Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-24@17:13:24 GMT

ماجرای واردات خودرو به کجا رسید؟

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۶۹۱۵

ماجرای واردات خودرو به کجا رسید؟

دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت آیین‌نامه واردات خودرو توضیحاتی را ارائه کردند.

به گزارش مشرق، موضوع واردات خودرو به کشور از مسائلی بود که در ماه‌های گذشته بحث آن در مجلس، دولت و محافل عمومی داغ بود تا اینکه بالاخره تیرماه سال جاری سخنگوی دولت و وزیر صمت، رسما خبر آزادسازی واردات خودرو را اعلام کردند و قرار شد آیین نامه آن تدوین شود که البته از آن زمان تا امروز خبری از نهایی شدن آئین نامه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سید رضا فاطمی امین وزیر صمت گفته بود این آئین نامه تا خرداد ماه ۱۴۰۱ باید در دولت تصویب می‌شود و پس از طی ۲ الی ۳ ماه بعد از تصویب، واردات خودرو به کشور انجام شود.

در همین رابطه منوچهر منطقی معاون صنایع حمل و نقل وزیر صمت نیز ۲۱ تیر ماه طی گفت‌وگویی عنوان کرد: اجرایی شدن این آیین‌نامه منوط به مصوبه هیات دولت است ضمن اینکه بر اساس برنامه ریزی انجام شده، تا شهریور ۱۴۰۱ واردات خودرو انجام می‌شود.

مصطفی طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم در این باره گفته بود: ابلاغ آئین نامه واردات خودرو در اختیار دولت است و هیچ منع قانونی ندارد؛ باید آئین نامه مربوطه در دولت تصویب و ابلاغ شود.

با توجه به مسائل مطرح شده با دو تن از نمایندگان مجلس درباره این موضوع گفت‌وگو کردیم که در ادامه آمده است:

* آیین‌نامه واردات خودرو به مجلس نیامده است

حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در رابطه با آخرین وضعیت آیین‌نامه واردات خودرو اظهار داشت: ما در کمیسیون صنایع مجلس در رابطه با آیین‌نامه واردات خودرو جلسه‌ای برگزار کردیم که برخی از مسئولین دولتی هم در این جلسه حضور داشتند و قرار شد دولت این آیین‌نامه را به صورت مکتوب به مجلس ارائه کند تا مجلس آن را ارزیابی کند اما هنوز این آیین نامه به مجلس نیامده است.

وی درباره چرایی عدم نهایی شدن این آیین‌نامه توسط دولت توضیح داد: مسئولین مربوطه گفته‌اند که در حال طی کردن مراحل نهایی تصویب این آیین‌نامه هستیم؛ اما مشخص نیست که این تاخیر با چه توجیهی صورت می‌گیرد. دولت باید هر چه سریعتر آن را به مجلس ارائه کند تا مجلس آن را با قانون تطبیق دهد تا مشکلی نداشته باشد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه مجلس به دنبال این است تا این آیین‌نامه با قانون مغایر نباشد، تاکید کرد: اگر آیین‌نامه واردات خودرو با قانون مغایرت داشته باشد، مجلس در این رابطه ورود جدی خواهد داشت.

* آیا خودروهای خارجی تا پاییز به ایران می‌رسند؟

سلیمی ادامه داد: توقع ما از دولت این است که سریعتر این آیین‌نامه را تصویب و به مجلس ارسال کند؛ تا این آیین نامه بیاید و مورد تائید مجلس قرار بگیرد و بعد ابلاغ و ثبت سفارش شود ۳ الی ۴ ماه زمان می‌برد تا خودروهای خارجی وارد کشور شوند.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه برخی از خودروهای داخلی که نسبت به سایر خودروها ارزان‌تر هستند پلاک نمی‌شوند، خانواده‌های کم‌توان در تهیه خودرو با مشکل مواجه شده‌اند؛ این موضوع یک مقدار مجلس را نگران کرده است که خانواده‌های کم‌برخوردار چگونه می‌توانند صاحب خودرو شوند؟

* مخالفت نمایندگان مجلس با برخی از مفاد آیین‌نامه واردات خودرو

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان داشت: بعد از جلسه‌ای که با مسئولین دولتی داشتیم، برخی از موارد مندرج در آیین‌نامه به صورت شفاهی به سمع و نظر نمایندگان رسیدو نمایندگان ایرادات جدی به برخی از بندهای این آیین‌نامه داشتند که مسئولان قول دادند مکتوب آن را به مجلس ارائه کنند.

