Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید مصطفی خوش‌چشم، تحلیلگر مسائل بین‌الملل در گفتگو با ایرنا درباره گفتگو‌های اخیر وین گفت: کشور‌های غربی از اواخر زمستان مذاکرات را متوقف و جنگ اراده‌ای را آغاز کردند تا آخرین امتیازات را که مهم‌ترین بخش کاربرد و بیش از ۵۰ درصد منافع اقتصادی ایران در همین موارد پایانی (شامل برداشته شدن تحریم‌ها از روی صد‌ها شرکت، نهاد و فرد، تضامین مطمئن اقتصادی به ویژه به منظور اطمینان‌بخشی به سرمایه‌گذاران خارجی و پایداری و قابل اتکا شدن توافق و همچنین بستن پرونده آژانس) است به ایران ندهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتکار عمل ایران در دوحه

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل افزود: طرف اروپایی و امریکایی همزمان با دادن این آدرس غلط که تنها مورد باقیمانده مربوط به سپاه است، جنگ چهار ماهه اراده‌ها را با استفاده از فشار‌های ترکیبی که شامل جنگ پروپاگاندا، جنگ سایبری، استفاده از رژیم صهیونیستی برای ترور، خرابکاری، اعمال تحریم‌ها، جنگ ارزی و سعی در مداخله ارزی و بی‌ثبات‌سازی بازار ارز و همچنین دستور به توقیف محموله نفتی ایران در سواحل یونان، فشار دیپلماتیک از طریق قطعنامه آژانس و شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است، سعی کرد با یک دوره فشرده چند ماهه از فشار، ایران را از دریافت این امتیازات منصرف کند.

خوش‌چشم بیان کرد: زمانی که به مذاکرات دوحه رفتیم امریکایی‌ها متوجه شدند جمهوری اسلامی ایران عقب‌نشینی نمی‌کند و همواره زمانی که مذاکرات به مانع شدید طرف غربی برخورد می‌کند، ایران ابتکار عمل‌ها و ایده‌هایی را روی میز می‌گذارد تا طرف مقابل را مجبور کند روش خود را تغییر دهد و خود را از این اتهام که نمی‌خواهد به توافق درست دست پیدا کند، مبرا کند. متأسفانه امریکایی‌ها در دوحه پیام دادند که اتفاق جدیدی نیفتاده تا فشار‌های خود را تکمیل کنند، اما بعد از چند هفته که اروپا و غرب متوجه مقاومت مردم ایران و نظام شد و متوجه این حقیقت شد که به‌زودی قیمت‌های انرژی با فرارسیدن فصل سرما به سرعت افزایش می‌یابد و متعاقبات اقتصادی، سیاسی و امنیتی برای طرف غربی دارد، مجبور شد روی همان پیشنهاد‌های ایران در دوحه شروع به تعامل کند.

مقاومت ایران، ۲۴ اولتیماتوم در ۱۰ ماه را بی اثر کرد

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: ما در حال شیفت وزن فشار روی طرفین هستیم و از اینجا به بعد فشار به طرف غربی بیشتر می‌شود؛ بنابراین سعی کردند با جوسازی رسانه‌ای جذاب، اولتیماتوم دادن و اظهار اینکه بیش از این حاضر به دادن امتیاز نیستند و حتی با دادن اولتیماتوم ۷۲ساعته در ابتدای کار، ایران را مجبور به پذیرش کنند. اما براساس تمامی تجاربی که در ۱۰ ماه گذشته داشتیم تاکنون طرف غربی بیش از ۲۴ اولتیماتوم داده است و سه کشور اروپایی فضای مشابهی را در بهمن ماه و اوایل اسفند پدید آوردند و نتیجه‌ای نگرفتند و می‌بینیم که حالا بعد از ۲۴ دفعه اولتیماتوم‌های متعدد طرف امریکایی و اروپایی، هنوز آقای مورا اعلام می‌کند که او هم نمی‌داند مذاکرات تا چه زمانی ادامه پیدا می‌کند؛ بنابراین روش طرف غربی روش جدیدی نیست و تاکنون بار‌ها آن را تجربه کرده‌ایم.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل اظهار کرد: ایران همواره در طول مذاکرات هرجا که توقفی حاصل شده و طرف غربی مانعی را پدید آورده ابتکار عمل‌های جدیدی را ارائه کرده است؛ این بار هم در مقابل این ابتکار عمل اروپایی که در حقیقت تعامل روی ابتکار عمل دوحه ما است، ایران مجدداً پیشنهاد‌هایی را برای پیشرفت کار به پایتخت‌های اروپایی ارسال کرده و متأسفانه می‌بینیم که سه کشور اروپایی با انتشار و صدور بیانیه از جمهوری اسلامی خواسته‌اند از امتیازاتی که از ماه‌ها پیش به دنبال آن بوده است، دست بردارد.

