Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش ایسنا، حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان هفته گذشته  ضمن شرکت در جلسه رسمی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به ریاست «وحید جلال زاده»، به سوالات نمایندگان مردم پاسخ داد. 

 بر اساس اعلام وزارت امور خارجه، در این جلسه سوالات سید شمس الدین حسینی نماینده رامسر، تنکابن و عباس آباد، کوهساری نماینده رامیان و آزاد شهر، خضریان و نبویان نمایندگان تهران، ری شمیرانات، اسلام شهر و پردیس، مولوی نماینده آبادان، بشیری نماینده پاکدشت، موسوی نماینده ملکان و حسین پور نماینده پیرانشهر و سردشت مطرح و وزیر امور خارجه به کلیه سوالات پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال حسینی نماینده مردم رامسر، تنکابن و عباس آباد در مورد علت عدم حل مشکلات فراروی صادرکنندگان کیوی، ابتدا از پیگیری های جدی وی برای حل مشکل صادرات کیوی قدردانی کرد و ضمن تشریح اقدامات وزارت امور خارجه تصریح کرد؛ ما در راستای وظیفه تسهیل گری خود و ایجاد هماهنگی بین دستگاههای اجرایی، تمام تدابیر لازم را اندیشیده این و علاوه بر معاون اقتصادی ، نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در هندوستان و امارات برای تسهیل صادرات تلاش کرده اند. هیات فنی هند به ایران آمد و ضمن حضور در اماکن مربوطه و در پی رایزنیها ، مشکل صادرات کیوی به هندوستان هر چند با تاخیر طرف هندی ، در نهایت برطرف شد .

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال  کوهساری نماینده رامیان و آزاد شهر در خصوص عدم اطلاع مجلس شورای اسلامی از مفاد قرارداد بیست و پنج ساله با چین و موافقتنامه بیست ساله با روسیه با تشریح روند انعقاد این قرارداد ها تصریح کرد: نظر به این که تفاهم صورت گرفته با چین از نظر شکلی یک "برنامه جامع" همکاری بلند مدت بین دو کشور محسوب می شود و در حقیقت یک نقشه راه همکاری است، لذا در سایر مراجع قانونی کشور بررسی شده است. بدیهی است در صورت تبدیل این "برنامه جامع" همکاری به "موافقتنامه" رسمی میان دو کشور، مطابق قانون اساسی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

 وی افزود: موافقتنامه همکاری بیست ساله با روسیه هم فعلا در مرحله بررسی میان دو کشور قرار دارد و در صورت تایید نهایی حتما باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

 امیر عبداللهیان در پاسخ به سوال  خضریان نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در باره ادامه کار برخی از مدیران که در دولت گذشته در وزات امور خارجه مسئولیت داشتند، گفت: روند انتصابات در وزارت امور خارجه به عنوان یک دستگاه حاکمیتی و کاملا تخصصی تابع ضوابطی است و مراجع ذیصلاح در خصوص انتصاب یا ابقای افراد در سمت های حساس اعلام نظر می کنند. 

وزیر امور خارجه تصریح کرد:  شورای معاونان وزارت امور خارجه در دولت جدید تغییر یافته است و حدود ٤٠ سفیر نیز تعیین یا جابجا شده اند.

وزیر امور خارجه همچنین به سوال  نبویان نماینده تهران، ری  شمیرانات، اسلام شهر و پردیس، مبنی بر ضرورت رعایت خطوط قرمز نظام و منافع ملی در مذاکرات بطور مشروح پاسخ داد.

 امیر عبداللهیان در پاسخ به سوال  سید محمد مولوی نماینده مردم آبادان با عنایت به نقش مهم و استراتژیک رودخانه اروند در تجارت، صیادی و گردشگری، با تشریح اقدامات حقوقی و سیاسی وزارت امور خارجه در این رابطه طی دهه گذشته گفت: رایزنی ها با طرف عراقی در سطوح مختلف همچنان ادامه دارد و وزارت امور خارجه تا حصول نتیجه به این رایزنی ها ادامه خواهد داد.

وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دوم  سید محمد مولوی در مورد اقدامات وزارت امور خارجه درخصوص ایجاد همکاری منطقه ای و بین المللی جهت جلوگیری از ایجاد رخداد گرد و غبار و مقابله با نقض بنیادین اصول محیط زیست مندرج در کنوانسیون های بین المللی از سوی کشور ترکیه، با اشاره به ساز و کارهای بین المللی و منطقه ای برای مقابله با موضوع ریزگردها از جمله تاسیس و استقرار مرکز منطقه ای توسعه اطلاعات مدیریت بلایا در آسیا با مرکزیت تهران و با هدف جذب منابع بین المللی گفت: در مکاتبه، مذاکرات و رایزنی های سیاسی با کشورهای منطقه که منشاء تولید گرد و غبار هستند، بر ضرورت همکاری دو جانبه و چند جانبه تأکید و موضوع پیگیری شده است. 

امیر عبداللهیان تصریح کرد: آثار جنگ در منطقه، بحران آب و سد سازی باعث تشدید مساله گرد و غبار شده است. 

وزیر امور خارجه گفت: با پیگیری وزارت امور خارجه و در رایزنی های فشرده با ترکیه، کارگروه مشترکی بین دو کشور برای رسیدگی به موضوع آب تشکیل شده است که با هم ارتباط دارند. 

