Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام خانه صمت، فقدان اطلاعاتی صحیح صاحبان سرمایه از فضای صنعتی ایران، رقابت اشباع شده برخی بنگاه‌های اقتصادی کوچک، کمبود سرمایه در گردش و همچنین سطح پایین آموزش و رفاه کارگران بنگاه‌های اقتصادی کوچک را به عنوان ۴ چالش مشکل آفرین برای صنایع کوچک عنوان کرد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ با توجه به شرایط سخت اقتصادی حاکم بر کشور، یکی از بهترین راه‌ها برای ایجاد تحرک و پویش اقتصادی، تقویت بنیه‌های صنعتی با راه‌اندازی و حمایت از صنایع کوچک و متوسط و ایجاد بستر مناسب فعالیتی برای آنها، خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از ۱۳۹۳ خورشیدی به مناسبت پنجاهمین سالروز تأسیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و بنا به تصویب شورای فرهنگ عمومی، ۲۱ مرداد در تقویم رسمی کشور به‌عنوان «روز حمایت از صنایع کوچک» نامگذاری شده است. این روز بهانه‌ای شد تا ضمن ارج نهادن به ارزش‌های معنوی، اجتماعی، تلاشگران در این عرصه اقتصادی، چالش‌ها و مشکلات این صنایع نیز شناسایی شده و فعالان و مسوولان عرصه اقتصادی کشور در جهت رفع این مشکلات بکوشند


«علی رسولیان» معاون وزیر صمت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در آخرین اظهار نظر‌ها پیرامون سهم این قبیل بنگاه‌های اقتصادی، سهم آن‌ها در فضای صنعتی کشور را ۸۰ درصد همچنین و اشتغالزایی را ۴۵ درصد بیان کرده بود.


در طول سال‌های اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با تمامی کارگزاران نظام اعم از اعضای هئیت دولت دوازدهم و یا حتی سیزدهم و همچنین مجلس شورای اسلامی، تاکید ویژه و بسزایی بر حمایت از تولید و جهش تولید محصولات ایرانی داشته‎‌اند. رونق و جهش تولید در بخش صنعت از بعد فنی با توجه به ظرفیت‌های فنی تولید در کشور و وجود ظرفیت‌های خالی موجود یک امر امکانپذیر است، اما در مقابل ابعاد فنی بعد سیاسی از از مهمترین موانعی است که مانع ازجهش تولید بهبود محیط کسب و کار ایران می‌شود.


ابعاد سیاستی از این منظر، مانع تولید محسوب می‌شوند که در طول سال‌های اخیر مواردی همچون عدم اجرای سیاست‌های درست یا اجرای بد برخی سیاست‌ها، وقفه‌های طولانی در تصمیم گیری‌ها به گونه‌ای بوده که به دلیل مشکل ناسازگاری زمانی، آن سیاست نه تنها دیگر بهترین نبود بلکه حتی به ضد خودش تبدیل شد.


از طرفی، بحران به وجود آمده در اثر پاندمی ویروس کرونا در کنار تحریم، مزید بر علل و موانع موجود در تولیدات بخش صنعت بود به گونه‌ای که موجب ایجاد چالش‌هایی همچون مشکلات بیشتر در تأمین مواد اولیه مورد نیاز بخش تولید، دیون عقب افتاده بانکی، بیمه تأمین اجتماعی و مالیات واحد‌های تولیدی و آشفتگی در تصمیم گیری‌ها و عدم هماهنگی بین متولیان این بخش شد.


عدم یکپارچگی سیاستی، از نفس افتادگی راهبرد جایگزینی واردات غیرهدفمند، ضعف دیپلماسی تجاری، محیط سرمایه گذاری نامناسب و فشار تحریم‌های اقتصادی در مواجهه با چالش‌های ساختاری قبل، حین و پس از تولید صنعتی، زمینه ساز افزایش هزینه‌های تولید و صادرات صنعتی و کاهش رقابت پذیری صنعتی شده است.


در حال حاضر با توجه به شرایط اقتصادی کشور و همچنین افزایش هزینه‌های تولید یک کالا، بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط در مقایسه با واحد‎‌های تولیدی بزرگتر به مراتب از آسیب پذبری بیشتری برخوردار هستند.


