Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@15:04:56 GMT

لزوم مهار ریزگردها در کرمان/ کانونهای محلی کنترل شود

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۷۸۲۳

لزوم مهار ریزگردها در کرمان/ کانونهای محلی کنترل شود

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: در آستانه سفر دولت سیزدهم به استان کرمان در دور نخست سفرهای استانی مردم کرمان خواستار توجه دولت برای رفع مشکل ریزگردها و طوفان‌های پیاپی شن هستند.

استان کرمان در بخش کویر لوت، بیابان‌های بین کرمان و یزد و بستر خشکیده جازموریان به کانون شن‌های روان تبدیل شده است و طی سال جاری در ماه‌های که در سال‌های گذشته در استان باران می‌بارید این استان با پدیده طوفان شن و ریزگردها مواجه شده و خبری از بارندگی نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی شش ماه گذشته بیشترین پدیده غالب هواشناسی کرمان بروز طوفان شد و پدیده ریزگردها بوده است و کانون این ریزگردها که روزگاری ریگان، و فهرج بود حالا تمام مناطق استان است

طی شش ماه گذشته بیشترین پدیده غالب هواشناسی کرمان بروز طوفان شد و پدیده ریزگردها بوده است و کانون این ریزگردها که روزگاری ریگان، و فهرج بود حالا تمام مناطق استان به خصوص در شرق، بخش‌هایی از جنوب و اکثر مناطق شمالی استان شده است.

طی هفته‌های اخیر که مانسون موجب بروز بارش‌های سیل آسا شده بود در بخش‌هایی از کرمان به خصوص در شرق استان مانسون نیز باعث شده بود که از آسمان استان خاک ببارد.

از ابتدای هفته جاری نیز پس از خروج مانسون از استان کرمان طوفان شن و ریزگردها جای خود را در آسمان کرمان باز کرد.

کرمان درگیر ریزگردها شده است

روزگاری نه چندان دور مردم کرمان فقط از رسانه‌ها با ریزگردها آشنا بودند اما حالا پس از خشکسالی، تغییرات اقلیمی و کشیده شدن گسترده بادهای ۱۲۰ روزه سیستان به کرمان آسمان کرمان خاکستری شده است.

عدم سرمایه گذاری در زمینه جنگل کاری، تثبیت شن‌های روان، ادامه خشکسالی و برداشت‌های بی رویه آب‌های زیر زمینی و کاهش رطوبت خاک موجب شده است کرمان از کانون‌های اصلی پدیده ریزگردها در کشور محسوب شود.

عدم سرمایه گذاری در زمینه جنگل کاری، تثبیت شن‌های روان، ادامه خشکسالی و برداشت‌های بی رویه آب‌های زیر زمینی و کاهش رطوبت خاک موجب شده است کرمان از کانون‌های اصلی پدیده ریزگردها در کشور محسوب شود

هر چند در گذشته شرق استان درگیر شن‌های روان بود و بیشترین کانون‌های ریزگرد در این مناطق وجود داشت اما حالا بیابان بین کرمان و یزد، بیابان‌های شمالی استان و بستر جازموریان و رودخانه‌های خشکیده استان نیز به کانون شن‌های روان تبدیل شده‌اند.

بیشترین فراوانی بروز طوفان شن نیز در ریگان و فهرج ثبت شده است بطوریکه این طوفان‌ها در مقاطعی از سال نیز موجب تعطیلی ادارات بسته شدن راه‌های استان و بروز اخلال در زندگی مردم شده است.

افزایش بیماران تنفسی و بروز مشکلات زیست محیطی در حال است که طبق مشاهدات خبرنگار مهر طوفان‌های شن بسیاری از روستاهای شرق کرمان را از جمعیت خالی کرده و شن‌های روان مزارع، باغ‌ها و قنات‌های منطقه را نیز می بلعد.

مشکلی که در دولت‌های قبل دیده نشد

حل ریزگردها در استان کرمان به مشکلی جدی مردم تبدیل شده‌اند و با وجود انتشار خبرهایی در خصوص اختصاص بودجه در دولت گذشته برای مهار ریزگردها اما هیچ اقدام مؤثری در این زمینه انجام نشد و این مشکل نیز به دولت سیزدهم منتقل شد.

