانایی دیدن فنس را ندارند و ممکن است با آن برخورد کنند و متخصصان حیات وحش و محیط زیست طبیعی به همین‌ خاطر دیوار را پیشنهاد می‌دهند که البته دیوارکشی نیز باعث تخریب منظر جاده می‌شود.

این فعال محیط زیست افزود: به عنوان پیشنهادی بینابینی می‌توان در طراحی فنس به شکلی عمل شود که با استفاده از رنگ‌هایی جلب توجه کرده و مانع برخورد حیوانات با آن شوند.

برادرانی با بیان اینکه محدوده فنس کشی شده موجود در محور میامی به کاهک و عباس آباد نیز ناقص است عنوان کرد: از کل این مسیر پر خطر، فقط چهار کیلومتر در هر طرف جاده فنس کشی شده و بخش‌هایی از این فنس کشی ناقص و محدود هم دزدیده شده است.

وی با تأکید بر اینکه فنس کشی بدون حفاظت و در معرض خطر سرقت و فاقد روگذر و زیرگذر مناسب برای عبور و جابجایی حیات وحش به دو طرف جاده، فایده‌ای ندارد بیان کرد: بهتر است فنس‌های باقی مانده در حاشیه جاده در محدوده ی کریدور جمع‌آوری شوند و نورانی کردن کل مسیر پر خطر کریدور با سیستم روشنایی قوی و پرنور برای جابجایی یوزها بین دو طرف جاده و البته اعمال محدویت سرعت با نصب دوربین‌های کنترل سرعت و ثبت میانگین در کل مسیر پر خطر کریدورهای عبوری یوزها با سرعت 80 کیلومتر در ساعت به عنوان راهکار جایگزین در کوتاه مدت اجرایی شود.

 این پژوهشگر حیات وحش با بیان اینکه رانندگان فقط وقتی به دوربین کنترل سرعت نزدیک می‌شوند سرعت محدود و مطمئنه را رعایت کرده بعد از عبور از دوربین با سرعت بسیار زیاد به مسیر خود ادامه می‌دهند خاطرنشان کرد: به همین علت باید در کل مسیر 40 کیلومتری پر خطر کریدور یوز آسیایی محدودیت سرعت اعمال شود.

به گزارش تسنیم، شب گذشته در محور میامی-عباس‌آباد در استان سمنان یک فرد یوز بر اثر تصادف جاده‌ای تلف شد.

جنسیت "یوزپلنگ" تلف شده هنوز مشخص نیستجزئیات تاره از تلف شدن توله‌یوز ایرانی در میامی بر اثر تصادف/ حادثه خارج از محوطه فنس‌کشی صورت گرفتهتلف شدن یک فرد یوزپلنگ ایرانی بر اثر تصادف در جاده سمنان

بیشتر تلفات حیات وحش به ویژه یوز آسیایی در استان سمنان، در 10 تا 12 کیلومتر مسیر پر خطر کریدور یوز آسیایی از خارتوران در جنوب جاده به منطقه میاندشت در شمال جاده رخ داده است.

انتهای پیام/363/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: یوزپلنگ ایرانی یوزپلنگ ایرانی بر اثر تصادف مسیر پر خطر یوز آسیایی فنس کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۹۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ پیدا کنید خروجی جلسات کمیسیون ایمنی راه ها را !

تین نیوز

در تقویم ملی روز هفتم اردیبهشت ماه به نام ایمنی حمل ونقل نام گرفته؛ روزی که موضوع ایمنی راه ها و کاهش تصادفات جاده ای را یادآور می شود در شرایطی که امسال نیز در تعطیلات نوروزی آمار تلفات تصادفات رانندگی در ایران بازهم رکورد زد.

به گزارش تین نیوز، براساس آمار سازمان پزشکی قانونی کشور هزار و ۶۵ نفر بر اثر تصادفات جاده ای در تعطیلات نوروز سال ۱۴۰۳ جان باختند و به گفته رئیس پلیس راهور فراجا در سال 1402 بیش از 17 هزار نفر طی تصادفات رانندگی در ایران کشته شده اند.

