Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا حسین مدرس خیابانی شامگاه جمعه در حاشیه بازدید از موزه منطقه‌ای جنوب شرق زاهدان اظهارداشت: این موزه آشکارا هویت چند هزار ساله سیستان و بلوچستان را به نمایش گذاشته و این پیشرفت در پنج هزار سال پیش در همه حوزه‌ها از جمله پزشکی، فنی و مهندسی، سازه‌ و حوزه شهری در این موزه موجب افتخار است و می‌تواند یک دستمایه و پشتوانه‌ قوی باشد تا بتوانیم به اعتبار همین تمدن غنی پیشرفت را در ایران اسلامی بیشتر از گذشته ببینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این مکان می‌توانیم تمدن چند هزار ساله شهر سوخته را به نمایش بگذاریم، اما به نظر می‌رسد که به اندازه آثار باستانی و میراث‌فرهنگی در نقاط دیگر کشور ظرفیت‌های استان معرفی نشده که بخشی متاثر از منابع مالی و بخشی دیگر متاثر از عدم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: مادامی که نتوانیم سه حوزه گردشگری، صنایع‌دستی و میراث‌فرهنگی را به هم متصل و یک ارتباط منطقی و پیوند مستمر بین آن‌ها برقرار کنیم، همچنین یک اقتصاد پایدار را برای این حوزه‌ها تعریف نشود آثار باستانی و میراث‌فرهنگی ما نامکشوف خواهد ماند.

وی با تاکید بر اینکه نمادسازی باعث ایجاد هویت می‌شود، تصریح کرد: باید از نمادهای باستانی خودمان در آثار مختلف از جمله صنایع‌دستی استفاده و برای اعتلای هویت سیستانی و بلوچستانی نمادسازی کنیم‌ تا از این ظرفیت بزرگ یک اقتصاد پایدار و ثروتی برای مردم استان فراهم آید.

مدرس خیابانی با بیان اینکه مهمترین هدف ما در سیستان و بلوچستان ایجاد اشتغال است، بیان کرد: دولت و حاکمیت برای معرفی تمدن و هویت ایران اسلامی، یک وظیفه و ماموریت اصلی دارد اما به دلیل اینکه اولویت‌های ما در استان اغلب برطرف‌کننده شاخص‌های محرومیت‌هاست باید از بخش خصوصی کمک بیشتری بگیریم.

وی با اشاره به حمایت از بخش خصوصی در حوزه میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: با این وجود حمایت‌ فراوانی از میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان انجام شده و ما با مولدسازی دارایی‌ها توانستیم سوله‌های مختلفی را به بانوان برای ایجاد صنایع دستی اختصاص دهیم.

برچسب‌ها سیستان و بلوچستان میراث فرهنگی حسین مدرس خیابانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان میراث فرهنگی حسین مدرس خیابانی سیستان و بلوچستان میراث فرهنگی حسین مدرس خیابانی سیستان و بلوچستان میراث فرهنگی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۲۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸میلیارد تومان صرف مرمت بناهای تاریخی کردستان شد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: ۱۸میلیارد تومان صرف مرمت و بازسازی بناهای تاریخی استان شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، منصور مهرزاد عصر امروز در نشست با اصحاب رسانه که در عمارت خسروآباد این شهر برگزار شد، ابتدا با قدردانی و تبریک حمله غرورآفرین و مقتدرانه سپاه پاسداران بر علیه صهیونیست‌ها  اظهار داشت: امیدواریم که این عملیات صادق ادامه و هر دشمنی به ویژه رژیم صهیونیستی را سر جای خود بنشاند. تجاوزهای اسرائیل بر علیه فلسطین بر هیچ کسی پوشیده نیست، امید که سرزمین‌ها از این متجاوزان باز پس گرفته شود.

وی در ادامه با بیان اینکه استان کردستان به عنوان استان برتر مقصد گردشگری کشور انتخاب شده و این مایه خوشحالی است، گفت: خوشبختانه از 25 اسفندماه سال گذشته تا 25 فروردین ماه جاری حدود سه میلیون و 500 هزار نفر وارد این استان شده‌اند.

بازدید 3 میلیون نفر از جاذبه‌های گردشگری

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان افزود: از این تعداد مسافر وارده، سه میلیون نفر از جاذبه‌های گردشگری کردستان بازدید کرده و 615 هزار نفر در اماکن اقامتی کردستان اقامت پیدا کرده‌اند، گرچه میزن مسافران کاهش 3 درصد داشته اما این میزان نسبت به استان‌های دیگر کشور بیشتر بوده است.

وی تصریح کرد: استانی همچون سمنان یک پنجم تعداد مسافران نوروزی کردستان مهمان داشته‌اند. خوشبختانه ظرفیت پذیرش مهمانان در استان بسیار بالا و در حال حاضر 5500 تخت هتل و غیرهتل ویژه اسکان مهمانان فراهم است.

مهرزاد بیان کرد: در طول شبانه‌روز امکان 41 هزار نفر در اقامتگاه‌های سطح استان فراهم بوده و جدا از این ظرفیت‌ها؛ در ایام تعطیلات نوروز امسال روستانشینان اورامان خودشان پذیرای مهمانان نوروزی بودند.