حالا مردم استان کرمان به خصوص مردم شهرستان‌های شرقی کرمان و مناطقی مانند زهکلوت در جنوب استان کرمان خواستار توجه دولت برای رفع مشکل ریزگردها هستند.

روزگاری طرح‌های مردم محور برای کنترل شن‌های روان اجرا می‌شد که این طرح‌ها نیز مدتهاست متوقف شده، اعتبار لازم نیز برای مالچ پاشی داده نمی‌شود و از سو دیگر طرح‌های کشت درختان نیز در مناطق بحرانی به دلیل کمبود اعتبار متوقف و یا بسیار کند شده است.

وضعیت ریزگردها در کرمان به جایی رسیده که حتی در شهر کرمان نیز مردم تقریباً هر هفته با این مشکل دست به گریبان می‌شوند و تغییرات اقلیمی عمده‌ای در کرمان در حال روی دادن است.

جازموریان به بستر طوفان شن تبدیل شد

خشک شدن بستر جازموریان در کرمان نیز دلیل دیگری برای توسعه ریزگردها است و گفته می‌شود ۲۵ درصد ریزگردهای کشور در این منطقه ایجاد شود اما بدون شک بزرگترین کانون ریزگردهای کرمان کویر لوت در شمال و شرق استان است که با وزش بادهای ۱۲۰ روزه سیستان آسمان کرمان را تیره و تار می‌کند.

توسعه بیابانها به دلیل خشکسالی در کرمان و کاهش رطوبت خاک حالا شرایط زندگی در کرمان را هم تحت تأثیر قرار داده است و نکته نگران کننده این است که مسئولان دولت‌های گذشته هیچ اقدام عملی برای رفع این مشکل انجام ندادند و حالا در آستانه سفر رئیس جمهور به کرمان یکی از مطالبات اصلی مردم در استان کرمان به خصوص در شهرستان فهرج و ریگان کنترل کانون‌های بیابانی و طوفان‌های شن است.

افزایش مهاجرت ریگانی ها

ابراهیم سلوکی از جمله شهروندان ریگانی است که برای ادامه زندگی به شهر کرمان مهاجرت کرده است، وی به خبرنگار مهر می‌گوید: از حجت الاسلام رئیسی می‌خواهیم مشکل طوفان‌های شن مکرر در ریگان را رفع کند، در گذشته چند ماه از سال به صورت طبیعی درگیر شن‌های روان و طوفان بودیم اما با ساخت سد در بالا دست و کمبود بارندگی بستر رودخانه‌های خشک شده است.

وی گفت: با کمبود بارندگی اکثر قنات‌ها و مزارع و نخلستان‌ها در وضعیت بحرانی قرار دارند و مزارعی که روزگاری موجب آبادانی بود حالا به کانون شن‌های روان تبدیل شده‌اند.

سلوکی گفت: با وزش باد بلافاصله طوفان شن شروع می‌شود و شن‌ها تا چند روز در آسمان می‌مانند و ریزگرد خانه و زندگی ۱۰۰ هزار نفر در ریگان و۸۰ هزار نفر در فهرج را فرا می‌گیرد.

کشاورزی در گرد و غبار

وی می‌افزاید: زندگی مردم شرق کرمان کاملاً متأثر از ریزگردها شده است، کشاورزی تحت الشعاع قرار گرفته است.

وی گفت: از ابتدای سال جاری در اکثر روزهای سال در ریگان یا طوفان شن بوده و یا ریزگرد و این وضعیت در مهاجرت مردم به مناطق دیگر مؤثر است.

کمال حسنی صفت نیز در گفتگو با مهر می‌گوید: بنده از اهالی فهرج هستم و در بخش نگین کویر زندگی می‌کنیم روزگاری این منطقه نگین سرسبز کویر بود اما حالا اکثر مردم منطقه بیماری تنفسی دارند.

بنده از اهالی فهرج هستم و در بخش نگین کویر زندگی می‌کنیم روزگاری این منطقه نگین سرسبز کویر بود اما حالا اکثر مردم منطقه بیماری تنفسی دارند

وی افزود: هیچ خدمات تخصصی نیز در این زمینه ارائه نمی‌شود و مردم به خصوص روستاییان و عشایر که از محرومان نیز هستند به ناچار در این وضعیت زندگی می‌کنند.

