Web Analytics Made Easy - Statcounter

روند بازار ارز در روز‌های اخیر با کاهش قابل توجهی همراه شده است. بسیاری از فعالان بازار ارز تاکید دارند در این شرایط، توجهات به سمت خبر‌های مربوط به مذاکرات برجامی است. این در حالی است که در اواخر خردادماه دولت با اقدام به موقع، دست بانک مرکزی را برای مدیریت بازار ارز در شرایط هیجانی همانند این روز‌ها باز گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش تابناک اقتصادی؛ شاخص ارزی در سه روز ابتدایی این هفته با عقب نشینی قابل توجهی همراه بوده است. از یک سو بهای دلار در بازار توافقی که بیشترین حجم معاملات را با میانگین حجم ۱۰ میلیون دلار در روز در بر دارد، با کاهش از کانال ۳۰ به کانال ۲۸ هزار تومانی همراه بوده و از سوی دیگر، قیمت دلار بازار آزاد و غیررسمی که در هفته‌های گذشته به میانه کانال ۳۲ هزار تومان نیز رسیده بود، حالا در ۷۲ ساعت اخیر با افت قابل ملاحظه روبرو شده در معاملات امروز به کانال ۲۹ هزار تومان کاهش یافت.

قیمت دلار و یورو چگونه بسته شد؟

بر اساس این گزارش؛ در پایان معاملات امروز (دوشنبه ۲۴ مردادماه ۱۴۰۱) بازار توافقی ارز، قیمت هر اسکناس دلار آمریکا به رقم پایانی ۲۸۸۳۲ تومان رسید. این در حالی است که یورو دیگر ارز معامله شده در بازار توافقی نیز با کاهش قیمت نسبت به روز قبل، قیمت پایانی ۳۰۳۰۷ تومان را به ثبت رساند.  

فعالان بازار ارز می‌گویند فشار فروش در بازار ارز تهران همچنان ادامه دارد. به گونه‌ای که تخلیه دارایی‌های ارزی توسط بازیگران ارزی ادامه داشته و محبوبیت ریال در فضای معاملات این بازار افزایش چشمگیری داشته است.  

انتظارات مثبت فعالان ارزی نسبت به آینده قرارداد برجام در کنار اقدام هوشمندانه بانک مرکزی در خصوص اجازه خرید و فروش بدون محدودیت ارز صادرکنندگان و مردم در شبکه صرافی‌های مجاز، همچنان دو عامل مهم را در تعیین مسیر قیمت ارز ایفا می‌کنند. این در حالی است که با تقویت بازار متشکل ارزی و سیاست جدید ارزی در اواخر خردادماه و شکل گیری بازار توافقی ارز، خبری از دلالان و نوسان گیران ارزی در مقابل صرافی‌ها نیست؛ زیرا با گسترش معاملات توافقی ارز در شبکه سراسری صرافی‌های کشور، عملا نیاز ارزی متقاضیان در سطح مطلوبی پاسخ داده شده است؛ بنابراین در مجموع اقدامات مبثت دولت و بانک مرکزی، تلاطمات شدید نرخ­های ارز به کمترین سطح  رسیده است.

از سوی دیگر، همان طور که اشاره شد انتظارات مثبت در خصوص روند مذاکرات احیای برجام یکی از عوامل مهمی است که باعث شده تا کاهش تقاضای هیجانی در مقابل صرافی‌ها را شاهد باشیم. این در حالی است که امروز امیرعبداللهیان  وزیر امور خارجه کشورمان  در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به بحث مذاکرات لغو تحریم‌ها گفت: الان در مرحله شروع پایان توافقیم. وی ادامه داد: تصمیم کشور این است که چنانچه خطوط قرمز ما تعیین شود، ما برای رسیدن به توافق مشکلی نداریم. یکی از دلایل طولانی شدن این است که نمی‌خواهیم از خطوط قرمز بگذریم.

امیرعبداللهیان افزود: آمریکا فقط می‌خواهد مشکلات خودشان را در مذاکرات حل کنند. ما نمی‌خواهیم قراردادی را به نتیجه برسانیم و بعد بگوییم خطوط قرمز ما رعایت نشده است. باید اتفاقی در زندگی مردم رخ دهد. وی ادامه داد: اگر نظریات ما پذیرفته شود، آمادگی داریم که در نشست وزرای خارجه جمع بندی کرده و توافق را اعلام کنیم.

امیر عبداللهیان گفت: طرف آمریکایی باید انعطاف نشان دهد. به دلیل مشکلات داخلی که دارد نوبت آن‌هاست. طرف آمریکایی در مذاکرات وین، در حد نسبی در مورد دو موضوع شفاهی با پیشنهاد‌های ایران موافقت کرده که باید تبدیل به متن شود و در مورد یک موضوع هم باید انعطاف نشان دهد. روز‌های آینده روز‌های مهمی است.

وزیر امورخارجه کشورمان تصریح کرد: طرف آمریکایی شفاهی با دو موضوع ایران موافقت کرده است و ما نیز تا ساعت ۱۲ امشب پیشنهاد‌های نهایی‌مان را مکتوب می‌فرستیم. وزیر خارجه گفت: ما بحث اقتصادی را معطل مذاکرات نکردیم، اما به طور مشخص در مورد سه موضوع در حال تبادل با آمریکایی‌ها هستیم و تا چند روز آینده نظریات خود را ارائه می‌دهیم.

