Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@20:31:47 GMT

روشی نوین برای کاهش هزینه‌های اکتشافی معدن

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۳۳۳۱۸

روشی نوین برای کاهش هزینه‌های اکتشافی معدن

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ارائه روشی شدند که منجر به کاهش ۸۰ درصدی هزینه‌های اکتشافی معادن می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر عادل شیرازی، دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح پسا دکتری «بررسی‌های اکتشافی پیشرفته تلفیقی» گفت: کاهش هزینه‌های اکتشافی با استفاده از داده‌های پیشین و ارائه الگوریتم پیشرفته تلفیقی جهت بالا بردن دقت اکتشاف مناطق فلزی از اهداف پیگیری این طرح به شمار می‏‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: این طرح به طور چشمگیری هزینه‌های اکتشافی را کاهش داد و بسیاری از روش‌‏های سنتی را با استفاده از هوش مصنوعی به‌روز رسانی کرد. همچنین الگوریتم جدیدی را برای اکتشاف پتانسیل‌های معدنی ارائه داد که قابل تعمیم به سایر نقاط در سراسر دنیاست. علاوه براین، نرم‌افزاری نیز از این طرح در زمینه ژئوفیزیک ارائه و مقاله آن نیز منتشر شد.

دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به روش کار خود گفت: اجرای این طرح عملا می‌تواند ٨٠ درصد هزینه‌های اکتشافی در مقیاس بزرگ را کاهش و همچنین دقت را به طور چشمگیری افزایش دهد.

وی با بیان اینکه این طرح در قالب طرح پسادکتری انجام گرفته است، گفت: این طرح علاوه بر اکتشاف صحیح و کاهش هزینه‌ها می‌تواند منجر به تعریف پایان‌نامه‌های متعدد روی مناطق مختلف، تولید مقاله و خروجی علمی بیشتر باشد.

مجری طرح اضافه کرد: در ادامه، این الگوریتم می‌‏تواند در مناطق مختلف آزمایش شود و با تغییرات مختلف بهبود یابد. 

وی با اشاره به ویژگی‌های طرح گفت: افزایش دقت اکتشافی، به‌روزرسانی روش‌ها با هوش مصنوعی، ایجاد الگوریتم پیشرفته برای اکتشافات معدنی از جمله ویژگی‌های این طرح به شمار می‌رود.

به گفته شیرازی، به صورت قطعی نمی‌‏توان گفت نمونه خارجی این طرح وجود دارد، اما می‌‏توان گفت که پیش از اجرای این پروژه چنین طرحی پیاده‌سازی نشده است.

وی با اشاره به مزیت‌های رقابتی طرح گفت: با توجه به برداشت داده‌های مورد نیاز این الگوریتم در سال‏‌های اخیر، بدون نیاز به صرف بودجه‌های هنگفت می‌توان به اکتشافات معدنی با دقت بیشتر از قبل و بهینه شده دست یافت.

وی تاکید کرد: از نتایج این طرح می‌توان در اکتشاف ذخایر معدنی فلزی و غیره فلزی و همچنین شناسایی مناطق مستعد معدنی بهره برد. خروجی‌های پژوهشی این طرح عبارتند از ۶ مقاله ISI، هفت مقاله معتبر بین‌المللی، یک مقاله کنفرانسی بین‌المللی و دو مقاله کنفرانسی داخلی. همچنین انتشار کتابی به زبان انگلیسی تحت عنوان "Advanced Integrated Methods in Mineral Exploration: Applied Geochemistry, Geophysics and Remote Sensing" که علاوه بر زبان انگلیسی توسط چند انتشارات اروپایی به ۶ زبان آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی، ایتالیایی، پرتغالی و روسی ترجمه و منتشر شده است.

در طی انجام این طرح پژوهشی، عادل شیرازی موفق به کسب عنوان دکتری برتر کشوری در رشته مهندسی معدن گرایش اکتشاف مواد معدنی از انجمن زمین‌‏شناسی اقتصادی ایران شد.