سلیمی عنوان کرد: هفته آینده پیگیری خواهیم کرد که دولت این آیین‌نامه را به صورت مکتوب به مجلس ارائه کند تا نمایندگان نظرات خودشان را اعلام کنند.

وی در رابطه با وعده دولت مبنی بر آغاز واردات خودرو از شهریور ماه گفت: من نمی‌دانم چرا دولت این وعده را داده است، پس از تصویب آیین‌نامه و همچنین ابلاغ و ثبت سفارش، جهت واردات خودرو به کشور ۳ ماه زمان نیاز است.

* صنعت خودرو چگونه نجات پیدا می‌کند؟

حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج الدینی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر واردات خودرو و ساماندهی به صنعت خودروی کشور اظهار داشت: موضوع واردات خودرو موضوع بسیار حائز اهمیتی است که جامعه انتظار دارد دولت واردات خودرو را بر اساس وعده‌هایی که داده شده عملیاتی کند.

وی افزود: صنعت خودروی ما به مرحله ای رسیده است که یکی از راه‌های عبور از شرایط فعلی، صدور مجوز واردات خودرو است و این مسیر ناگزیری است که ان‌شاءالله عملیاتی می‌شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مورد برخی اظهارنظرات مبنی بر اینکه در این آیین‌نامه بیشتر منافع واردکنندگان در نظر گرفته شده تا مصرف کنندگان گفت: من این آیین‌نامه را ندیده‌ام اما نباید فقط منافع خودروسازان و واردکنندگان در نظر گرفته شود.

میرتاج الدینی ادامه داد: اگر صنعت خودرو هم از دست دولت خارج و به بخش خصوصی واگذار شود طبیعتاً یک فضای رقابتی ایجاد خواهد شد و در نتیجه صنعت خودرو هم نجات پیدا می‌کند.

* واردات خودرو از چه جهت حائز اهمیت است؟

گفتنی است گزارش‌های میدانی موجود بیانگر این است که تعیین تکلیف مصوبه واردات خودرو به شدت بازار خودرو را تحت تاثیر قرار داده است تا جایی که بازار خرید و فروش خودرو در چند ماه گذشته در کما به سر می‌برد.

بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو معتقدند عملیاتی شدن واردات خودرو از این جهت حائز اهمیت است که از یک سو باعث کاهش قیمت‌های محصولات داخلی می‌شود و از طرفی ضمن ایجاد فضای رقابتی در صنعت خودرو سازی کشور، موجب افزایش کیفیت خودروهای داخلی نیز می شود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین جنگ غزه قیمت واردات خودرو خودرو خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت آیین نامه واردات خودرو آیین نامه واردات خودرو کمیسیون صنایع مجلس ارائه آیین نامه صنعت خودرو آئین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۶۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته | پاسخ ایران به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا | آخرین وضعیت حقابه هیرمند

به گزارش همشهری‌آنلاین، علی بهادری جهرمی در ابتدای نشست خبری هفتگی اظهار کرد: رئیس‌جمهور فردا به دعوت رسمی رئیس‌جمهور سریلانکا سفری یک روزه به این کشور در جنوب شرق آسیا خواهند داشت.

پی گیری شعار سال در خلال سفر های خارجی رییس جمهوری

وی افزود: در سفر سریلانکا نیز علاوه بر امضای تفاهماتی در حوزه‌های کشاورزی، اقتصادی و تجاری، از ابر پروژه چندمنظوره ۲ سد و نیروگاه و انتقال آب که از سوی پیمانکاران ایرانی احداث شده است، افتتاح و بهره برداری خواهد شد.

سخنگوی دولت یادآور شد: در سفرهای خارجی هم برای تحقق شعار سال اقداماتی در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون، گفت: معاون اول رئیس‌جمهور در روزهای اخیر برای سومین‌بار از ابتدای سال با اعضای اتاق بازرگانی و نمایندگان بخش خصوصی در حوزه صنعت و معدن و کشاورزی جلسات مشترکی برگزار کرده است.