مشکلات بنگاه‌های کوچک اقتصادی کشور چیست؟


«آرمان خالقی» قائم مقام خانه صمت در گفتگو با بازارنیوز پیرامون مشکلات پیش روی صنایع کوچک و متوسط کشور اظهار داشت: در حال حاضر صنایع کوچک کشور به دلیل محدودیت‌های موجود در بازار ایران، در فضای کلان اقتصادی با دشواری‌های متعددی مواجه‌اند؛ این دشواری‌های اشکال گوناگونی دارد، اما به معنای ویژه این چالش‌ها نمود عینی خود را با افزایش چند برابری قیمت مواد اولیه و به دنبال آن رشد فزاینده هزینه تولید بنگاه‌های کوچک و متوسط تولیدی نشان داده است.


قائم مقام خانه صمت در ادامه کمبود نقدینگی عدم موفقیت در تامین مواد اولیه ارزان قیمت را به عنوان دیگر نمونه‌هایی محدودیت‌های صنایع کوچک تولیدی بیان کرد و گفت: مضاف بر این مسائل، ورود گسترده کالا‌های مزیت‌دار صادراتی بنگاه‌های بزرگ داخلی نیز مزید علتی بر چالش بنگاه‌های اقتصادی کوچک شده است چرا که با کاهش صادرات ایران این کالا‌ها سهم محصولات کالا‌های برند‌های مطرح در بازار بیشتر و از سوی دیگر سهم کالا‌های شرکت‌های کوچک و متوسط نیز کاهش یافته است.


وی افزود: در حال حاضر بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط کشور وابستگی بسیار ملموسی با بنگاه‌های اقتصادی بزرگ دارند مثال این امر خود را می‌توان در صنعت خودروسازی کشور و نوع رابطه خودروسازان و قطعه سازان و یا در صنعت پوشاک و نساجی در میان بخش‌های پیشینی و پسینی مشاهده کرد.


۴ چهار چالش مشکل آفرین برای صنایع کوچک


خالقی در ادامه ۴ مولفه مهم را به عنوان چالش‌های مشکل آفرین برای صنایع کوچک و متوسط بیان کرد و گفت: در حال حاضر فقدان اطلاعات و آمار‌های صحیح و دقیق از محیط صنعتی ایران، اولین چالشی است که یک کارآفرین و یا صاحبان سرمایه را منصرف به حضور و یا سرمایه‌گذاری در برخی حوزه‌های صنایع کوچک می‌کند.


قائم مقام خانه صمت تصریح کرد: متاسفانه به دلیل عمق این چالش ما در فضای صنعتی کشور شاهد آن هستیم که بسیاری صاحبان سرمایه و کارآفرینان به سمت صنایعی سوق پیدا می‌کنند که اشباع شده‌اند یا این که به دلیل عدم اطلاع کافی از شرایط بازار برخی کالا‌ها اقدام به حضور و سرمایه‌گذاری در فعالیت صنعتی می‌کنند که در اخر ناگزیر به استفاده از نیمی از ظرفیت آن بخش صنعتی می‌‎شود.


وی جذب سرمایه حداقلی برای شروع کار و به دنبال آن رقابت‌پذیری فعالیت اقتصاد در میان صنایع کوچک را از دیگر چالش‌های موجود برای توسعه بنگاه‌های اقتصادی عنوان کرد و گفت: کپی برداری و مشابه‌سازی محصولات در صنایع کوچک به مراتب بیشتر از صنایع بزرگ‌تر است و، چون این نوع واحد‌های تولیدی نیاز کمتری به سرمایه سرشار دارند افراد زیادی به سمت تاسیس بنگاه‌های اقتصادی کوچک و به دنبال آن هدف تولید محصولات از قبل ساخته شده حرکت می‌کنند. تشدید این مسئله در سال‌های اخیر منجر به ورشکستگی و خروج بسیاری از صاحبان سرمایه نوپا از فضای صنعتی کشور شده است.


