Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@19:24:38 GMT

یزد قطب پرورش متخصصین گردشگری ایران می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۲۷۳۸۸

یزد قطب پرورش متخصصین گردشگری ایران می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، یکی از مهمترین مشکلاتی که پس از پاندومی کرونا در کشور ایران به طور جدی اتفاق افتاد، ریزش نیروی انسانی متخصص در حوزه گردشگری بود به طوری که کمبود نیروی متخصص از ضعف‌های موجود در تمام زیرساخت‌های گردشگری نیز فراتر رفت و وضعیت به گونه‌ای شد که بسیاری از زیرساخت‌هایی هم که توانسته بودند از این پاندومی به سلامت گذر کنند به دلیل ضعف و کمبود نیرو فعالیت خود با کیفیت سابق را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این معضل در حالی به وجود آمده که خلا نیروهای متخصص با هیچ نیروی انسانی دیگری هنوز پر نشده است و با پارادوکسی به نام بیکاری و رشد بیکاری خصوصا فارغ التحصیلان در جامعه روبر هستیم.

شدت و ضعف کمبود نیروی انسانی جامعه گردشگری را با چالش بزرگی روبرو کرده و استانهایی که با رشد گردشگری بیشتری روبرو بودند، پیرو این چالش با مشکلات بسیار بیشتری روبرو شده‌اند، تا این که فعالان گردشگری این صنعت، به ظرفیت دانشگاه به عنوان یکی از حوزه‌های موثر در تامین نیرو تمسک کردند، این که دانشگاه‌ها چگونه می‌توانند این خلا را پر کنند موضوعی بود که در نشستی مابین جامعه هتلداران و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی یزد بررسی و منتج به انعقاد تفاهم نامه‌ای پرمحتوا در این خصوص شد.

راه‌اندازی دروس اکادمیک در قالب رشته های کاردانی و کارشناسی مهارت محور و اموزش به طور کامل در محل کار جزو اولین بارهایی است که در کشور به طور جدی و منسجم اینگونه اجرا می‌شود.

پرورش نیروهای متخصص و رفع خلع‌ نیروی انسانی متخصص در زیرساخت‌های گردشگری جزو اقداماتی است که با ورود دانشگاه آزاد اسلامی و جامعه هتلداران مورد بررسی قرار گرفته و در قالب تفاهم نامه‌ای برای آن تصمیم گیری شده است.

احمد آخوندی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با بیان این‌که در حوزه گردشگری و هتل‌داری همانقدر مهارت و تخصص نیاز است که در یک شهر وجود دارد، اظهار کرد: شرایط به گونه ای است که رشته عمومی گردشگری جوابگو نیست و باید دروس تخصص و رشته های تخصصی تر وارد میدان شوند.

وی توجه به رشته‌های بین رشته‌ای در حوزه گردشگری را یادآور شد و افزود: رشته هایی مانند هوش مصنوعی، تولید محتوا، کامپیوتر، حسابداری و… نیازهایی است که باید در این زمینه ها اقدام شود.

آخوندی با تاکید بر این‌که استان یزد می‌تواند قطب پرورش جنوب کشور شود و آینده نیروی انسانی را مورد توجه قرار دهد، گفت: پرورش نیروی انسانی متخصص را مهیا می‌کنیم از طرفی سایر بخشها مانند  صنایع دستی و میراث فرهنگی هم مشکلاتی دارد که میتوانیم به این شکل حل و فصل کنیم همانطور که در خصوص کمبود استادکار، مدرسه مرمت راه اندازی شد.

وی با بیان این‌که هنرستان گردشگری و میراث و صنایع دستی نیز باید راه اندازی شود، تصریح کرد: ما آمادگی داریم که مکان را به دانشگاه ازاد اختصاص دهیم دانشگاه در این خصوص اقدام کند از طرفی در حوزه پژوهش نیز باید دانشگاه ورود کند.

مدیرکل میراث فرهنگی یزد با بیان این‌که شرکت هواپیمایی یزد راه افتاده است، گفت: قرار است که مرکز تعمیر این شرکت را در یزد راه اندازی کنیم و تامین نیروهای آن را میتوانیم از طریق دانشگاه با این شرکت هوایی تفاهم کنیم تا دانشگاه آزاد متولی تامین و پرورش این نیروها شود.

امتیازی به نام بیمه!

محمدرضا دهقانی اشکذری، رییس دانشگاه ازاد اسلامی یزد در نشست هم اندیشی بررسی راهکارهای همکاری و ارتباط متقابل این دانشگاه با بیان این‌که به دنبال این مسئله هستیم که از ترم اول، دانشجویان بتوانند بخشی از دروس را در فضای واقعی بگذرانند و کلاس درسی به صورت اکادمیک تشکیل نشود، گفت: تاکنون توانسته‌ایم که ۱۶۲ کد تدریس برای دروس مهارتی بگیریم و دستگاه‌های مرتبط نیز بتوانند پای کار بیایند و بخشی از کمبود نیروی کار جامعه به این واسطه، حل شود.

وی با اشاره به این که با طرح بیمه دانشجویان به دنبال رفع این مشکل بودیم، گفت: تلاش میکنیم تا با بیمه کردن دانشجویان در قالب این رشته‌های تحصیلی و محاسبه سنوات بیمه به عنوان سابقه کار و بدون قابلیت درمان بتوانیم دانشجویان را به کار ببندیم.

این مسئول با بیان این که برای اجرای این طرح دانشگاه فنی و حرفه‌ای را نیز درگیر کردیم تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت این دانشگاه نیز در پیشبرد اهداف این طرح موفقتر عمل کنیم، گفت: با توجه به این که دانشگاه های دیگر هم استقبال کردند، آمادگی داریم دانشگاه های دیگر را نیز به عنوان کارفرمای این طرح مشارکت دهیم.

وی با اشاره به این که رشته هایی را تعریف می‌کنیم که در جامعه کاربردی هستند، گفت: سرفصل‌های کاربردی را تعریف کردیم که بخشی از آن‌ها به عنوان رشته‌های هنرستانی نیز مورد استقبال هستند و و خوشبختانه استاندار یزد نیز در این حوزه همراهی و استقبال بسیار خوبی از خود نشان داده‌اند.

دهقانی یاداور شد: در خصوص مهارت‌های نرم نیز ظرفیت زیادی داریم که البته خلا ان در جامعه نیز وجود دارد و لازم است در خصوص این موارد نیز سرفصلهایی را تعریف کنیم.

اصغرآقا نبیل رییس کانون کارافرینی استان یزد با بیان این‌که معضل های ما شامل بیکاری و مشکل اشتغال است و نیروی کار به خوبی نداریم، گفت: با این وجود، اکثر نیروهای ما مهاجر هستند ولی از یزد نیرویی نداریم از طرفی بیکاری و ضعف نیروی کار هم نشان می‌دهد سیاست‌گذاری‌ها اشتباه بوده است.

وی با بیان این که اقتصاد شهرمان نیاز به نیروهای کارآمد دارند، گفت: باید برای جذب این دانشجویان با آن‌ها مصاحبه شود و شاخص هایی را باید تعریف کنیم که در کنار این مهارت‌ها بتوانند به ارتقای شخص و رفع مشکلات جامعه منجر شوند.

این مسئول با بیان این که هتل‌داری مانند پزشکی است و باید مهارت آن را داشته باشیم، گفت: به شدت هتل‌داری به اجرای این طرح نیاز دارد و باید مانند الگوهای بین المللی ان که همان هتل اسکول ها هستند، اقدام کنیم.

برنامه ای برای خدمت سربازی دانشجویان

سید امیر ناصرالدین طباطبایی، رییس جامعه هتلداران استان یزد با پرسش این سوال که مهارت‌هایی که یاد می‌گیرند برای خدمت سربازی آنها چه خواهد شد!؟ تصریح کرد: باید فرایندی تعریف شود که خدمت سربازی را نیز همانجا بگذرانند و وقفه ای بین این نیروها و محل کار به وجود نیاید.

وی با اشاره به این‌که ما از ادامه تحصیل این افراد برای ارتقا و رسیدن به سطوح مدیریتی استقبال می‌کنیم، گفت: رشته های گردشگری در همه مقاطع به نحوی است که اساتید مرتبط ندارند و این مسئله نشان میدهد که مشکل کمبود اساتید دانشگاهی نیز وجود دارد و باید فکر کنیم که بخشی از این دانشجویان را صرفا برای تدریس پرورش دهیم.

رئیس جامعه هتل داران استان یزد با اشاره به این که برخی از دروس و رشته‌ها مانند امور مالی در هتلها تخصصی تر هستند، گفت: برای تدریس سرفصلهای کلی، این جزئیات را در نظر بگیریم و دروس را به صورت تخصصی در رشته مرتبط تعریف کنیم.

وی به ضعف نیروهایی مانند قناد و آشپز و حتی آرایشگر، تولید محتواو ... در هتلها اشاره کرد و گفت: چنین امکاناتی برای هتلها تعریف شده است و به دلیل کرونا و رکود فعلی گردشگری نتوانستیم انها را تامین کنیم و در صورتی که شرایط مهیا شود و امکان تامین این خدمات به وجود بیاید ما با کمبود نیرو روبرو خواهیم شد کما این که در حال حاضر نیز این کمبود وجود دارد.

طباطبایی به لزوم مصاحبه برای ورود به این رشته‌ها اشاره کرد و گفت: مصاحبه قبل از ورود ضروری است چرا که این افراد مستقیما وارد محیط کار میشوند و لازم است که واقعیتها و ظرافتهای هر رشته را بدانند عموما رشته هایی مانند هتلداری را به درستی نمیشناسند و تنها وجوه مثبت ان را می‌شناسند.