نگاهی به  آمار تلفات تصادفات رانندگی در ایران نشان می دهد که طی یک بازه ده ساله، هیچ بهبودی در این بخش صورت نگرفته است گرچه هم اکنون پیگیری ایمنی حمل ونقل در کارگروه هایی فنی و تخصصی پیگیری می شود. از جمله کمیسیون ایمنی راه های کشور که از جمله اهداف این کمیسیون تدوین سیاست های لازم به منظور ارتقای سطح ایمنی راههای کشور، ایجاد سامانه آمار و اطلاعات جامع مدیریت ایمنی راه های کشور و تحلیل تصادفات جاده ای عنوان شده است.

خبر مهم و پربازدید حمل ونقل جاده ای را بخوانید:

فراخوان سراسری برای جذب حداقل 10 هزار راننده بین شهری مسافری  

کمیسیون ایمنی راه های کشور که با هدف کاهش کاهش سوانح و تصادفات جاده ای به عنوان رکن مشورتی، تصمیم سازی، اجرایی و نظارتی شورای عالی هماهنگی حمل ونقل  از سال 89 کار خود را آغاز کرد.

جلسات کمیسیون ایمنی راه های کشور به ریاست وزیر راه و شهرسازی  برگزار می شود و جهت بررسی موضوعات مختلف مرتبط با ایمنی راه اعم از مهندسی راه، ناوگان، اعمال مقررات ترافیکی و گردآوری و تحلیل آمار سوانح حمل ونقل و اجرای آموزش فرهنگ عمومی ایمنی حمل ونقل و  ...  از توان سه کارگروه ویژه کمیسیون ایمنی راه ها، کارگروه هماهنگی شیوه های حمل ونقل و کارگروه آموزش و رفتارسازی ایمنی حمل ونقل و ترافیک بهره می برد.

اطلاعاتی در دسترس نیست

در بررسی عملکرد این کمیسیون که تاکنون 135 نشست را با حضور مشارکت کلیه بخش ها و دستگاه های ذی ربط ملی و استانی ذیل شورای عالی هماهنگی حمل ونقل پشت سرگذاشته یک نکته حائز اهمیت است که چرا خبری از اطلاعات بروز و داده های تحلیلی و آماری این کمیسیون نیست.

 با نگاهی به تارنمای وزارت راه و شهرسازی و زیربخش مربوط به کمیسیون ایمنی راه های کشور آخرین اطلاعات بارگذاری شده از صورتجلسات نشست های این کمیسیون مربوط به سال 99 است که آن هم در دسترس نیست گرچه اعلام شده که براساس سیاست وزارت راه و شهرسازی مبنی بر دسترسی آزاد همه شهروندان به اطلاعات مورد نیاز این وزارتخانه، کلیه مصوبات شورایعالی هماهنگی ترابری کشور در این بخش قرار داده است.

شاید گزیده ای از پاسخ این سوال که چرا در یک بازه ده ساله بهبودی در ایمنی حمل ونقل حاصل نشده و آمار تلفات جاده ای تقریبا هر سال بالاتر از قبل است؛ در نبود اطلاعات روشن و شفافی از عملکرد و اقدامات کمیسیون ایمنی راه های کشور باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • زنده گیری ۲ قلاده گربه جنگلی در مرودشت
  • تصادفات جنوب سیستان و بلوچستان ۴۶ کشته برجا گذاشت
  • ◄ پیدا کنید خروجی جلسات کمیسیون ایمنی راه ها را !
  • تمجید از پایانی که آغازگر حیات شد
  • تمجید از پایانی که آغازگر حیات شد/نامگذاری یکی از خیابان‌های سنندج بنام آرمان بنفشی
  • خط کشی ۱۰۰ کیلومتر از جاده‌های ارتباطی مازندران
  • تمجید از پایانی که آغازگر حیات شد + فیلم
  • کاهش ۱۰ درصدی مصدومان تصادفات جاده‌ای
  • اصلاح ۱۴ نقطه حادثه‌خیز در جاده‌های استان اردبیل
  • دومین گوساله گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه متولد شد