خوش‌چشم بیان کرد: طبیعی است که ایران به مقاومت خود برای حصول این امتیازات ادامه می‌دهد، چراکه راه دیگری ندارد، از جمله پرونده‌های آژانس که یک بار قبل از سال ۹۴ یا ۲۰۱۵ بسته شده و متأسفانه مجدداً با خروج بی‌قانونی امریکا از برجام، آژانس هم به عنوان ابزار سیاسی امریکا زیر تعهدات خود زد و پرونده‌هایی درخصوص فعالیت‌های قبل از سال ۹۴ را مجدداً باز کرده است و به هیچ عنوان قابل اطمینان نیست. مشخص است که با این وضعیت ما نمی‌توانیم توافق کنیم چراکه توافق برای برداشتن فشار است، اینطور نمی‌شود که هم توافق انجام شود و هم فشار باقی بماند و این موضوعی است که طرف غربی به خوبی می‌داند.

غرب راهی جز توافق با ایران ندارد

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل افزود: به همین دلیل آقای مورا تنها یک روز بعد از اعلام اولتیماتوم ۷۲ساعته آن را پس گرفت و مدعی شد که چنین چیزی نیست و عقب‌نشینی کردند، زیرا می‌دانند که با توجه به افزایش قیمت‌ها در هفته‌ها و ماه‌های آینده در بازار‌های انرژی، راهی غیر از توافق با ایران ندارند. به‌خصوص که وضعیت جهانی در حوزه جنگ اوکراین و تنش‌های روزافزون در تنگه تایوان رو به افزایش است. وی ادامه داد: ما در حال تجربه تصاعد بحران در مناطق مختلف جهان هستیم و این‌ها تأثیرات مخربی در هفته‌ها و ماه‌های آینده بر روی بازار‌های اقتصادی و انرژی می‌گذارد و طرف غربی که شاید به دو برابر صادرات نفت ایران محتاج باشد به خوبی می‌داند که هزینه بسیار گزافی برای عدم توافق خواهد پرداخت؛ بنابراین زمان به نفع ما است. ایران روش خود را تغییر نداده و همواره در عین مقاومت، ابتکار عمل به خرج داده است و اتفاقاً سه کشور اروپایی هستند که به جای اینکه بیانیه صادر کنند که ایران خواسته‌ای نداشته باشد باید جواب پیشنهاد‌ها و ایده‌های ما را بدهند.

منبع: روزنامه جوان

منبع: فردا

کلیدواژه: غربی ها توافق با ایران تحلیلگر مسائل بین الملل ابتکار عمل طرف غربی خوش چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۱۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

​تیم ملی والیبال نشسته بانوان ایران راهی چین می‌شود

  به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از کمیته ملی پارالمپیک، سومین اردوی تیم والیبال نشسته بانوان در حالی به روز‌های پایانی خود نزدیک می‌شود که ملی‌پوشان کشورمان خود را برای حضور در آخرین رقابت‌های کسب سهمیه بازی‌های پارالمپیک آماده می‌کنند.   این اردو با دعوت از ۱۲ بازیکن، تا نهم فروردین در سالن والیبال نشسته فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان‌یابان ادامه خواهد داشت و پس از آن بانوان ایرانی جمعه ۱۰ فروردین به چین سفر می‌کنند تا شانس خود را برای کسب سهمیه پاریس ۲۰۲۴ بیازمایند.   در این اردو معصومه زارعی، فاطمه جهانی، زهرا لطفی (خراسان‌رضوی)، حدیث رضایی، زینب ملکی (اصفهان)، زهرا دانایی (گلستان)، زهرا نجاتی‌عارف (همدان)، فاطمه عباسی، عشرت کردستانی (کرمان)، فرزانه حیدری (هرمزگان)، مهری فلاحی و سپیده جمال‌دوست‌املش (گیلان) تمرینات خود را به سرمربیگری لیلا بریانیان پیگیری می‌کنند. فرید صائبی نیز به عنوان مشاور فنی ملی‌پوشان را همراهی می‌کند.   آخرین مسابقات کسب سهمیه بازی‌های پارالمپیک ۱۵ تا ۲۲ فروردین به میزبانی چین در شهر دالی برگزار می‌شود و در بخش بانوان، تیم‌های ایران، آلمان، ژاپن، مغولستان، اسلوانی، تایلند و اوکراین برای دستیابی به جواز حضور در هفدهمین دوره بازی‌های تابستانی پارالمپیک با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.   گفتنی است؛ (در صورت کسب سهمیه)، اعزام تیم ملی والیبال نشسته بانوان کشورمان به بازی‌های پارالمپیک پاریس ۲۰۲۴ منوط به بررسی و تصمیم کمیته فنی خواهد بود.

دیگر خبرها

  • تیم ملی ITF تکواندو راهی ارمنستان شد
  • مدیر برنامه‌های دیویس: ضرب‌الاجل بایرن منصفانه نیست
  • لوکوموتیورانان آلمان دولت را وادار به عقب نشینی کردند
  • توافق وزرای اروپایی برای کاهش خشم کشاورزان
  • ​تیم ملی والیبال نشسته بانوان ایران راهی چین می‌شود
  • تیم اروپایی راه را برای قلعه‌نویی باز کرد
  • تصاویری از شیوه امدادرسانی سپاه در آبگرفتگی‌های سریالی اهواز | فیلم
  • دهقان: از حق خود در میدان گازی آرش عقب‌نشینی نمی‌کنیم
  • دهقان: ایران از حقش در میدان گازی «آرش» عقب‌نشینی نمی‌کند
  • معاون حقوقی رئیس جمهور: ایران از حقش در میدان گازی «آرش» عقب‌نشینی نمی‌کند