اموزش ۶۱ مهارت زندگی در دانشگاه یزد

ابوالفضل داودی رکن آبادی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این که بیمه دانشجویی اولین طرح و بخشنامه ابلاغ شده بود اما اجرایی نشد، گفت: از ورود به این حوزه فرد میتواند در صنف و صنعت فعالیت خود را آغاز کند البته دانشگاه دروس دیگری مانند دروس عمومی را نیز مهارتی کرده است تا فرد بتواند از انها استفاده کند.

وی با بیان این که 61 مهارت زندگی را در قالب دروس مهارتی تعریف کردیم، گفت: رشته‌هایی مانند هتل‌داری، آشپزی، امور اداری و…  هم از دروس مهارتی بهره مند میشوند و فرد میتواند انها را به خوبی بیاموزد و استفاده کند.

ثبت ژئوپارک ظرفیتی برای جذب گردشگری

سیدعلی المدرسی، معاون اموزش های عمومی و مهارتی دانشگاه ازاد با بیان این که ثبت ژیوپارک شیرکوه جزو یکی از مهمترین برنامه‌هاست، گفت: برای جذب گردشگری در کنار تبدیل شدن یزد به جهانشهر و یونسکو و دیدن خود شهر یزد طبیعی اطراف یزد دانشگاه امادگی همکاری دارد.

وی با بیان این که ظرفیت دانشکاه و دانشجویان میتواند درا ین زمینه موثر باشد، گفت: قبلا این مسئله مطرح شده است که امیدوار هستیم در این دوره، فعال شود به طوری که مانند ثبت بافت تاریخی یزد در یونسکو اتفاقات بزرگی را می‌تواند برای یزد، رقم بزند.

گفتنی است برنامه ریزی برای رفع دغدغه های مطرح شده جزو مسائلی بود که در این نشست مورد بحث و گفت وگو قرار گرفت.

انتهای پیام/ر

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد جامعه هتل داران هنرستان گردشگری دانشگاه آزاد نیروی انسانی استان یزد راه اندازی هایی مانند رشته هایی جامعه هتل هتل داری رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۷۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت دوباره رشته پرستاری به دانشگاه آزاد بوشهر

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، گفت: بر اساس پیگیری‌های مستمر صورت گرفته در وزارتخانه بهداشت رشته تحصیلی پرستاری به رشته‌های دانشگاه آزاد واحد بوشهر بازگشت داده شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، سعید رازقی صبح امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در حال حاضر حدود 17 هزار دانشجو در واحد‌ها و مراکز شهرستانی دانشگاه آزاد اسلامی استان مشغول به تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه در واحد بوشهر حدود 7 هزار دانشجو تحصیل می‌کنند، گفت: بر اساس افق مد نظر ما از مهرماه امسال هر واحد دانشگاهی در پذیرش دانشجو 20 درصد افزایش خواهد داشت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر افزود: نیروهای نخبه و کارآمد از گنجینه‌های این استان محسوب می شوند که باید متناسب با ظرفیت‌های موجود رشته‌های دانشگاهی ایجاد شوند.

وی از صدور مجوز فعالیت رشته پرستاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر خبر داد و عنوان کرد: بر اساس پیگیری‌های مستمر صورت گرفته در وزارتخانه بهداشت رشته تحصیلی پرستاری به رشته‌های دانشگاه آزاد واحد بوشهر بازگشت داده شده است که در مرحله اول حدود 14 نفر دانشجو پذیرش خواهند شد.

رازقی با اشاره به اینکه به‌زودی تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر با هلدینگ‌های نفت و گاز قرارگاه خاتم‌الانبیا منعقد خواهد شد خاطرنشان کرد: این تفاهم‌نامه به‌منظور گسترش فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه صورت می‌گیرد و از اتفاقات تاثیرگذار در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر خواهد بود.

وی تصریح کرد: دانشگاه‌های آزاد اسلامی کشور برای ورود به قراردادهای آموزشی و پژوهشی نفت و گاز در حوزه پروژه‌های قرارگاه باید با هماهنگی و نمایندگی دانشگاه آزاد بوشهر فعالیت کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر خاطر نشان کرد: این دانشگاه به تازگی در جشنواره مهدویت و امامت (مشاعره) در میان دانشگاه‌های ممتاز کشور قرار گرفت.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • بازگشت دوباره رشته پرستاری به دانشگاه آزاد بوشهر
  • تاسیس رشته‌های جدید ‌ متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است
  • رشته مهندسی اینترنت اشیا در دانشگاه آزاد قوچان راه اندازی شد
  • مسئولان قضایی با متخصصین و اهالی فن در موضوعات مختلف مشورت کنند
  • شاید مهندس امنیت اطلاعات  
  • بودجه دانشگاه شاهد ۳۰ درصد افزایش یافته است
  • ۲۷ رشته تخصصی جدید به دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه می‌شود
  • راه‌اندازی رشته اینترنت اشیاء در قوچان
  • رشته‌های هنرستانی در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • پذیرش دانشجوی دکتری به شیوه استادمحور برای اولین بار کلید خورد