همچنین امروز ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری اظهار داشت: ما در مرحله پیشرفت قرار داریم، اما این‌که بگوییم به توافق نزدیک هستیم و این دور از گفتگو‌ها می‌تواند به توافق منتهی شود، معطوف به انتظارات برحق ایران از طرف مقابل و مشخصا طرف آمریکایی است. معتقدیم حتما زمینه برای توافق وجود دارد، مشروط بر اینکه خطوط قرمز ایران رعایت و منافع اصلی کشور تضمین شود. در صورتی که چنین اتفاقی رخ دهد، حتما زمینه برای امضای توافق در آینده بسیار نزدیک وجود دارد و امیدواریم در سایه واقع بینی که امیدواریم در طرف مقابل شکل بگیرد، به زودی شاهد این رخداد باشیم.

  بر اساس این گزارش، با توجه به اخبار مثبت و امیدوارکننده از روند مذاکرات احیای برجام، پیش بینی فعالان بازار ارز از روز‌های آینده این بازار، روند کاهشی و رو به ثبات است. این در حالی است که امروز به دنبال کاهش قیمت ارز به ویژه دلار آمریکا، شاهد ریزش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه نیز بودیم. تا جاییکه قیمت هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید پس از ماه ها، به کانال ۱۳ میلیون تومان کاهش یافت. هرچند در بازار طلا و سکه نیز به دلیل روند نزولی شاخص ارزی، خبری از تقاضای موثر نیست و بیشتر دارندگان طلا و سکه، قصد فروش دارند.

کامران سلطانی زاده دبیر کل کانون صرافان کشور نیز در این باره با اشاره به روند کاهشی نرخ ارز در روز‌های اخیر اظهار داشت: وضعیت بازار ارز طبق پیش بینی هقته‌های گذشته و با توجه به خبر‌های مثبت برجامی و سیاست‌های اثرگذار بانک مرکزی، همچنان با کاهش نرخ انواع ارز همراه است. وی با تاکید بر پیشی گرفتن عرضه ارز بر تقاضا افزود: در این شرایط مردم بیشتر فروشنده ارز هستند و این روند باعث کاهشی شدن نرخ‌ها شده است.

در مجموع، به عقیده بسیاری از تحلیلگران بازار ارز، روند کاهشی روز‌های اخیر دلار شباهت قابل توجهی به روند قیمت این ارز در زمستان ۱۴۰۰ دارد. این افراد ضمن اشاره به کاهش ۵ کانالی نرخ اسکناس آمریکایی در ۳ ماه پایانی سال گذشته بر این باورند که در صورت انتشار خبر قطعی احیای قرارداد هسته‌ای برجام قیمت دلار پتانسیل ریزش‌های قابلی توجهی را دارد.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم ماهواره خیام هوشنگ ابتهاج سلمان رشدی آیات شیطانی سامانه سماح برجام قیمت دلار قیمت یورو خرید دلار محرم ماهواره خیام هوشنگ ابتهاج سلمان رشدی آیات شیطانی سامانه سماح طرف آمریکایی بازار توافقی بانک مرکزی هزار تومان قیمت دلار خطوط قرمز بازار ارز صرافی ها روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۹۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیش‌بینی مهم درباره نرخ ارز در سال ۱۴۰۳/ سمیعی: قیمت دلار تا پایان سال چه تغییری می‌کند؟

اصغر سمیعی در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره پیش‌بینی بازار ارز در سال جدید اظهار داشت: قیمت ارز هم مانند هر کالای دیگری که قابلیت خرید و فروش دارد، از قانون معروف عرضه و تقاضا پیروی می کند، البته خود عرضه و تقاضا از قانون نیاز و ارزش تبعیت می‌کنند، یعنی عرضه‌کننده اگر ارزش کالای خود را بیش از قیمت آن در بازار بداند، به تبع عرضه را محدودتر می‌کند و از طرف دیگر متقاضیان نیز اگر قیمتی را بیش از آنچه باید و شاید ببینند، سعی می‌کنند با کم کردن مصرف تقاضا در بازار را کاهش داده و باعث تعدیل قیمت شوند.

وی افزود: در مورد ارز هم همین‌طور است، با این تفاوت که عرضه کننده عمده ارز در ایران بانک مرکزی است که یعنی دولت و تقاضا هم گاهی غیرواقعی است یعنی در اثر سوءمدیریت یا فشارهای خارجی یا تبلیغات غلط یا ایجاد جو ترس و التهاب روانی، تقاضای کاذب ایجاد می‌شود.

رئیس اسبق کانون صرافان عنوان کرد: برعکس ممکن است دولت با وضع قوانین و مقررات واردات برخی از کالاها را ممنوع یا بسیاری از کالاها را محدود کند، و به این طریق تقاضا را به طور مصنوعی و البته موقت، کاهش دهد.