خالقی در ادامه تامین مالی و برآورده سازی سرمایه در گردش خطوط تولید صنایع کوچک را به عنوان سومین چالش توسعه‌ای این قبیل بنگاه‌های تولیدی عنوان کرد و تشریح کرد: در طول سال‌های اخیر به دلیل شرایط نا به سامان اقتصاد کشور و رکود حاکم بر بازار، تامین مالی و برآورده سازی سرمایه در گردش برای خطوط تولید از جمله موانعی بوده که مانع از رشد تیراژ تولید بنگاه‌های اقتصادی کوچک شده چرا که در این مدت تمام سعی صاحبان صنایع کوچک تنها مبتنی بر حفظ تیراژه بوده نه افزایش و یا حتی صادرات محصولات خود.


قائم مقام خانه صمت در نهایت ضعف آموزش و سطج پایین کیفیت رفاهی کارگران را به عنوان چهارمین عامل موثر در ناکامی صنایع کوچک در فضای اقتصادی کشور بیان کرد و گفت: در حال حاضر بخش آموزش و تحقیقات تمامی صنایع کوچک ایران در همه زمینه‌ها از کمترین بودجه ممکن برخوردار هستند، لذا این امر باعث عقب ماندگی آن بنگاه اقتصادی از بازار و در نتجه حذف آن از چرخه رقابت می‌شود.


خالقی در پایان خاطر نشان کرد: بسیاری از واحد‌های تولیدی بزرگ و برند‌های مطرح فعلی کشور در ابتدای فعالیت اقتصادی خود، تعداد پرسنل و حجم تولید آن‌ها به اندازه بنگاه‌های تولیدی کوچک بود، اما با گذشت چند سال به جایگاه و موقعیت بسیار خوبی رسیدند؛ لذا بنگاه‌های اقتصادی کوچک برای گذر از این چالش‌های مذکور باید به سمت سیاست‌های توسعه‌ای همچون هماهنگی در تولید، تقسیم کار تولید و ایجاد کنسرسیوم‌های تولیدی حرکت کنند.


پایان پیام//

برچسب ها: وزارت صمت ، علی رسولیان ، سید رضا فاطمی امین ، صنایع کوچک ، بنگاه های اقتصادی ، تولید ، صنعت ، وزارت صمت لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Rx9

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: وزارت صمت علی رسولیان سید رضا فاطمی امین صنایع کوچک بنگاه های اقتصادی تولید صنعت وزارت صمت بنگاه های اقتصادی کوچک صاحبان سرمایه اقتصادی کشور سال های اخیر صنایع کوچک کوچک و متوسط صنعتی ایران حال حاضر فضای صنعتی کالا ها چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۲۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمان، سیرجان، رفسنجان و بم صنعتی‌ترین شهر‌های کرمان/ سال گذشته در بخش تولید ارائه تسهیلات نداشته‎ایم

معاون صنایع اداره کل صمت استان کرمان با اشاره به وجود ١٦٣٤ واحد صنعتی در سطح ١٧ شهرستان شمال استان کرمان گفت: شهرستان‌های کرمان، سیرجان، رفسنجان، بم، زرند و شهربابک به ترتیب صنعتی‌ترین شهر‌های استان کرمان محسوب می‌شوند.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، علی رضا رحمان نژاد، معاون صنایع اداره کل صمت استان کرمان در نشست خبری با اشاره به وجود ١٦٣٤ واحد صنعتی در سطح ١٧ شهرستان شمال استان کرمان گفت: شهرستان‌های کرمان، سیرجان، رفسنجان، بم، زرند و شهربابک به ترتیب صنعتی‌ترین شهر‌های استان کرمان محسوب می‌شوند.

وی با بیان اینکه ١٥ درصد صنایع استان جزو صنایع بالادستی هستند افزود: طبق مصوبه شورای تامین استان، صنایع بزرگ استان باید ٥٠ درصد از نیاز‌های خود را از داخل استان خرید و تهیه نمایند و باید زنجیره تامین کالا بین شرکت‌های کوچک و بزرگ ایجاد شود.

او با بیان اینکه پارسال در خصوص این مصوبه به صورت تشویقی برخورد شد اظهار کرد: اما امسال با شرکت‌هایی که این اقدام را انجام ندهند، از سوی مراجع ذیصلاح به صورت ترک فعل برخورد خواهد شد؛ باید در این خصوص فرهنگ سازی شود.


