Web Analytics Made Easy - Statcounter

موقع تصمیم گیری است و دولت سیزدهم که در عمل به همه شعارهای خود به «چه کنم چه کنم» گرفتار شده است؛ حالا باید درباره برجام تصمیمی حیثیتی بگیرد، بودن یا نبودن مسئله این است. نبودن برجام عملا این دولت را با شکست محض مواجه می کند اما در مقابل بودن برجام این امکان را برای رئیس جمهور و همراهانش فراهم می آورد تا از گشایش های اقتصادی احیای برجام پوششی برای پنهان کردن ضعف‌های مدیریتی خود بسازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان سئوال اصلی آن است که آیا سیدابراهیم رئیسی حاضر به فداکاری برای احیای برجام می شود؟

محمدرضا خباز درباره پاسخ احتمالی تهران به پیشنهاد برجامی اروپا گفت: از اواخر سال ۱۳۹۹ تا به امروز مشابه ایام آخر جنگ است چون در ۳ سال پایانی جنگ تحمیلی خیلی نگرانی میان علاقمندان به انقلاب وجود داشت بنابراین تشابهی بین روزهای آخر برجام و روزهای آخر جنگ تحمیلی وجود دارد.

وی افزود: متأسفانه در روزهای آخر جنگ دیر تصمیم گرفته شد. شعار اول این بود «جنگ جنگ تا پیروزی» اما در ۳ سال پایانی جنگ تحمیلی این شعار تبدیل به «جنگ جنگ تا یک پیروزی» شد یعنی دنبال این بودند که یک اتفاقی در صحنه نبرد به وجود بیاید تا آن اشتباهی را که در ماجرای فتح خرمشهر کرده بودند، جبران کنند.

بیشتر بخوانید:

حوالی خط پایان ماراتن نفس گیر / تائید تلویحی توافق نهایی برجامی از سوی رئیسی؟ مشاور تیم مذاکره : ایران در دور آخر مذاکرات ، امتیازات بسیاری گرفت / غربی ها می گویند توان عقب نشینی بیشتر از این ندارند وزارت خارجه⁧ چین : ایران درپی خروج آمریکا از برجام ۲۰۰ میلیارد دلار ضرر کرد

این فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار کرد: صدام خطاب به ایران گفته بود «اگر خرمشهر را پس بگیرید من کلید بصره را به شما می دهم» بنابراین ایران وقتی خرمشهر را پس گرفت، این خبر مثل توپ در دنیا صدا کرد. علاقمندان به انقلاب آن زمان اعلام کردند «چون آمریکا و شوروی درخواست آتش بس دارند و اعراب نیز پرداخت همه خسارات را تعهد کردند»، الان زمان پایان جنگ است.

وی افزود: امام هم بعد از فتح خرمشهر مایل به آتش بس بودند ولی عده ای از اطرافیان از جمله همین مدعیان امروز که به روی مبارک خودشان هم نمی آورند، معتقد بودند «نباید آتش بس را پذیرفت چون می توانیم فلان کارها را انجام دهیم» اما هیچ کاری از دست شان بر نیامد و جنگ حالت فرسایشی پیدا کرد بنابراین شعار «جنگ جنگ تا یک پیروزی» را سر دادند. در واقع آنها منتظر بودند که یک اتفاقی بیفتد مثلا فاو از دست داده را دوباره پس بگیرند، بعد به امام بگویند «الان زمانی است که مذاکره را بپذیریم».

این نماینده ادوار مجلس یادآور شد: چون بعد از فتح خرمشهر، پیروزی بزرگی در جنگ نیفتاد ایران به دلیل تأخیر در پذیرش قطعنامه ضرر زیادی کرد. اواخر سال ۱۳۹۹ دولت آقای روحانی داشت موضوع برجام را حل می کرد و متن توافق در حال نهایی شدن بود اما امروز و فردا کردند اجازه اعلام توافق را ندادند.

وی افزود: وقتی آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ رأی آورد، اعلام کرد تیم مذاکراتی دولت آقای روحانی ادامه ندهد تا افتخار رسیدن به توافق برای دولت سیزدهم بماند. هر چقدر ضجه زدند که « بگذارید دولت دوازدهم کار را تمام کند، آمریکایی ها امتیازهای خوبی دارند می دهند، حتی حاضرند سپاه را از لیست سیاه خارج کنند» اما با این درخواست مخالفت شد و آقای باقری را پس از چند ماه از استقرار دولت سیزدهم برای مذاکره به وین فرستادند.

خباز اظهار کرد: در واقع همان اتفاق بعد از فتح خرمشهر تکرار شد و مذاکرات شکل فرسایشی پیدا کرد، آقایان هم دارند با امروز و فردا کردن به دفع الوقت سپری می کنند. هر روز دیرتر احیای برجام را بپذیریم فقط روزی ۲۰۰ میلیون دلار ضرر عدم فروش نفت به کشور وارد می شود. گرچه دولت می گوید اقتصاد کشور را به برجام گره نمی زند ولی این گره وجود دارد و دولت نیز نمی تواند این دو مقوله را از هم جدا کند.

وی ادامه داد: حتی اگر امروز ایران احیای برجام را بپذیرد باز دستاورد آخر سال ۱۳۹۹ حاصل نخواهد شد چون برجام با امتیازات کمتر احیا خواهد شد. با این وجود خوشحالیم که دولت دارد به سوی احیای برجام می رود چون می دانیم تحریم یکی از موانع حل مشکلات و گرفتاری های کشور است بنابراین تا تحریم ها برطرف نشوند مشکلات مان حل نخواهد شد.

وی ادامه داد: در مجموع خوب است که مسئولان اجرایی با مردم صادق باشند، تکبر را کنار بگذارند و از مردم عذرخواهی کنند و بگویند «اطلاعات آن روز ما غلط بود، متوجه نبودیم و مسائل را خوب درک نکردیم، حالا از اشتباه مان برگشتیم می خواهیم برجام را بپذیریم و به تحریم ها خاتمه دهیم.»

۲۱۲۱۷

کد خبر 1661462

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محمد رضا خباز مذاکرات وین احیای برجام جنگ تحمیلی فتح خرمشهر آخر جنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۴۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتش غافلگیر شده بود؟ /سند سِری ارتش درباره آغاز جنگ تحمیلی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ۲۹ فرودین ماه در تقویم رسمی کشور به نام «روز ارتش» نام گذاری شده است. حضرت امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در پیامی خطاب به ملت ایران روز ۲۹ فروردین را «روز ارتش» اعلام کردند تا ارتش در این روز در شهرستان‌های بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازد و پشتیبانی خود را از جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران و حضور خود را برای فداکاری در راه استقلال و مرزهای کشور اعلام کند.

بنا به روایت ایسنا، این اقدام به فاصله حدود دو ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و دو هفته پس از برگزاری همه پرسی در مورد نظام سیاسی آینده کشور و رأی مردم به تغییر رژیم شاهنشاهی و برپایی حکومت جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت.

امیر سرتیپ مسعود بختیاری از فرماندهان دفاع مقدس و پژوهشگران حوزه جنگ در رابطه با نقش ارتش در دوران دفاع مقدس توضیح داده است: «ساده‌اندیشی است اگر باور داشته باشیم که توقف نیروهای عراقی در اوایل جنگ ناشی از وصول به اهداف خود و برابر طرح ریزی قبلی بوده است، زیرا یک تجزیه و تحلیل کارشناسی نظامی نشان می‌دهد که عراق بجز تصرف ناتمام خرمشهر، به هیچ یک از اهداف تاکتیکی خود دست نیافته و بایستی پیشروی خود را ادامه می‌داد، ولی در اثر شدت پایداری نیروهای ما، ناچار در میان بیابان‌های وسیع خوزستان و مناطق کوهستانی ایلام و کرمانشاهان زمین گیر و سنگرنشین شد و آن تفریح نظامی رویایی صدام حسین به چنان کابوس هولناکی تبدیل شد که هشت سال رژیم بعثی را امکان خلاصی از آن نبود. با شعله ور شدن آتش جنگ تحمیلی، ارتش جمهوری اسلامی ایران، برای برقراری کنترل و اداره و هدایت جنگ تا سرکوب متجاوز و پیروزی نهایی، استراتژی عملیاتی خود را که شامل ۳ مرحله کلی زیر بود انتخاب و اقدام به اجرای آن کرد:

مرحله اول: متوقف کردن هر چه سریعتر پیشروی دشمن در همه محورها.

مرحله دوم: پدافند در مقابل دشمن و اقدام به بازسازی نیروهای خودی برای کسب آمادگی حمله متقابل.

مرحله سوم: اجرای حملات متقابل به منظور آزادسازی مناطق اشغالی و انهدام نیروی متجاوز.

این که می‌گویند ارتش غافگیر شد، کاملا نادرست است

همچنین امیر سرتیپ دوم مروت آزادبخت فرمانده «تیپ ۵۵ هوابرد» در دوران دفاع مقدس می‌گوید: عناصر اطلاعاتی ارتش و ژاندارمری پیش از آغاز رسمی جنگ، فعالیت‌ها و تحرکات ارتش عراق را زیر نظر داشتند. به دنبال این رصدها، گروه‌های اطلاعاتی ارتش مانند امیر سید تراب ذاکری تمام فعالیت‌های رژیم بعثی صدام را گزارش می‌دادند و پوشش اطلاعات گسترده‌ای را از سال ۱۳۵۸ تا لحظه آغاز رسمی جنگ داشتیم. از همین رو این که می‌گویند ارتش غافگیر شد، کاملا نادرست است.

پیش از ۶ ماه اول سال ۱۳۵۹ از سوی عراق ۶۳۶ بار مرزهای ایران مورد تجاوز نیروهای هوایی، زمینی و دریایی قرار گرفت که ۴۹۰ مورد آن از سوی وزارت خارجه ایران به سازمان ملل متحد گزارش شد. در آن زمان به دلیل مسائل بعد از انقلاب، ارتش در حال کوچک شدن بود و عده‌ای می‌خواستند تا این یگان نظامی منحل شود.