به نقل از دانشگاه امیرکبیر، پروفسور اردشیر هزارخانی استاد تمام دانشگاه صنعتی امیرکبیر مسئول نظارت طرح و عارف شیرازی دانشجوی دکترای مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر همکار این طرح بوده‌‏اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه اميركبير اكتشافات معدني دانشگاه صنعتی امیرکبیر هزینه های اکتشافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۳۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاله استاد دانشگاه شریف در معتبرترین مجله انجمن فیزیک آمریکا منتشر شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مقاله دکتر مصطفی کرمی استادیار دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شریف و گروه تحقیقاتی همراهش، با عنوان "استحاله­ فازی مارتنزیتی بدون اتلاف انرژی پس از چندین میلیون سیکل سوپرالاستیک" در مجله معتبر فیزیکال ریویو لترز PRL به صاحب امتیازی انجمن فیزیک آمریکا منتشر شد.
در این پژوهش که با همکاری پژوهشگرانی در دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ (HKUST) و آزمایشگاه ملی لارنس برکلی (Lawrence Berkeley National Lab) به انجام رسیده است، آلیاژ حافظه‌داری فرآوری شده که قابلیت تغییر شکل استثنایی را حتی پس از تحمل ۱۰ میلیون سیکل سوپرالاستیک از خود نشان می‌دهد. این دستاورد دریچه جدیدی را درباره طبیعت بنیادین استحاله‌­های مارتنزیتی فعال شونده با تنش باز می‌­کند و یکی از چالش‌­های مهم در دستیابی به عمر خستگی بالا تحت تنش­‌های کششی چند میلیون سیکلی را برطرف می‌سازد. چنین مواد حافظه­‌داری با عمر خستگی بالا می­‌توانند به طور گسترده در کاربرد‌های مختلفی مانند استنت‌ها، ایمپلنت‌های پزشکی، میکرونوسانگر‌ها و دستگاه‌های خنک­ کننده حالت جامد مورد استفاده قرار گیرند.
گروه پژوهشی یاد شده دریافته‌اند که استحاله مارتنزیتی بروز کرده در این آلیاژ حافظه‌­دار حتی پس از تحمل چندین میلیون سیکل مینیمم هیسترزیس را بدون لغزش یا عیوب ساختاریِ مشخص از خود نشان می‌دهد. همچنین در این پژوهش از شرایط فوق سازگاری (supercompatibility conditions) به‌عنوان مکانیزم حاکم بر چنین رفتار ایده‌­آلی یاد شده است.
دکتر کرمی و همکارانش با تشریح مکانیزم حاکم بر این رفتار حائز مینیمم هیسترزیس، توانستند مسیر نوینی را در طراحی آلیاژ‌های مارتنزیتی پیشرفته با عمر خستگی بالا باز کنند. در نتیجه، کاربرد این آلیاژ‌های حافظه‌­دار به‌عنوان مواد با عمر خستگی بالا می‌تواند در دستگاه­‌های مورد استفاده در علوم پزشکی و انرژی گسترش ­یابد.
گفتنی است مجله Physical Review Letters (PRL) یکی از معتبرترین مجلات جهان با شاخص اچ-ایندکس ۷۰۰ (رتبه دهم در میان مجلات در تمام حوزه‌های علمی در نظام رتبه بندی SJR) است.

دیگر خبرها

  • همایش بین‌المللی «معرفت و رسالت حسینی» در کربلا آغاز شد
  • وجود ۱۹۴ معدن فعال در کردستان
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت در اصفهان
  • سومین همایش بین‌المللی معرفت و رسالت حسینی آغاز شد
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت + فیلم
  • اکتشاف سنگ آهن در خواف درسال ۱۴۰۲ حدود۱۱۱ درصد افزایش یافت
  • پیگیری راه اندازی موزه معدن در کرمان
  • تخصیص اعتبار جدید به ابر رایانه سیمرغ/ افزایش توان و ظرفیت پردازش
  • مقاله استاد دانشگاه شریف در معتبرترین مجله انجمن فیزیک آمریکا منتشر شد
  • انتشار مقاله استاد دانشگاه شریف در مجله معتبر انجمن فیزیک آمریکا