دبیر هیئت دولت تاکید کرد: در این جلسات برای تحقق شعار سال و رفع چالش‌های فعالان اقتصادی بحث،‌ بررسی و تصمیم‌گیری شد.

دولت پیگیر حقابه هیرمند بوده، هست و خواهد بود

بهادری جهرمی همچنین با اشاره به اقدامات دولت برای تامین حقابه ایران از رود هیرمند، اظهار کرد: دولت از ابتدا پیگیر حقوق ملت ایران از جمله حقابه رودخانه هیرمند بوده، هست و خواهد بود. پس از بارش‌های اخیر میزانی از حقابه آزادسازی شده و باید میزان آب ورودی برآورد شود و مطابق معاهده همین رفت و برگشت ها مستمر برای تامین حقابه کشور ادامه خواهد داشت.

تقویت همکاری‌های امنیتی ایران و پاکستان از اهداف سفر رئیسی

سخنگوی دولت در ادامه سخنانش با تاکید بر اینکه پاکستان جایگاه ششم در مقاصد صادراتی ایران را دارد، اظهار کرد: توسعه و تقویت همکاری‌های امنیتی بین ایران و پاکستان یکی از اهداف سفر رئیس‌جمهور به پاکستان بود. حجم تجارت خارجی با پاکستان با اقدامات دولت سیزدهم افزایش یافته است.

وی گفت: پاکستان با سهم ۴.۲ درصد (چهار و دو دهم درصد) از کل صادرات کشور، جایگاه ششم مقاصد صادراتی ایران را دارد. این در حالی است که در سال ۱۴۰۱، پاکستان رتبه هفتم در مقاصد صادراتی ایران را داشته است.

دبیر هیئت دولت یادآور شد: پروژه چندمنظوره‌ای هم که در سریلانکا به بهره‌برداری خواهد رسید، به‌عنوان یکی از بزرگترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق است. فرآیند ساخت، نظارت و مشاوره این پروژه تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تأمین و به صورت نقد به مجری ایرانی پرداخت شده است.

بهادری جهرمی همچنین در سخنانش با اشاره به ابلاغ فهرست مجوزهای تأیید محور، تاکید کرد: مصوبه هیئت دولت در خصوص فهرست مجوزهای تاییدمحور از سوی معاون اول رئیس جمهور در فروردین ماه ابلاغ شد. فرآیند تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار با سرعت قابل‌قبولی پیش می‌رود.

رشد بیش از ۲۰ برابری واردات خوردو در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت واردات خودرو، یادآور شد: ممنوعیت واردات خودرو تا پیش‌از دولت به حدود ۶ سال رسیده بود که با مصوبه دولت واردات خودرو آزاد شد. یکی‌از برنامه‌های دولت اصلاح بازار خودرو از طریق حمایت از افزایش تولید خودرو بود که این برنامه همچنان در دستور کار قرار دارد و در سال ۱۴۰۱ تولید خودرو رشد ۴۰ درصدی داشت.

وی افزود: در ادامه برنامه زمان‌بندی دولت برای استفاده از ظرفیت واردات خودرو تدوین و پیگیری و ابتدا واردات خودروهای نو در دولت تصویب شد. در سال ۱۴۰۲ نیز واردات خودرو نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد بیش از ۲۰ برابری داشت.

دبیر هیئت دولت با بیان اینکه رقم خوبی برای حوزه حمل و نقل در دولت سیزدهم اختصاص داده شده است، تاکید کرد: ۸۰۰ میلیون دلار نیز برای کِشنده و کامیون اختصاص داده شده‌است. ۱۵۰ میلیون دلار برای اتوبوس و مینی بوس و آمبولانس تخصیص داده شده‌است. حدود ۸.۴ میلیارد دلار برای واردات قطعات خودرو و موتور اختصاص داده شده که افزایش ۳۲ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته است.

بهادری جهرمی تاکید کرد: در مرحله سوم واردات خودروی سواری کارکرده از مناطق آزاد تصویب شد که فرآیندهای اجرایی آن در حال پیگیری است. در حال حاضر آیین‌نامه‌ای که برای واردات خودرو در دولت تصویب شده باشد ولی ابلاغ نشده باشد، نداریم.

آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره افزایش تعطیلات آخر هفته، گفت: موضوعی که در دستور کار مجلس است لایحه دولت است، دولت با بررسی کارشناسی که انجام داد لایحه ای را سال گذشته تقدیم مجلس کرد. پیشنهاد دولت افزایش تعطیلی های انتهای هفته از یک روز به دو روز بود که در لایحه آمده است و نسبت به روز هم پیشنهاد دولت در لایحه روشن است.

وی یادآور شد: نگاه دولت این است که درباره این تصمیم گیری منعطف‌تری داشته باشیم و متناسب با اقتضائات زمانی و فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی بتوانیم دست بازتری در انتخاب روز داشته باشیم. پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز انتخاب این روزها در اختیار نظرات کارشناسی بخش های مختلف قرار گیرد.

دبیر هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره جزییات برنامه عملیاتی دولت برای تحقق شعار سال، اظهار کرد: برنامه عملیاتی تحقق شعار سال، پس‌ از چند جلسه فوق‌العاده در کمیسیون‌های دولت، هفته گذشته به تصویب هیئت وزیران رسید. مشارکت دستگاه‌های اجرایی در تدوین برنامه، اهداف کمی، احکام قابل رصد و تعیین مواعد گزارش‌گیری منظم از میزان پیشرفت برنامه‌ها، از ویژگی‌های این برنامه و پیوست‌های آن است.

بهادری جهرمی ادامه داد: طبق این برنامه کلیه دستگاه‌های اجرایی مکلفند برنامه عملیاتی جلب مشارکت مردم در حوزه‌های تولیدی مرتبط با آن دستگاه‌ را در حوزه های فرهنگ‌سازی و ترویج توسعه مشارکت مردم، توانمندسازی مردم برای ورود به عرصه‌های اقتصادی و ایجاد امکان فرصت برابر برای مردم و بخش دولت در اقتصاد تا پایان اردیبهشت تهیه و ابلاغ کنند.

۳۶۰ هزار میلیارد تومان از تعهدات اوراقی دولت‌های قبل تسویه شد

وی با اعلام اینکه ۳۶۰ هزار میلیارد تومان از تعهدات اوراقی دولت‌های قبل تسویه شد، گفت: بنا به گزارش سازمان برنامه‌وبودجه ۲۰۷ همت بدهی به تأمین اجتماعی پرداخت شده است. بنا بر اعلام وزارت اقتصاد نیز ۳۶۰ همت تعهدات اوراقی که در دولت های قبل منتشر شده بودند، تاکنون در دولت سیزدهم تسویه شده است.

تداوم برنامه های حمایتی دولت از کشاورزان در سال جاری

چسخنگوی دولت با تاکید بر اینکه حمایت دولت از کشاورزان همچنان استمرار دارد، اظهار کرد: دولت امسال هم مانند سال گذشته کمک‌های حمایتی را در قالب خرید تضمینی در محصولات اساسی و خرید توافقی مازاد محصول در برخی از فصول سال برای جلوگیری از زیان کشاورز انجام خواهد داد. قیمت خرید تضمینی گندم که در سال ۱۳۹۹ ، ۲۵۰۰ تومان بود در سال ۱۴۰۳ به ۱۷۵۰۰ تومان رسید.

دبیر هیئت دولت یادآور شد: در سال زراعی گذشته به دلیل افزایش ۳۰۰ هزار تنی در تولید برنج داخلی، مجوز ثبت سفارش برای حمایت از تولید داخل به میزان ۳۰۰ هزار تن کاهش یافت و به چیزی نزدیک به یک میلیون تن رسید. هرگونه افزایش در تولید برنج داخلی برای سال زراعی جاری به همان میزان، مجوز ثبت سفارش واردات را برای حمایت از برنج‌کاران ایرانی را کاهش خواهد داد.

اختصاص مبلغ ۷۴.۹ همت به طرح دارویار

بهادری جهرمی با بیان اینکه در سال جاری نیاز ارز ترجیحی کالاهای سلامت‌محور حدود ۳.۸ میلیارد دلار برآورد شده است، تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شود از این میزان مبلغ ۱.۲ میلیارد دلار به صورت ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی از سوی بانک مرکزی بابت تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی، برخی داروهای بیماران صعب‌العلاج، شیرخشک رژیمی و واکسن‌ها تخصیص داده شود.