وی سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری به ویژه  اسکان، اقامت و پذیرایی در استان را ضروری دانست و اظهار کرد: سهم گردشگری ایران از یک و نیم تلیون دلار سهم مستقیم درآمد گردشگری جهان، کمتر از یک هزارم درصد بوده و از لحاظ جاذبه‌های گردشگری و جذب سرمایه‌گذاران خارجی هفتمین کشور در دنیا هستیم.

3 میراث طبیعی کردستان ثبت ملی شد

مدیرکل میراث فرهنگی استان کردستان با اذعان به اینکه در دهه‌های گذشته آنچنان که باید و شاید حرکت‌های خوبی در حوزه گردشگری انجام نشده و اکنون روند توسعه در پیش گرفته است، خاطر نشان کرد: در سال گذشته 18 میلیارد تومان صرف مرمت و بازسازی بناها و بافت‌های تاریخی استات شده و سه میراث طبیعی ثبت ملی و شاخص‌های استانی تکمیل شد.

به گفته وی، شاخص‌ها بر آن مبناست که ظرفیتی از آثار منقول و غیرمنقول را برای هر استان در نظر گرفته و بر اساس آن اعتبار و امتیاز به آن اختصاص می‌دهند که خوشبختانه کردستان سرآمد بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان از ثبت ملی یکهزار و 52 مورد آثار تاریخی در استان خبر داد و عنوان کرد: از این تعداد 30 مورد آن در سال گذشته انجام شده و اکنون ثبت روستای جهانی پالنگان در حال انجام است.

31 فروردین‌ماه؛ برگزاری مراسم هزار دف در پالنگان

وی با ذکر اینکه امسال جلسات مختلفی در رابطه با فراهم کردن زیرساخت‌های ثبت جهانی پالنگان با حضور مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شده و وظایف دستگاه‌ها مشخص شده است، اعلام کرد: مقرر شده مراسم هزار دف هر ساله آخرین جمعه فروردین ماه و امسال نیز نیز به‌عنوان مهم‌ترین برنامه در روز 31 فروردین ماه برگزار و به‌عنوان یک رویداد در تقویم گردشگری ایران و بین‌المللی ثبت خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان‌کردستان اذعان کرد: مطالعات ثبت جهانی غار کرفتو نیز در دستور کار بوده اما ثبت نهایی حدود 7 سال طول می‌کشد.

وی "ثبت سه آثار غیرمنقول، 12 اثر میراث ناملموس، 30 مورد حفاظت مرمت بناهای تاریخی، پاسخ 2500 تا 3 هزار مورد استعلام، 8 مورد تعیین کاربری ابنیه تاریخی، باستان‌شناسی 5 مورد، اموال منقول تاریخی 80 مورد" را جزو اقدامات سال گذشته عنوان کرد.

مهرزاد در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه سبقت گردشگری را بر معیشت گردشگری نمی‌پذیریم، یادآور شد: سال گذشته نوروز کردی پالنگان و سنندج، جشنواره توت‌فرنگی شیان، مراسم کومسای اورامان تخت و عروسی پیرشالیار ثبت جهانی شد و امیدواریم امسال نیز بتوانیم آثارهای دیگری از جمله روستای تاریخی پالنگان را ثبت کنیم.

صادرات 4 میلیون دلاری صنایع‌دستی از کردستان به خارج کشور

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به فعالیت 47 رشته صنایع‌دستی؛ 25 رشته را بومی و به عنوان یک فرصت ذکر کرد و گفت: در مجتمع گردشگری صنایع‌دستی فیض‌آباد سنندج 110 نفر مشغول به فعالیت هستند. گلیم‌بافی، نازک‌کاری و... جزو ظرفیت‌های این حوزه است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کردستان اذعان داشت: گرچه جزو استان‌های برتر به لحاظ صنایع‌دستی هستیم اما متاسفانه کردستان فاقد شهرک صنایع‌دستی است و این در حالی‌ست که در سال گذشته از طریق مرزهای سیران‌بند بانه و باشماق مریوان 4 میلیون دلار صادرات صنایع‌دستی به خارج کشور داشته‌ایم.

مهرزاد از پرداخت 74 میلیارد تومان تسهیلات به صنعتگران و فعالان صنایع‌دستی در استان خبر داد و اظهار کرد: در بخش اشتغال‌زایی نیز بیشتر از تعهدات عمل کرده‌ایم.

انتهای پیام/481/

 

دیگر خبرها

  • استان فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است
  • شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های میراث‌فرهنگی در سیستان و بلوچستان تشکیل می‌شود
  • موافقت با 14 طرح سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری در گلستان
  • تشکیل شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های میراث‌فرهنگی در سیستان و بلوچستان
  • شرایط جذب سرباز امریه در اداره‌کل میراث‌فرهنگی قم
  • برپایی میز ارتباطات مردمی وزارت میراث فرهنگی در سمنان
  • خروج ایران از شورای بین‌المللی موزه‌ها تکذیب شد
  • ۱۸میلیارد تومان صرف مرمت بناهای تاریخی کردستان شد
  • راه‌اندازی بازارچه صنایع دستی در اردبیل
  • صنایع‌دستی ظرفیتی بی‌نظیر برای تحقق شعار سال