Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@07:50:39 GMT

بلاروس: غرب سیگنال همکاری می‌دهد

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۲۱۴۷

بلاروس: غرب سیگنال همکاری می‌دهد

به گزارش ایرنا، خبرگزاری تاس امروز به نقل از این مقام ارشد بلاروس نوشت: سیگنال‌های فراوانی در مورد آمادگی برای همکاری با ما وجود دارد. تحریم‌های ضد روسیه و بلاروس علیه کشورهای مجری آنها اثر معکوس داشته است.

این مقام دولتی گفت که "اروپا آماده سخت ترین زمستان می شود" و پیش بینی کرد که به زودی تغییرهایی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود که ارزش صادرات بلاروس به کشورهای "غیر خودی" در شش ماه اخیر به ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است.

گولوفچنکو پیشتر نیز گفته بود که تحریم های غرب نتوانسته مانع از تجارت این کشور با اتحادیه اروپا شود و "شرکت های دولتی و خصوصی" کماکان به همکاری با مینسک ادامه می دهند.

نخست‌وزیر بلاروس به تازگی اعلام کرده بود که صادرات این کشور به روسیه نیز به بالاترین سطح در تاریخ مبادلات دو کشور و به ۲ میلیارد دلار در ماه رسیده است.

وی افزود: خروج یا تعلیق فعالیت شرکت های خارجی در روسیه بازار را برای همه صنایع کشور ما باز کرده است. ما قصد داریم صادرات به روسیه را سالانه با افزایش ۶.۵ میلیارد دلاری به عبارتی  ۴۰ درصد بیشتر نسبت به سال گذشته تا ۲۳ میلیارد دلار افزایش دهیم.

نخست وزیر بلاروس یادآور شد که کشور نقشه راه مشخصی برای صادرات و مبادلات تجاری اقلام کالایی و خدمات ترسیم کرده است. تولیدکنندگان بلاروسی قصد دارند صادرات کالاهای خود به چین را یک میلیارد دلار افزایش دهند.

به گفته گولوچنکو، تحریم ها بر اقتصاد کشورها تاثیر داشته، اما شاخص ها در حال رشد است و این "نشان دهنده سازگاری بالای اقتصاد در برابر شوک های خارجی و کارایی اقدام های ماست. "

برچسب‌ها اوکراین روسیه تحریم اتحادیه اروپا بلاروس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اوکراین روسیه تحریم اوکراین روسیه تحریم اتحادیه اروپا بلاروس میلیارد دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۲۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ایران و عراق در مسیر رشد

  فرزاد پیلتن، نماینده ویژه تجاری ایران در عراق اظهار کرد: صادرات ایران به جهان در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۹.۴میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۸.۹درصد کاهش را نشان می‌دهد. عراق با۹.۲میلیارد دلار و ۱۸.۷درصد از سهم صادرات کشور پس از چین (۱۳.۹میلیارد دلار) دومین مقصد کالاهای صادراتی ایران بوده است. امارات (۶.۶میلیارد دلار)، ترکیه (۴.۲میلیارد دلار) و هند (۲.۲میلیارد دلار) نیز دررتبه‌های بعد ازعراق قرار داشته‌اند. وی افزود: همچنین در سال ۱۴۰۲ عراق در رتبه اول مقاصد صادراتی ایران در میان کشورهای همسایه قرار داشته است. امارات، ترکیه و پاکستان نیز در رتبه‌های بعدی مقاصد صادراتی ایران در میان کشورهای همسایه بوده‌اند. پیلتن اضافه کرد: بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد صادرات ایران به عراق در ۱۲ماهه سال ۱۴۰۲ بدون احتساب گاز هفت میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار و با احتساب گاز ۹میلیارد و ۲۱۶میلیون دلار بوده است. وی ادامه داد: همچنین بررسی مقایسه‌ای آمارهای مذکور نشان می‌دهد صادرات ایران به عراق بدون احتساب گاز از نظر ارزش ۱۳ درصد وازنظر وزن۱۶درصد افزایش نشان می‌دهد.با وجود این؛صادرات ایران به عراق بااحتساب گاز طبیعی از نظر ارزشی ۱۰درصد و از نظر وزنی ۳درصد کاهش نشان می‌دهد. مشاور معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در امور عراق در مورد علت این موضوع گفت: همان‌طور که مشخص است، دلیل اصلی کاهش صادرات کلی به عراق، افت صادرات گاز طبیعی به این کشور طی مدت مذکور یا عدم به‌روزرسانی آمار صادرات این محصول بوده است. وی درباره میزان صادرات گاز به این کشور افزود: براساس آمارهای منتشرشده، صادرات گاز از ایران به عراق در سال۱۴۰۲حدود یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار بوده است که نسبت به میزان صادرشده در سال ۱۴۰۱ (یعنی حدود \سه میلیارد دلار) تقریبا ۵۰ درصد کاهش داشته است.
   
بی‌توجهی دولت‌ها به بازار عراق
پیلتن در ادامه درخصوص اصلی‌ترین موانع توسعه تجارت با عراق، اظهار کرد: موانع توسعه تجارت با عراق را می‌توان به طور کلی در دو سطح دولتی و خصوصی برشمرد.  مدیرکل سابق دفتر عربی - آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در سطح دولتی، با وجود راهبرد کلی و کلان دولت و نظام برای توسعه مناسبات اقتصادی با عراق و فراهم شدن شرایط بسیار مناسب سیاسی و امنیتی جهت گسترش این مناسبات، بسیاری از دستگاه‌های دست‌اندرکار به اهمیت بازار این کشور یا برنامه‌ریزی و تلاش برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب توسعه روابط تجاری با عراق و استفاده از فرصت‌های اقتصادی در این کشور اهتمام و توجه لازم را نشان نمی‌دهند. نماینده ویژه تجاری ایران در امور عراق ادامه داد: همچنین برنامه‌ریزی مناسب، مطلوب و مورد انتظار در میان نهادهای ذی‌ربط برای بهره‌برداری مناسب از فرصت‌های اقتصادی و تجاری عراق ازجمله سرمایه‌گذاری در حوزه‌های پرمنفعتی مانند صنایع بانکی و بیمه‌ای، پروژه‌های زیرساختی و صنعتی یا حتی تسهیل ورود سرمایه‌گذاران و گردشگران از عراق برای تولید مشترک در ایران یا ارائه خدمات گردشگری و افزایش درآمدهای ارزی شکل نگرفته است.

دیگر خبرها

  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • طلسم صادرات گاز به پاکستان شکسته خواهد شد؟​
  • نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی
  • تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲
  • انگلیس، روسیه را به دور زدن تحریم‌های غرب متهم کرد
  • سیگنال جدید طلا به سکه؛ بازار از بلاتکلیفی خارج می‌شود؟
  • ادامه صادرات گاز روسیه به اروپا با با وجود تحریم‌ها
  • آثار منفی کاهش تولید پالایشگاه‌های نفت بر ارزش صادرات روسیه
  • اتحادیه اروپا برای واردات غلات از روسیه و بلاروس، تعرفه وضع می‌کند
  • تجارت ایران و عراق در مسیر رشد