وی افزود: مابقی هم به میزان ۲.۶ میلیارد دلار ارز ۲۸۵۰۰ تومانی بابت دارو و مواد اولیه دارویی، سایر تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک رگولار از طریق سازمان‌های بیمه‌گر پایه در قالب طرح دارویار در زمان مصرف این محصولات، به مصرف‌کننده نهایی پرداخت می‌شود.

دبیر هیئت دولت تاکید کرد: در لایحه بودجه سال جاری میزان اعتبار اختصاص‌یافته به طرح دارویار مبلغ ۷۴.۹ همت است. بانک مرکزی هم اعلام کرده برای تأمین ارز مورد نیاز دارو هیچ محدودیتی ندارد.

افزایش قیمت در کالاهای اساسی مصداق تخلف گران‌فروشی است

سخنگوی دولت همچنین تصریح کرد: افزایش قیمت در کالاهای اساسی که با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی که تا به این لحظه از سوی دولت بدون تغییر اختصاص می‌یابد، مصداق تخلف گران‌فروشی است. وزارت کشاورزی و سازمان تعزیرات باید با تشدید نظارت بر مراکز تأمین و تولید و توزیع کالاهای اساسی با این تخلفات برخورد قانونی کنند.

بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره تعامل دولت با مجلس آینده گفت: این دولت در طول دوره گذشته تعامل خوبی با مجلس یازدهم داشت. در ادواری شاهد بودیم رئیس جمهور وقت حتی مصوبات مجلس را جهت ابلاغ به دلیل اختلافاتی که داشت، امضا نمی‌کرد اما همین مسیر تعاملی دولت با مجلس دوازدهم نیز ادامه خواهد یافت.

وی تاکید کرد: همگرایی و همدلی برای حل مشکلات اساسی و روز مثل معیشت مردم، سفره مردم، مهار تورم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود. امیدواریم تعامل بسیار خوب و سازنده‌ای با مجلس دوازدهم مشابه مجلس یازدهم و حتی بهتر از آن داشته باشیم. تلاش می‌کنیم با اولویت‌بخشی به بررسی لوایح در مجلس زودتر به نتیجه نهایی برسیم و رویکرد ملی را به جای رویکرد محلی - در برخی موارد - جایگزین کنیم.

پاسخ ایران به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران، گفت: ملت بزرگ ایران با وجود تحریم‌ها در حجم تجارت خارجی رکوردشکنی کرده و نزدیک ۱۵۰ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی ایران در سال گذشته بوده است.

ملت ایران برای طی مسیر رشد اقتصادی در عین دشمنی‌کردن سردمداران کودک‌کشی و حمله به غیرنظامیان در غزه، به اقدامات خود تداوم می‌بخشد.

کد خبر 846633 منبع: ایسنا برچسب‌ها تعطیلات خبر ویژه ایران و اتحادیه اروپا علی بهادری جهرمی

دیگر خبرها

  • کارنامه ۴ساله مجلس یازدهم؛ از جهش تولید مسکن تا واردات خودرو
  • یک وعده دیگر اقتصادی دولت رئیسی، هوا شد؛ واردات خودرو کارکرده، پَر
  • یک وعده دیگر اقتصادی دولت رئیسی، هوا شد/ واردات خودرو کارکرده، پر!
  • سخنگوی دولت: آیین نامه ابلاغ نشده واردات خودرو نداریم
  • آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته | پاسخ ایران به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا | آخرین وضعیت حقابه هیرمند
  • کلاف سردرگم واردات خودروهای کارکرده/ چرا کسی اجرای قانون را گردن نمی‌گیرد؟
  • کلاف سر در گم واردات خودروهای کارکرده/ چرا کسی اجرای قانون را گردن نمی‌گیرد؟
  • توضیح مهم دستیار ویژه معاون اول رئیس‌جمهور درباره واردات خودرو
  • وزیر صمت: منتظر ابلاغ آیین نامه واردات خودرو هستیم
  • منتظر ابلاغ آیین نامه واردات خودرو هستیم