وی بیان کرد: جاده کرمان به سمت زاهدان و چابهار از شرق کرمان عبور می‌کند و حتی راه آهن کرمان به زاهدان و جاده‌های ترانزیتی نیز از ابتدای سال جاری بارها مسدود شده‌اند.

وی گفت: این همه خسارتی که مردم به دلیل طوفان شن و ریزگردها متحمل می‌شود اگر برای کنترل وضعیت کنونی هزینه می‌شد بسیاری از مشکلات رفع می‌شد.

کد خبر 5559535

منبع: مهر

کلیدواژه: سفر استانی دولت به کرمان سفر استانی استانداری کرمان محرم 1401 مراسم عزاداری عاشورا ماه محرم بوشهر حسینیه مهر عکس استانها ویروس کرونا تاسوعای حسینی همایش شیرخوارگان حسینی خطبه های نماز جمعه کرمانشاه تاسوعا و عاشورا گرگان پدیده ریزگردها استان کرمان شن های روان تبدیل شده طوفان شن طوفان ها تبدیل شد اما حالا شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۷۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم گره گشایی ترافیک شهری در رشت

به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله عباسی عصر سه شنبه در نشست هم اندیشی با مدیریت شهری رشت اظهار کرد: هماهنگی‌های بین دستگاهی برای حل مشکلات شهری رشت در دستور کار قرار گیرد.

استاندار گیلان با تقدیر از زحمات مدیریت شهری در اجرای پروژه‌ها بیان کرد: مدیریت شهری رشت گام مثبت و مؤثری در اجرای پروژه‌های شهری برداشته است.

عباسی با اشاره به نگاه حمایتی دولت به شهرداری‌ها اظهار کرد: برای رضایت و رفاه حال شهروندان از مدیریت شهری در اجرای کارها حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به اقدامات مثبت مدیریت شهری در الکترونیکی کردن خدمات شهری افزود: غیرحضوری کردن خدمات ضمن جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه، رضایت شهروندان را به همراه دارد.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم گره گشایی ترافیک شهری در رشت بیان کرد: حل مشکلات ترافیکی رشت مطالبه جدی شهروندان است.

عباسی با تاکید بر سرعت بخشی لایروبی رودخانه‌ها و مساله فاضلاب شهری در رشت اضافه کرد: ساماندهی فاضلاب شهری رشت سرعت بیشتری به خود بگیرد.

وی با اشاره به همراهی و مشارکت مردم در اجرای پروژه‌های شهری افزود: همراه کردن مردم در کارهای شهری اثربخش است.

استاندار گیلان با اشاره به کاهش چشم گیر ورودی‌های آلوده به رودخانه‌های رشت اضافه کرد: حذف ورودی‌های آلوده به رودخانه‌های رشت، لایروبی‌ها را نتیجه بخش می‌کند.

عباسی، نقش مردم را در احیای رودخانه‌های رشت مؤثر برشمرد و بیان کرد: رعایت مسائل زیست محیطی از سوی شهروندان در احیای رودخانه‌های رشت مورد توجه قرار گیرد.

استاندار گیلان با اشاره به افزایش جمعیت رشت و استان بیان کرد: افزایش جمعیت رشت و گیلان از یک سو و حضور میلیونی مسافران به استان از سوی دیگر منجر به بروز برخی مشکلات شده است‌.

عباسی با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی عملکردها و کارهای انجام شده اضافه کرد: کارهای انجام شده و دستاوردها در حوزه‌های مختلف به اطلاع مردم برسد.

کد خبر 6086920

دیگر خبرها

  • همکاری های دوجانبه کانونهای خدمت رضوی استان و سازمان جهادکشاورزی استان یزد
  • لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن
  • لزوم گره گشایی ترافیک شهری در رشت
  • مهار اجاره بها مسکن با مصوبه مجلس/ امکان ثبت غیرحضوری دارایی‌های مردم فراهم می‌شود
  • لزوم تعیین تکلیف بانک عامل برای پرداخت تسهیلات نهضت مسکن در کرمان
  • لزوم تعیین و تکلیف بانک عامل برای پرداخت تسهیلات نهضت مسکن در کرمان
  • برگزیدگان پویش همپای طوفان معرفی شدند
  • قطار محلی رامسر به ساری راه‌اندازی شود
  • لزوم دریافت شناسه یکتا برای فعالان اقتصادی
  • مهار آتش‌سوزی مهیب یک مجتمع مسکونی در کرمان