Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-23@12:19:46 GMT

بحران بی‌سوادی!

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۳۴۳۷۰

بحران بی‌سوادی!

بگذارید کمی عقب‌تر برویم تا تصویری درست‌تر از اتفاقی را ببینیم که در حال وقوع است. از ۴۰ نفر رتبه برتر امسال و همینطور از رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ اکثریت از مدارس استعداد درخشان و غیر‌انتفاعی بودند و سهم آموزش دولتی ناچیز بوده است. این امر باعث شد تا بحث کیفیت عمومی آموزش و عدالت آموزشی این بار به صورت جدی‌تری در افکار عمومی مطرح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوالی که پیش می‌آید اینکه وضعیت عمومی آموزش و یادگیری در میان دانش‌آموزان ایرانی چگونه است؟ آزمون‌های بین‌المللی مانند آزمون تیمز و پرلز برای سنجش کیفیت آموزش و یادگیری وجود دارند که می‌توان با اتکا به آن‌ها پاسخی روشمند به پرسش بالا داد. تحلیل نتایج این آزمون‌ها اما نشان می‌دهد جایگاه دانش‌آموزان ایران در میان کشورهای جهان بسیار نامناسب است. بررسی نتایج این آزمون‌ها نشان می‌دهد کیفیت یادگیری مفاهیم پایه در میان دانش‌آموزان ایرانی در مقایسه با کشورهای دیگر وضعیت قابل قبولی ندارد و در سال‌های اخیر، در بسیاری موارد نیز روندی نزولی داشته است. به عنوان مثال آخرین دوره آزمون تیمز که نتایج آن در دسترس است به سال ۱۳۹۸ (۲۰۱۹) بر می‌گردد. در این دوره ۶۴ کشور و ۸ منطقه به عنوان سیستم‌های معیار در کلاس‌های چهارم و هشتم شرکت کرده‌اند. اما رتبه ایران در آزمون تیمز پایه چهارم ابتدایی در درس ریاضیات 86 از 100 است. این رتبه در چهار دوره پیش از آن در فاصله سال‌های 2003 تا 2015 یعنی 12 سال گذشته هم بهتر از رتبه 78 نبوده است. دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی ایران در درس ریاضیات همواره جزو ۲۵% پایینی و به طور دقیق‌تر در بیشتر سال‌ها جزو ۱۵% پایینی کشورهای شرکت‌کننده بوده‌اند. روند تغییرات میانگین نمره یادگیری دانش‌آموزان ایرانی در درس علوم و همچنین در مهارت خواندن و درک مطلب به فارسی هم ناگوار است. به طوری که در هر سه درس و در همه این سال‌ها، نمره ایران هیچ‌گاه به میانگین کشورها نرسیده است. آمارهای این آزمون‌های استاندارد جهانی آورده‌های تلخ دیگری هم دارد، اینکه به عنوان مثال در حالی در ایران ۳۲ درصد دانش‌آموزان چهارم ابتدایی در درس ریاضی مفاهیم پایه‌ را یاد نگرفته‌اند که این عدد در سطح جهانی تنها ۸ درصد و در کشورهایی مانند قزاقستان ۵ درصد، ارمنستان ۸ درصد، گرجستان ۱۶ درصد و ترکیه ۱۲ درصد است. همین روند در درس علوم و در درس ادبیات فارسی نیز در میان دانش‌آموزان ایران قابل ملاحظه است. در سال ۲۰۱۶ در درس ادبیات فارسی ۳۵ درصد از دانش‌آموزان ایرانی به حداقل مهارت خواندن و درک مطلب به زبان فارسی در حد چهارم ابتدایی دست نیافته‌اند که معیار جهانی آن تنها 4 درصد است. سوال مهم‌تر در این میان اما این است که چرا چنین وضعیتی شکل گرفته است، هر چند نتایج کنکور و انتساب برندگان به دهک‌های اقتصادی بالا بخشی از پاسخ این پرسش را می‌دهد اما باید به طور مفصل به این سوال پاسخ گفت

 

منبع: فردا

کلیدواژه: بیسوادی دانش آموزان ایرانی دانش آموزان ایران چهارم ابتدایی آزمون ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۴۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۶ فضای آموزشی توسط خیران مدرسه‌ساز در قم ساخته شد

احمد رضا اجتهادی گفت: این تعداد فضای آموزشی شامل ۲۴۰ کلاس درس با زیربنای ۴۴ هزار و ۹۵۰ مترمربع است که در اختیار دانش‌آموزان استان قم قرار گرفته‌است.

مدیرکل نوسازی مدارس قم عنوان کرد: سال گذشته کلنگ‌زنی پنج پروژه جدید نیز به انجام رسید که در حال ساخت است.

اجتهادی بیان کرد: اداره‌کل نوسازی مدارس قم، طرح استفاده از ظرفیت‌های خیری برای درآمدزایی و خودکفایی مدارس و پیگیری این موضوع را در استان در دستور کار دارد که یکی از جلوه‌های این امر، پیگیری تاسیس سامانه تولید برق از انرژی پاک خورشیدی در پشت بام مدارس است.

مدیرکل نوسازی مدارس قم  بیان کرد: سال گذشته همزمان با آیین بهره‌برداری از ۹۵۰ فضای آموزشی و پرورشی سراسر کشور در ایام الله دهه فجر، سامانه تولید برق از انرژی خورشیدی در دبستان دخترانه حضرت فاطمه زهرا (س) به بهره‌برداری رسید که ۲۰ کیلووات ظرفیت دارد و طبق نرخنامه مصوب سال گذشته، می‌تواند در هر ماه حدود ۹۰ میلیون ریال درآمد برای مدرسه کسب کند.

۳۰۵ هزار دانش‌آموز قم در مقاطع مختلف تحصیلی در یک‌هزار و ۴۸۱ واحد آموزشی استان مشغول تحصیل هستند.

۵۶ درصد دانش‌آموزان استان قم در مقطع ابتدایی، ۲۲درصد متوسطه اول، ۱۱ درصد متوسطه دوم، سه درصد فنی حرفه‌ای، چهار درصد کاردانش، چهار درصد پیش‌دبستانی و یک درصد در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل می‌باشند.

۹۵ درصد دانش‌آموزان این استان در شهر و پنج درصد در روستا تحصیل می‌کنند. ۵۰.۴ درصد دانش‌آموزان پسر و ۴۹.۶ نیز دختر هستند تعداد معلمان دوره ابتدایی دراین استان ۶ هزار و ۳۷۸ نفر و تعداد معلمان دوره متوسطه اول و دوم نیز سه هزار و ۴۲۹ نفر است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • مدارس تا فرارسیدن ایام امتحانات باید دایر باشند
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان
  • نتایج آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش
  • نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش به‌زودی اعلام می‌شود
  • اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش به‌زودی
  • ۲۶ فضای آموزشی توسط خیران مدرسه‌ساز در قم ساخته شد
  • بازماندگی از تحصیل، بهانه آموزش‌وپرورش برای حفظ نهضت سوادآموزی/ سوخت‌بری، دانش‌آموزان را برای فرار از مدرسه وسوسه می‌کند
  • استخدام ۴۱۷۰ مراقب سلامت و بهداشت در مدارس + تاریخ برگزاری آزمون
  • ارزیابان آزمون استخدامی معلمان از سوگیری شخصی پرهیز کنند
  • استخدام ۴۱۷۰ مراقب سلامت و بهداشت/ برگزاری آزمون ۱۴ اردیبهشت