سمیعی متذکر شد: در شرایط ایجاد تقاضای کاذب وظیفه عرضه‌کننده عمده ارز این است که با تزریق صحیح و به موقع و بدون این‌که باعث تلاطمات در بازار شود به کنترل نرخ اقدام کند.

وی تصریح کرد: البته همیشه با محاسبه نرخ تورم و بهره در کشور ما و کشورهای حوزه دلار مراقبت کند که قیمت بازار تفاوت زیادی با بهای واقعی پیدا نکند. و البته همواره شرط اصلی واحد و واقعی بودن قیمت‌ها خواهد بود.

سمیعی گفت: نکته دیگر اینکه اگر اصلاح نظام اقتصادی کشور مدنظر مسوولین باشد، به نظر من قدم اول حمایت از کاهش نرخ تورم و بهره است که آن هم البته برمی‌گردد به جلوگیری از افرایش بی‌رویه حجم نقدینگی.

وی افزود: یعنی اگر دولت مالیات ها را افزایش دهد، یارانه‌ها برای حامل‌های انرژی و دیگر موارد غیرضروری را حذف کند، حتی سطح خدمات و ارز ساختن زیرساخت‌ها را هم کاهش دهد، بهتر است از اینکه دائم از بانک مرکزی استقراض کند و حجم نقدینگی را بدون اینکه برای جذب آن برنامه ریزی کرده باشد، افزایش دهد.

او عنوان کرد: بارها گفته‌ام، هر کالا یک قیمت واقعی دارد،‌ یک قیمت فشرده که در اثر تزریق بیش از تقاضا حاصل می‌شود و یک قیمتی که دارای حباب است. قیمتی که فنر آن فشرده یا دارای حباب باشد غیرواقعی تلقی می‌شود و قیمت واقعی نیز قیمتی است که ارزش و علامت واقعی آن کالا را نشان می‌دهد.

سمیعی متذکر شد: پیش‌بینی من درمورد نرخ ارز در سال گذشته این بود که بر اساس نرخ تورم و نرخ بهره در کشور سال ۱۴۰۲ را با دلار ۴۵ هزار تومان آغاز کنیم که البته با حدود ۵۰ هزار تومان شروع شد ولی مطابق با نرخ تورم، با شیب مناسب و منطقی افزایش نیافت، تا این‌که در بهمن‌ماه طاقتش تمام شد و قدری تعدیل شده و افزایش یافته به حدود ۶۰ هزار تومان رسید.

او خاطرنشان کرد: اگر فرض کنیم که قیمت برای شروع سال جدید حدود ۶۰ هزار تومان صحیح باشد، و اگر فرض کنیم نرخ تورم در سال ۱۴۰۳ به طور متوسط حدود ۴۰ درصد باشد، و اگر فرض کنیم دولت تصمیم بگیرد که به طور منطقی با نرخ ارز برخورد کند، نرخ‌های غیرواقعی و مصنوعی و رانتی را کنار بگذارد، برای اول تابستان نرخ ۶۷ هزار تومان، و برای اول پائیز ۷۵ هزار تومان منطقی به نظر می رسد و در ادامه البته تا آخر سال آینده دلار ۹۵ هزار تومانی هم دور از ذهن نیست. این البته به شرطی است که فروض ما محقق شود.

سمیعی گفت: یادآوری می کنم، اگر به هر بهانه‌ای مقادیری از ارز کشور به قیمت‌های دستوری و مصنوعی و ارزان‌تر از قیمت واقعی به هر مصرف‌کننده‌ای، مسافر باشد یا واردکننده و یا غیره داده شود، بارش بر دوش قیمت در بازار آزاد قرار می‌گیرد، و تاثیر مخرب خود را بر کلیت نظام اقتصادی نشان خواهد داد.

وی عنوان کرد: ولی البته آرزوی من و همه میهن دوستان این است که نرخ تورم به شدت کنترل شده و نرخ ها هم بالا نرود، و احتمالات دیگری هم هست که خدای نکرده اگر اتفاق بیافتد، می تواند وضعیت را خیلی بدتر از پیش‌بینی ها حادث کند.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888473

دیگر خبرها

  • سقوط آزاد آیفون در چین!
  • ۲ پیش بینی حساس از آینده بازار خودرو در ۱۴۰۳
  • پیش بینی قیمت دلار ۹ فروردین ۱۴۰۳ / تنور قیمت دلار داغ شد
  • تحلیلگران در مسیر صعود بیت‌کوین سردرگم شدند
  • ثبات قیمت جهانی طلا همچنان پابرجاست
  • پیش‌بینی مهم نرخ ارز در ۱۴۰۳؛ تغییر قیمت دلار تا پایان سال
  • یک پیش‌بینی مهم درباره نرخ ارز در سال ۱۴۰۳/ سمیعی: قیمت دلار تا پایان سال چه تغییری می‌کند؟
  • پیش بینی قیمت دلار ۸ فروردین ۱۴۰۳/ ترمز دلار کشیده شد؟
  • پیش‌بینی قیمت طلا فردا ۸ فروردین ۱۴۰۳
  • قیمت طلا یک کانال سقوط کرد | آخرین قیمت ها در بازار طلا و سکه