Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@03:01:03 GMT

خلاقیت دیجیتال و تأثیر آن در آموزش و یادگیری

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۳۲۲۱۰

خلاقیت دیجیتال و تأثیر آن در آموزش و یادگیری

ایسنا/اصفهان میلاد جاوید، دانشجوی دپارتمان مهارت‌های فکری جهاد دانشگاهی اصفهان در چهارمین برنامه ژورنال کلاب‌های هفتگی دانش روز خلاقیت که به موضوع خلاقیت دیجیتال و تاثیر آن در آموزش و یادگیری اختصاص داشت، مفاهیم مورد بحث در این مقاله را مورد واکاوی قرار داد.

وی با بیان اینکه خلاقیت دارای گستره بالایی است، اظهار کرد: یکی از مواردی که با خلاقیت در ارتباط است مبحث یادگیری و در کنار آن آموزش است که امروزه از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دانشجو در توضیح مقاله ارائه شده در ژورنال کلاب این هفته، گفت: این مقاله از نوع مروری است که پس از بررسی ادبیات خلاقیت در یادگیری و آموزش، امکان سنجی خلاقیت در یادگیری را به‌صورت کلی بررسی می‌کند. این مقاله در سال ۲۰۲۱ در مجله انتشارات اسپرینگر منتشر شد و از نظر اعتبار دارای شاخص استناد بالایی است و  تعداد رفرنس‌های بالایی دارد. ژورنال این مقاله نیز دارای اعتبار خوبی است.

به گفته جاوید، این مقاله با بررسی خلاقیت و فناوری و تأثیر آن در آموزش و یادگیری، به ارائه یک مدل مفهومی در چهار عنوان برای امکان سنجی و پیاده‌سازی آن در محیط‌های آموزشی می‌پردازد.

دانشجوی دپارتمان مهارت‌های فکری جهاد دانشگاهی اصفهان ادامه داد: خلاقیت مفهومی مورد نظر در تمام علوم است که در برنامه‌های درسی نقش بسزایی دارد. چهار عنوان گفته شده در این مقاله شامل، بیان یادگیری با توجه به خلاقیت، ارائه معانی خلاقیت، معرفی گفتمان و سیاست‌های ملی و فراملی خلاقیت و بررسی آینده خلاقیت است.

وی افزود: نویسندگان این مقاله با بیان اینکه قرن ۲۱ مملو از فناوری‌های نوظهور است، معتقدند که پیاده‌سازی آموزش در محیط کلاس نیز اهمیت خلاقیت نمود پیدا می‌کند.

جاوید با بیان اینکه خلاقیت ریشه عمیقی در روانشناسی، ادبیات و هنر دارد، گفت: به‌صورت کلی خلاقیت یکی از مولفه‌های مهم در قرن ۲۱ است که در کنار آموزش و یادگیری حائز اهمیت است. 

این دانشجو در توضیح روش اجرای این مقاله، تصریح کرد: این مقاله برخلاف دیگر مقالات مروری دارای یک دید انتقادی است و در نهایت با حالت تفسیرگرایانه تناقضات را آشکار می‌کند و نویسندگان به دنبال رسیدن به یک مفهوم نهایی هستند. محیط پژوهش این مقاله پایگاه داده‌های مهم هستند و جامعه پژوهش نیز مقالات ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۰ را دربرمی‌گیرد. 

به گفته جاوید، نویسندگان در این مقاله به دنبال این پرسش هستند که چطور خلاقیت و دیجیتال در کنار هم در آموزش مورد بررسی قرار می‌گیرد و در نهایت نتیجه‌گیری کردند که در سطح بین‌المللی خلاقیت در کنار فناوری به‌عنوان مولفه‌های اصلی در آموزش آینده در نظر گرفته می‌شوند که نیاز به نوآوری در این حوزه بیش از پیش احساس می‌شود که البته تحقیقات منسجمی در این حوزه شکل نگرفته است.

وی افزود: این نویسندگان یکی از چالش‌های اجرای خلاقیت و فناوری در کنار هم را تغییرات و گستره این دومولفه عنوان کردند و معتقدند که در کنار این رویکرد، نبود اتفاق نظر  ذینفعان این حوزه نیز مطرح است. نویسندگان بر این باورند که دستورالعمل مشخصی برای ارزیابی خلاقیت موجود نیست و اینکه چطور فناوری ابزاری برای خلاقیت باشد هنوز مشخص نیست.

جاوید افزود: فناوری دیجیتال در آینده هسته اصلی است و امکان دارد موجب ارائه شیوه ترکیبی و نوآورانه باشد و روش‌های جدیدی در آموزش پیاده‌سازی کند. این نویسندگان در نهایت معتقدند که هنوز در پژوهش‌های نظری، انسجام کمی در تمرینات کلاس درس در حوزه آموزش وجود دارد و بنا به پیشنهاد آنها بهتر است بر روی این موضوعات کار شود و خلاقیت و فناوری از دیدگاه معلمان و دانش‌آموزان سنجیده شود. 

این دانشجوی دپارتمان مهارت‌های فکری جهاد دانشگاهی اصفهان تأکید کرد: نویسندگان مقاله از ارائه یک متد کلی برای پیاده‌سازی این موضوع اظهار عجز می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی خلاقيت یادگیری آموزش آموزش و یادگیری پیاده سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۲۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، سروش هاشمی روز دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ گفت: مقارن با روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی، سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان برگزار می‌شود.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان افزود: سخنرانان بین‌المللی این سمینار، پروفسور گرون آرون استاد تمام دانشگاه صنعتی بیلدیز ترکیه، دکتر نیلکون اوگون مدیرعامل شرکت مشاور مرمت کشور ترکیه از سخنرانان بین‌المللی این سمینار هستند.

سروش هاشمی گفت: دکتر فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها بافتها و محوطه‌های تاریخی، دکتر مهرداد حجازی استاد تمام دانشگاه اصفهان، دکتر محمود هاشمی دانشیار دانشگاه اصفهان، دکتر علی بیت اللهی عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، مهندس سیمین فرهنگی مهندسین مشاور طرح و ساخت طراد، سخنرانان ملی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین هستند.

او افزود: این سمینار روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ از ساعت ۹ الی ۱۴ در سالن همایش پارک علم و فناوری سمنان واقع در میدان استاندارد، بلوار جوان، پارک علم و فناوری سمنان برگزار می‌شود.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با همکاری معاونت میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان و دانشگاه سمنان برگزار می‌شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898514

دیگر خبرها

  • فراخوان مقاله اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • عصر نوین آموزش زبان انگلیسی: نقش موثر آموزشگاه های زبان انگلیسی در تهران
  • زجر خلاقیت زیر زنجیر کتاب‌های درسی
  • یاد گرفتن زبان انگلیسی باید در چه سنی انجام شود؟
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود
  • ارتقای سطح کیفی آموزش به دانشجویان با تبیین اهمیت یادگیری عمیق
  • معرفی یکی از بانوان نخبه در فعالیت‌های اقتصادی و کارآفرینی + فیلم
  • «دکتر مریم بحرینی »دبیر ملی کارگروه اقتصاد بانوان تاثیرگذار + فیلم
  • اثرات اتوماسیون و هوش مصنوعی بر مشاغل آینده
  • کشور‌های بریکس می‌توانند به طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند