Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@05:26:23 GMT

آئین تعزیه‌خوانی در روستای «فش» کنگاور اجرا شد

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۱۶۱۶۰

آئین تعزیه‌خوانی در روستای «فش» کنگاور اجرا شد

به گزارش ایرنا؛ مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کرمانشاه در این ارتباط افزود: این مراسم هرساله در دوازدهمین روز از ماه محرم مصادف با  سومین روز شهادت حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و یارانش و روز شهادم امام سجاد علیه السلام با حضور مهمانانی از سراسر کشور در روستای فش کنگاور برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

محمدرضا سهیلی دامه داد: روستای فش کنگاور از جمله خاستگاه‌ها و مراکز اصلی برپایی آیین مذهبی تعزیه خوانی در کشور است.  

وی تصریح کرد: این میراث آئینی ماه محرم در سال ۹۵ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت ملی رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه گفت: برای حفط و صیانت از این مواریث فرهنگی و عاشورایی جدای از ثبت ملی باید در راستای معرفی و شناساندن این مراسم آئینی مذهبی و معنوی استان در سطح ملی تلاش و برنامه‌ریزی مناسب صورت گیرد.  

به گزارش ایرنا، تعزیه نمایش مذهبی است که بازتابی از هنر ایرانی و فرهنگ شیعه است که در ایران ایجاد شده و در جهان تشیع نیز به عنوان یک هنر متعالی اجرای اثر دارد.

آیین تعزیه خوانی در شهرستان تدین و تمدن کنگاور نیز از سابقه طولانی برخوردار بوده و بسیار مورد علاقه و توجه مردم این دیار است.

شهرستان کنگاور با جمعیتی افزون بر ۷۶ هزار نفر در ۹۴ کیلومتری شرق کرمانشاه واقع شده و دروازه ورودی این استان غربی است.

برچسب‌ها ماه محرم تعزیه کنگاور کرمانشاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ماه محرم تعزیه کنگاور ماه محرم تعزیه کنگاور کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۶۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنوع خوراک‌های بهاری در کرمانشاه

عزیز مصطفایی کارشناس میراث فرهنگی ناملموس میراث فرهنگی استان کرمانشاه با اشاره به رونق این روز‌های بازار گیاهان بهاری در کرمانشاه و با بیان اینکه در فصل بهار فرهنگ خوراک مردم کرمانشاه بیشتر به سمت گیاهان بهاری می‌رود، گفت : فرهنگ خوراک مردم این منطقه بگونه‌ای است که در فصل بهار بیشتر غذا‌هایی با گیاهان بهاری درست می‌کنند، تابستان را با خوراک‌هایی بدست آمده از فرآورده‌های لبنی مانند شیر، کره، ماست و دوغ سپری می‌کنند و روزگار سرد سال را نیز با ترخینه و قاورمه در خیک و... می‌گذرانند.

این مسئول با بیان اینکه با توجه به شرایط اقلیمی کرمانشاه، ارتفاعات این استان در فصل بهار ذخیره‌گاه گیاهان خوراکی و دارویی فراوانی می‌شود، اضافه کرد: گیلاخه، گنگر، غازیاخه یا پاغازه، شنگ، کاشمه، برزا، پیچک و... از جمله گیاهان بهاری هستند که در این منطقه رشد می‌کنند و مردم با آنها خوراک‌هایی خاص و خوشمزه درست می‌کنند.

وی ادامه داد: تاکنون حدود ۶۰ نوع خوراک و غذا در کرمانشاه به ثبت ملی رسیده که حدود نیمی از آنها غذا‌های بهاری مانند آش گیلاخه، کلانه پیچک، آش هاز، آش کاشمه و... هستند.

مصطفایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر پرونده حدود ۲۵ خوراک دیگر کرمانشاه برای ثبت ملی شدن تدوین شده که حدود هفت تا هشت مورد از آنها مربوط به غذا‌های بهاری مانند کوکو و بورانی پاغازه است.

کارشناس میراث فرهنگی ناملموس استان با اشاره به پیشینه خوراک‌های بهاری در کرمانشاه، گفت: مردم این منطقه براساس تجارب پیشینیان خود دانش نحوه استفاده از گیاهان بهاری را بدست آورده و این دانش نسل به نسل منتقل شده است. مردم این منطقه با استفاده از میراثی که از گذشتگان به آنها رسیده و اکنون به شکل یک فرهنگ درآمده، می‌دانند که فلان گیاه بهاری را باید چگونه استفاده کنند و چه خواص درمانی نیز دارد.

مصطفایی خاطرنشان کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد هجوم غذا‌های جدید و عمدتا غربی به فرهنگ خوراک مردم این منطقه بوده‌ایم و توانسته ذائقه نسل‌های جدید را به سمت خود بکشاند که پیامد این مسئله از بین رفتن دانش نحوه استفاده از گیاهان بهاری است که میراثی کهن از گذشتگان ماست.

وی اضافه کرد: از طرفی با توجه به افزایش جمعیت، ذخیره گاه گیاهان بهاری در منطقه هم در معرض انقراض قرار گرفته، لذا برای اینکه این ذخیرگاه را از دست ندهیم، برداشت از آنها باید به شکل اصولی باشد. این گیاهان را نباید از ریشه بیرون آورد تا دوباره رشد کنند.

کارشناس میراث فرهنگی ناملموس کرمانشاه ادامه داد: با توجه به اینکه هنوز برخی از این گیاهان بهاری همچون پیچک اهلی نشده‌اند، در صورت انقراض، دیگر آنها را نخواهیم داشت و برای همیشه به فراموشی خواهند رفت .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ثبت آئین پخت سمنوی سادات از البرز در فهرست میراث ملی
  • تدوین پرونده هشت روستا از کشور برای ارسال به سازمان جهانی گردشگری
  • نمایش سفر به خورشید تولیدحوزه هنری در سوق لنده و دهدشت اجرا شد
  • برگزاری مراسم تکیه‌خوانی و عَلَم‌کشی در شمیران
  • طرح هادی در ۲۰۰۰ روستای آذربایجان شرقی اجرا شد
  • تنوع خوراک‌های بهاری در کرمانشاه
  • تعزیه‌خوانی ایرج خواجه امیری (فیلم)
  • برنامه هیأت‌های مذهبی به مناسبت سالروز تخریب بقیع اعلام شد
  • ۲۰۰ دستگاه ماینر قاچاق در کنگاور کشف شد
  • تعزیه‌خوانی حضرت علی‌اکبر توسط ایرج خواجه امیری