وزیرامور خارجه افزود: رایزنی ها و تلاش های وزارت امور خارجه در همکاری تنگاتنگ با سازمان محیط زیست و وزارت نیرو برای مبارزه با پدیده گرد و غبار تداوم دارد.

سوال  بشیری نماینده پاکدشت در خصوص تدابیر و برنامه های وزارت امور خارجه برای تحقق منافع ملی در حوزه دیپلماسی اقتصادی بود.

وزیر امور خارجه با تشریح نقشه راه و برنامه های وزارت امور خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی گفت: اولویت اصلی دستگاه دیپلماسی در دولت سیزدهم بر مبنای توسعه و گسترش همکاری با همسایگان استوار است  به گونه ای که در مدت استقرار دولت جدید حجم مبادلات تجاری از ۲۷ درصد به ۵۷۰ درصد افزایش یافته است. 

وزیر امور خارجه گفت که با همکاری وزارت صنعت معدن و تجارت، تعداد رایزن های بازرگانی افزایش یافته اند.

سوال دوم  بشیری در مورد اقدامات اجرایی وزارت امور خارجه برای تحقق برنامه های ارایه شده به مجلس شورای اسلامی هنگام اخذ رای اعتماد بود که وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال با اشاره به انتشار کتابچه سیاست خارجی دولت سیزدهم به عنوان نقشه راه دستگاه دیپلماسی گفت: گزارش عملکرد یک ساله دستگاه دیپلماسی شامل میزان تحقق اهداف تدوین شده است. 

وی در این باره توضیحاتی را ارائه کرد.

 سید علی موسوی نماینده مردم ملکان در باره دیپلماسی ایران در ارتباط با همسایگان و چگونگی فعالسازی دیپلماسی آب در رابطه با کشورهای همجوار از وزیر امور خارجه پرسش کرد.

وزیر امور خارجه ضمن تشریح اولویت های دستگاه دیپلماسی در توسعه همکاری با همسایگان تصریح کرد: با کشورهای افغانستان و ترکیه رایزنی های فشرده و گسترده ای برای حفظ حقابه ایران از رودخانه های هیرمند و ارس انجام شده است.

وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال کمال حسین پور نماینده مردم پیرانشهر و سردشت درباره رسمی شدن مرز کیله سردشت با کشور عراق، به اقدامات وزارت امور خارجه در این زمینه و مذاکرات صورت گرفته با نخست وزیر و وزیر امور خارجه و مکاتبات با طرف عراقی اشاره کرد و رسمی شدن مرز کیله را منوط به توافق دولت مرکزی عراق دانست و بر پیگیری آن تاکید کرد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۲۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابوالفضل عمویی نماینده مجلس: آماده استفاده از سلاح‌هایی هستیم که قبلاً استفاده نکرده‌ایم

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه صهیونیست‌ها منطقی عمل کنند، گفت: آماده استفاده از سلاح‌هایی هستیم که قبلاً استفاده نکردیم.

به گزارش برنا، ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با المیادین تاکید کرد که پاسخ ما به رژیم صهیونیستی مشروع بود و باید به تخلفات و جنایات آن پایان داده می‌شد.

وی اظهار کرد: پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی دقیق بود. ما از قدرت قابل توجهی استفاده نکردیم.

عمویی بیان کرد: با هرگونه تجاوز اسرائیل مقابله کرده و به آن پاسخ خواهیم داد.

وی ادامه داد: آماده استفاده از سلاح‌هایی هستیم که قبلاً استفاده نکرده‌ایم و برای همه سناریو‌ها برنامه داریم. صهیونیست‌ها منطقی عمل کنند

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی بیان کرد: در برخورد با سناریو‌های مختلف از عقلانیت و شجاعت استفاده خواهیم کرد.

وی افزود: ما به هرگونه تجاوز احتمالی اسرائیل پاسخ خواهیم داد.

عمویی خاطر نشان کرد: از همه کشور‌ها می‌خواهیم کناره‌گیری کنند و از جنایات صهیونیست‌ها به‌ویژه جنایت آن‌ها در دمشق حمایت نکنند.

دیگر خبرها

  • انصراف نمایندگان از طرح سوال وزیر کار
  • نماینده مجلس: آماده استفاده از سلاح‌هایی هستیم که قبلاً استفاده نکرده‌ایم
  • ابوالفضل عمویی نماینده مجلس: آماده استفاده از سلاح‌هایی هستیم که قبلاً استفاده نکرده‌ایم
  • نماینده مجلس : آماده استفاده از سلاح هایی هستیم که قبلاً استفاده نکرده‌ایم
  • حضور وزیر امور خارجه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
  • امیر عبداللهیان : اجازه نمی‌دهیم رژیم صهیونیستی آرامش و ثبات منطقه را برهم بزند
  • جزئیات نشست کمیسیون امنیت ملی با حضور امیرعبداللهیان
  • وزیر خارجه به کمیسیون امنیت ملی مجلس گزارش داد/ امیرعبداللهیان: موشک‌های ایرانی به دو پایگاهی که صهیونیست‌ها برای عملیات دشمن در دمشق مورد استفاده قرار داده بودند، ضربه اساسی وارد کردند
  • گفت وگوی امیر عبداللهیان و وزیر خارجه عربستان درخصوص تحولات منطقه
  • امیر عبداللهیان: رویکرد تهران جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه است