Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی فعالان اقتصادی قیمت های دستوری را به ضرر تولید کننده و مصرف کننده اعلام کردند و گفتند انتظار داریم وزارت جهاد و صمت هر چه زودتر قیمت واقعی کنسرو ماهی و رب گوجه فرنگی را اعلام کنند.

به گزارش ایران اکونومیست، امروز در یک نشست خبری، فعالان اقتصادی تولید کننده کنسرو و رب گوجه فرنگی از اعمال قیمت‌های دستوری برای این دو محصول انتقاد کرده و اعلام کردند که تعیین قیمت دستوری به ضرر تولید کننده و مصرف کننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها در این نشست تاکید کردند در صورتی که دولت تاکید دارد که قیمت این دو کالا حتما دستوری باشد پس قیمت آن را واقعی تعیین کنند تا تولید کننده بیش از این متضرر نشود و چرخه تولید ادامه یابد.

مسعود بختیاری نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای کنسرو ایران در نشست خبری که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد اعلام کرد: قیمت های دستوری بسیار پایین تر است و باعث شده کارخانه های تولید دو محصول رب و کنسرو حدود 50 درصد تولید خود را کم کنند.

وی با بیان اینکه پیگیری زیادی برای تعیین واقعی و ابلاغ به تولید کنندگان انجام شده، گفت:‌ قیمتی که برای کنسرو ماهی روی سایت سازمان حمایت منتشر شده 35 هزار تومان است اما آنالیز قیمت های ما نشان میدهد که قیمت باید بسیار بالاتر از این باشد.

نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای کنسرو ایران تصریح کرد: حتی با حاشیه سود صفر درصد هر عدد کنسرو باید 41500 تومان باشد اما تولید کنندگان حتی به 40 هزار تومان هم قانع هستند تا چرخ تولید بچرخد.

وی با بیان اینکه تولید کنندگان همراهی خود را با دولت ادامه خواهند داد، گفت:‌ انتظار داریم که دولت هم حمایت های خود را از تولید کنندگان دریغ نکند و هرچه زودتر اجازه دهد قیمت های کارشناسی و واقع بینانه روی محصول درج شود.

بختیاری در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس که پرسید، اگر قیمت محصول شما افزایش یابد، تقاضا برای محصول هم کم می شود و شما از این ناحیه ضرر می کنید؟ آیا راهکاری برای این کار اندیشیده اید، گفت:همواره قیمت واقعی به نفع تولید و مصرف کننده است اکنون هم که قیمت ها پایین است احتمال دارد که کیفیت محصول کم باشد اما اگر قیمت ها واقعی باشد در سایه رقابت، کیفیت هم بیشتر خواهد شد.

وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار فارس که چه راهکاری برای حمایت از مردم وجود دارد؟ گفت: پیشنهاد ما این است که دولت مالیات بر ارزش افزوده را از این دو محصول همانند 11 قلم کالای دیگرحذف کند که در این صورت با حمایت از تولید کننده و حفظ حاشیه سود برای آنها قیمت برای مصرف کننده نیز کاهش می یابد.

بخیتاری در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار فارس که آیا می توان با افزایش بهره وری و کاهش هزینه های تولید، سودی بیشتری برای خود حفظ کنید و قیمت ها افزایش نیابد؟ گفت: تنها 12 درصد هزینه های تولید دست ما است و 78 درصد مربوط به مواد اولیه و دیگر مواردی است که دست دولت است و این ابتکار را باید دولت به خرج دهد و ما هم چنین انتظاری داریم.

وی اضافه کرد مثلا حقوق کارگر 57 درصد افزایش یافته و قیمت ماهی تون از 35 هزار به 55 هزار تومان و حتی وارداتی ها 65 هزار تومان است در سوی دیگر رئیس سازمان شیلات می گوید امکان کاهش دادن قیمت ماهی تون نیست در حالی که 70 درصد قیمت کنسرو ماهی به این موضوع بستگی دارد.

*تصمیم گیری‌ها همچنان بین دو وزارت جهاد و صمت معلق است

در ادامه این نشست عبدالله مختاری عضو هیئت مدیره سندیکای کنسرو ایران هم تاکید کرد قیمت های دستوری را مانع تولید عنوان کرد و گفت:‌ متاسفانه با وجود اجرای قانون انتزاع تصمیم گیری ها بین وزارتخانه جهاد و صمت معلق مانده است با اینکه کارشناسان دو وزارتخانه قیمت فعلی را به ضرر تولید می دانند اما وضع فعلی را ادامه می دهند.

به گفته این مسئول مسئولان به صورت شفاهی قیمت هر عدد کنسرو را 45 هزار تومان تعیین کرده اند اما هنوز ابلاغ نشده است.

وی در ادامه گفت:‌ براساس اعلام شفاهی یکی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی تعدادی از کارخانه ها قیمت های خود را تغییرداده بودند که متحمل جریمه‌های سنگین شدند.

در ادامه صنعتی یکی از فعالان حوزه تولید رب از کاهش شدید صادرات به عراق خبر داد و گفت: عراق ماهانه به هر نفر نیم کیلو رب رایگان می دهد و به این دلیل قیمت در بازار عراق به 24 هزار تومان کاهش یافته است در حالی که این رب در داخل کشور 28 هزار تومان است.

وی با بیان اینکه ترکیه رب عراق را تامین می کند گفت: سیاست عراق در اکثر کالاها به همین روال است که محصولات رایگان به مردم می دهد و قیمت را پایین می آورد.

ت 25

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: قیمت های دستوری تولید کنندگان مصرف کننده ضرر تولید تولید کننده هزار تومان قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۴۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از برق کشور در بخش تولید مصرف می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر رجبی مصطفی رجبی مشهدی افزود: در سال ١٤٠٠ با ناترازی شدیدی مواجه بودیم اما طی دو سال گذشته با مجموع اقدامات انجام شده این ناترازی با درایت و برنامه‌ریزی‌های دقیق به حداقل رسید.

وی با بیان این که برای گذر از اوج بار تابستان امسال ١٨٠ اقدام تأمین انرژی در کشور تعریف شده، اظهار امیدواری کرد سال جاری نیز سال مطلوبی برای صنعت برق کشور باشد.

به گفته مدیرعامل توانیر، در این زمینه ظرفیت‌های مناسبی در حوزه صنعت برق ایجاد شده که ساخت نیروگاههای حرارتی جدید و راه اندازی نیروگاههای تجدید پذیر و احداث شبکه‌های توزیع و انتقال برق از جمله آنها است.

کد خبر 6084175 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • مصرف ماهانه شکر به ۲۴۰ هزار تن رسید
  • هشدار جدی/ اگر این 7 غذا را دوباره گرم کنید و مصرف کنید مرگ آور خواهد بود
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!
  • کولر آبی بخریم یا گازی؟
  • هوای زمین را داشته باشیم
  • اقتصاد ایران تا اطلاع ثانوی، نفتی، رانتی و دستوری است
  • کاهش تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در اسفند ۱۴۰۲به ۲۴.۵ درصد
  • «کنسرو ماهی» صدرنشین گرانی خوراکی‌ها؛ شیرخشک ۵۷ درصد گران شد
  • نیمی از برق کشور در بخش تولید مصرف می شود
  • کاهش ۱۶.۲ واحد درصدی تورم تولیدکننده در سال ۱۴۰۲+نمودار