Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-24@05:03:37 GMT

مصریان با صندل‌های طلایی در گور

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۱۱۸۳

مصریان با صندل‌های طلایی در گور

اهرام سه‌گانه، مجسمه‌ها عظیم ابولهول، مومیایی‌های اشرافی، تابوت‌های مجلل و عظیم فقط بخشی از عجایب دوره‌ای از تاریخ هستند که امروزه آن را مصر باستان می‌نامیم. درون مقبره‌های پر رمز و راز این مردم، اجساد با رسوم خاصی در مقبره قرار داده می‌شدند؛ در برخی از موارد این اجساد با صندل‌هایی از جنس طلا راهی جهان پس از مرگ می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست، برگزاری مراسم و تشریفات پر زرق و برق مربوط به تدفین، یکی از ویژگی‌های بارز مصریان باستان بود. فرقی ندارد که فرد متوفی فرعونی باشد که در «دره پادشاهان» دفن شده و یا دیوان‌سالاری که در یک مقبره سنگی ساده دفن شده است؛ ‌ اشیایی که به همراه اجساد در مقبره‌ها قرار داده می‌شدند به منظور تسهیل سفر به جهان پس از مرگ در مقبره‌ها بود.

صندل‌های ترحیمی که به همراه اجساد در مقبره‌ها دفن می‌شدند ممکن بود مشابه صندل‌هایی باشد که در زندگی واقعی مورد استفاده قرار می‌گرفتند و اغلب از جنس چرم یا حتی پاپیروس بودند. با این‌حال باشکوه‌ترین این صندل‌ها که به همراه افراد سلطنتی دفن شده‌اند، اغلب از طلای درخشان ساخته شده است.

صندل‌ها و روکش طلا انگشت متعلق به سال‌هایی در فاصله  ۱۴۷۹ تا ۱۴۲۵ پیش از میلاد

این صندل‌های طلا امروزه در موزه‌ها به نمایش گذاشته شده‌اند. برخی از مشهورترین این صندل‌های پرزرق و برق در مقبره‌های ملکه‌های «تحوتموس سوم» کشف شده‌اند. این فرعون دودمان هجدهم مصر، ‌ همسرانش را به همراه صندل‌هایی از جنس ورقه‌های طلا دفن کرد. این صندل‌ها به گونه‌ای طراحی و حکاکی‌ شده‌اند که شبیه صندل‌های چرمی به نظر برسند.

امروزه اغلب روکش‌های باقی مانده‌ به دودمان هجدهم پادشاهی نوین تعلق دارند.

روکش طلا انگشت متعلق به دوره «پادشاهی نوین» مصر باستان

در مقبره افراد سلطنتی، علاوه‌بر این صندل‌های طلا، اغلب روکش‌های طلا برای انگشتان پا نیز استفاده می‌شد. این روکش‌ها از انگشتان مومیایی‌ها حفاظت می‌کردند. بر اساس باورهای مصریان باستان، متوفی باید به صورت یک جسد کامل در مقبره قرار می‌گرفت. حتی مومیایی‌های غیرسلطنتی نیز به همراه روکش‌های از جنس فلزات کم‌ارزش‌تر یا حتی از جنس سفال دفن می‌شدند.

مردم طبقه متوسط جامعه اما با صندل‌هایی دفن می‌شدند که از مواد اولیه رایج همچون پاپیروس یا چرم ساخته شده است. در این مدل، کفه صندل توسط بند به پا وصل می‌شد.

صندل‌سازان برای ساخت صندل‌های مخصوص اجساد و مردم عادی تخصص داشتند. صندل‌سازان همچنین یکی از موضوعات نقاشی‌هایی هستند که روی دیوارهای مقبره‌های باستانی مصر نقش بسته‌اند.

تصویری از یک سازنده صندل که روی مقبره «رخمیرع» اشراف‌زاده دودمان هجدهم مصر باستان نقش بسته است

با این‌که قدمت بسیاری از نمونه‌های صندل به دودمان هجدهم مصر بازمی‌گردد، ‌ اما سنت استفاده از صندل و روکشِ انگشت تا دوران رومی در مصر ادامه پیدا کرد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: مومیایی ، مصر باستان ، مقبره ، باستان‌شناسی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مومیایی مصر باستان مقبره باستان شناسی مقبره ها صندل ها مصر باستان صندل هایی شده اند روکش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۱۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روکش آسفالت خیابان هشت بنگله مسجدسلیمان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، به نقل از شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مسجدسلیمان، عملیات اجرای روکش آسفالت هشت بنگله، حدفاصل پل سواره‌رو مالکریم به سمت هشت بنگله به همت شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مسجدسلیمان آغاز شد.


این اقدام در چارچوب ارائه خدمات عام المنفعه این شرکت و با نظارت مدیریت مهندسی و ساختمان آغاز شده است و طی آن اسفالت معیوب و صدمه دیده مسیر پس از جمع آوری، لایه ترمیمی و روکش نهایی اجرا می‌شود.

دیگر خبرها

  • محور بوشکان-فراشبند روکش آسفالت می‌شود
  • کمربندی دلیجان به طول ۶ کیلومتر آسفالت می‌شود
  • رازگشایی از برابر بودن سرعت نور با مختصات هرم بزرگ مصر
  • روکش آسفالت خیابان هشت بنگله مسجدسلیمان
  • فرد تذکردهنده به کودک شعرخوان در حافظیه، توبیخ شد
  • مرمت پیکره گلی محوطه تاریخی کنارصندل جیرفت
  • اینفوگرافیک | بهسازی و روکش آسفالت بیش از ۲۲ هزار کیلومتر از راه های شریانی کشور در سال ۱۴۰۲
  • ماجرای تذکر یکی از نیرو‌های حافظیه به یک کودک
  • ماجرای تذکر یکی از نیرو‌های مراقبتی مجموعه حافظیه به شعرخوانی کودکی بر سر آرامگاه حافظ
  • نیروی خاطی در مجموعه فرهنگی، تاریخی حافظیه توبیخ شد