از جمله آن برخی از طرح‌ها به ارتش ابلاغ شده بود مانند خدمت در موطن اصلی و نصف شدن سربازخانه‌ها. ازهمین رو ارتش نیروی انسانی کارآزموده و خوبی در اختیار نداشت چرا که حتی فرماندهان ارتشی را هم تصفیه می‌کردند. با این حال براساس گزارش‌هایی که ارتش به دولت و مجلس ارائه کرد، «طرح ابوذر» از سوی ارتش در ۷۶ صفحه ارائه شد که درآن به بنی‌صدر رئیس جمهور وقت، گزارش احتمالی حمله ارتش عراق بیان شده بود و ارتش مطابق آن طرح‌هایی داشت.

پیش بینی آغاز جنگ توسط ارتش

در همین رابطه سید تراب ذاکری افسر اطلاعاتی ارتش درباره روزهای نخست جنگ تحمیلی معتقد است: پوشش اطلاعات گسترده‌ای را از سال ۱۳۵۸ تا لحظه آغاز رسمی جنگ داشتیم. از همین رو این که می‌گویند ارتش غافگیر شد، کاملا نادرست است.

در متن این سند «سِری» که روز ۱۲ شهریور ماه ۱۳۵۹ در دو برگ تهیه شده است و به نیروی زمینی و رونوشت آن جهت آگاهی و اقدام مقتضی به ژاجا، نهاجا، نداجا، سماجا (مرکز فرماندهی) و سپاه پاسداران نیز ارسال شده بود، آمده است:

در آخرین بررسی که روی گسترش یگان‌های عراقی در مرز به عمل آمد، قرائن تعرض ارتش عراق در مناطق یادشده زیرین مشهود است. محتمل‌ترین معبر تعرضی ارتش عراق به خاک جمهوری اسلامی ایران عبارت‌اند از:

۱. عماره ـ بستان ـ دوصلق ـ جسر نادری ـ اندیمشک و دزفول.

عماره ـ بستان ـ سوسنگرد ـ اهواز به استعداد یک لشکر، ۲ تیپ مکانیزه و یک تیپ زرهی.

کوت ـ موسیان ـ عین‌خوش ـ اندیمشک ـ دزفول به استعداد یک لشکر.

۲. بصره ـ تنومه ـ شلمچه ـ خرمشهر.

بصره ـ تنومه ـ کوشک ـ اهواز به استعداد یک لشکر، ۲ تیپ پیاده مکانیزه و یک تیپ زرهی.

عملیات بصره ـ خرمشهر به‌وسیله عناصر نیروهای ویژه با عبور از سیبه به آبادان و کوت‌زین به خرمشهر پشتیبانی می‌شود. ضمناً عملیات عبور از رودخانه [اروند]به‌وسیله آتش توپخانه از ساحل دور حمایت می‌گردد.

۳. معبر بعقوبه ـ المنصور ـ جلولا ـ خانقین با یک لشکر زرهی و یک لشکر پیاده مکانیزه به‌اضافة یک تیپ پیاده مکانیزه برای هدف‌های خسروی ـ قصرشیرین و سرپل‌ذهاب. همین تعرض احتمالاً از معبر مندلی ـ سومار ـ گیلان‌غرب ـ قلاجه و اسلام‌آباد.

۴. نیروهای عراقی مستقر در حلبچه ـ چناره ـ پنجوین ـ چوارتا ـ قلعه‌دیزه و مرگه‌سور، تعرض را به‌صورت تک پشتیبانی با فریب و یا نمایش نیرو و یا تظاهر به‌منظور تثبیت نیروهای ایران در منطقه کردستان و آذربایجان‌غربی اجرا خواهند کرد.

۵. احتیاطات تأمینی و آمادگی و مراقبت برای خنثی‌کردن یک تعرض غافلگیرانه در جبهه وسیع را برابر طرح‌های مصوبه داشته باشید.

۶. جابه‌جایی نیروهای عراقی را در مناطق بلافصل مرز و یا تقویت‌های احتمالی را تاحدّ امکان اعلام دارند.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896617

دیگر خبرها

  • رئیسی: گذشت زمانی که برخی می‌خواستند با برجام 2 و برجام 3 روی موشک‌ها و توانایی‌های ما معامله کنند/ ما به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد که روی توانایی‌های ملت ایران که به برکت خون شهیدان به دست آمده، معامله شود
  • ایرانی‌ها رتبه ۲ خرید خانه در ترکیه
  • طرح نوروزی راهداری کردستان به روایت آمار
  • ایرانی ها، در رتبه 2 خرید خانه در ترکیه
  • ارتش غافلگیر شده بود؟ /سند سِری ارتش درباره آغاز جنگ تحمیلی
  • شهدای هنر و رسانه مانع تحریف وقایع جنگ تحمیلی شدند
  • مدودف: از هواداران ارزشهای تحمیلی غرب روزبه‌روز کم می‌شود
  • طعنه زلنسکی به آمریکا درباره عدم حمایت مشابه از تل‌آویو و کی‌یف
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • رشد ۱۹درصدی بارگیری راه آهن شرق در فروردین ۱۴۰۳