رحمان نژاد به عملکرد سال ١٤٠٢ این نهاد اشاره کرد و گفت: پارسال در بخش تولید ارائه تسهیلات نداشته ایم و فقط حدود ٦٥ میلیارد تومان تسهیلات از طریق سه بانک ملت، توسعه تعاون و صنعت و معدن در قالب تبصره ١٨ طبق سهمیه تخصیص یافته، به صنایع پرداخت شده است.

 

*ارتقای میزان تحقق عملی شاخص‌های عملکردی

معاون صنایع اداره کل صمت استان کرمان در ادامه از ارتقای میزان تحقق عملی شاخص‌های برنامه‌های این نهاد خبر داد و اعلام کرد: راه اندازی ١٥٤ واحد جدید التاسیس، ایجاد ارتباط بین ٩٠ واحد صنعتی کوچک با صنایع بزرگ، ایجاد ١١ هزار و ٩٠٠ شغل جدید در بخش صنعت، فعال نمودن ٤٤ واحد راکد و غیر فعال، پیگیری تامین ٩٠ مورد مواد اولیه صنایع، ایجاد و توسعه واحد‌های تولیدی با ٣٢ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری را از جمله اقدامات انجام شده می‌باشد.

وی تفویض اختیار تخصیص سوخت صنایع و روند صدور کارشناسی تا صدور پروانه بهره برداری به شهرستان‌ها را از دیگر اقدامات این نهاد برشمرد و افزود: پیگیری ایجاد کلینیک صنعت به منظور عارضه یابی واحد‌های صنعتی به منظور حل مشکلات صنایع نیز امسال در دبیرخانه کارگروه رفع موانع تولید امسال بطور کامل اجرایی می‌شود.

رحمان نژاد به برگزاری ٢٧ جلسه کارگروه رفع موانع تولید اشاره کرد و گفت: تا کنون ٥١ درصد از مجموع ٣٦٨ مصوبات آن، اجرایی شده، ١٥ درصد اجرا نشده و ٣٤ درصد در حال پیگیری است.

 

*ضرورت توسعه صنایع قطعه سازی

معاون صنایع اداره کل صمت استان کرمان با اشاره به برگزاری همایش کرمان آیدکس ٢٠٢٤ کرمان طی اردیبهشت ماه سالجاری اعلام کرد: صنایع قطعه سازی و پلیمر از جمله صنایعی هستند که می‌توان به سرمایه گذاری روی آن‌ها در استان توجه کرد.

او در مورد برنامه‌های سال جدید نیز گفت: پیگیری اجرای پروژه درج قیمت تولید کننده و مصرف کننده روی کالا‌های تولیدی ٣٠٠ واحد تولیدی استان، انعقاد تفاهم نامه با چند بانک به منظور تامین سرمایه در گردش واحد‌های صنعتی کوچک از طریق انتقال حساب‌ها و گردش مالی حساب‌های صنایع بزرگ به استان، ارائه تسهیلات به صنایع راکد، نیمه فعال و تثبیت آمار تولید ١٣٠ واحد تولیدی از جمله این موارد است.

وی اظهار کرد: صنایع استان تا ٢٥ اردیبهشت فرصت دارند تا برنامه تولید و نیاز ارزی خود را از طریق سامانه جامع تجارت اعلام نمایند تا پس از بررسی و پایش مداوم، ارز مورد نیاز بصورت چند مرحله‌ای تخصیص یابد و از خروج ارز از مسیر اصلی تولید جلوگیری شود.

دیگر خبرها

  • افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد
  • مشکلات ۷ بنگاه اقتصادی استان بوشهر رسیدگی شد
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • بابایی کارنامی: رونق بنگاه‌های اقتصادی متضمن امنیت شغلی کارگران است
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • کرمان، سیرجان، رفسنجان و بم صنعتی‌ترین شهر‌های کرمان/ سال گذشته در بخش تولید ارائه تسهیلات نداشته‎ایم
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • وعده شناسایی و رفع موانع واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا